Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τα «βερίκοκα» βλάπτουν (πολύ) σοβαρά την υγεία!


Η πολιτική ανάλυση της περιπτώσεως του κ. Αδώνιδος Σπυρίδωνος Γεωργιάδη δεν θα με απασχολούσε μάλλον ποτέ, αν δεν γινόταν υπουργός Υγείας. Τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες, οι ικανότητες, η προσωπική ζωή και η διαδρομή του ανδρός είναι απολύτως προφανή, βεβαίως και διαφανή, στον καθένα. Τα καθιστά τέτοια ο φωτισμός των μέσων, η έκθεση στα οποία αποτελεί προνομιακό πεδίο για τον εν λόγω πολιτικό.

Δηκτική αντίδραση Καραμανλή για τα παραπολιτικά σενάρια


Δηκτική αντίδραση Καραμανλή για τα παραπολιτικά σενάρια


Με μια φράση που θυμίζει αντίδραση του θείου του απάντησε ο κ. Κώστας Καραμανλής σε συνομιλητή του για το ανάγνωσμα που υποτίθεται πως μεταφέρει σκέψεις, ιδέες και θέσεις του πρώην πρωθυπουργού και δήθεν στέλνει μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΖΑΠΠΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ


Περιπλανώμενος κάποιος στο κέντρο της Αθήνας σίγουρα θα περάσει έξω από το ζάππειο μέγαρο, ένα κτήριο που μέσα εκεί γίνανε ίσως οι μεγαλύτερες πολιτικές εκδηλώσεις τις μεταπολίτευσης. Ποιος γνωρίζει όμως πως το εν λόγω κτήριο ήταν δωρεά ενός επιφανούς Έλληνα του Κωνσταντίνου Ζάππα ποιος γνωρίζει άραγε ότι έφτιαξε με δικά του χρήματα σχολεία σε όλη την Ελλάδα;

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας:Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι πρωταίτιοι

ΒΙΝΤΕΟ-Η ομιλία του Τσίπρα

«Είμαστε στο πλευρό κάθε λαού που αγωνίζεται για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία.
Όμως, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση, με πρόσχημα τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταϊκούρας αδειάζει το Στουρνάρα με φόντο εκλογές.: “Δεν είναι βιώσιμο το χρέος” και μετά ήρθαν οι μέλισσες...


samaras - stournaras
Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας αδειάζει τον πολιτικό του προϊστάμενο Γιάννη Στουρνάρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” δηλώνοντας με σαφήνεια:
“Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του. Το δημόσιο χρέος εδώ και δεκαετίες είχε αποκτήσει ισχυρή αυξητική δυναμική και τόσο ως απόλυτο, όσο και ως σχετικό ως προς το ΑΕΠ μέγεθος, είναι υψηλό. Είναι αλήθεια ότι η ισχυρή αυξητική δυναμική έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1980. Είναι επίσης αλήθεια ότι κατά τις δεκαετίες που ακολούθησαν ο ετήσιος ρυθμός ανόδου μειώθηκε αλλά δεν επετεύχθη ριζική ανακοπή αυτής της δυναμικής”.

Θα φάτε και 3ο πακέτο, θέλετε δεν θέλετε!





ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ σοφίζεται η κυβέρνηση για να μας θυμίζει ότι ζούμε υπό ξένη ΚΑΤΟΧΗ. Εκείνα τα χρόνια της μεγάλης πείνας του 1941 οι σκελετωμένοι Ελληνες πουλούσαν όσο-όσο στις τράπεζες ή στους μαυραγορίτες το σπιτάκι τους για έναν ντενεκέ λάδι. Χιλιάδες σπίτια πέρασαν σε αρπακτικά χέρια. Ευτυχώς, με την απελευθέρωση, ήλθε ο αείμνηστος Αλέξανδρος Σβώλος και ακύρωσε όλες εκείνες τις αγοραπωλησίες...

ΣΑΝ ΓΙΑ να δώσουν συνέχεια στην γκάφα του λουκέτου της ΕΡΤ (που δεν λέει να ξαναλειτουργήσει, προς κρυφή χαρά των ιδιωτικών καναλιών) οι λεβέντες της εξουσίας εκτόξευσαν στα καλά καθούμενα και τη ρουκέτα των πλειστηριασμών, για να καλοπιάσουν τις τράπεζες, που τάχα κινδυνεύουν με...κατάρρευση - κατά Στουρνάρα!.. Στην πραγματικότητα, όμως, γιατί έτσι... σφύριξε η τρόικα, αφού ένας Θεός ξέρει τι σκοτεινά παιγνίδια παίζει και αυτή με τις τράπεζες, ξένες και ντόπιες...

"Ακτινογραφία" της επίθεσης στη Συρία - Τι θέλουν να αποφύγουν οι ΗΠΑ



"Ακτινογραφία" της επίθεσης στη Συρία - Τι θέλουν να αποφύγουν οι ΗΠΑ 

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας*

Η δυτική επίθεση στη Συρία "ακτινογραφείται" από έναν γνώστη του αντικειμένου. Οι δυσκολίες ,οι στοχοθετήσεις και οι προβληματισμοί με κυριότερο  την πολυστρωματική συριακή αεράμυνα. Όπως εξηγεί η Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων οι πύραυλοι παράκτιας άμυνας "ωθούν τους αμερικανούς να περιοριστούν σε μία επίθεση εντυπώσεων με πυραύλους cruise κυρίως από ναυτικές πλατφόρμες".
Όλη η ενδιαφέρουσα ανάλυσή του: Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η απόφαση για την επίθεση ή μη της Δύσης στη Συρία απέχει μερικές ημέρες ή και ώρες. Από στρατιωτικής άποψης οι ικανότητες των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων είναι τέτοιες που καθιστούν παρόμοια ενέργεια εξαιρετικά παρακινδυνευμένη. Μεταξύ των άλλων, συστήματα παράκτιας άμυνας και αντιαεροπορικά όπλα υψηλής τεχνολογίας μπορεί να προκαλέσουν βαρύτατες απώλειες στους επιτιθέμενους.

Ραχήλ Μακρή: Άλλος ένας νεκρός σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ


1928300_640_355
Δήλωση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή, για τον χαμό του εργαζόμενου στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης
Από την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 η τομεάρχης Ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή είχε κρούσει το καμπανάκι κινδύνου στην Συγκυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο συζήτησης της με αριθμ. πρωτ. 1260/2-4-2013 επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα ορυχεία και τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της «ΔΕΗ Α.Ε.», η κα Μακρή είχε επισημάνει ότι:

Τι θα γίνει με τον βάτραχο;





Στο Βερολίνο τα επιτελεία των κομμάτων ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μοναδική τηλεοπτική σύγκρουση Μέρκελ – Στάινμπρουκ που, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, θα έχει ως κύριο πιάτο την Ελλάδα. Στην Αθήνα πάλι, οι ψευδαισθήσεις έχουν πλέον καταρρεύσει: όσοι ήθελαν να πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει για την Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές έχουν ήδη προσγειωθεί στην πραγματικότητα και μάλιστα… ανώμαλα.



Τώρα αντιλαμβάνονται το αυτονόητο, ότι δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα ακόμα κι αν στη νέα δομή της γερμανικής εξουσίας συμμετέχουν και οι Σοσιαλδημοκράτες. Η πολιτική του Βερολίνου θα παραμείνει αμιγώς εθνική γερμανική πολιτική, με το χαρακτηρισμό «ευρωπαϊκή» να μην αντέχει πια ούτε στο ρόλο του φύλλου συκής: θα εξακολουθεί να κυριαρχεί ένα σκληρό νόμισμα χωρίς κανένα νομισματικό εργαλείο διαθέσιμο, συμβατό μόνον με τις εθνικές οικονομικές δυνατότητες και τους αντίστοιχους πολιτικούς στόχους της Γερμανίας, νόμισμα όμως καταστρεπτικό για πολλές χώρες, με πρώτη την Ελλάδα, για την οποία έχει επιλεγεί το υβριδικό μοντέλο της εσωτερικής πτώχευσης εντός του.

Πολιτικοί αγύρτες, που «δεν έχουν ανταλλακτικό»!


 Τα ανδρείκελα της τρόικας, που παριστάνουν τους κυβερνώντες, έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας.

Την ώρα που απολύουν με συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδες εργαζομένους από το Δημόσιο για να επιδείξουν καλή διαγωγή στα αφεντικά τους, συμβάλλοντας έτσι άμεσα στην αύξηση της τερατώδους ανεργίας, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους ανέργους και εξαγγέλλουν πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης με μισθούς πείνας!

Αλήθεια, πώς νομιμοποιείται, πολιτικά και ηθικά, η σημερινή «κυβέρνηση», όταν απολύει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους δημοσίους υπαλλήλους, να εξαγγέλλει παράλληλα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης για την αντιμετώπιση, δήθεν, της ανεργίας;

ΔΗΜΑΡ: Ανάγκη μείωσης των φόρων


ΔΗΜΑΡ: Ανάγκη μείωσης των φόρων
Την αναγκαιότητα μειώσεως των φόρων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, η οποία σημειώνει πως «η δραματική μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών και η ταυτόχρονη αύξηση του φορολογικού βάρους, οδηγούν στη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και της ικανότητας καταβολής φόρων».


«Είναι αναγκαίο να μειωθούν οι φόροι και να υπάρξουν άμεσα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον διακανονισμό των οφειλών. Η αύξηση των φορολογικών εσόδων μπορεί και πρέπει να προέλθει από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την ένταξη στην ίδια κλίμακα όλων των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενου ανεξαρτήτως της πηγής προέλευσης τους και την αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

Οι 15 άνδρες του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου που αποφάσισαν την απόταξη του αξιωματικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να απαντήσουν στα καταλυτικά ντοκουμέντα- ερωτήματα που παρουσιάζουμε.

 
 Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο τον καρατόμησε, στηριζόμενο σε πρωτόδικη δικαστική απόφαση, αγνοώντας το Εφετείο που αθώωσε τον αξιωματικό!
 
·          Προφανής αιτία της απόταξης, το γενναίο «όχι» του αξιωματικού στο τέμενος της Αθήνας, την ώρα που το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο έλεγε “yes sir”!

Ο Καμμένος για τη Συρία

Ο Καμμένος για τη Συρία

«Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή, σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και την εμπλοκή της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση των τομέων Εξωτερικών και 'Αμυνας και της γραμματείας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Συρία.

Ευρωζώνη: Με εγγύηση κρατική περιουσία 20 δισ. μηδενίζουμε τα επιτόκια

Ευρωζώνη: Με εγγύηση κρατική περιουσία 20 δισ. μηδενίζουμε τα επιτόκια

Ένα από τα σενάρια του εξετάζει η Ευρωζώνη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έως το 2020 είναι η αξιοποίηση ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 20 δισ. ευρώ από διεθνή εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο.

Δεν βάζουν μυαλό! Εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη και περιμένουν από τον κόσμο να πληρώσει τους νέους φόρους!


kolpoeforiasΣτα 60,18 δις ανήλθαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο στα τέλη Ιουλίου. Από το τέλος του 2012 μέχρι τις 31 Ιουλίου αυξήθηκαν κατά 4,1 δις και από το τέλος Ιουνίου κατά 620 εκατ. ευρώ.

Με αυτά τα στοιχεία περιμένουν από τον κόσμο να πληρώσει 8 φόρους μέσα σε πέντε μήνες. Ήδη, έδωσαν παράταση για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και το ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012, ενώ μέσα σε λίγες εβδομάδες θα στείλουν και το ΦΑΠ για το 2013. Βάλτε και όποιον έλαβε στις αρχές Αυγούστου το λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα λήγει. Μέσα στον λογαριασμό θα έχει και το χαράτσι.

Το "success story" του προσκυνημένου έγινε "jobless story" του ελληνικού λαού

Ραγδαία εκτίναξη της ανεργίας σε Ελλάδα και Κύπρο


Ραγδαία εκτίναξη της ανεργίας σε Ελλάδα και Κύπρο
Την τραγική πραγματικότητα των αριθμών που κανένα ...«ευχολόγιο» δεν μπορεί να υποκαταστήσει ή να παραποιήσει για τα αποτελέσματα της «γερμανικής συνταγής» ήρθε να πιστοποιήσει για άλλη μία φορά με τα στοιχεία της η Eurostat.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 27,6% του ενεργού πληθυσμού της τον Μάιο, από 27% τον Απρίλιο. Ειδικότερα, το Μάιο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,6%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 62,9%.
Όσον αφορά τη μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Ιούλιο στο 12,1% παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ στο σύνολο της ΕΕ παρέμεινε επίσης αμετάβλητη στο 11%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζουν η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,3%) και το Λουξεμβούργο (5,7%).
Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 12,2% σε 17,3%), η Ελλάδα (από 23,8% σε 27,6%) και η Σλοβενία (από 9,3% σε 11,2%).

Τρέχουν για τα προαπαιτούμενα

Τρέχουν για τα προαπαιτούμενα
Τρέχουν για τα προαπαιτούμενα

Έτοιμα θέλει να έχει η κυβέρνηση τα 4 προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου, πριν έρθει η τρόικα στην Αθήνα για την νέα αξιολόγηση η οποία προγραμματίζεται αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.


Και τούτο διότι, διευκρινίζουν αρμόδια στελέχη, η κυβέρνηση θέλει οι δανειστές να λάβουν με την άφιξή τους ένα μήνυμα συνέπειας, προτού ανοίξει η «βεντάλια» των κρίσιμων θεμάτων της νέας διαπραγμάτευσης: της βιωσιμότητας του χρέους, του χρηματοδοτικού κενού, του ζητήματος νέα μέτρα και των αποκρατικοποιήσεων.


Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήδη έτοιμος ο νέος κώδικας δικηγόρων, εστάλη ήδη στην τρόικα την Τετάρτη το σχέδιο για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, προωθείται σε 3 στάδια η αποπληρωμή χρεών των εταιρειών ύδρευσης και επιχειρείται στοχευμένη επιτάχυνση στην κινητικότητα. Αποτελούν τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την καταβολή της δόσης του 1 δισ. ευρώ στις αρχές Οκτωβρίου 2013 που απομένει από το συνολικό ποσό των 5 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε από το Eurogroup της 8ης Ιουλίου 2013:

Η Χρυσούλα Γιαταγάνα για την εμπλοκή της Ελλάδας στην Συριακή κρίση



Το σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 27 παρ. 2, θέτει ως προϋπόθεση για τη διέλευση ξένου στρατεύματος από εθνικό έδαφος, την ψήφιση με απόλυτη πλειοψηφία από την Βουλή.
Η επιταγή της απόλυτης πλειοψηφίας, θεσμοθετήθηκε ώστε να κατοχυρώνεται ομοψυχία ως προς την απόφαση και να μην αρκεί η βούληση του κυβερνώντος κόμματος, καθώς πράξεις όπως η διέλευση ξένου στρατεύματος από τη χώρα επηρεάζουν τις διεθνείς σχέσεις της και μάλιστα με γείτονες.
Οι συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, προβλέπουν διέλευση και στάθμευση ξένων στρατευμάτων στην επικράτεια, υπό προϋποθέσεις. Εφ’  όσον, σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ.2 του Συντάγματος απαιτείται προηγούμενη απόφαση του Κοινοβουλίου, η άδεια θα δίνεται μόνο εφ’ όσον το σχετικό αίτημα συζητηθεί και ψηφιστεί προηγουμένως , με απόλυτη πλειοψηφία από τη Βουλή.

Κοινότητες αυτοδιαχείρισης εναντίον αναρχοκαπιταλισμού: ο νέος παγκόσμιος ιδεολογικός πόλεμος;



Η παγκόσμια οικονομική κρίση έφερε ξανά στο προσκήνιο την Αριστερά αλλά και τον ακραίο εθνικισμό. Στην Ελλάδα και όχι μόνο, η άνοδος της Αριστεράς ήρθε ως απάντηση στην διάβρωση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού και την πλήρη απορρόφησή του από τον νεοφιλελευθερισμό. Άλλωστε, η τελική συνύπαρξη των δύο κομμάτων στην εξουσία, που κυβερνούσαν για δεκαετίες τη χώρα, είναι η πιο εκκωφαντική απόδειξη αυτού του γεγονότος. Παρόλο που η άνοδος, τόσο της Αριστεράς, όσο και του ακραίου εθνικισμού, δημιουργεί αναπόφευκτα ένα νέο πεδίο έντονων ιδεολογικών συγκρούσεων, οι συγκρούσεις αυτές δεν φαίνεται να μπορούν να ανακόψουν την διάλυση των παλαιών ιδεολογικών γραμμών.

"ΙΟΥΔΑΣ" ΣΤΙΣ "ΓΡΑΜΜΕΣ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ. ΔΙΝΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

ioudas

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύσαμε νωρίτερα και ο καθένας που σκαμπάζει από πολιτικό παρασκήνιο μπορεί με "λεπτό" χειρισμό να τις διασταυρώσει, άνθρωπος εκ των έμπιστων του πρωθυπουργού, έχει φορέσει τον μανδύα και το προσωπείο του Ιούδα και τον υποσκάπτει συστηματικά.

Πανικός στο ΠΑΣΟΚ. παλεύουν για το 3% στις δημοσκοπήσεις


Σε μεγάλη ανησυχία έχουν περιέλθει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έχουν φθάσει στα χέρια τους και δείχνουν τρομερή καθίζηση του άλλοτε κραταιού κόμματος. Οι δημοσκοπήσεις που παραγγέλθηκαν εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε χειρότερο βαρομετρικό χαμηλό των τελευταίων ετών, και να παλεύει στην ουσία για την εκπροσώπηση του στην Ευρωβουλή.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η Θράκη στο στόχαστρο των γερακιών της Αγκυρας

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης 

Οταν υπογράφεται μια διεθνής συνθήκη, από την οξυδέρκεια, τη στρατηγική σκέψη και πρόβλεψη και την ωριμότητα των πολιτικών και των διπλωματών που συμμετέχουν στη διαδικασία δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά αλλά και η ίδια η τύχη ενός ολόκληρου έθνους. Αν και υπάρχει η άποψη ότι τις μεγάλες διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες τις γράφουν άλλοι για εμάς, και εννοούμε ξένες μεγάλες δυνάμεις που έχουν στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή.

Το 1923, στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης, από την οποία μόλις πριν από μερικές εβδομάδες συμπληρώθηκαν 90 χρόνια, όταν αποφασίστηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, ζητήθηκε από την Ελλάδα να μη συμπεριληφθούν στην ανταλλαγή οι Ελληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και της Τενέδου, για να διατηρηθεί το ποίμνιο και έτσι να προστατευτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Κατ’ αναλογίαν και επ’ αμοιβαιότητι, προτάθηκε να εξαιρεθούν της ανταλλαγής οι μουσουλμάνοι της ελληνικής Θράκης.

Ο 11χρονος γιος του Ασαντ προκαλεί τους Αμερικανούς μέσω Facebook

Ο 11χρονος γιος του Ασαντ προκαλεί τους Αμερικανούς μέσω Facebook

Την οργή των Αμερικανών έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι ο μόλις 11χρονος γιος του Σύρου προέδρου σε ανάρτησή του στο Facebook προκαλεί ούτε λίγο ούτε πολύ τους Αμερικανούς να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Στη σελίδα του 11χρονου γιου του Μπασάρ Αλ Άσαντ μπορεί κανείς να διαβάσει: «Η Αμερική δεν έχει στρατιώτες, έχει κάτι δειλούς με νέα τεχνολογία που θεωρούν τους εαυτούς τους απελευθερωτές», ενώ προσθέτει «Θέλω τοοόσο πολύ να επιτεθούν, γιατί θέλω να κάνουν αυτό το τεράστιο λάθος να ξεκινήσουν κάτι που δεν ξέρουν το τέλος του».

BINTEO-Oμπάμα: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα επέμβαση

BINTEO-Oμπάμα: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα επέμβαση

Η χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση αποτελεί πρόκληση για όλο τον κόσμο και απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ακόμα δεν έχει λάβει την τελική απόφαση για τη Συρία.

Μακελειό στο ΔΟΛ


Άρχισαν να ειδοποιούνται οι πρώτοι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ να περάσουν από το λογιστήριο. Το σχέδιο «αναδιάταξης» του συγκροτήματος ξεκίνησε.. Πληροφορίες από τα «έγκατα» της Μιχαλακοπούλου,

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ "ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ" ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ "ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"-ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

TSIPRAS-KARAMANLIS

Η φωτό μόνον τυχαία δεν είναι
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ από τις αρχές Αυγούστου και μετά είναι σε θέση να γνωρίζει ότι κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι πολιτικές εξελίξεις το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα είναι δραματικές.

Βόμβες Καραμανλή για Σαμαρά, Ελλάδα και Ευρώπη!


Ρουκέτες ρίχνει ο Κώστας Καραμανλής το τελευταίο διάστημα στην διάρκεια κατ' ιδίαν συνομιλιών του. Ο πρώην πρωθυπουργός, για πρώτη φορά μετά από καιρό μιλά ανοικτά σε συνομιλητές του για την κυβερνητική πολιτική, τον πρωθυπουργό, αλλά και για το πώς βλέπει ο ίδιος την κατάσταση στη χώρα και την Ευρώπη γενικότερα.

Ραχήλ Μακρή: Στάθη Κωνσταντινίδη η σκιά του ψέματος δεν μπορεί πλέον να σας κρύψει.

 

Κ. Κωνσταντινίδη οι καθρέφτες αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Προτιμώ να κοιτάω την αλήθεια στα μάτια γιατί το φως της δεν με πονάει. Γι’ αυτό συνομιλώ με την κοινωνία χωρίς να έχω καθρέφτη.
Στη αλήθεια απαντάτε με ύβρεις. Στα επιχειρήματα με συκοφαντία. Αλλά η αλήθεια σας τρομοκρατεί.

Καπερνάρος: Νομίζουν ότι πιάνει τόπο η κοροϊδία του ελληνικού λαού

kapernaros-nomizoyn-oti-pianei-topo-h-koro-dia-toy-ellhnikoy-laoy 


«Καρφιά» προς την κυβέρνηση έριξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος σχολιάζοντας το ποσοστό της ανεργίας.

Μίκα Ιατρίδη:«Λέμε όχι στα κέντρα κράτησης μεταναστών στα νησιά μας. Λέμε όχι σε αυτούς που επιμένουν να απαξιώνουν τα νησιά μας».

«Λέμε όχι στα κέντρα κράτησης μεταναστών στα νησιά μας. Λέμε όχι σε αυτούς που επιμένουν να απαξιώνουν τα νησιά μας».

Σε απάντηση της Επιστολής της Επιτροπής Αγώνα κατά των Κέντρων Λαθρομεταναστών στα Δωδεκάνησα, η Μίκα Ιατρίδη απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Προς τα Μέλη Επιτροπής Αγώνα κατά των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στα Δωδεκάνησα.

Από την πρώτη στιγμή έχω εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεση μου στη δημιουργία κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στα νησιά μας.

Γιατί επιτέλους, τα νησιά μας δεν αξίζουν τη μεταχείριση που τους επιφυλάσσουν οι κυβερνήσεις του Μνημονίου.

Μίκης Θεοδωράκης: Ηχούν τα τύμπανα του Πολέμου...

Tου Μίκη Θεοδωράκη 

- Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή. Νέος στόχος η Συρία.

- Το έχουμε, νομίζω, πει. Κάθε τόσο πρέπει να γίνεται και ένας πόλεμος για να κρατηθεί το επίπεδο ζωής στις χώρες που στηρίζουν την κοινωνική τους ανάπτυξη στην εξαγωγή του μαύρου θανάτου. Κάποτε ο πρόεδρος Μιττεράν μου εκμυστηρεύθηκε ότι εάν δεν πουλήσουν όπλα, θα πέσει κάθετα το επίπεδο της ζωής στην Γαλλία. Και όταν λέμε «όπλα», πρόσθεσε, εννοούμε μεγάλα, χοντρά, ακριβά, όπως αεροπλάνα, υποβρύχια, τανκς, πυραύλους και φυσικά σφαίρες, εκατομμύρια σφαίρες.

- Και χημικά; τον ρώτησα, γιατί ήξερα.

- Αυτό δεν μπορώ να το πω, μου απάντησε με το γνωστό γαλατικό του ειρωνικό μειδίαμα. Αφού αυτός ο ίδιος είχε φροντίσει να σώσει τον γιο μου βάζοντάς τον στο μοναδικό στον κόσμο υπερσύγχρονο «διαστημικό» στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού που ήταν παράρτημα του εργαστηρίου παραγωγής χημικών, που τότε εφοδίαζαν τον Σαντάμ με αυτά, στον πόλεμο κατά του Ιράν.

Ας μαζέψει κάποιος το χοντρογούρουνο γιατί μας διασύρει διεθνώς.

Για πρώτη φορά στη νεώτερη διπλωματική ιστορία της χώρας,Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ταυτίζεται με μια ενδεχόμενη τυχοδιωκτική στρατιωτική επιχείρηση των Συμμάχων της χώρας (όπως αυτή που προετοιμάζεται τώρα κατά της Συρίας) χωρίς να κρατά,προσχηματικώς έστω, κάποιες στοιχειώδεις αποστάσεις, συνάδουσες με τα ιδιαίτερα και ειδικότερα συμφέροντα της χώρας τα οποία επιμένουν ναυπάρχουν (και μέσα και έξω απ’ το πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Ελλάδας).

Ακόμα και ο Γιωργάκης, Υπουργός Εξωτερικών κατά την κρίση της Γιουγκοσλαβίας, έκανε τη βρώμικηδουλειά προσπαθώντας να την αποδώσει στις νατοϊκές και άλλες δεσμεύσεις της χώρας και όχι σεπρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. (Σύμφωνα με μια γελοιογραφία της εποχής, ο Γιωργάκης δεν υποστήριζε τον φονιά αλλά το όπλο του εγκλήματος...)

"ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ"


15Είναι κακός ο γείτονάς σου. Στους άλλους έκανε κακό, μα στον εαυτό του μεγαλύτερο. Απαγόρευσε σ’ αυτούς που μετέφεραν νερό, να περάσουν από τη συνηθισμένη διαδρομή, μέσα από τα δικά του οικόπεδα. Όταν είδε ότι αυτό δεν βοηθά, έφτιαξε περίφραξη. Αλλά οι άνθρωποι που μετέφεραν το νερό, πηδούσαν πάνω από την περίφραξη, επειδή ο άλλος δρόμος ήταν πολύ μακρύς. Τότε αυτός βάζει μεταλλική παγίδα στον φράκτη της εισόδου και τη σκεπάζει με ξερά χόρτα και καλάμια.

Αλλά στην παγίδα έπεσε η κόρη του. Τώρα το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Του είπαν πως θα μείνει ανάπηρο για πάντα. Στην απελπισία του αποφάσισε να βγάλει την περίφραξη και έτσι, άφησε τους ανθρώπους που μετέφεραν το νερό να περνούν ελεύθερα από το οικόπεδό του. Να λοιπόν: «Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα»!

Παιχνίδια πολέμου και η Ελλάδα στη μέση

Ο τσαμπουκάς του Ομπάμα με τη Συρία τελικά δεν πέρασε. Για την ώρα τουλάχιστον.
Του Κώστα Χαρδαβέλα,

Κάτι το φρένο που πάτησαν οι Άγγλοι βουλευτές του Κάμερον, κάτι η έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα χημικά στη Συρία που δεν έχει συνταχθεί ακόμη και κάτι το μεγάλο «όχι» του αμερικανικού λαού, για ένα έστω χειρουργικό χτύπημα στη Συρία, κάνουν τον πλανητάρχη να διστάζει να ανάψει το πράσινο φως (προς το παρόν τουλάχιστον) για να εξορμήσουν τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ με τους Τόμαχοκ και Κρουζ κατά της Συρίας.
Παιχνίδια πολέμου μεταξύ ΗΠΑ, Αγγλίας, ΝΑΤΟ, Ρώσων (που πάντως δήλωσαν πως δεν θα εμπλακούν σε πόλεμο ακόμη κι αν επιτεθούν οι Αμερικάνοι στη Συρία) και στη μέση η Ελλάδα.
Που είναι μία βάση-λουκούμι για τις επιχειρήσεις κατά της Συρίας, και είναι υποχρεωμένη σαν μέλος του ΝΑΤΟ να παράσχει κάθε στρατιωτική βοήθεια που θα της ζητηθεί από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ (άρα από τους Αμερικάνους), που όμως, το μόνο που της λείπει της Ελλάδας στη φάση που βρίσκεται αυτή την εποχή είναι να γίνει στόχος Σύριων καθεστωτικών ή ενός νέου κύματος μεταναστών από τη βομβαρδισμένη Συρία.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΕΝΙΟΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

1
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο 13ο Διαχριστιανικό Συμπόσιο που διεξάγεται στο Μιλάνο

Στο μήνυμά του, που αναγνώσθηκε κατά την έναρξη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι «ο Χριστός αφ’ ενός απορρίπτει την προς την κοσμικήν εξουσίαν αντιπαράθεσιν, αφ’ ετέρου δε δεν ενοχλείται από την ύπαρξιν αυτής, αφορών εις μίαν διακριτικήν μετ’ αυτής σχέσιν». Συγχρόνως χαρακτηρίζει το θέμα του συμποσίου ως «επίκαιρον και εις τας ημέρας ημών, κατά τας οποίας τόσον ο πειρασμός της εξουσίας επηρεάζει ενίοτε την ζωήν των χριστιανών, όσον και ένιαι μορφαί πολιτικής εξουσίας εις τον σύγχρονον κόσμον δρουν αρνητικώς ή και θέτουν εις κίνδυνον της ζωήν αυτών».

Συγκεκριμένα αναφέρει στο μήνυμα: 

Τω Ελλογιμωτάτω κυρίω Χρυσοστόμω Σταμούλη, Καθηγητή Πανεπιστημίου, τέκνω της ημών Μετριότητος εν Κυρίω αγαπητώ, χάριν καί ειρήνην παρά Θεού.

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΑΠΟ ΧΑΛΚΗ: «Οι ακρίτες νησιώτες τιμούμε τις παραδόσεις μας».


Στη Χάλκη βρέθηκε η Μίκα Ιατρίδη προκειμένου να παραστεί στη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Ιωάννη. Κατά την παραμονή της στο νησί, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Δήμαρχο του νησιού, κ. Μιχάλη Πατρό, αλλά και με κατοίκους της Χάλκης για τα ζητήματα που τους απασχολούν.
«Οι ακρίτες νησιώτες τιμούμε τις παραδόσεις μας», σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, «και κρατάμε ζωντανά τα νησιά μας. Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τη Χάλκη. Μια γιορτή που μας γεμίζει με θέληση και αισιοδοξία για το μέλλον των νησιών μας και, όπως έχω πει πολλές φορές, δείχνει την θέληση των νησιωτών να μείνουν στον τόπο τους, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια των μνημονιακών κυβερνήσεων να τους διώξουν».

Reuters: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης»

Reuters: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης»

Εξήντα οικονομολόγοι έκαναν λόγο περί πιθανότητας να χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης η Ελλάδα, αφού σε αυτό έχουν αναφερθεί επανειλημμένα κυβερνητικά στελέχη τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βερολίνο
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters σε 60 οικονομολόγους, η οικονομία στην ευρωζώνη μπορεί να έχει αρχίσει να ανακάμπτει με βραδύ ρυθμό, αλλά εξακολουθεί να υφίστανται σημαντικές πιθανότητες τα πιο ευάλωτα κράτη-μέλη της να χρειαστούν επιπρόσθετη στήριξη το προσεχές έτος για να αντιμετωπίσουν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα.
Οι οικονομολόγοι οι οποίοι ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας έκριναν ότι υπάρχουν πιθανότητες 75% τουλάχιστον η μία από τις τέσσερις χώρες οι οποίες βρίσκονται ήδη σε πρόγραμμα στήριξης από την διεθνή τρόικα των πιστωτών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) ή μόνον από την ΕΕ να χρειαστούν περαιτέρω εξωτερικό δανεισμό.

Έκτακτη σύσκεψη των ΑΝ.ΕΛ. για τη Συρία

Έκτακτη σύσκεψη των ΑΝ.ΕΛ. για τη Συρία
Έκτακτη σύσκεψη των ΑΝ.ΕΛ. για τη Συρία



Με εντολή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, συνέρχονται εκτάκτως σε κοινή συνεδρίαση το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 οι τομείς Εξωτερικών και Άμυνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με θέμα τις εξελίξεις στη Συρία.

Συνάντηση Καμμένου με τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ

Συνάντηση Καμμένου με τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας Ανδρέα Μποζίκα και αντιπροσωπεία των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, αποτελούμενη από τους Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, το Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη, τον Αντιδήμαρχο Αγ. Αναργύρων - Καματερού Νίκο Παντελή και τον Αντιδήμαρχο Αιγάλεω Μιχάλη Κοπελούζο με αντικείμενο το κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών).

Χαστούκι στα "Γεράκια"

 

 

Ηχηρό ήταν το ράπισμα στις πρωθυπουργικές παρειές του Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την καταψήφιση της πρότασής του για συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην επέμβαση κατά της Συρίας, καθώς πρώτη φορά από το 1872 Βρετανός πρωθυπουργός χάνει ψηφοφορία που αφορά σε εμπλοκή της χώρας σε πόλεμο.

Αρχίζει η αρπαγή των καταθέσεων από τις εφορίες

eforia 


Τίθεται άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων από την εφορία με βάση διάταξη του αναθεωρημένου μνημονίου που έχει στόχο να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται «εισπράξιμα». Η υπουργική απόφαση που αναμένεται να υπογραφτεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιαν. Στουρνάρα προβλέπει την χωρίς προειδοποίηση κατάσχεση ποσών από τις καταθέσεις, ίσως και πάνω από το «ακατάσχετο» των 1.000 ευρώ.

Ποιοί ακούγονται για το ΤΑΙΠΕΔ!

 

 Δύο είναι τα ονόματα που ακούγονται για την διαδοχή του Στέλιου Σταυρίδη στο ΤΑΙΠΕΔ, αν και εφόσον η κυβέρνηση αποφασίσει να μείνει ως έχει. Το πρώτο όνομα που έπεσε στο τραπέζι ήταν αυτό του Τάσου Γιαννίτση. Δεξί χέρι του Σημίτη , που για κάποιο λόγο κάηκε στην πορεία.

«Βόμβα» Δαμανάκη: Νέο πακέτο συνεπάγεται νέο Μνημόνιο

«Βόμβα» Δαμανάκη: Νέο πακέτο συνεπάγεται νέο Μνημόνιο 


Αίσθηση προκαλεί η ξεκάθαρη τοποθέτηση της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη για το ότι η όποια νέα χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα θα φέρει νέο Μνημόνιο και νέα μέτρα, δήλωση που βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών, του υπουργού Οικονομικών συμπεριλαμβανομένου, ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί έως τώρα έχουν ορίζοντα έως το 2016 άρα επαρκούν και για την όποια νέα βοήθεια που θα καλύψει το κενό της διετίας 2014- 2015.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ; Πάση δυνάμει το Moskva πλέει προς Α.Μεσόγειο μαζί με 1 Α/Τ και 4 αποβατικά!

 


"Πάση δυνάμει" το καταδρομικό του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το Moskva, από τον Βόρειο Ατλαντικό όπου βρίσκόταν και συμμετείχε σε ασκήσεις με τον ρωσικό Βόρειο Στόλο πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο, όπου αναμένεται να αφιχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πρωτοφανές ατόπημα

 

 Πρωτοφανής στα ελληνικά διπλωματικά χρονικά είναι η ωμή δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία τάσσεται -ούτε λίγο ούτε πολύ- υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
Χωρίς να κρατήσει καν τα προσχήματα, όπως έκαναν πάντα οι προκάτοχοί του σε ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη), ο κ. Βενιζέλος δεν παίρνει καμία απόσταση από τις επιδιώξεις των γερακιών του πολέμου. Εμφανίζεται ως ένας από τους πιο ένθερμους θιασώτες της διεθνούς σταυροφορίας κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Ερώτηση Καπερνάρου για διαγωνισμό του ιδρύματος ελληνισμού

Ερώτηση Καπερνάρου για διαγωνισμό του ιδρύματος ελληνισμού 


Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με την προκήρυξη-"μαϊμού" 16 θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, για λογαριασμό του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης από το Ίδρυμα Ελληνισμού ΝΙΠΔ, κατέθεσε χθες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος.

Γιακουμάτος: Να κοπεί το ρεύμα στο κτίριο της ΕΡΤ

Γιακουμάτος: Να κοπεί το ρεύμα στο κτίριο της ΕΡΤ  


Για την κατάληψη των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να κοπεί το ρεύμα στο υπό κατάληψη κτίριο.

Χώρα χωρίς ντροπή, άξια της μοίρας της

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Πριν από χρόνια πολλοί αρέσκονταν να λένε ότι η λέξη φιλότιμο και αυτό που ακριβώς εκφράζει δεν υπάρχει σε άλλες γλώσσες πλην της ελληνικής, ότι ακόμα και η ακριβής μετάφρασή της συχνά απαιτούσε περιφραστική απόδοση. Ηταν ασφαλώς υπερβολές. Αλλά, από εκεί μέχρι την πλήρη εξαφάνιση όχι της λέξης αλλά της έννοιας όπως τη ζει σήμερα μια ολόκληρη χώρα, η απόσταση είναι τεράστια και, φυσικά, η υπερβολή πολύ μεγαλύτερη: γιατί πια, στην πολιτική τουλάχιστον έκφραση της χώρας, δεν φαίνεται να έχει απομείνει ίχνος από φιλότιμο…

Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι ο κόσμος όλος ακούει χθες τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να λέει, για τις ανάγκες της επανεκλογής της φυσικά, ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει μπει στο ευρώ και ότι από αυτήν ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα της ευρωζώνης; Πώς είναι δυνατόν οι ελληνικές ηγεσίες να ανέχονται κάτι τέτοιο, τόσο βαθειά προσβλητικό – όσο και απόλυτα ψευδές ως προς το σκέλος τουλάχιστον της γενίκευσης – για τη χώρα που υποτίθεται ότι υπηρετούν;

Κράτος εν κράτει ο μοιραίος Γεωργίου

Γράφει ο Γιώργος Λυκουρέντζος

Σε προσωπικό βατερλό του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξελίχθηκε η απόπειρα να δώσει νέες -οιονεί νομοθέτη- υπερεξουσίες στον υπόδικο και μοιραίο για το ελληνικό χρέος πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου, καθώς μπροστά στο «βέτο» των βουλευτών Νέας Δημοκρατίας και αντιπολίτευσης το υπουργείο Οικονομικών έκανε πίσω και τροποποίησε τη ρύθμιση στα μέτρα των βουλευτών.

Το θέμα είχε αναδείξει το περασμένο Σάββατο η «δημοκρατία» αποκαλύπτοντας ότι με τροπολογία Στουρνάρα ο κ. Γεωργίου, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι διόγκωσε το έλλειμμα του 2009 και κάποτε έστελνε e-mail στον Πολ Τόμσεν ζητώντας του να παρέμβει για να αλλάξει ο νόμος για την ΕΛ.ΣΤΑΤ. (!), αποκτούσε εξουσιοδότηση να εκδώσει Κανονισμό ώστε υπάλληλοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που θα επιλέγει ο ίδιος να έχουν πρόσβαση στα απόρρητα φορολογικά στοιχεία των Ελλήνων.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η «φωτιά» στη Μεσόγειο και ο ρόλος της Ελλάδας

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος 

Το φοβικό πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό κατεστημένο των Αθηνών θέλει να πιστεύει ότι η Συρία είναι μακριά. Το ίδιο θέλει να πιστεύει και για την Αίγυπτο, τη Λιβύη, το Ιράν, τον Λίβανο.
Το κατεστημένο των Αθηνών, πιο εθελόδουλο και σε παρακμή από ποτέ μεταπολεμικά, θέλει να ασχολείται μόνο με τα δημοσιονομικά αδιέξοδα, να κάνει υποκλίσεις στο Βερολίνο και στην Άγκυρα, επικοινωνιακές πολιτικές προς τις άλλες μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου και, αν είναι δυνατόν, να προστατεύει τους κομματικούς «ποντικούς» που δεκαετίες τώρα εκτρέφει στους διαδρόμους των πολιτικών του γραφείων.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και κανείς δεν θα ρωτήσει το ελληνικό κατεστημένο για τις απόψεις του. Ούτε καν οι ίδιοι οι έλληνες. Γιατί όλοι γνωρίζουν σε τι υπεκφυγές θα καταφύγει. Η περίπτωση προαναγγελθείσης στρατιωτικής επέμβασης Αγγλο-αμερικανών και Γάλλων στη Συρία, πλήττοντας από τα πλοία στρατιωτικούς στόχους των δυνάμεων του Άσαντ, έρχεται να προστεθεί στο σκηνικό της συνολικής ανατροπής των δεδομένων στο πεδίο της Β. Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής.

Μπάρακ είσαι λίγο μακάκας ή μου φαίνεται;

obama
Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί ένας πραγματικός πυρετός στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με συνεχείς αναρτήσεις τόσο με ειδήσεις όσο και σχετική αρθρογραφία – αναλύσεις σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Συρία και την επικείμενη επέμβαση των ΗΠΑ με τους φίλους τους.

του Στρατή Μαζίδη

Μέχρι και η Αλβανία δεν κρατιέται να επιτεθεί. Το πως και με τι, είναι άλλο θέμα.

Οι ΗΠΑ όμως είναι άραγε πρόθυμες να εμπλακούν σε έναν ακόμη πόλεμο;  Δύο φορές στο Ιράκ, μία στη Σερβία, μία στο Αφγανιστάν και μια στη Λιβύη, για να μη θυμηθούμε το Βιετνάμ και την Κορέα, δεν ήταν αρκετά για μαθήματα;

Ακόμη και στη Λιβύη όπου αποδείχθηκε εκδρομή, αυτοί οι οποίοι βοηθήθηκαν, λιντσάρισαν τον αμερικανό πρόξενο.

Ο Ομπάμα μας είχε συνηθίσει σε ένα πιο μετριοπαθές προφίλ καθώς επίσης σε μια πιο εσωστρεφή αμερικανική πολιτική που κοιτούσε περισσότερο από τα σύνορά της και μέσα, παρά έξω. Άλλωστε όλοι αυτοί οι πόλεμοι για “το καλό και την ελευθερία των αμερικάνων” μερικές χιλιάδες μίλια μακριά σε χώρες και τόπους όπου οι χαμπουρκεριασμένοι δε διδάχθηκαν στα σχολεία τους, πλήγωσαν ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

"Τάδε έφη Γιάννης Στουρνάρας"


Του Κώστα Παντελάκη*

Ο Γιαννης Στουρναρας ,ως Καθηγητης Πανεπιστημιου Αθηνων στις Οικονομικες Επιστημες-Επιστημονικος Διευθυντης του ΙΟΒΕ-μελος της Νομισματικης επιτροπης της ΕΕ
Ειχε πει στο περιοδικο
Downtown τον Απριλιο του 2009...

“Προς το τέλος του 2009 και τις αρχές του 2010 θα συμπαρασυρ-θούμε από τη διεθνή ανάπτυξη” προβλέπει ο καθηγητής (Στουρναρας)και προειδοποιεί: “Οι απολύσεις είναι ό,τι χειρότερο για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας. Η ανάπτυξή μας στηρίζεται στην κατανάλωση. Οταν γίνονται απολύσεις μειώνεται η κατανάλωση και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.”Τα δάνεια είναι σε μεγάλο ποσοστό παραγόμενα από αέρα κοπανιστό,(μοχλευση) και οι όροι (
EFSF, EKT, “αγορές”), είναι τρόπος να το συσκοτίζουν.