Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Οι ευθύνες των επίλεκτων

Γράφει ο Γεώργιος Ε. Σέκερης

Διάχυτη είναι η αίσθηση της εθνικής παρακμής. Στο εσωτερικό, πέραν της οικονομικής κατάρρευσης, πολιτειακοί θεσμοί, διοίκηση, παιδεία, υγεία, δημόσια τάξη, και ακόμη και οι Ένοπλες Δυνάμεις, δοκιμάζονται δεινώς ή και απαξιώνονται. Ενώ εκτός συνόρων ποτέ εδώ και έναν αιώνα το ελληνικό γόητρο δεν έπεσε χαμηλότερα.

Αρκετοί μεταξύ μας περιμένουν κάποιο θαύμα. Δεν πρόκειται να συμβεί. Εν απουσία αξιόπιστης ηγεσίας, η κοινή γνώμη άγεται και φέρεται από τους κάθε ψευδεπίγραφης ιδεολογικής απόχρωσης δημαγωγούς· με την ογκούμενη στους κόλπους της αγανάκτηση να παραμένει στείρα - και, στο μέτρο που μεταφράζεται σε ανομία, να επιτείνει το παρακμιακό κατρακύλισμά μας.

Εισαγγελέας Καραφλός-Σκάνδαλο Siemens:Διπλός χειρισμός, διπλό αδιέξοδo

Εισαγγελέας Καραφλός-Σκάνδαλο Siemens:Διπλός χειρισμός, διπλό αδιέξοδo
Ο εισαγγελέας που διαχειρίστηκε το σκάνδαλο Siemens – ΟΣΕ, βάζοντάς το στο αρχείο, διαχειρίστηκε και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Μιχάλη Χριστοφοράκου που δεν εκτελέστηκε ποτέ.
Όταν έχουν καταρρεύσει θεσμοί και δικαιώματα που φάνταζαν ακλόνητα, ουδείς δικαιούται να μένει στο απυρόβλητο. Όταν ακόμα και η εθνική κυριαρχία έχει de facto καταλυθεί, παύουν πλέον να υπάρχουν «ιερές αγελάδες» ή ανέγγιχτες καρέκλες. Είναι προφανές ότι οι καθέδραν αλώβητοι θεματοφύλακες των πυλώνων της θεσμικής μας ύπαρξης, απέτυχαν παταγωδώς. Ήλθε η ώρα άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εάν θέλουν ειλικρινά να υπάρξει επόμενη μέρα για την Ελλάδα.

Τοξική «βόμβα» φρούτων και λαχανικών

Τοξική «βόμβα» φρούτων και λαχανικών
Σάλο προκαλούν τα στοιχεία που προέκυψαν από αναλύσεις της Greenpeace σε φρούτα και λαχανικά στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση δεκάδες επικίνδυνα φυτοφάρμακα καταλήγουν στο πιάτο μας. 
Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα «κοκτέιλ» χημικών σε φρούτα και λαχανικά που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τόσο την υγεία μας, όσο και στο οικοσύστημα.
Ένα μήλο την ημέρα…
Αναλύσεις 34 δειγμάτων 11 λαχανικών και φρούτων ευρείας κατανάλωσης στην ελληνική αγορά, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2013 «έδειξαν» τοξικά υπολείμματα από 32 εξαιρετικά επικίνδυνα φυτοφάρμακα. Πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες είναι απαγορευμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Στα τέσσερα δείγματα μήλων εντοπίστηκαν 17 διαφορετικές δραστικές ουσίες με το ένα δείγμα να συγκεντρώνει 9 από αυτές ταυτοχρόνως.

Το κράτος κατεβάζει ρολά και οι απατεώνες αποθρασύνονται


Του Κυριακίδη Παναγιώτη

Και η κυβέρνηση Σαμαρά είναι νομότυπη και όχι νόμιμη, όπως όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Κατέχει την εξουσία προφασιζόμενη ένα εκλογικό ποσοστό το οποίο ήταν αποτέλεσμα απάτης του λαού. 

Αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ήδη παυθεί, επειδή προξενεί πλείστα όσα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, δημιουργεί νέα αδιέξοδα και οδηγεί την χώρα στο απόλυτο μηδέν, στην απόλυτη εξαθλίωση, αλλά και σε μία νέα εθνική τεραστίων διαστάσεων ήττα. 

Όσοι Έλληνες αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει σήμερα την χώρα, αλλά και το τραγικότατο αποτέλεσμα της ασκούμενης εξουσίας των ανθυπο-κυβερνώντων μαριονετών, έχουν υποχρέωση να συνταχθούν παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές τους (εντέχνως δημιουργημένες και τοποθετημένες από το σαθρό και απολύτως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που βιάζει κατ' εξακολούθηση τη χώρα και επιτρέπει την μετατροπή της σε αποικία και χώρο εκποίησης) και να σταθούν απέναντι στα σκύβαλα που απειλούν ευθέως την συνολική ύπαρξη της Ελλάδας.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΟΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

TSIPRASNTOKOM\
Την Πέμπτη, ο γερμανός δημοσιογράφος Μίκαελ Μάρτενς έδωσε στη δημοσιότητα μέσω επιστολής τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και είχαν σαν επακόλουθο να διακοπεί η συνέντευξη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την Παρασκευή, ήρθε η «Αυγή» με τη σειρά της, για να δώσει την εκδοχή της Κουμουνδούρου. Το άρθρο ξεκινάει τονίζοντας την πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας σε σχέση με τα media, γράφοντας χαρακτηριστικά πως: «είναι προφανές ότι ο Τσίπρας δεν τον "πέταξε έξω επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις". Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Α. Τ. κάθε άλλο παρά φοβάται τις συνεντεύξεις. Δίνει συνεντεύξεις αφειδώς, ακόμα και στα πιο εχθρικά μέσα, κάνει διακαναλικές με δεκάδες ερωτήσεις, έχει προτείνει στον Σαμαρά "ντιμπέιτ" με δημοσιογράφους επιλογής του πρωθυπουργού, πρόταση από την οποία το Μαξίμου "την έκανε" με "ελαφρά πηδηματάκια". Συνεπώς, κάτι άλλο έφταιξε»...

Έκθεση κόλαφος του Γραφείου Προϋπολογισμού Βουλής

Έκθεση κόλαφος από το Γρ. Προϋπολογισμού της Βουλής-Αμφισβητεί το success story
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η ελληνική οικονομία, για την οποία η περίοδος έως το 2014 «είναι η τελευταία ευκαιρία» για να αποφύγει χειρότερη κρίση, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Στην έκθεση τονίζεται χαρακτηριστικά ότι και το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η κατάσταση της οικονομίας παρέμεινε κρίσιμη και πολλά προβλήματα δεν έχουν ξεπεραστεί.

Μάλιστα, λόγω της αποχώρησης ενός εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, αναζωπυρώθηκε προς στιγμήν η συζήτηση για την τύχη του προγράμματος προσαρμογής και τις μελλοντικές εξελίξεις.

Στην έκθεση, αφού γίνεται αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δόση των 4 δισ. του Ιουλίου, επισημαίνεται ότ: «η τρόικα έχει επιλέξει την πίεση μέσω των χρηματοδοτήσεων αντί της προκαταβολικής εμπιστοσύνης ότι η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί μαζί της».

Πρόκληση: Πληρώνουμε 700.000 Ευρώ Για Το Γραφείο Του Αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου

VenizelosOrgiL1 Πρόκληση: Πληρώνουμε 700.000 ευρώ για το γραφείο του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου
Ο ελληνικός λαός πληρώνει 470.000 ευρώ το χρόνο για το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου τη στιγμή που δεν έχει να φάει, να πληρώσει τα φάρμακα του και το ρεύμα του εξαιτίας του χαρατσιού το οποίο επέβαλε στα νοικοκυριά ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2013 αναφέρεται αναλυτικά πόσο θα μας κοστίσει η «καρέκλα» του κ. Βενιζέλου στην αντιπροεδρία. Γιατί διαθέτει και άλλη «καρέκλα», αυτή του υπουργού των Εξωτερικών.

Ο λογαριασμός είναι λοιπόν 235.000 ευρώ για τη σύσταση και λειτουργία του γραφείου τους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, με τους απαραίτητους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, μετακλητούς διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους υπαλλήλους του Δημοσίου.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ «ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ

panteleimon
Ακόμα ένα τραπεζικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων έρχεται στην δημοσιότητα μετά από καταγγελία κατοίκων του κέντρου.

Το "κόλπο" ήταν απλό: Κύκλωμα τραπεζιτών έδινε "στεγαστικά" δάνεια σε μετανάστες με άδεια παραμονής, ακόμα και για ...40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει "ντόπιος" ούτε στον ύπνο του.

Τι συνέβαινε; Κύκλωμα τραπεζιτών σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δουλεμπόρους (κυρίως Πακιστανούς), έβρισκαν "μπροστινούς" αλλοδαπούς ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια. Μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, μεγάλα ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων οι οποίοι τα μοιράζονταν.

Οι ανθέλληνες της Τρόικας ζητάνε από την κυβέρνυση να απολύσει 4000 ΕΠΟΠ

Θέμα απολύσεων ΕΠΟΠ από την τρόϊκα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σπύρος Περβαινάς στην συνέντευξή του στο Onalert.
Ο κ.Περβαινάς είπε ότι δόθηκε μάχη -και από τον Α/ΓΕΕΘΑ- για να μην γίνουν οι απολύσεις 4.000 ΕΠΟΠ.
Το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωση που έστειλε προς το Onalert.gr αναφέρει:
“Σε συνέχεια αναφοράς στο διαδίκτυο και προς αποκατάσταση της αλήθειας, από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα απόλυσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”.
Πως έχει η κατάσταση; Θα επιχειρήσουμε να τα βάλουμε σε μία σειρά ,ομολογούμε κάνοντας και εκτιμήσεις αφού η εμπιστοσύνη μας προς τις διαβεβαιώσεις του ΓΕΕΘΑ έχει κατά καιρούς αποδειχτεί λανθασμένη.

De Morgen: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα επανέλθει δριμύτερη το φθινόπωρo

Την εκτίμηση ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα επανέλθει δριμύτερη το φθινόπωρο διατυπώνει σε ρεπορτάζ που φιλοξενεί η βελγική εφημερίδα De Morgen, υπό τον τίτλο «Η ΕΕ οδεύει προς ένα καυτό φθινόπωρο».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Γαλλία, η οποία –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται– «είδε την πιστοληπτική της ικανότητα να υποβαθμίζεται από τον οίκο αξιολόγησης Fitch και την δημοτικότητα του προέδρου Ολάντ να κατρακυλάει σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω της αδυναμίας του να χειριστεί τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την γαλλική οικονομία».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η 22η Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει ημερομηνία- σταθμό, καθώς οι γερμανοί ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν την νέα καγκελάριο της Γερμανίας. Ενώ η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς τα προγράμματα διάσωσης των χωρών του ευρωπαϊκού νότου ολοένα και λιγοστεύει, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Φαινόμενο Μαρκόπουλος: Τον φτύνουν και νομίζει ότι βρέχει

Μετά από ένα υστερικό τουρνέ στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Κώστας Μαρκόπουλος επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία κι έγραψε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Δεχομαι πολλά τηλέφωνα και μηνύματα από Εύβοια αλλά και από την άλλες περιοχες της Ελλαδας για την επάνοδο μου στην ΝΔ. Ειναι ιδιαίτερα συγκινητικό να νιώθεις απαραιτητος και αγαπητός από τόσους πολλούς και αγνώστους μεταξύ τους. Αυτή είναι η μαγεία της πολιτικής και του χρέους στην χώρα. Μόνο μια μεγάλη και ισχυρή κεντροδεξιά μπορεί να εξασφαλίσει κυβερνησιμοτητα και αποτέλεσματικοτητα. Καλώ ολα τα από τα απομακρυσμένα στελέχη να ακολουθησουν. Έχει αξία και περιεχόμενο αυτή η κίνηση μου.

Παλαιότερα, στο λογαριασμό αυτό μπορούσε κανείς να διαβάσει πράγματα όπως:


Φυσικά, ιστορικό είναι πια το εκπληκτικό video στο οποίο χαρακτηρίζει τον Σαμαρά «αρχιερέα του ψεύδους και χοροδιδάσκαλο της κωλοτούμπας»:

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο: Χαράτσι, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο: Χαράτσι, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις
Διατηρείται και το 2014 το χαράτσι – Από πού θα γίνουν οι απολύσεις – Ποιες οι επόμενες αποκρατικοποιήσεις
Το νέο μνημόνιο επικαιροποιήθηκε και φέρνει ριζικές αλλαγές.
Το μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φοροκαταιγίδα και φυσικά ιδιωτικοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, το τελικό σχέδιο προβλέπει διατήρηση του ειδικού τέλους ακινήτων, μέσω ΔΕΗ και το 2014, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να θεσπίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Στο μνημόνιο γίνεται αναφορά σε πιθανή κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων το 2014, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα, από τη φορολόγηση ακινήτων, με τις αντικειμενικές να εξισώνονται με τις τιμές της αγοράς το 2016.
Επίσης, από τις αρχές Αυγούστου, οι φορολογικές αρχές θα έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων.Απομακρύνσεις υπαλλήλων
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα καθοριστούν τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Οι Γιώργηδες της συμφοράς κυβερνάνε ακόμα...Μπράβο στους προδότες: Σαμαρά και Βενιζέλο!



Οι στενότεροι συνεργάτες του Γιωργάκη Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου διορίζονται από τους προσκυνημένους σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις.
Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος εξεδόθη η πιο κάτω ανακοίνωση, με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα σε ερώτηση του ΓΓ του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκου Νικολόπουλου (ΑΡ. ΠΡΩΤ. 759/44/9-8-2012), σχετικά με τον διορισμό των στενότερων συνεργατών των Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις

«Η κυνική απάντηση του υπουργού Οικονομικών και του Πρωθυπουργικού γραφείου για τον διορισμό και τις αμοιβές των Γ. Ζαννια πρώην πρόεδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ως πρόεδρου της  Εθνικής Τράπεζας, του πρώην ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη ως μέλος του Συμβούλιου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, του πρώην νομικού Σύμβουλου του υπουργού Οικονομικών Αναστάσιου Μπάνου ως αντιπροέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων  Συμβάσεων αλλά και του πρώην Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους ως Γενικού διευθυντή Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας, σοκάρει σε μια περίοδο που δοκιμάζεται ο ελληνικός λαός από τις καταστροφικές συνέπειες του Μνημονίου».

Τρίβουν τα χέρια τους οι εχθροί μας

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Οι τιμές των ακινήτων καταρρέουν, οι τιμές των μετοχών βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, οι καταθέσεις μας βάλλονται πανταχόθεν. Τι μας απομένει; Να ομολογήσουμε την ήττα και να μεταφέρουμε όλες μας τις οικονομίες σε κάποια βρετανική τράπεζα, όπως κηρύττει των ευαγγέλιο των ιεροκηρύκων του Grexit; Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Απέχουμε λίγα μόλις εκατοστά από το γκρεμό, αλλά τα πόδια μας βρίσκονται ακόμη σε στέρεο έδαφος...

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πρώτα απ΄ όλα πολιτικό. Αν υπάρξει μία ουσιαστική πρόταση εξόδου από την κρίση, τότε η σημερινή δυσμενής κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί. Ο χρόνος, όμως, για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πλέον περιορισμένος, αφού έχει ήδη σπαταληθεί σε ανούσιες εσωτερικές διαμάχες. Η μεγαλύτερη δυσκολία για να προχωρήσει μία εθνική προσπάθεια για την ανόρθωση της οικονομίας είναι η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί απλές καταστάσεις. Είναι κι η έλλειψη Παιδείας που έχει οδηγήσει ημιμαθείς να κατευθύνουν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στην πιο κρίσιμη φάση της σύγχρονης ιστορίας του.

Χαστούκι με νόημα από την Τρόικα> Αποκλειστικά σε ξένο επενδυτή η Eurobank, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο!


 Την πώληση σημαντικού ποσοστού μετοχών της Eurobank σε ξένο στρατηγικό επενδυτή, το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου 2014, προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Αίσθηση προκαλεί η αναφορά ότι ο νέος ιδιοκτήτης της Eurobank θα πρέπει να είναι από το εξωτερικό, αποκλείοντας έτσι την εκδήλωση ενδιαφέροντος Ελλήνων επενδυτών.
Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να επιλεγούν μέχρι το τέλος Αυγούστου σύμβουλοι οι οποίοι θα αναζητήσουν επενδυτές, βήμα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Κατόπιν οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα πρέπει όχι αργότερα από το τέλος Νοεμβρίου (2013) να μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες οικονομικού και νομικού ελέγχου της Eurobank (due diligence). Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κινήτρων για τους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τράπεζας σε βάθος χρόνου. Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η ρητή αναφορά σε ξένο στρατηγικό επενδυτή γίνεται για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαδικασία άλλης εγχώριας τράπεζας, ουσιαστικά για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα αναβίωσης της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank. Σε άλλο σημείο του Mνημονίου επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για την ύπαρξη τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίες θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικά - εμπορικά κριτήρια.

Άκαρπη η συνάντηση ΟΛΜΕ - Στουρνάρα


Θερμό φθινόπωρο προανήγγειλαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης μετά από συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κατσιφάκης ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να δεσμευθεί ότι δεν θα απολυθούν οι καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της κατάργησης 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης.
Η συνάντηση έληξε με την προειδοποίηση από την πλευρά των εκπαιδευτικών ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Κατσιφάκης ανέφερε μάλιστα πως οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο.
Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς διαθεσιμότητας τέθηκαν με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες και οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, οι οποίοι είχαν αρχικά εξαιρεθεί.

πηγή:voltairosnews.blogspot.com

Με προεδρικό διάταγμα οι καταργήσεις θέσεων στο Δημόσιο



 Διάπλατα ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο, μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Βουλής, με την τροπολογία που κατέθεσαν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.
Τα ΠΔ θα πρέπει να λαμβάνουν την γνωμοδότηση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα των περιεχομένων τους.

Η τροπολογία εφεξής δίνει τη δυνατότητα με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ. 

πηγή:zougla.gr

Ανακοινώνεται η μεταβίβαση της «καλής» Probank στην Εθνική





 Ανακοινώνεται τις επόμενες ώρες η απόφαση για τον διαχωρισμό της Probank σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, καθώς και η μεταβίβαση της πρώτης στην Εθνική Τράπεζα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την αδυναμία των μετόχων της Probank να καλύψουν την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον για την Probank φέρεται να είχε εκδηλώσει το fund, Ellington το οποίο όμως τελικώς δεν μετείχε στην αύξηση του κεφαλαίου. Χθες το απόγευμα συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή και το γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αντικείμενο το ζήτημα της Probank.

πηγή:voltairosnews.blogspot.com

Καραμανλικό μπλοκ:Μία ωρολογιακή βόμβα!

 
















 Μήπως τελικά η αλλαγή του πρώην ''λοχαγού'' του Καραμανλικού μπλοκ,Γεώργιου Βλάχου από τα θερινά τμήματα,δείχνει τον πανικό στον οποίο έχει περιέλθει ο Αντώνης Σαμαράς;Τι πραγματικά συμβαίνει στον πολιτικό φορέα που ονομάζεται Νέα Δημοκρατία;Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δείχνει τον έντονο προβληματισμό του στις τελευταίες κινήσεις του Σαμαρά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον διορισμό του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Η μετάλλαξη της φιλελεύθερης παράταξης και το ''σφουγγάρι'' που τελικά χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς διαγράφοντας κάθε τι αξιόποινο των κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. δυσαρεστεί κάθε μέρα όλο και περισσότερα στελέχη και μέλη της μίας από τις δύο κυβερνητικές παρατάξεις.Αυτή την έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε και στις αρχές Ιουλίου ο Γιώργος Βλάχος λέγοντας εμμέσως πως υπήρξε νοθεία στις εκλογές για πολιτική επιτροπή.Το σήριαλ συνεχίζεται και όλοι αναμένουν να δούνε το φινάλε του.Φαίνεται πως ο σημερινός πρωθυπουργός σκοπεύει να απενεργοποιήσει όλα τα στελέχη που ακόμα συστρατεύονται δίπλα στον Κώστα Καραμανλή..Δεν είναι τυχαίο που ο Α.Σαμαράς απείλησε τους βουλευτές του με διαγραφή σε περίπτωση που δεν υπερψηφίσουν τα επόμενα νομοσχέδια.Και φυσικά δεν αναφερόταν στους βουλευτές εκείνους που κάθε μέρα δηλώνουν την υποταγή τους σε αυτόν.
Η απορία που βρίσκεται στα χείλη όλων στελεχών και μελών της Ν.Δ. είναι μία:Πως είναι δυνατόν να ψηφίζουμε να μην ξανακυβερνήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τελικά πάλι να είναι στην εξουσία;;Αναμένουμε και τις επόμενες κινήσεις του φωστήρα-σωτήρα της Ελλάδας.
Niccolo M.




Αυτό κι αν είναι επιτυχία του Σαμαρά...Μόνον ...750.000 € η ...διαφήμιση της Γ.Γ Ισότητας Φύλων.

Για όσους κακεντρεχείς ισχυρίζονται ότι το κράτος εξακολουθεί να είναι σπάταλο , ιδού η απάντηση:
ενώ το 2011 και το 2012 χρειάστηκαν από 900.000 € για την διαφημιστική προβολή του «έργου» της Γ.Γ. Ισότητας των φύλων (εδώ),
φέτος χρειάστηκαν μόλις ….750.000 €.
(τώρα,  πόσα άραγε ξοδεύτηκαν για το «έργο» που χρειάστηκε τόσα λεφτά για να ...διαφημιστεί,
τι χρειάζεται , εν έτει 2013, αυτή η γραμματεία
την απάντηση την ξέρουν αυτοί που με κρατικά χρήματα μπουκώνουν διάφορα στόματα και έχουν θέσεις για να βολεύουν τα δικά τους παιδιά…)

''H AKΡΑΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ''...

Την αντίδραση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, Ν. Κιουτσούκη, προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος...
Σε δήλωσή του, ο κ. Κιουτσούκης επισημαίνει ότι ο υπουργός «παρέλειψε να αναφερθεί, στους πολύ συγκεκριμένους παράγοντες που -παρά τις βίαιες μειώσεις των συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας- έχουν οδηγήσει την κοινωνική ασφάλιση στη σημερινή οικονομική ασφυξία».
Όπως εξηγεί ο γ.γ της Συνομοσπονδίας, βασικοί παράγοντες που ευθύνονται για την κατάσταση στο ασφαλιστικό σύστημα είναι: η ανεργία, η «πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας», η αποδόμηση του Συστήματος των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, το «έγκλημα της μη εξαίρεσης των Ασφαλιστικών Ταμείων από το PSI», η «ραγδαία αύξηση» της μαύρης εργασίας, η «διαχρονική αδυναμία» πάταξης της εισφοροδιαφυγής, αλλά και «η αποτυχία είσπραξης των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία που υπολογίζονται  σε 11 δισ. ευρώ».
Όλοι οι παραπάνω παράγοντες, προσθέτει ο κ. Κιουτσούκης, έχουν ένα κοινό παρανομαστή, που δεν είναι άλλος από την εφαρμογή του «δόγματος» της ακραίας λιτότητας την τελευταία τριετία.

Η ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΥΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

Το θέμα της παραβίασης των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων, μεταξύ των οποίων και των ορθοδόξων χριστιανών, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ...
έθεσε ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, υποδεχόμενος προκαθημένους και αρχιερείς 15 τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Κρεμλίνο την Πέμπτη το βράδυ.
«Με ανησυχία και πόνο θα σημειώσω ότι σε πολλές περιοχές του κόσμου, ειδικά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, πολλαπλασιάζονται οι θρησκευτικές εντάσεις, παραβιάζονται τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων, μεταξύ των οποίων και των χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων των ορθοδόξων», σημείωσε ο κ. Πούτιν.
Πρόσθεσε, δε, ότι στην εποχή μας χρειάζονται παγκοσμίως προσπάθειες, που θα έχουν ως στόχο την αποτροπή «των διαπολιτισμικών συγκρούσεων, που απειλούν με σοβαρότατες συνέπειες».

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: ''ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ''...

Για εμπαιγμό των πολιτών κατηγόρησε την κυβέρνηση η τομεάρχης Σημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μ. Χρυσοβελώνη, σε σχόλιό της ...
για την κινητικότητα στο δημόσιο.
«Η τρόικα πιέζει ασφυχτικά για ανθρωποθυσίες με όνομα και επώνυμο στο Δημόσιο Τομέα. Οι συγκυβερνώντες συναινούν και με τον πλέον υποκριτικό τρόπο εμπαίζουν τους έλληνες πολίτες», παρατήρησε η κ. Χρυσοβελώνη.

Οι όροι του νέου Μνημονίου

Οι όροι του νέου Μνημονίου
Οι όροι του νέου Μνημονίου

Τη διατήρηση του ειδικού τέλους που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2014, σε περίπτωση που δε διασφαλίζονται τα προσδοκώμενα έσοδα με την πρόταση της κυβέρνησης για τον ενιαίο φόρο που θα αξιολογηθεί από την τρόικα το Σεπτέμβριο, προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. 

Στο τελικό κείμενο του μνημονίου καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει ή και να καταργήσει το φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

Η απόλυτη ξεφτίλα των προσκυνημένων γερμανοτσολιάδων: "Νομοθετούμε κατ΄απαίτηση της τρόικα"

Η γεμάτη γερμανική περηφάνια ,δήλωση του υφ. Σ. Κεδίκογλου στην Βουλή ,έρχεται να ερεθίσει το κοινό αίσθημα όλων των Ελλήνων. Αυτά που διατρανώνουν  τα αντιμνημονιακά κόμματα και τα απομονώνουν τα Μ.Μ.Ε. έρχεται να τα επιβεβαιώσει ο Κεδίκογλου στη Βουλή με τον πιο επίσημο τρόπο.Δεν είσαστε μόνο προδότες, είσαστε και ηλίθιοι.Μπράβο συνεχίστε έτσι και το Γουδή είναι  κοντά...

Τι έλεγε η ΝΔ για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.

Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων τώρα είναι  
"μείζονος σημασίας  διαρθρωτική μεταρρύθμιση" 
που έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει...


Πριν δυο χρόνια :

-"εμπόδιζαν την πρόσβαση των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία
-δημιουργούσαν ανησυχία στους γονείς
-τραυμάτιζαν την κοινωνική συνοχή

Αλ. Μητρόπουλος: ''ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ''...

Για «αυθαίρετους και αιφνιδιαστικούς ακρωτηριασμούς» στη δημόσια διοίκηση και το κοινωνικό κράτος κάνει λόγο ο υπεύθυνος Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλος, ...
σε σχόλιό του για την κινητικότητα δημοσίων  υπαλλήλων.
Όπως τονίζει ο κ. Μητρόπουλος, «το άκρον άωτον του αδυσώπητου αυτού ακρωτηριασμού του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας είναι η ανατριχιαστική αξίωση των δανειστών (οι οποίοι δυστυχώς περνούν ακόμη στη ντόπια δημοσιολογία με το προσωνύμιο ‘εταίροι’) να σφαγιαστούν ακόμη και οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι κυρίως του υπουργείου Παιδείας που έχουν διδακτορικούς τίτλους και μεταπτυχιακά διπλώματα».

H πρωτιά του βολέματος...για την Ελληνική Βουλή. Λαμπρό το παράδειγμα σας...

H πρωτιά της Βουλής...
H πρωτιά της Βουλής...

Η Βουλή κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τη δεύτερη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων κατέχουν οι ΟΤΑ.

Τα στοιχεία με ημερομηνία 17.7.2013 δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός μισθοδοτούμενων του ελληνικού δημοσίου με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ανέρχεται σε 1.580. Από αυτούς οι 114 μετακλητοί υπηρετούν στη Βουλή και ακόμη 545 είναι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών και μισθοδοτούνται ως μετακλητοί υπάλληλοι.

ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΠΛΗΞΗ ΣΤΟΥΣ ''ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ'' ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ...

...ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ- ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ...
Προφορική επίπληξη δέχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της Ν.Δ. Ν. Κακλαμάνης και Δ. Κυριαζίδης, οι οποίοι δεν ψήφισαν την τροπολογία...
για την ένταξη στην κινητικότητα των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά των οποίων καταργούνται οι ειδικότητας από την τεχνική εκπαίδευση. Κατά την συζήτηση στη Βουλή του φορoλογικού νομοσχεδίου, όπου είχε ενταχθεί η συγκεκριμένη τροπολογία, οι δύο Βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν παρών.

ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ...ΣΤΟ MEGA... ΩΣ περιχαρής ΝΔούλης

...ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΔ
Η έκφραση και το ύφος του Κώστα Μαρκόπουλου αδιάψευστος μάρτυρας για το πως αισθάνεται μετά την επιστροφή του στη ΝΔ. Επιτυχία του Mega σήμερα. Ο γαλάζιος... 
πλέον βουλευτής συμμετείχε για πρώτη φορά σε τηλεοπτική συζήτηση μετά την επιστροφή του στο μαντρί. Εάν δεν κάνουμε λάθος στο Mega επίσης ήταν η πρώτη του εμφάνιση ως βουλευτής, τότε, των Ανεξάρτητων Ελλήνων!...
Τώρα για όλους εσάς τους κακοπροαίρετους που θεωρείτε πως αυτός ο "λαμπρός" πολιτικός "άντρας" έχει κάποια σχέση με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, ε τι να σας πούμε ,υπάρχει και όριο στην κακοήθεια.... απλά τα συμφέροντα των προσκυνημένων εξυπηρετεί μωρέ το παλικάρι.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ

Τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup είναι σε εξέλιξη σήμερα το πρωί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει για την εκταμίευση της... 
επόμενης δόσης.

Μετά την ψήφιση και της τελευταίας προαπαιτούμενης δράσης την Πέμπτη, το Euroworking Group αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.

Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ

Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ
Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ

Με συγκεντρώσεις σε δεκάδες περιοχές της χώρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί κατά της διαθεσιμότητας.

Σήμερα, η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου 2, 6ος όροφος, Σύνταγμα) και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

(Βίντεο) BBC: Έτσι καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα

O φακός του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC απεικονίζει εύγλωττα την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα, με πρόσχημα την "οικονομική κρίση", αλλά και σχολιάζει την παραπληροφόρηση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά τους ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες.Αρκετά με την παραπληροφόρηση του λαού.Είσαστε προδότες και επικίνδυνοι καταστρέφεται με εντολή της Τρόικας την Υγεία και την Παιδεία για να μπορέσετε να χαλαρώσετε τις άμυνες του λαού στην προσπάθεια αφελληνισμού του. 

Τρέμουν τη στιγμή που θα ξανάβρεις την περήφανη περπατησιά σου



Πόσο αξίζει για σένα η τιμή σου; Αυτή σου παίρνουν σήμερα κι εσύ σιωπάς... 
Η χώρα μας, η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες που θέλουν να ισοπεδώσουν οι παγκοσμιοποιητές και να κατακτήσουν οι νεοταξίτες με τα δουλικά τους. 
Σ' αυτές τις Θερμοπύλες δεν στέκονται όλοι. Μόνο εκείνοι οι "ωραίοι τρελοί" που παίζουν με τον χάρο και που την τιμή τους την ορίζουν πάνω από τα χρυσάφια και τα πλούτη όλου του κόσμου. Εκείνοι οι τρελοί που ζούνε σαν πρόβατα και πεθαίνουν σαν ήρωες, χαράζοντας δρόμους κι ανοίγοντας ορίζοντες για τους άλλους που ακολουθούν...

Ναι, θα πεινάσουμε...
Ναι, θα υποφέρουμε...
Ναι, θα μαυρίσει το μάτι μας από την δυστυχία και την εξαθλίωση... 
Όλα αυτά θα συμβούν, για νά 'ναι ο αγώνας δίκαιος ανάμεσα στα θηρία και στους Έλληνες...

Υγρός στίβος: Ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό ανοιχτής θάλασσας.



Επιτυχιών συνέχεια και ίσως πέρα από κάθε προσδοκία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης, με τους Σπύρο Γιαννιώτη, Κέλλυ Αραούζου και Αντώνη Φωκαΐδη.

Οι τρεις Έλληνες πρωταθλητές κατάκτησαν  το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό ανοιχτής θαλάσσης, στα 5χλμ, το οποίο αποτελεί δεύτερη διάκριση στη διοργάνωση μετά το χρυσό του Γιαννιώτη στα 10 χλμ.
Η ελληνική τριάδα τερμάτισε σε χρόνο 54ʼ03ʼʼ9, πίσω από τους «χρυσούς» Γερμανούς που ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε χρόνο 52ʼ54ʼ9.

Υπόθεση της περιόδου 2001-2007. Κατηγορούνται ακόμη δύο πρώην γ.γ. του υπ. Άμυνας και ένας πρώην αρχηγός ΓΕΣ. Έχει επέλθει παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα.



Δίωξη για κακούργημα κατά Λιακουνάκου και 15 στρατιωτικών


Ποινικά υπόλογοι για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα είναι πλέον ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ένα διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Sonak, δύο πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κι άλλοι δεκαπέντε στρατιωτικοί μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους η επίκουρη Εισαγγελέας Διαφθοράς Πόπη

Μιχελάκης: «Θα φύγουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί παράνομα»


Φωτογραφία για Μιχελάκης: «Θα φύγουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί παράνομα»

«Είχαμε αναλάβει μια συγκεκριμένη υποχρέωση και φτάσαμε σε οριζόντιες περικοπές. Είναι και πρέπει να είναι η τελευταία οριζόντια περικοπή αυτή με τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ό,τι ήταν να... γίνει έχει γίνει», ανέφερε ο υπουργός Eσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι όσοι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν προσληφθεί παράνομα θα φύγουν, τονίζοντας ότι ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη δικαιοσύνη.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι πρέπει να υπάρχει ενδοδημοτική κινητικότητα, ενώ, όπως είπε, πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων και πέραν της τρόικας.
imerisia.gr

Μετά το «Σχέδιο Αθηνά» ακόμη τέσσερις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ


Νέες αλλαγές για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Νέες αλλαγές πλέον των δέκα που έγιναν πριν από τρεις ημέρες, επιφέρει το υπουργείο Παιδείας στα 36 Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ) μετά τα οποία στο πλαίσιο του σχεδίου Αθηνά επήλθε αναδιάρθρωση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).
Ειδικότερα, στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις και συμπληρώσεις σε τέσσερα ΠΔ που αφορούν αντίστοιχα ΑΕΙ της χώρας.
Αναλυτικότερα, οι τροποποιήσεις και αλλαγές που επέρχονται είναι στα Π.Δ.: 1) Ίδρυσης Σχολών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Π.Δ. 75/2013), 2) Κατάργησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ. 89/2013), 3) Κατάργησης, συγχώνευσης τμημάτων και μετονομασίας Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Π.Δ. 96/2013) και 4) Κατάργησης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας (Π.Δ. 99/2013).


newsbomb.gr

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

“Κάτω τα χέρια από την ΕΥΑΘ”



Επιστολές στους υποψήφιους αγοραστές της Εταιρείας 'Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) με αίτημα να αποσύρουν τις προσφορές τους, απέστειλαν οι εκπρόσωποι 130 οργανώσεων πολιτών/ εργατικών συνδικάτων από 18 χώρες, από κοινού με 50 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μεταξύ άλλων, επιστολές εστάλησαν στη γαλλική πολυεθνική Suez Environment, στις ελληνικές συμπράξεις ΑΚΤΩΡ ΑΕ και ΤΕΡΝΑ και στους ισραηλινούς ομίλους Mekorot και Αrison Ιnvestment.

Για 1 ευρώ την ώρα δουλεύουν αχθοφόροι πρόσφυγες σε γερμανική πόλη ....


Για 1 ευρώ την ώρα δουλεύουν αχθοφόροι πρόσφυγες σε γερμανική πόλη

Βερολίνο, Γερμανία
Σαν αχθοφόρους στον σιδηροδρομικό σταθμό έναντι μόλις 1,05 ευρώ την ώρα –το προβλεπόμενο από το νόμο για την περίπτωσή τους– απασχολεί η πόλη του Σουηβικού Γκμουντ τους πρόσφυγες που υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

Οι πρόσφυγες, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Αφρικής και από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, διαμένουν προς το παρόν στο προσφυγικό καταφύγιο της πόλης και, σύμφωνα με τον Δήμο, εργάζονται εθελοντικά, χωρίς το γεγονός αυτό να συνδέεται με την τύχη της αίτησής τους για άσυλο.

Θέμα μείωσης του κόστους εργασίας ανοίγει το ΔΝΤ



Με την αναγνώριση της σημαντικής προόδου στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αλλά και με συστάσεις για μεγαλύτερη ελαστικότητα στις εργασιακές σχέσεις και μείωση του κόστους εργασίας συνοδεύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του 1,78 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.
Θέμα μείωσης του κόστους εργασίας ανοίγει το ΔΝΤ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…



Ακόμα ένα τραπεζικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων έρχεται στην δημοσιότητα μετά από καταγγελία κατοίκων του κέντρου.

Το “κόλπο” ήταν απλό: Κύκλωμα τραπεζιτών έδινε “στεγαστικά” δάνεια σε μετανάστες με άδεια παραμονής, ακόμα και για …40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει “ντόπιος” ούτε στον ύπνο του.

Μονη Εσφιγμενου στο Άγιο Όρος και ο τρόπος που θέλουν να φιμώσουν τους μονάχους.


Φωτογραφία

Από: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥΜε αφορμή την επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ.Β.Φλωρίδη (αριθ.πρωτ.2008 / 20.05.08) σε 13 ανώτατους φορείς του τόπου, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός της Δικαιοσύνης εκφράζει πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου ως «όπλο» σε πολιτική φαρέτρα για την όποια πολιτική διαμάχη ιδίου οφέλους ή συγγενών του, με την κυβέρνηση.

Δημοσιοποιείται σήμερα η έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος

Την πλήρη εξίσωση από το 2016 των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις τιμές αγοράς, την επαναφορά του χαρατσιού της ΔΕΗ ή του ΦΑΠ εντός του 2014 σε περίπτωση που ο ενιαίος φόρος ακινήτων δεν αποδώσει τα αναμενόμενα, αλλά και την υποχρέωση του Δημοσίου να επιστρέφει στους δικαιούχους τον ΦΠΑ και τους φόρους εισοδήματος εντός 90 ημερών θα προβλέπει μεταξύ άλλων η έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που θα δημοσιοποιήσει σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η έκθεση θα εστιάζει στις αυξημένες τουριστικές κρατήσεις, στην επιβράδυνση του ρυθμού συρρίκνωσης της παραγωγής, στη βελτίωση της ρευστότητας και των δεικτών εμπιστοσύνης, αλλά και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το κόστος εργασίας.

Προκαλεί και πάλι ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών


Συνέντευξη με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Νικόλα Ποπόσκι δημοσιεύει στο φύλλο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Στο ερώτημα σε ποιο συμβιβασμό θα μπορούσαν προχωρήσουν τα Σκόπια ως προς το ζήτημα της ονομασίας ο Νίκολα Ποπόσκι απαντά: «Έχουμε επιδείξει πολλή ελαστικότητα στο θέμα. Η χώρα μας ονομάζεται στον ΟΗΕ και την ΕΕ Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, κάτι που δεν κάνει περήφανο κανένα πολίτη της χώρας μας, μιας και με τη Γιουγκοσλαβία δεν μας συνδέουν καλές αναμνήσεις».
«Αλλάξαμε το Σύνταγμα, τη σημαία και δώσαμε εγγυήσεις ότι δεν έχουμε εδαφικές αξιώσεις, όπως είναι αυτονόητο, παρόλα αυτά όμως η Ελλάδα μπλοκάρει την ένταξή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», προσθέτει.

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τη στάση των Ευρωπαίων

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τη στάση των Ευρωπαίων
Οι πιστωτές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προβούν στην ελάχιστη παραχώρηση

Τα σαφή μηνύματα που εκπέμπουν Βερολίνο και Ευρωζώνη ότι, δηλαδή, δεν θα «χαριστούν» στην Αθήνα, αξιολογεί το Μέγαρο Μαξίμου, που διαπιστώνει ότι οι πιστωτές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προβούν στην ελάχιστη παραχώρηση. 

Η χθεσινή απόφαση του Euroworking Group να αναβάλει, για δύο 24ωρα έστω, τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης για 80 υπαλλήλους, έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη που κυριαρχεί στο πρωθυπουργικό γραφείο και στους σχεδιασμούς του κ. Αντώνη Σαμαρά πως η Ελλάδα θα πρέπει πάση θυσία να εκπληρώσει το σύνολο των προαπαιτουμένων έως την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, αν επιθυμεί να διεκδικήσει ό,τι μπορεί ως προς τη βελτίωση των όρων του προγράμματος.

Νέες μειώσεις στις συντάξεις - "Τσεκούρι" 20-60% στο εφάπαξ

Νέες περικοπές στις συντάξεις και στο εφάπαξ αναμένεται να επιφέρει η απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσουν σταδιακά από το 2015 οι κρατικές επιχορηγήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων. Των Ταμείων δηλαδή που έχουν ουσιαστικά καταρρεύσει μετά το PSI και την ανυπαρξία εισφορών λόγω της ανεργίας που καλπάζει.

Σήμερα η κρατική ενίσχυση καλύπτει το 53% των αναγκών των ταμείων, ωστόσο με εντολή της Τροικα θα σταματήσει η χρηματοδότηση των ταμείων που ταυτόχρονα βλέπουν και τεράστιες απώλειες λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και της ανεργίας.

Έτσι όλα δείχνουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα και ως το 2015 ότι θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα εφάπαξ που αναμένεται να μειωθούν από 20% ως και 60%.

ΒΙΝΤΕΟ-Βορίδης: Η Χρυσή Αυγή παίζει με τον ανθρώπινο πόνο

ΒΙΝΤΕΟ-Βορίδης: Η Χρυσή Αυγή παίζει με τον ανθρώπινο πόνο
ΒΙΝΤΕΟ-Βορίδης: Η Χρυσή Αυγή παίζει με τον ανθρώπινο πόνο
Την άποψη πως η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με οποιοδήποτε κατασταλτικό μέτρο, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Φεύγουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί

Φεύγουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί
Φεύγουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί

Με τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας και θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο θα ανακοινώνεται η ένταξη και όσων εκπαιδευτικών είχαν εξαιρεθεί από την διαθεσιμότητα, δηλαδή όσοι έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικό.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και άλλες ειδικότητες που είχαν εξαιρεθεί όπως τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Η τρόικα υποστήριξε πως ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στην διαθεσιμότητα είναι μικρότερος από αυτόν που είχε συμφωνηθεί. Πρόκειται για το 22ο και τελευταίο προαπαιτούμενο για την έγκριση της δόσης.

Μετά την Μέρκελ και ο Ματίας Μόρς «γειώνει» την Ελλάδα

Άλλη μία ψυχρολουσία θα έρθει εντός των επόμενων ημερών για την ελληνική κυβέρνηση, που βλέπει τις ελπίδες της για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους να αργοσβήνουν.

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να έχει επενδύσει πολιτικά τους τελευταίους μήνες σε μία νέα ελάφρυνση του χρέους για την χώρα μας, όμως οι δανειστές μας δείχνουν να μην δίνουν δεκάρα για τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά την Μέρκελ που απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο 
ενδεχόμενο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Newsbomb.gr” η κυβέρνηση αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη και με μία νέα κατηγορηματική διάψευση. Αυτήν την φορά από την μεριά της Ευρωπαικής Επιτροπής, μέσω του εκπροσώπου της στην Τρόικα κ. Ματίας Μόρς.

BINTEO-Αποδοκίμασαν τη Δημοκρατία

BINTEO-Αποδοκίμασαν τη Δημοκρατία
BINTEO-Αποδοκίμασαν τη Δημοκρατία
Σε εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις και ρατσιστικό «παραλήρημα» προχώρησε χθες το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ημέρα – σταθμό για την Δημοκρατία, καθώς συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από την αποκατάστασή της.
Αφορμή η οργάνωση από το κόμμα συσσιτίου μόνο για Έλληνες, κίνηση η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ δεν ήταν τυχαία και η ημέρα που επιλέχθηκε από την Χρυσή Αυγή προκειμένου να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, όπως δήλωσε και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, πριν ξεκινήσει η διανομή τροφίμων στον σταθμό Λαρίσης, μίλησε σε όσους είχαν βρεθεί στο σημείο: «Είναι 24 Ιουνίου και γιορτάζουν λέει τον ερχομό της δημοκρατίας. Γιορτάζουν τον ερχομό της κλεφτοκρατίας, των σκανδάλων, της προδοσίας, τον ερχομό ενός καθεστώτος που κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια, που υπέγραψε το μνημόνιο».

Με ατομικές συμβάσεις το εφάπαξ

Με ατομικές συμβάσεις το εφάπαξ
Με ατομικές συμβάσεις το εφάπαξ 
Νέος γύρος αλλαγών έρχεται στο ασφαλιστικό, με την αρχή να γίνεται από τα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις. Στόχος είναι να δημιουργηθούν στα Ταμεία πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης ατομικές συμβάσεις- δηλαδή προσωπικοί λογαριασμοί- με την ασφαλιστική πορεία του κάθε εργαζόμενου.
Χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Mega, σημείωσε πως "το ασφαλιστικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή δεν είναι βιώσιμο" και απαιτείται "αλλαγή εκ θεμελίων".