Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Στόχος είναι η ιδιοκτησία...


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη

Ανεργία ,λουκέτα, φόροι, χαράτσια, αυτοκτονίες, τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι πρόθεση τους δεν είναι να μας σώσουν ..

Ο στόχος είναι η ιδιοκτησία.

Ο ιδιώτης και ο εθνικός ιδιοκτήτης (κράτος) είναι ο εχθρός.
Χωρίς ιδιοκτησία δεν υπάρχει ελευθερία, ούτε εθνικού κράτους ούτε προσώπου-πολίτη.


Το πρώτο χτύπημα χωρίς προσχήματα έγινε στην Κύπρο με το κούρεμα των καταθέσεων.
Στην Ελλάδα θα είναι διπλό: και καταθέσεις και ακίνητα.

Δεν είναι ανάγκη να είναι πλειστηριασμοί, ούτε είναι ανάγκη ένα κούρεμα να βαφτιστεί "κούρεμα".
Μπορεί η απειλή των πλειστηριασμών να έχει στόχο την προθυμία του κοσμου να δεχτεί στο μέλλον ένα άλλο "ισοδύναμο" μέτρο αδιαμαρτύρητα και με ανακούφιση.

Ούτως ή άλλως, το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα είναι η απώλεια της ιδιοκτησίας των εθνικών κρατών και των πολιτών τους.

Μέχρι τώρα πάει καλά: υπερφορολόγηση των ακινήτων, αιμορραγία των αποταμιεύσεων προκειμένου ο κόσμος να ανταπεξέλθει στη φοροεπιδρομή, την ανεργία και την ακρίβεια, ξεπούλημα εθνικών πόρων…

Η διαφορά μέχρι τώρα είναι ότι όλες αυτές οι επιθέσεις είναι έμμεσες.
Επιτρέπουν σε πολύ κόσμο να μπερδευτεί και να πιστέψει ότι είναι προσωρινές θυσίες που γίνονται για άλλον λόγο, για τη σωτηρία της χώρας ... και φυσικά τη δική του.

Ακούγονται  σενάρια περί “αναγκαστικού δανεισμού” από τις τραπεζικές καταθέσεις κάτι σαν “κούρεμα” με αντάλλαγμα ομόλογα του δημοσίου.
Αυτό ακούγεται έντονα ότι μπορεί να είναι και το αντάλλαγμα για διαγραφή μέρους του εξωτερικού χρέους.

Να μετατραπεί σε εσωτερικό χρέος.

Προβλέπεται από τη νομοθεσία για 'εξαιρετικές περιπτώσεις" και δεν υπόκειται στον προστατευτικό περιορισμό εγγύησης των καταθέσεων μέχρι των 100.000 ευρώ.

Επιτρέπουν στον Έλληνα να κοιμάται.

ΚΑΘΙΣΕ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ. ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ DVD ΠΟΥ “ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΚΑΙ Η ΟΛΓΑ” ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

20130802-125613.jpg
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ
Tην καταδίκη του δημοσιογραφικού οργανισμού του MEGA CHANNEL αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε απόφαση του που εξεδόθη στις 31-7-2013. Η εκδίκαση της υπόθεσης αφορούσε αγωγή που είχε υποβάλλει ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, Στέφανος Χίος, κατά 
στελεχών του μνημονιακού καναλιού αλλά και εναντίον του ίδιου του δημοσιογραφικού οργανισμού. Σύμφωνα με την αγωγή(την οποία υποστήριξε στο δικαστήριο, ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης(ο οποίος αυτό το καιρό ασχολείται με κορυφαίες υποθέσεις ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος), δημοσιογράφοι του MEGA τις ημέρες που ξέσπασε το σκάνδαλο με την πτώση του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Χρήστου Ζαχόπουλου, από το μπαλκόνι της οικίας του στο Κολωνάκι(μεταξύ των οποίων και ο Δημήτριος Καμπουράκης), υποστήριζαν δημόσια ότι ο Στέφανος Χίος είχε προβεί σε υποκλοπή συνομιλίας του Καμπουράκη ο οποίος ξεκάθαρα αποκάλυπτε ότι και η «Όλγα Τρέμη είχε δει το επίμαχο DVD» με τις ιδιωτικές σκηνές του Ζαχόπουλου με την Τσέκου.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΡΩΜΙΟΥΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ

20130802-130448.jpg
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την φοβερή καταγγελία ότι σήμερα, 92 χρόνια μετά την υπογραφή από την Τουρκία της συνθήκης της Λοζάνης που καθόρισε τα δικαιώματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία, το τουρκικό κράτος παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα φακελώνει τις μειονότητες για να τις μεταχειριστεί «διαφορετικά» και ειδικά τους Ρωμιούς, Αρμενίους και Ιουδαίους, με του μυστικούς κωδικούς Νο1 για 
τους Ρωμιούς, (οι Ρωμιοί είναι πρώτοι στο φακέλωμα), Νο2 για τους Αρμένιους και Νο3 για τους Ιουδαίους κάνει η ίδια η τουρκική εφημερίδα Radikal στο φύλο στις 2/8/2013.

Την κατάφορη αυτή παραβίαση της συνθήκης της Λοζάννης για τις μειονότητες, αποκάλυψε πρώτη η μειονοτική αρμενική εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης, Agos και στην συνέχεια η τουρκική εφημερίδα Radikal, η οποία αναδημοσίευσε το θέμα από την Agos με πολλά ερωτηματικά σχετικά με το φακέλωμα από τις τουρκικές αρχές των μελών των οικογενειών των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων και τις εύλογες διακρίσεις που προκαλεί αυτό το γεγονός.

Απογραφή ακινήτων από την εφορία

Απογραφή ακινήτων από την εφορία
Ποια στοιχεία θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι στη νέα δήλωση

Το υπουργείο ανεξάρτητα απ' το εάν οι ιδιοκτήτες συμπλήρωσαν ή όχι το νέο Ε9 το 2012 καλεί τώρα όλους να συμμετάσχουν στη νέα απογραφή συμπληρώνοντας και πάλι ηλεκτρονικά και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου νέα δήλωση στοιχείων του ακινήτου τους.
Όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα ακίνητο από 1/1/2013 θα πρέπει να υποβάλλουν τη νέα δήλωση.

«Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου»!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Γνωριστήκαμε με τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη, καλλιτεχνικά γνωστό ως Χάρρυ Κλυνν, τον χαρακτηρισθέντα και «Εθνικό γελωτοποιό», πριν τριάντα περίπου χρόνια την εποχή που ως Πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς με κάλεσε να βοηθήσω την ιστορική Ποντιακή ομάδα που έπαιζε ξανά στην Πρώτη Εθνική Κατηγορία. Το δέχτηκα με χαρά καθότι είμαι και εγώ Ποντιακής καταγωγής από τη μεριά του πατέρα μου, (Μικρασιάτικης καταγωγής από τη μεριά της μητέρας μου…)
Ομολογώ δημοσίως ότι κάθε φορά που προσπαθώ να εμπλουτίσω κάποια από τα κείμενά μου που φιλοξενούνται στα ελληνικά blogs με οπτικό-ακουστικό υλικό ο φίλος μου Χάρυ με εξυπηρετεί τα μέγιστα!..

ΒΟΜΒΑ! Εντάλματα σύλληψης για δύο κορυφαίους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ και ισχυρό ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ!!!

Αυτό κι αν είναι βόμβα! Σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα σύλληψης αναμένεται να λάβουν δύο κορυφαίοι υπουργοί και ένας ισχυρός επιχειρηματίας. Διαβάστε στο Athens Magazine το προφίλ των τριών ανδρών αλλά και...
ποιο είναι το σκάνδαλο για το οποίο τους κατηγορούν: Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές για την έκδοση δύο ενταλμάτων που αφορούν δύο υπουργούς, ο ένας προέρχεται από το χώρο της ΝΔ και ο άλλος από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Lykavitos, η έκδοση ων ενταλμάτων στηρίζεται στην αποκάλυψη μαύρων λογαριασμών που προέρχονταν από τις μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μητρόπουλος: Πρέπει να πάμε σε ανατροπή της κατάστασης

Μητρόπουλος: Πρέπει να πάμε σε ανατροπή της κατάστασης
Μητρόπουλος: Πρέπει να πάμε σε ανατροπή της κατάστασης
Αλλαγή κυβέρνησης και άμεση διαπραγμάτευση του μνημονίου μετά τις γερμανικές εκλογές και πριν τις ευρωεκλογές ζήτησε μέσω του realfm 97,8 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Μητρόπουλος. «Μετά τη βαρβαρότητα του θέρους, πιστεύω να είναι το τελευταίο μνημονιακό θέρος, θα είναι και το πιο σκληρό λόγω μέτρων, θα πρέπει να πάμε σε ανατροπή αυτής της κατάστασης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

Τον Σεπτέμβρη η κυβέρνηση πέφτει... Έρχονται νέα μέτρα..."Η άρση αναστολής των πλειστηριασμών" επιταχύνει την πτώση...

«Η άρση αναστολής των πλειστηριασμών μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση»!
Τι ειπώθηκε σε συζήτηση μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου…

Η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στις Κ.Ο. τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ και αντανακλά την γενικότερη κατάσταση εντός της κυβέρνησης, αφού όλοι διαπιστώνουν ότι «τίποτα δεν βγαίνει» και «από Σεπτέμβρη η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη», έχει απασχολήσει το δίδυμο Σαμαρά και Βενιζέλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συζήτησαν και τις πρόσφατες διαφοροποιήσεις γαλάζιων και πράσινων βουλευτών με αφορμή διάφορα ζητήματα (π.χ. τις δηλώσεις Στουρνάρι «κουρασμένων βουλευτών», την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, το πολυνομοσχέδιο και άλλα).

Εκτίμησαν, ότι αυτές οι διαφοροποιήσεις είναι πάρα πολύ πιθανό να εξελιχθούν σε ανταρσίες όταν θα έρθουν τα ακόμα δυσκολότερα, όταν απαιτηθούν νέα μέτρα, όταν η κοινωνία θα βράζει και η κοινωνική έκρηξη θα εμφανιστεί.

Ιδιαίτερα τους απασχόλησαν δηλώσεις βουλευτών και απ’ τα δύο κόμματα, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα περάσει η άρση της αναστολής των πλειστηριασμών (Νικ. Κακλαμάνης, Βούλτεψη, Γ. Βλάχος, Τζάκρη, Κουκουλόπουλος).

Aπόφαση σταθμός του Ειρηνοδικείου «Κούρεμα» χρέους κατά 96%

«Κούρεμα» χρέους κατά 96%
«Κούρεμα» χρέους κατά 96%

Μία απόφαση- σταθμό έλαβε το ειρηνοδικείο Πρέβεζας, βάσει της οποίας «κουρεύεται» κατά 96% το χρέος δανειολήπτη που ανερχόταν στο ποσό των 180.000 ευρώ.

Ο μακροχρόνια άνεργος δανειολήπτης κατέφυγε στο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας και συγκεκριμένα στις διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η κυβέρνηση της τρόικας έχει τελειώσει

«Οι πολίτες έχουν δίκιο να μην εμπιστεύονται την τρόικα», καθώς «ριζικές αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες», δηλώνει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ. Και δεν είναι μόνο οι αποφάσεις για τις απολύσεις που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες…

Για την ακρίβεια, πρόκειται για ειλημμένες (έξωθεν) αποφάσεις τις οποίες η κυβέρνηση της χώρας υλοποιεί μετατρέποντας της χώρα σε αποικία χρέους και τον πληθυσμό της σε δουλοπάροικους.

Ας ρίξουμε καταρχήν   μια ματιά (στοιχεία από την εφημερίδα το Έθνος)  στην αγορά εργασίας:
Για 300.000 εργαζόμενους δεν ισχύει πλέον το οκτάωρο
Πάνω από 240.000 εργαζόμενοι υπέγραψαν το 2012 ατομικές συμβάσεις
Οι μειώσεις των αποδοχών έφτασαν κατά μέσο όρο το 22,1%
Σχεδόν ανύπαρκτες κλαδικές συμβάσεις
700.000 εργαζόμενοι  αμείβονται με λιγότερα από 586 ευρώ το μήνα.
Το «τοπίο» που περιγράφουν οι παραπάνω αριθμοί συμπληρώνεται αν λάβει κανείς υπόψη τον «εφεδρικό στρατό» των ανέργων που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πια πρωταθλήτρια Ευρώπης (και) στην ανεργία των νέων.

Ο φερετζές των μεταρρυθμίσεων

Η πληγή της φοροδιαφυγής



Επαναβεβαιώθηκε χθες με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη χώρα μας ότι η βασικότερη αδυναμία μας είναι η έλλειψη ενός αποτελεσματικού φορολογικού μηχανισμού. Γιατί, φυσικά, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αυτήν ακριβώς την αδυναμία μάς επισημαίνουν εδώ και τρεισήμισι χρόνια, από το πρώτο Μνημόνιο μέχρι και σήμερα. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ανταποκριθεί στις συνεχείς και επίμονες υποδείξεις τους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν είχαμε περιορίσει τη φοροδιαφυγή στα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα, δεν θα είχαμε βρεθεί στα τραγικά αδιέξοδα των τελευταίων χρόνων ή, αν δεν τα είχαμε τελικά αποφύγει, θα είχαμε ξεπεράσει μέχρι σήμερα την κρίση. Αλλά ούτε φορολογικά οχυρωμένοι ήμασταν, ούτε προσπαθήσαμε να καλύψουμε έστω και καθυστερημένα τις αδυναμίες μας και μόλις τελευταία πασχίζουμε να κάνουμε μαζεμένα όσα δεν κάναμε επί δεκαετίες.

Η ελληνική Βαϊμάρη

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Η επίκληση των Γερμανών στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης ως δικαιολογία για την απαγόρευση της έκδοσης χρήματος στην ευρωζώνη, δηλαδή του μοναδικού όπλου που θα μπορούσε να στηρίξει μία βιώσιμη σταδιακή έξοδο από την κρίση, είναι γνωστή: συνιστά το σκληρό πυρήνα της πολιτικής τους όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι το δήθεν φάντασμα του υπερπληθωρισμού δεν απειλεί κανέναν – λ.χ. στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία που τυπώνεται διαρκώς χρήμα στο ίδιο διάστημα και χωρίς να υπάρχει κρίση τέτοιου βάθους, ουδέποτε προέκυψε ζήτημα πληθωριστικού κινδύνου.

Όμως, με αυτό το παραμύθι, οι Γερμανοί έχουν δημιουργήσει ήδη τις προυποθέσεις μιας ελληνικής Βαϊμάρης. Η δική τους, κράτησε 13 χρόνια και μάλιστα είχε και μία ενδιαφέρουσα σύμπτωση: ξεκίνησε με το Σύνταγμα της Βαϊμάρης σαν σήμερα, στις 31 Ιουλίου του 1919, για να τελειώσει ουσιαστικά πάλι σαν σήμερα, το 1932, όταν ο Χίτλερ έπαιρνε το 38% των ψήφων του γερμανικού εκλογικού σώματος, μίας χώρας τόσο βαθειά κατεστραμμένης στην οποία η επικίνδυνη απάτη του εθνικοσοσιαλισμού λάμβανε τα χαρακτηριστικά σαρωτικού λαϊκού κινήματος: οι συνέπιες είναι γνωστές σε όλους…

FT: “Κοχλάζει το πολιτικό καζάνι της ευρωζώνης”! Ελάτε και σεις, να ρίξετε λίγο αλατάκι… Έναν σεφ καλό είχατε. “Μάρσαλ” αν δεν μας γελά η μνήμη μας.

FT: «Κοχλάζει το πολιτικό καζάνι της ευρωζώνης - Σε νέα φάση η κρίση»
Όπου ακούς πολλά καζάνια, να ετοιμάζεσαι για δίαιτα.

Εκτιμήσεις πως η Ελλάδα και η Πορτογαλία  θα ξεμείνουν από ρευστό κάνει η εφημερίδα Financial Times σε ανάλυσή της με τίτλο «Κοχλάζει το πολιτικό καζάνι της ευρωζώνης – Σε νέα φάση η κρίση».

«Οποιος ρίξει μια γρήγορη ματιά στην πολιτική σταθερότητα της περιφέρειας της ευρωζώνης θα αντιληφθεί ότι ποτέ τα πράγματα δεν ήταν χειρότερα από τότε που ξέσπασε η κρίση χρεών στην Ευρώπη», υπογραμμίζει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι η νέα πολιτική αναταραχή στον ευρωπαϊκό Νότο έχει τεράστια σημασία.

Στο... παρά πέντε της διαγραφής η Τζάκρη

Τις εύθραυστες ισορροπίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο «υπενθυμίζουν» οι προειδοποιητικές βολές βουλευτών, όπως χθες της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία έφτασε χθες στο... παρά πέντε της διαγραφής της από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας παρούσα κατά την ψήφιση τροπολογίας για την ΕΥΔΑΠ και κάνοντας σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Η στάση μου είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story, δήλωσε η Θ
Η στάση μου είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story, δήλωσε η Θ. Τζάκρη
«Η πολιτική σταθερότητα και η αποτροπή κυβερνητικών κρίσεων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία προέχει - υποδεέστερα γεγονότα δεν πρέπει να δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα», ήταν η φράση κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που αποδίδει πλήρως την άποψη που επικράτησε στην αιφνιδιασμένη, από την κίνηση της βουλευτού Πέλλας, Χαριλάου Τρικούπη.

Financial Times: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πακέτο διάσωσης. «ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» που λανσάρουν οι προσκυνημένοι...

Την πρόβλεψη ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία θα χρειαστούν ένα νέο πακέτο διάσωσης καθώς σύντομα οι δύο χώρες θα ξεμείνουν από ρευστό κάνει η εφημερίδα Financial Times σε ανάλυσή της με τίτλο «Κοχλάζει το πολιτικό καζάνι της ευρωζώνης - Σε νέα φάση η κρίση».
FT: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πακέτο διάσωσης
«Οποιος ρίξει μια γρήγορη ματιά στην πολιτική σταθερότητα της περιφέρειας της ευρωζώνης θα αντιληφθεί ότι ποτέ τα πράγματα δεν ήταν χειρότερα από τότε που ξέσπασε η κρίση χρεών στην Ευρώπη», υπογραμμίζει η εφημερίδα, τονίζοντας ότι η νέα πολιτική αναταραχή στον ευρωπαϊκό Νότο έχει τεράστια σημασία.
«Τα δύο κεντρώα κόμματα της Ελλάδας μετά βίας διατηρούν την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ οι ακραίες παρατάξεις της αριστεράς και της δεξιάς συγκεντρώνουν μαζί 40%. Η τεχνοκρατική κυβέρνηση της Ιταλίας έχει ξοδέψει όλη τη σύντομη ζωή της σε πυροσβεστικές προσπάθειες, αλλά παραμένει συνέχεια ένα βήμα πριν από το κάψιμο», επισημαίνει.

Νέο σοκ! Τα... κλειδιά της Υγείας στη Μέρκελ



Της Ρίτας Μελά

Από το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας φαίνεται ότι θα μαθαίνουμε τις ριζικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στον χώρο της Υγείας, μέσω των γερμανικών δελτίων Τύπου που θα ανακοινώνονται με... καθυστέρηση λίγων ημερών και εδώ. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την ανακοίνωση που έδωσε στις 26 Ιουλίου στα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ με θέμα: «Υπογραφή συμφωνίας για μεταρρυθμίσεις στην ελληνική Υγεία». Η ανακοίνωση αναφέρεται στις εκ βάθρων αλλαγές που πρόκειται να συντελεστούν στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ που προετοίμασε, όπως σημειώνεται, «ως επικεφαλής (Domain Leader) το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, το οποίο συντόνισε και προώθησε τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα» όπως αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Υγείας στο ξένο δελτίο Τύπου.

Χθες, τέσσερις ημέρες έπειτα από την επίσημη ενημέρωση που είχαν οι Γερμανοί πολίτες για τις αλλαγές που θα γίνουν στη χώρα μας, το δικό μας υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα μεταφρασμένο και αυτούσιο το γερμανικό δελτίο Τύπου, χωρίς περαιτέρω σχόλια! Πρωτοφανές!!!

«Πόνεσε» τα Σκόπια η απάντηση Αβραμόπουλου σε δημοσιογράφο

«Πόνεσε» τα Σκόπια η απάντηση Αβραμόπουλου σε δημοσιογράφο
-«Αν είσαι από τη Μακεδονία γιατί δεν μιλάς ελληνικά», είπε ο Έλληνας υπουργός αφήνοντας άφωνο τον προκλητικό Σκοπιανό.  -«Έλληνα Μα...κα» τον χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος.
Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος φρόντισε να βάλει στη θέση του έναν προκλητικό Σκοπιανό δημοσιογράφο.
Αν και η ελληνική πρεσβεία είχε κάνει γνωστό πως ο Έλληνας αξιωματούχος, θα αρκεστεί σε μια δήλωση προς τα ΜΜΕ, ο Σκοπιανός δημοσιογράφος επέμενε να ρωτήσει για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Βασικό προαπαιτούμενο η ανεξαρτησία της χώρας

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος 

Με 39 χρόνια να έχουν περάσει από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο τέλος της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, οι μύθοι ξεθωριάζουν. Ο,τι ίσχυε ως δόγμα, από τις συνταγματικές ελευθερίες, τον πλουραλισμό των ιδεών, τις αναδιανεμητικές θεσμικές διαδικασίες διάχυσης του πλούτου, το κοινωνικό κράτος έως την αυτοδιοίκηση του κράτους, την εθνική κυριαρχία, τη δυνατότητα κατάρτισης των κρατικών προϋπολογισμών, τη συγκρότηση των φόρων, τη διαχείριση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, την άσκηση εξωτερικής και διεθνούς πολιτικής, έχει καταρρεύσει. Ο,τι διεκήρυσσε στον βασικό καμβά της ιδεολογικοπολιτικής της τοποθέτησης η Δεξιά, περί έθνους κυρίαρχου και ανεξάρτητου, αλλά και για ό,τι δεσμευόταν η Αριστερά περί κράτους δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη, στήριξη των ασθενεστέρων, έχουν ακυρωθεί στη πράξη και υπό το πλέγμα που δημιουργούν οι ντιρεκτίβες της γερμανικής ευρωπαϊκής υπερδομής. Ο ίδιος ο δικομματισμός και διπολισμός στη βάση της συγκρουσιακής πόλωσης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. που διαχειρίστηκε τη δημοκρατία της Μεταπολίτευσης έχει πλέον καταρρεύσει, αφού οι δύο πόλοι συγκυβερνούν και «ξεβάφουν» ο ένας μέσα στον άλλο, συγκροτώντας το απόλυτο «blank state» (tabula rasa).

Ζηγρας: Ο Άκης ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ για να βγει βουλευτής

Ζηγρας: Ο Άκης ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ για να βγει βουλευτής
-Τι είπε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού για τις διακοπές στη Σαρδηνία, το γάμο στο Παρίσι και τη βάφτιση στο πατριαρχείο. -Τσοχατζόπουλος: Δεν μπορούμε να ακούμε ό,τι να ‘ναι
Νέα πυρά για δεύτερη μέρα εξαπολύει ο Νίκος Ζήγρας κατά του εξαδέλφου του  Άκη Τσοχατζόπουλο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού. 
«Ζητήστε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο να σας πει για τα ποσά-πάνω από 2, 5 εκατ. ευρώ- που ξόδεψε να βγει βουλευτής για να έχει την ασυλία, αλλά δεν βγήκε. Τις διακοπές που έκανε στη Σαρδηνία με τη Βίκυ Σταμάτη με ιδιωτικό αεροσκάφος. Τα έξοδα για το γάμο του στο Παρίσι και για τη βάπτιση του παιδιού του στο Πατριαρχείο», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο Νίκος Ζήγρας.

Έτσι θα γίνουμε Βουλγαρία


Όταν το περίγραμμα της ανάπτυξης το συνθέτουν μόνο 350 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ μαζί με την βοήθεια των γερμανικών τραπεζών στους μικρομεσαίους. Όταν η αντιμετώπιση της ανεργίας στηρίζεται μόνο σε προγράμματα με μισθούς 420-470 ευρώ. Όταν η οικογενειακή φτώχεια αντιμετωπίζεται με επιδόματα 360 ευρώ. Η απόσταση που μας χωρίζει από την Βουλγαρία είναι 50-100 ευρώ.

Αναγκαία και καλοδεχούμενα τα προγράμματα ενίσχυσης των ανέργων με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε αμοιβή. Αναγκαία ακόμη και τα προγράμματα επιδοτήσεων των οικογενειών που βρίσκονται στο κατώτατο όριο ανεργίας και φτώχειας.

Τσίπρας: «Κωμική η κυβέρνηση»

Τσίπρας: «Κωμική η κυβέρνηση»
Τσίπρας: «Κωμική η κυβέρνηση»

Μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό να μην «τολμήσει» να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα. Μάλιστα, χαρακτήρισε «βαρβαρότητα» το μέτρο της κινητικότητας, εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «κωμική μέσα στην τραγικότητά της».

«Ο λογαριασμός της αποτυχίας έρχεται και είναι βαρύς», είπε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «Το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου. Το μόνο success story για την Ευρώπη είναι η ανατροπή της λιτότητας», είπε.

Μνημονιακός – Αντιμνημονιακός: Βήμα στους εκφραστές των δύο ρευμάτων

Μνημονιακός – Αντιμνημονιακός: Βήμα στους εκφραστές των δύο ρευμάτων
Mε αφορμή το διάλογο που έχει ανοίξει σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας για τα αίτια, τα συμπτώματα αλλά και τις "συνταγές" εξόδου από την κρίση αποφασίσαμε να δώσουμε βήμα στους εκφραστές των δύο βασικών ρευμάτων ( το πρώτο που αποδίδει τα αίτια της κρίσης σε χρόνια προβλήματα της εγχώριας πολιτικής και κοινωνικής ζωής και εκτιμά ότι το Μνημόνιο αποτελεί μέρος της λύσης και το δεύτερο που εκτιμά ότι οι εκτιμήσεις και τα μέτρα του Μνημονίου αναπαράγουν και πολλαπλασιάζουν την κρίση και υποδουλώνουν την Ελλάδα στους διεθνείς τοκογλύφους).
Για να καταστήσουμε πιο εποικοδομητικό και χρήσιμο το διάλογο αλλά και να θέσουμε τον Μνημονιακό και τον Αντιμνημονιακό «προ των ευθυνών τους» θα ορίζεται ένα συγκεκριμένο θέμα και θα τίθενται κοινές ερωτήσεις και προς τους δύο.
Eρ. Κάντε μου ένα πρώτο σχόλιο για την Έκθεση της Ε.Ε.

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Γκιουλέκας υποψήφιος για δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Γκιουλέκας υποψήφιος για δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη
ΒΙΝΤΕΟ-Ο Γκιουλέκας υποψήφιος δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη
Την επιθυμία του να είναι εκ νέου υποψήφιος για το δήμο της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε πριν από λίγο μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας.
Ο υφυπουργός, που παραμένει και επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της συμπρωτεύουσας, τόνισε πως η τελική απόφαση θα είναι του Πρωθυπουργού.

ΔΝΤ: Απολύσεις και νέες περικοπές

ΔΝΤ: Απολύσεις και νέες περικοπές
ΔΝΤ: Απολύσεις και νέες περικοπές

Ξεκάθαρη προειδοποίηση απηύθυνε το ΔΝΤ προς την Ελλάδα ότι θα απαιτηθούν και νέες επώδυνες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις εάν δεν βελτιωθεί η πορεία των εσόδων και των μεταρρυθμίσεων. 

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας το Ταμείο υπογραμμίζει ότι εντοπίζονται σημαντικές καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις και στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ εκφράζει δυσπιστία για την αποτελεσματικότητα των εφοριών. 

Παράλληλα το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις και για την εισπρακτική απόδοση του σχεδιαζόμενου ενιαίου φόρου ακινήτων και συστήνει να παραμείνει η επιβολή του «χαρατσιού» στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και το 2014.

Ξαφνικός συναγερμός της Ελληνικής Αεράμυνας απο το πρωί ενώ… Στα όρια τους είναι οι Πιλότοι μας.

20130801-123001.jpg
Σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ και ξαφνικός συναγερμός με τα όπλα των Α/Α να μπαίνουν σε κατάσταση (safe arm-Arm )έχουμε απο το πρωί της 10:00 της σήμερον ! 
Η κατάσταση ειναι γενική ενώ σε επιφυλακή μπήκαν οι Μονάδες άμεσης αντίδρασης ´´ΧΩΚ-Patriot ” Στην
περιοχή της Θεσσαλονίκης που επικρατεί μεγάλη Στρατιωτική κινητικότητα !

Στην Κρήτη δόθηκαν εντολές για ´´blaze skies ” σε όλα τα Α/Α και των S-300 !
Στο ΑΤΑ επικρατεί πολεμικός πυρετός ενώ σίγουρα έχει να κάνει με την χθεσινή υπερπτήση των τούρκικων Μαχητικών ! 
Ο Συνήθως ήρεμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος τα έχει πάρει στο κρανίο με τις μπαμπασιές των Τούρκων ….Ενώ πληθαίνουν οι φωνές στο Στράτευμα που κάνουν λόγο για δυναμική αντίδραση! 

Ποιοι εκπαιδευτικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα

Ποιοι εκπαιδευτικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα

Kρύος ιδρώτας στους προσκυνημένους.Ο Σαμαράς και η Μέρκελ φοβούντε τους... αντάρτες

ΒΙΝΤΕΟ-Φοβού τους... αντάρτες
ΒΙΝΤΕΟ-Φοβού τους... αντάρτες
Νέα σκληρή αντιπαράθεση αναμένεται στη Βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών με προεδρικά διατάγματα η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.
Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τις διαφοροποιήσεις του Ν. Κακλαμάνη και του Δ. Κυριαζίδη που ψήφισαν παρών στην τροπολογία για την ένταξη στην κινητικότητα και των εκπαιδευτικών που διαθέτουν μεταπτυχιακό, ήρθε η σειρά της Θ. Τζάκρη.
Η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών» για τον συμψηφισμό των χρεών της ΕΥΔΑΠ και στην συνέχεια με γραπτή της ανακοίνωση εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του Α. Σαμαρά.

ΒΙΝΤΕΟ-Βούλτεψη: Κακή η δήλωση του Στουρνάρα περί κόπωσης

ΒΙΝΤΕΟ-Βούλτεψη: Κακή η δήλωση του Στουρνάρα περί κόπωσης
ΒΙΝΤΕΟ-Βούλτεψη: Κακή η δήλωση του Στουρνάρα περί κόπωσης
Για «κακή δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα περί κόπωσης των βουλευτών» έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας πριν από λίγο στο «Πρωινό MEGA».

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Ποιοι εκπαιδευτικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα

Ποιοι εκπαιδευτικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα
Ποιοι εκπαιδευτικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα

Σε 2.122 ανέρχεται ο αριθμός των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας στη «Διαύγεια».

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν επίσης και οι λίστες των 302 καθηγητών και των 25 συναδέλφων τους που εργάζονταν στη Σιβιτανίδειο και εξαιρέθηκαν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζεται ,ότι εκτός εξαίρεσης έμειναν τελικά οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι να απορροφηθούν στον κλάδο της υγείας το 60% των καθηγητών. Το υπόλοιπο 40% θα χρησιμοποιηθεί για την στελέχωση των περιφερειακών διευθύνσεων.

Διήμερες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

Διήμερες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ
Διήμερες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

Διήμερο κινητοποιήσεων ξεκινά σήμερα, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε παννατική στάση εργασίας από τις 11 σήμερα το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου και προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία
Στάση εργασίας στα νοσοκομεία

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Στις 11:30 προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ… Ξείπα – Ο Σαμαράς στην Ουάσιγκτον

Του Κωνσταντίνου Φίλη

Η επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον, μετά από πολύμηνες ανεπιτυχείς προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, σηματοδοτεί την επιθυμία των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα σε μία κρίσιμη καμπή, τόσο εσωτερικά, όσο και περιφερειακά αλλά και ευρωπαϊκά.

Παραμένει, βέβαια, ερώτημα γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος απέφευγε μέχρι σήμερα να απευθύνει πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό. Και, μάλιστα, σε μία περίοδο που η Ουάσιγκτον απέδιδε ολοένα και αυξανόμενο ρόλο και λόγο στη γείτονα. Oι ΗΠΑ ισορροπούν –έστω στους τύπους- τη στάση τους στην περιοχή, μετά από ένα διάστημα έντονης φιλοτουρκικής στάσης και, ενδεχομένως, αναμένουν από εμάς να πράξουμε ανάλογα σε σχέση με την εμφανή πρόσδεσή μας στο γερμανικό άρμα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο «ζωτικός χώρος» του Κλάους (Deutche Telekom) και του Βόλφγκανγκ

nazi guard concentration camp
Γράφει ο  Γιάννης Κριτσαντώνης

Όταν στις 9 Νοεμβρίου του 1989 βρέθηκα για 12 μέρες στο Βερολίνο με δημοσιογραφική τότε αποστολή της ΕΡΤ να καταγράψω τα συγκλονιστικά γεγονότα της πτώσης του Τείχους (δεν υπήρχαν ακόμη στην Ελλάδα ιδιωτικά κανάλια), ένας Ιταλός συνάδελφος της ΡΑΙ, που βρισκόταν με το συνεργείο του δίπλα μου, πάνω σ ένα από τα όρθια ακόμη κομμάτια του Τείχους, στην πλατεία Πότσδαμ, θυμάμαι ότι  σχολίασε με προβληματισμό: «Τώρα η Γερμανία ενώνεται και ίσως γίνει και πάλι ισχυρή. Μένει να δούμε και φοβάμαι για το τι θα κάνει στο μέλλον, ας πούμε μετά από 20 χρόνια…». Ο συνάδελφος είχε πέσει έξω… μόνο ως προς τον χρόνο…!

Σκάνδαλο: Ξεπούλησαν το κέντρο της Αθήνας δίνοντας "στεγαστικά" δάνεια σε μετανάστες για να αγοράζουν σπίτια!

Σκάνδαλο: Ξεπούλησαν το κέντρο της Αθήνας δίνοντας "στεγαστικά" δάνεια σε μετανάστες για να αγοράζουν σπίτια!


Ακόμα ένα τραπεζικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων έρχεται στην δημοσιότητα μετά από καταγγελία κατοίκων του κέντρου. Το "κόλπο" ήταν απλό: Κύκλωμα τραπεζιτών έδινε "στεγαστικά" δάνεια σε μετανάστες με άδεια παραμονής, ακόμα και για ...40 χρόνια!

Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει "ντόπιος" ούτε στον ύπνο του.
Τι συνέβαινε; Κύκλωμα τραπεζιτών σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δουλεμπόρους (κυρίως Πακιστανούς), έβρισκαν "μπροστινούς" αλλοδαπούς ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια. Μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, μεγάλα ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων οι οποίοι τα μοιράζονταν. Ενδεικτικά, σε μία μόνο περίπτωση, "Πακιστανός" κατάφερε και πήρε δάνεια ύψους... 10 εκατομμυρίων Ευρώ! Την ίδια στιγμή που παραγωγικές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης 10 χιλιάδων Ευρώ!

Είναι προφανές πως αυτά τα δάνεια στο σύνολο τους σήμερα είναι "κόκκινα" και ο Έλληνας πολίτης καλείται να τα χρηματοδοτήσει χρεώνοντας τις επόμενες γενιές. Θεωρείται επιβεβλημένο πως το θέμα πρέπει να φτάσει στην βουλή και να δοθούν απαντήσεις από την τράπεζα της Ελλάδος για το συνολικό ύψος των δανείων και πόσα από αυτά θεωρούνται πλέον επισφαλή.
Εννοείται ότι αυτοί που τα έδιναν πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη μαζί με τις ελεγκτικές αρχές που έκλειναν τα μάτια. Αναμένουμε λοιπόν. Διαβάστε την καταγγελία.

Ποιοί έδιναν δάνεια σε "Ασιάτες" για να αγοράσουν σπίτια στο κέντρο και να το εποικίσουν; Το 2011 είχαμε καταγγείλει αγορές διαμερισμάτων από Ασιάτες στο 6ο διαμέρισμα, τα οποία τα είχαν μετατρέψει σε ξενοδοχεία λαθρομεταναστών.
Η αλήθεια είναι πως είχαμε αναρωτηθεί για την προέλευση των χρημάτων της αγοράς, το εάν είχε εφαρμοστεί πόθεν έσχες, καθώς όπως προέκυπτε οι νέοι ιδιοκτήτες ήταν υπήκοοι τρίτων χωρών.

Λύσαμε την απορία μας όταν έφτασαν στα χέρια μας στοιχεία για σύναψη στεγαστικού δανείου Ασιατών με την Εθνική Τράπεζα διάρκειας.......... ως το 2049.

Καλά διαβάζετε.... Έδωσαν δάνειο σε Ασιάτη, τα οποίο λήγει το 2049.
Ο κύριο αυτός Μ.Τ.Η. αγόρασε διαμέρισμα 49 τ.μ. στην οδό Αριστομένους, στον Άγιο Παντελεήμονα για 46.229 ευρώ.
Ένας ακόμη αλλοδαπός Μ.Α. πήρε δάνειο ως το 2048 για αγορά στην οδό Αχαρνών, στον Άγιο Παντελεήμονα πάλι, διαμερίσματος 76 τ.μ. για 71.440 ευρώ.

Και οι δύο έχουν πάρει δάνεια από την Εθνική, άγνωστο μέχρι ποιό ποσό.
Πιθανόν να έχουν πάρει και το 100% της αξίας του διαμερίσματος. Πώς πληρώνουν τις δόσεις και βάσει ποιών εισοδημάτων και ποιών νομιμοποιητικών εγγράφων η Εθνική έδωσε το δάνειο;

Τα εισοδήματα που δήλωσαν στην τράπεζα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα;
Πώς εξασφάλισαν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποπληρωμής όντας υπήκοοι τρίτων χωρών;
Είναι δυνατόν να δίνουν δυνατότητα αποπληρωμής 40 χρόνια σε αλλοδαπό με άδεια διαμονής;
Δεν μας έφτανε που κατέφθαναν σε στίφη οι λαθρομετανάστες είχαν αποφασίσει να τους δώσουν και ιδιοκτησίες με τα χρήματα μας, για να διευκολύνουν τον εποικισμό.

Πώς έφτασαν στα χέρια μας τα στοιχεία. Οι κύριοι αυτοί είχαν δηλώσει ως διεύθυνση κατοικίας κάποιες από τις πολυκατοικίες της περιοχής, χωρίς να διαμένουν σε αυτές.
Ούτε καν επαλήθευση διεύθυνσης δεν είχε κάνει Η Εθνική Τράπεζα.
Όταν λοιπόν άρχισαν να έρχονται τα χαρτιά, ουδείς τα παραλάμβανε.
Μαζί με τα στεγαστικά έρχονταν και οφειλές από καταναλωτικά δάνεια.
Χιλιάδες ευρώ σε δάνεια Ασιατών. Ποιοί έδιναν θαλασσοδάνεια σε αλλοδαπούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα τα πληρώσουν ποτέ και ότι αυτοί μπορούν να εξαφανιστούν πολύ εύκολα; Πέρυσι στην Εθνική της Αγίου Μελετίου κάποιος Μπαγκλαντεσιάνος είχε κληθεί από την τράπεζα για ρύθμιση του στεγαστικού του.

Ακούγοντας τί έλεγε στον δικηγόρο του μάθαμε ότι αυτός είχε υπογράψει το δάνειο, το οποίο είπε πως το πήρε η αδελφή του, που έμενε σε αυτό το σπίτι. Είχαν πληρώσει δόσεις για ένα χρόνο (400 ευρώ τον μήνα) και φοβόταν όχι για το σπίτι, που δεν έμενε, αλλά μήπως η τράπεζα του πάρει τα κομπιούτερ από το μαγαζί Ιντερνέτ που είχε.
Πασιφανές πως άλλοι τον έβαλαν να υπογράψει το δάνειο, άλλοι πήραν το σπίτι, προφανώς άλλοι πήραν και τα λεφτά και σε αυτόν είπαν «δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα, μην ανησυχείς».

Θα πήρε και το κατιτίς του. Πέρυσι επίσης διαβάσαμε στο Ιντερνετ πως κάποιοι υπάλληλοι σε επαρχιακό υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας είχαν στήσει κομπίνα δίνοντας σε έναν Πακιστανό στεγαστικά δάνεια αξίας 400 και 500 χιλιάδων ευρώ, παρουσιάζοντας τον με διαφορετικά ονόματα. 10.000.000 ευρώ δάνεια είχαν χορηγήσει εικονικά στο άτομο αυτό.

Η είδηση πέρασε στα ψιλά φυσικά. Όντας μάρτυρες στο πάρτι που στήθηκε με την ίδρυση εκατοντάδων καταστημάτων αλλοδαπών στο 6ο Δ.Δ., στην ασυδοσία των κυκλωμάτων λαθρομεταναστών και στην ευκολία με την οποία μίσθωναν διαμερίσματα και μέσω μεσιτικών, με την συνεργασία μηχανικών, δικηγόρων και λογιστών θεωρούμε ότι πίσω από όλα είναι συγκεκριμένο κύκλωμα.
Να ξετινάξουν όλα τα στεγαστικά και άλλα δάνεια σε αλλοδαπούς. Να δουν ποιοί τα υπέγραψαν. Να μας πουν πόσα λεφτά είναι αυτά που πληρώνουμε για να καλύψουμε τα θαλασσοδάνεια.

Και να πάνε μέσα τον όποιο υπεύθυνο χάρισε τα χρήματα του κόσμου, ξεπούλησε τις γειτονιές μας και βοήθησε τον εποικισμό προσφέροντας απλόχερα και ιδιοκτησίες, αγορασμένες με τα λεφτά μας.

Τα στοιχεία είναι στην διάθεση όποιου επιθυμεί να κάνει έρευνα σε βάθος για τη νομιμότητα των ενεργειών.
Το ΣΔΟΕ και λοιποί αδιαφόρησαν προκλητικά όταν καταθέσαμε τα στοιχεία πριν δύο χρόνια.
Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος.
Ακόμα ένα τραπεζικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων έρχεται στην δημοσιότητα μετά από καταγγελία κατοίκων του κέντρου. Το "κόλπο" ήταν απλό: Κύκλωμα τραπεζιτών έδινε "στεγαστικά" δάνεια σε μετανάστες με άδεια παραμονής, ακόμα και για ...40 χρόνια!

Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει "ντόπιος" ούτε στον ύπνο του....
Τι συνέβαινε; Κύκλωμα τραπεζιτών σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δουλεμπόρους (κυρίως Πακιστανούς), έβρισκαν "μπροστινούς" αλλοδαπούς ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια. Μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, μεγάλα ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων οι οποίοι τα μοιράζονταν. Ενδεικτικά, σε μία μόνο περίπτωση, "Πακιστανός" κατάφερε και πήρε δάνεια ύψους... 10 εκατομμυρίων Ευρώ! Την ίδια στιγμή που παραγωγικές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης 10 χιλιάδων Ευρώ!

Κόλαση νέων μέτρων

Του Στέλιου Κράλογλου

Δημοσιονομικό κενό 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 προσδιορίζει το αναθεωρημένο Μνημόνιο, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με αντίστοιχα μέτρα, που θα συμπεριληφθούν σε ένα νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης τριετίας, το οποίο θα ξεκινά από το 2014 και θα φτάνει ως το 2017. Επίσης ως το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση πρέπει να προσδιορίσει και τα λεγόμενα αδιευκρίνιστα μέτρα των 4 δισ. ευρώ, που έχουν ήδη ενσωματωθεί ποσοτικά στους σχεδιασμούς για τη διετία 2014-2015 με την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου.

Είναι πιθανό το ύψος των παρεμβάσεων να κινηθεί πάνω από τα 4 δισ. ευρώ, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας, οι προοπτικές της οικονομίας εξακολουθούν να είναι αβέβαιες, ενώ υπάρχουν ακόμη πολλά ρίσκα στην εφαρμογή του Μνημονίου. Για τον λόγο αυτόν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε απέναντι στην τρόικα, με νέα επιστολή προθέσεων (με ημερομηνία 19/07/2013), ότι η κυβέρνηση θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα (χωρίς να εξαιρούνται, όπως έχει διδάξει η εμπειρία, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις), εάν η τρόικα το κρίνει απαραίτητο!

Άνω κάτω το Μαξίμου με τον Π. Καψή

kapsisns
Eίναι αλήθεια ότι ο Παντελής Καψής θέλει να αξιοποιήσει τον κουμπάρο του Κων/νο Σπυρόπουλο σε θέση διευθυντή προγράμματος ή στη δημόσια τηλεόραση ή στην ΝΕΡΙΤ; Είναι αλήθεια ότι ο… Καψής προσέλαβε για σύμβουλο του τον Γιώργο Μπράμο, που πίεζε η ΔΗΜΑΡ σε κάθε σύγκληση του ΔΣ της ΕΡΤ να αξιοποιηθεί;
Αλήθεια είναι!
Πάλι η ΔΗΜΑΡ στα κόλπα ;
Κε Καψή τέτοια ανεξαρτησία επιδιώκεται στην καινούργια προσπάθεια της κυβέρνησης;
Μαθαίνω ότι είναι έντονα δυσαρεστημένοι με τον Καψή πολλοί στην κυβέρνηση και μάλλον σύντομα θα είναι εκτός, κρατήστε το αυτό!

Οι προδότες της κυβέρνησης προωθούν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Μερική άρση της αναστολής των πλειστηριασμών, με τη μείωση του ορίου κάτω από τις 200 χιλιάδες ευρώ, από τον Ιανουάριο, επεξεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα. Τουλάχιστον 200 χιλιάδες σπίτια βγαίνουν στο σφυρί με τις τράπεζες ήδη να σχεδιάζουν την πώληση κόκκινων δανείων σε ξένα fund. -

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, για την άρση του πλειστηριασμού θα μπορούσαν να προσμετρώνται παράγοντες όπως:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΧΟΡΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΜΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ – ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΌΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ…

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ – βρωμερός πόλεμος προπαγάνδας, άμεσος κίνδυνος για την Ελλάδα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για όπλα, “νταραβέρια” άλλα και πρακτοριλίκια για λογαριασμό “ξένων”.

Συνελήφθησαν κατά την χθεσινή σκούπα στα Εξάρχεια δύο αλλοδαποί με πλαστά διαβατήρια που εμπλέκονται στο κύκλωμα. Και οι δύο με ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ διαβατήρια. Κραυγαλέα τακτική πρακτόρων. Ερευνώνται τα πραγματικά τους στοιχεία μέσω της INTERPOL.

Συνελήφθησαν ακόμα ένας Έλληνας και ένας Τούρκος στην Χϊο που φέρονται “υποστηρικτική ομάδα” στους 4 του φουσκωτού.

Το Στουρνάρι του Σαμαρά βλέπει: Πολιτικό κίνδυνο, λόγω κόπωσης των βουλευτών

stournaras-maksimou12-kentrinews.gr


Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει το δημοσιονομικό κενό τη διετία 2015-2016, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των εταίρων και δανειστών της και η ύφεση που θα σημειώσει φέτος να είναι μικρότερη του αναμενομένου, αν συνεχιστεί η εξαιρετική απόδοση της τουριστικής της περιόδου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. Όπως επισημαίνει σε σχετικό τηλεγραφημά του πρακτορείου, ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα οδεύει προς πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και σημείωσε ότι ο οικονομικός κίνδυνος έχει περιοριστεί. Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών εντόπισε τον κίνδυνο κόπωσης, που συνοδεύει το πρόγραμμα λιτότητας. «Δεν βλέπω κάποιον οικονομικό κίνδυνο. Είναι πολιτικός ο κίνδυνος και συνδέεται με την κόπωση των βουλευτών» είπε. «Οι βουλευτές απλώς αντικατοπτρίζουν τον μέσο άνδρα ή γυναίκα στο δρόμο. Πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Έκοψαν το νερό σε 200 νοικοκυριά σε Κυψέλη και Γαλάτσι - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΥΔΑΠ

Στο «ξήλωμα» 110 ρολογιών από νοικοκυριά που δεν είχαν να πληρώσουν το νερό προχώρησαν εργολάβοι της ΕΥΔΑΠ, στην Κυψέλη και στο Γαλάτσι, την περασμένη Πέμπτη, ενόψει καύσωνα. 
Ρεπορτάζ του Μ. Γασπαράκη για την «Αυγή»:

Τελευταία θύματα 110 νοικοκυριά σε Κυψέλη - Γαλάτσι

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, από τις 110 διακοπές νερού, έγιναν μόλις 40 επανασυνδέσεις την ίδια μέρα, ενώ όσοι δεν κατόρθωσαν να εξοφλήσουν ένα μέρος της οφειλής τους, έμειναν χωρίς νερό το σαββατοκύριακο, τη στιγμή που το θερμόμετρο χτυπούσε κόκκινο.

Μετά από επικοινωνία που είχε η «Αυή» με την ΕΥΔΑΠ, η εταιρεία υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διακοπών οφείλεται σε χρέη που υπερβαίνουν τα 370 ευρώ και αφορούν νοικοκυριά που «δεν είχαν δώσει σημεία ζωής», καθώς δεν είχαν έρθει σε επαφή με την εταιρεία για κάποιο διακανονισμό, ενώ διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτική δεν κόβει το νερό κατακαλόκαιρα. Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει μόνο για τον... Αύγουστο.

Η Δούρου ξεμπροστιάζει τον “ξεχασιάρη” Βενιζέλο

dourou-kentrinews.gr
Αμεση και σκωπτική ήταν η απάντηση της Ρένας Δούρου για τα όσα, οψίμως, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την τοποθέτηση Βενιζέλου, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, ότι έθεσε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στον γερμανό ομόλογο του, Γκίντο Βεστερβέλε, ζητά, μεταξύ άλλων, να μάθει “αν ο κ. Βεστερβέλε είναι ενήμερος ότι συζήτησε με τον έλληνα ομόλογό του και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων;”.  Σημειώνεται πως η συνάντηση Βενιζέλου-Βεστερβέλε έγινε στις 3 Ιουλίου και μετά από 27 μέρες ο έλληνας υπουργός εξωτερικών “θυμήθηκε” ότι συζήτησαν κι αυτό το θέμα. Εδώ που τα λέμε, τι να προλάβει να κάνει ο… Λουδοβίκος του ΠΑΣΟΚ; Τρία καρπούζια σε μια μασχάλη κρατά ο καημένος και δίνει αγώνα (πολιτικής επιβίωσης) να μην του πέσουν και τα τρία…

Δημόσιο: Ετοιμες οι λίστες του Σίντλερ.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία για το πρώτο κύμα – Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες – Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να συνταχθούν κατάλογοι από όλα τα υπουργεία για τα επόμενα 8.290 ονόματα – Ο στόχος για το τέλος του 2013 είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοιΜέχρι το μεσημέρι όλα τα 
υπουργεία πρέπει να έχουν στείλει αναλυτικές καταστάσεις με τις θέσεις που καταργούνται και τον αριθμό των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σήμερα «κληρώνει» για 4.260 υπαλλήλους που θα αποτελέσουν το πρώτο κύμα κινητικότητας καθώς στις 31 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύνταξη των σχετικών καταλόγων.Σε αυτό το πρώτο «κύμα» αναμένεται να ενταχθούν σχολικοί φύλακες και πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συναυλία, στάση εργασίας και κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία για να μη χαθεί ούτε ένα κρεβάτι νοσηλείας

Ημερομηνία: 29/07/2013 13:20
Σήμερα Τετάρτη 31/7 καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις πύλες των νοσοκομείων τους οι σύλλογοι εργαζομένων στο Πατησίων και το Αγ. Βαρβάρας. Συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας αύριο Πέμπτη στα Προπύλαια.
Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στο πρόγραμμα κινητικότητας.
Στις 11:30 προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας ότι περιφέρεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εμφανίζοντας τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τα λουκέτα στα νοσοκομεία ως αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

Παράξενα μηνύματα Mπένι Τσολάκογλου προς την Άγκυρα και όχι μόνο…

Μετά το πανθομολογούμενο στραπάτσο του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά και προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλου ο οποίος μετά την συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του αναφέρθηκε σε «αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων», ακολούθησε και η χθεσινή ενημέρωση προς την διαρκή επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για να πέσει περισσότερη ομίχλη στην ήδη θολή εικόνα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και ιδιαίτερα της στάσης που πρόκειται να ακολουθηθεί στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και στα ζητήματα – προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών με υπαιτιότητα της τουρκικής πλευράς και με την –αδικαιολόγητη- υποχωρητικότητα των Ελλήνων αρμοδίων…

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και τομεάρχης Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως οι δημόσιες τοποθετήσεις του ενέχουν σχετική επιφυλακτικότητα, αφού αυτές δεσμεύουν διεθνώς την χώρα και τροφοδοτούν τον ό,ποιο διπλωματικό διάλογο.

Φόβοι για τουρκική προβοκάτσια

Φόβοι για τουρκική προβοκάτσια
Συσκέψεις στην ΕΥΠ και σε στρατιωτικές υπηρεσίες παράλληλα με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής ενώ ξανάνοιξε ο φάκελος του Μοχάμεντ «με τα χίλια πρόσωπα» που είχε εμπλακεί στις υποθέσεις εμπρησμών στην Κέρκυρα
Του Βελισσάριου Δραγάτση

Φόβοι για εκτεταμένη προβοκάτσια από ξένα κέντρα εκφράζονται από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη Σάμο και τη Χίο. Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν δύο Τούρκοι που δήλωσαν Σύροι και κατηγορούνται για εμπρησμό. Στη δεύτερη, το πράγμα είναι πιο σύνθετο αφού υπάρχουν ενδείξεις για προετοιμασία τρομοκρατικού κτυπήματος.

ΒΙΝΤΕΟ-Μιχελάκης: Όχι εκλογές

ΒΙΝΤΕΟ-Μιχελάκης: Όχι εκλογές
ΒΙΝΤΕΟ-Μιχελάκης: Όχι εκλογές
Για τα προβλήματα που θα δημιουργούσε μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ο υπουργός τόνισε πως είναι αναγκαίο για τη χώρα και την κοινωνία, η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Στην Ίο ο Τζέφρι συνεχίζει τις διακοπές του...

Στην Ίο ο Γιώργος Παπανδρέου
Στην Ίο ο Γιώργος Παπανδρέου Συνεχίζει τις διακοπές του στα νησιά ο Γιώργος Παπανδρέου. Ύστερα και από την άτυπη συμφωνία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην Πρωθυπουργός αυτή τη φορά εθεάθη στην παραλία του Μυλοπότα στην Ίο. Μαζί του βρίσκεται και η σύζυγός του Άντα Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου απολαμβάνει τον ήλιο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπροστά» στους αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπροστά» στους αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης
Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπροστά» στους αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Με ανοιχτή ομιλία του στην πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας, θα απευθυνθεί απόψε στους πολίτες της περιοχής, αλλά και εκατοντάδες νέους που βρίσκονται εκεί με αφορμή το πρώτο κάμπινγκ νέων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού παραμένει στις επάλξεις και σηκώνει τους τόνους κατά της κυβέρνησης, δεν αποκλείεται να ζητήσει εκ νέου εκλογές, κάτι που εμμέσως έκανε χθες με δηλώσεις του λίγο μετά την συνάντησή του με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΒΙΝΤΕΟ-Κατάληψη στον ΟΑΕΔ

ΒΙΝΤΕΟ-Κατάληψη στον ΟΑΕΔ
ΒΙΝΤΕΟ-Κατάληψη στον ΟΑΕΔ
Κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, λόγω των επερχόμενων απολύσεων. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως από αύριο Πέμπτη θα κρατήσουν κλειστά όλα τα γραφεία του Οργανισμού.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ποιος φοβάται τις κάλπες;

Ποιος φοβάται τις κάλπες;
Τεστ αντοχής για την δικομματική κυβέρνηση ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης.
Η ανησυχία είναι έκδηλη στο Μέγαρο Μαξίμου, με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να τονίζουν μετά την έκθεση της Κομισιόν ότι «έτσι δεν βγαίνει».
Ο πρωθυπουργός ποντάρει στο ότι κανείς πρόκειται να αναλάβει την ευθύνη της πτώσης μιας κυβέρνησης, ωστόσο οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται τουλάχιστον απρόθυμοι να στηρίξουν νέα μέτρα.
Οι δηλώσεις Μπαλτάκου, "αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα πάμε κατευθείαν σε εκλογές", έβαλαν «φωτιά» στα κομματικά επιτελεία, ενώ η «κίτρινες κάρτες» σε Κακλαμάνη και Κυριαζίδη έστειλαν σαφές μήνυμα ότι οι διαφωνούντες «θα πηγαίνουν σπίτι τους».

Βουλευτές, κόπωση και Στουρνάρας

Βουλευτές, κόπωση και Στουρνάρας
Βουλευτές, κόπωση και Στουρνάρας

Τον παράγοντα της πολιτικής αστάθειας τραβά και πάλι από το μανίκι ο Γ. Στουρνάρας, βάζοντας «φωτιά» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατευθύνσεις δίνει την Πέμπτη ο Σαμαράς στους υπουργούς του.

Η κυβέρνηση πόνταρε πολλά στη θερινή ραστώνη, προκειμένου να κλείσει το «μέτωπο» του Δημοσίου με τις λιγότερες δυνατές τριβές, αν και το κλίμα μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παραμένει βαρύ, ενόψει του δύσκολου Σεπτεμβρίου.

Οι υπουργοί βρίσκονται σε απίστευτη πίεση, ξορκίζοντας τα «μαύρα» σενάρια της Κομισιόν για αύξηση του αριθμού των 150.000 αποχωρήσεων από το δημόσιο, ενώ από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να κρατήσει την κυβέρνηση σε μια ισορροπία, αποφεύγοντας τα διάφορα «φάουλ» υπουργών και κρατικών στελεχών (βλέπε φορολογικές δηλώσεις), προκειμένου να μην χαλάσει τον όποιον σχεδιασμό έχει κάνει με ορίζοντα τη σημαντική επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο.

Πρωινός καφές για τρεις στο Κολωνάκι!

Πρωινός καφές για τρεις στο Κολωνάκι!

Στο τελευταίο τραπέζι γνωστής καφετέριας στην οδό Μηλιώνη, μπροστά στην είσοδο του παρακείμενου καπνοπωλείου, έκατσαν σήμερα το πρωί τρία στελέχη διαφορετικών φορέων της κεντροδεξιάς.
Από τη Νέα Δημοκρατία ήταν ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο κ. Τέρενς Κουΐκ ενώ ο τρίτος ήταν η έκπληξη. Ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής και γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Νίκος Νικολόπουλος.