Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επενδυτικά κοράκια με 3 δις αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων αγοράζοντας στεγαστικά δάνεια πάσης φύσεως!

 


ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ

Από τα βιομηχανικά εργοστάσια και τις τουριστικές επιχειρήσεις με μεγάλες εκτάσεις, σε διακεκριμένες περιοχές, επεκτείνονται και στα στεγαστικά δάνεια ακόμη και πρώτης κατοικίας. Το «κοράκια» αγοράς χρεών που «αξιοποιούν» την αγωνία των Τραπεζών και τους «διευκολύνουν» αγοράζοντας τσουβάλια με χρέη επιχειρήσεων πέρασαν τώρα και στα στεγαστικά δάνεια πάσης φύσεως ακινήτων.

Ποιοι είναι; 

«Η απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας έχει αποθρασύνει τους Τούρκους»

 

Η «συστηματική απαξίωση» της νησιωτικής Ελλάδας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχει αποθρασύνει την Τουρκία, δήλωσε η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με την εμφάνιση συντεταγμένων οι οποίες δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να είναι σε τουρκική ναυτική οδηγία για την δραστηριότητα υδρογραφικού πλοίου.  

Φορολογούν τα πάντα: Σπίτια, οικόπεδα, πιλοτές, αποθήκες, πισίνες, αυθαίρετα, ...μαντριά [παραδείγματα]

Φορολογούν τα πάντα: Σπίτια, οικόπεδα, πιλοτές, αποθήκες, πισίνες, αυθαίρετα, ...μαντριά [παραδείγματα] 


Τέλος οι εξαιρέσεις από τον νέο φόρο ακινήτων. Κανένας φορολογούμενος δεν πρόκειται να γλιτώσει από τον ΕΦΑ ο οποίος θα αντικαταστήσει από το 2014 το «χαράτσι» που πληρώναμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ.
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα, χωρίς καμία εξαίρεση.

Επίθεση Καμμένου στους Σαμαρά-Βενιζέλο

Επίθεση Καμμένου στους Σαμαρά-Βενιζέλο 


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και την προγραμματική συμφωνία.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

"Πολιτικά συνυπεύθυνος για τα υποβρύχια ο Σαμαράς", υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πολιτικά συνυπεύθυνο», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, λόγω της στάσης του στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου με την οποία κάλυπτε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο επί του συγκεκριμένου θέματος και σημειώνει ότι για δεύτερη φορά ο Α. Σαμαράς καλύπτει τον κ. Βενιζέλο, πρώτα με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τώρα με τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.


Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα πρακτικών της υποεπιτροπής εξοπλιστικών από τη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου 2010, στην οποία ο Ευ. Βενιζέλος είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση από στελέχη της ΝΔ, με επικεφαλής το σημερινό πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μειμαράκη, για τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο κ. Βενιζέλος για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία.
Κατόπιν αυτών, διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ «πότε έλεγαν την αλήθεια τότε ή σήμερα; Ποιοί είχαν δίκιο, τα στελέχη της ΝΔ τότε ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα που παρείχε πλήρη κάλυψη στο κ. Βενιζέλο».

Στην Κομισιόν αρχίζουν να απορούν με το… πολιτικό παιχνίδι της Αθήνας

Του Γιάννη Αγγέλη 

Αυτές τις ημέρες οι μεταφραστικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δουλεύουν υπερωρίες. Τα πυκνά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, αλλά και τα ενημερωτικά reports των υπηρεσιών της Ε.Ε. φτάνουν με ρυθμούς πολυβόλου, στα γραφεία των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προκαλούν… ενδιαφέρουσες αντιδράσεις. 

Ειδικά η φιλολογία για το «ενδεχόμενο εκλογών» και τα «οριζόντια μέτρα» φαίνεται να έχουν συγκεντρώσει όλο το ενδιαφέρον. Σχολιάζοντας τα γραφόμενα και ιδιαίτερα εκείνα που φέρονται σαν δηλώσεις στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης περί απόρριψης απαιτήσεων της Ε.Ε. για «οριζόντιες περικοπές», με δηκτικό τρόπο κοινοτικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν στους συνομιλητές τους ότι...  

Πάνε για εκτέλεση ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

Η τρόϊκα απαιτεί κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας και το ερώτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πει όχι ή αν θα κάνει και σ΄ αυτό το θέμα πίσω. Η αμυντική βιομηχανία υποτίθεται ότι αποτελούσε για τη κυβέρνηση Σαμαρά χώρο που δεν έπρεπε να επιτραπεί στους δανειστές να αγγίξουν.


Το νέο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης έφτασε στα χέρια της τρόικας που θα το “μελετήσει” ωστόσο κάποιοι μιλούν για αποφάσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Η τρόικα έχει αποφασίσει να επιβάλει άμεσα λουκέτο τόσο στην ΕΛΒΟ όσο και στα ΕΑΣ.


Σε κάθε περίπτωση από την αμυντική βιομηχανία προβλέπονται άμεσα μάλιστα απολύσεις και απομάκρυνση προσωπικού μέσω εθελούσιας εξόδου.

Το νέο σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση αφορά λύσει για τα ΕΑΣ σε βάθος 24 μηνών. Ουσιαστικά ζητήθηκε δηλαδή μια προθεσμία εκκαθάρισης 24 μηνών. Μέσα σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα “σπάσει¨σε πολιτικό και στρατιωτικό κομμάτι τη βιομηχανία με αποτέλεσμα να μειώσει το κόστος σε μάξιμουμ 45 εκατομμύρια ευρώ.


Σε λίγους μήνες η ΝΔ θα έχει άλλον αρχηγό.


avramopoulos-630x417Στις 20-5-2009, επί πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή και πριν ακόμα γίνουν οι ευρωεκλογές του 2009, είχαμε ανεβάσει ανάρτηση με τίτλο Αντώνης Σαμαράς ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ. Εκεί προβλέπαμε ότι σε λίγους μήνες η ΝΔ θα είχε αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ούτε ο ίδιος ακόμα δεν το είχε σκεφτεί.

Στις 9-11-2009, δηλαδή είκοσι ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ (29-11-2009), είχαμε ανεβάσει ανάρτηση με τίτλο Αντώνη Σαμαρά μην μας προδώσεις. Στην ανάρτηση εκείνη προβλέπαμε την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ και τον καλούσαμε να μείνει πιστός σε όσα πίστεψαν μαζί του, εκείνοι που τον είχαν ακολουθήσει.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΕΛEΙΩΝΕΙ .....ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ Η ΑΛΛΙΩΣ '' BYE BYE ANTONIS..... ''‏

Ο Όλι Ρεν το ξεκαθάρισε ότι οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν διατίθενται να πάρουν αποφάσεις για το ελληνικό Χρέος πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι μετά την διάψευση του success story και την συνολική κυβερνητική αποτυχία, ο πρωθυπουργός Αντώνης 
Σαμαράς μέχρι τον ερχόμενο Μάιο θα περιορίσει τον ρόλο του σε αυτόν της επιβολής καθ΄υπόδειξη της τρόικας νέων επώδυνων μέτρων στον ελληνικό λαό.

Συνεπώς, αν βέβαια καταφέρει η ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου να φτάσει μέχρι τον Μάιο, ο πρωθυπουργός δεν θα έχει καμία δυνατότητα να παρουσιάσει κάποια "ελληνική νίκη" κάποιον "ελληνικό θρίαμβο" στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει. Ταυτόχρονα η ελληνική οικονομία θα βυθίζεται σε μεγαλύτερη ύφεση και ο βαθμός εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας θα αυξάνεται με καταστροφικές επιπτώσεις σε ότι αφορά στον κοινωνικό ιστό. Στις ευρωεκλογές τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας θα συρρικνωθούν θυμίζοντας εκείνα του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής φαίνονται εξάλλου από τις συνεχείς διαρροές ότι δήθεν "ο Σαμαράς ετοιμάζεται για τη μεγάλη σύγκρουση με τους δανειστές", εξαιτίας της αδυναμίας να επιβάλλει νέα βάρβαρα μέτρα. Ας πρόσεχαν.

Κυβέρνηση μπάχαλο.Σαμαράς ο Μέγας Σαλτιμπάκος!Κι ο Μπουμπούκος σε πρωταγωνιστικό ρόλο...

Ο μεν κ. Μπαλτάκος λέει ότι το Μνημόνιο αποτελεί μια «μελανή σελίδα», ενώ ο κ. Στουρνάρας επιμένει ότι είναι το «πιο σοβαρό κείμενο» που εγράφη (πιθανόν μετά τα πρακτικά της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου).

Ποιος απ’ τους δύο ψεύδεται; Ο κ. Σαμαράς! Οταν λέει ότι πάει για «ρήξη» με τους Επικυρίαρχους, ενώ οι Βρυξέλλες παγερά ανακοινώνουν πως: «δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί το Μνημόνιο».

Δεν είναι η πρώτα φορά που ψεύδεται ο κ. Σαμαράς, αλλά, ως φαίνεται, μεγάλη σύγχυση επικρατεί πλέον στο ακροδεξιό επιτελείο που τον περιβάλλει. Σκληρίζουν οι Γιακουμάτοι του κόμματος ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα, ατάραχος και κυνικός ο κ. Στουρνάρας προαναγγέλλει νέες περικοπές στις συντάξεις των «ευγενών» ταμείων.

Τι είναι τα «ευγενή» ταμεία; ακόμα ένας οργουελιανός προσδιορισμός για τα ταμεία που δεν  έχουν ακόμα κατασφάξει οι ολετήρες όσον τα άλλα. Μια σιχαμένη διαστροφική προσπάθεια για ακόμα μιαν εξίσωση προς τα κάτω. Παίρνεις κύριε 1.000 ευρώ (που τα έχεις χρυσοπληρώσει) αντί να παίρνεις 300 όπως ο άλλος; θα πάρεις και εσύ 300! Δεν έχει σημασία αν ο «άλλος» που τώρα παίρνει 300 έπαιρνε και αυτός 1.000 (που τα είχε επίσης χρυσοπληρώσει), αφού τα πήραμε από αυτόν, θα τα πάρουμε κι από σένα! Εσύ είσαι πιο έξυπνος κι απ’ το κορόιδο; Σημασία έχει να γίνει η εξίσωση. Πάλι προς τα κάτω, ποτέ προς τα πάνω. Προς τα  πάνω πάνε μόνον οι μισθοί εκείνων που πάνε τους πάντες προς τα κάτω. Κατά τα άλλα  δεν θα πάρουν νέα οριζόντια μέτρα, θα πάρουν τεθλασμένα, ζιγκ ζαγκ, να μην ξέρεις από πού σου έρχονται! κάθετα; στο δόξα πατρί; κάτω απ’ τη μέση; πισώπλατα;

Δήλωση – “βόμβα” Όλι Ρεν! Αποκαλύπτει την υποδούλωση της χώρας για τις επόμενες γενιές!

ellada

Τί απαντούν τώρα όσοι έλεγαν ότι πάνε να σώσουν τη χώρα και τελικά υποδούλωσαν και τις επόμενες γενιές; Τί είναι αυτό που λέει ο Όλι Ρεν; Δεν γνωρίζει ο ευρωπαίος επίτροπος πότε θα βγει η χώρα μας από το μνημόνιο;

Πρέπει να πληρώσουμε το 75% των δανείων μας για να βγούμε από την αυστηρή επιτήρηση στην οποία μπήκαμε και ΕΠΙΣΗΜΑ την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς. Γι’ αυτό φρόντισαν βεβαίως, τα ΜΜΕ της χώρας που φροντίζουν να ενημερώνουν τους πολίτες. Όταν πρόκειται για φόρους, μια χαρά τους απειλούν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει. 

Θυμηθείτε τι γράφαμε στις 18 Οκτωβρίου: ΒΟΜΒΑ: Σε ενισχυμένη επιτήρηση η ελληνική οικονομία έως το 2040! Που πήγε η εθνική μας κυριαρχία;

Μην περιμένετε να μείνουμε στο 2040. Το σχέδιο για τη νέα μείωση του χρέους το επόμενο καλοκαίρι μιλά για νέα μετακύληση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων, που μπορεί να τραβήξει παραπάνω δεκαετίες. 

Σαν ακρίδα έπεσαν όλοι να κατασχέσουν τώρα τις καταθέσεις

Ανήσυχοι οι τραπεζίτες καθώς μετά την Εφορία, ακόμη και οι δήμοι και ιδιώτες ζητούν αρπαγή των καταθέσεων όλων όσοι χρωστούν λεφτά!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Καλά η Εφορία, αλλά και οι... δήμοι και οι ιδιώτες; Και όμως, ναι! Είναι απίστευτος ο εσμός που έχει επιπέσει εναντίον των τραπεζικών καταθέσεων του κοσμάκη και θέλει να κατασχέσει οποιοδήποτε χρέος των καταθετών σε οποιονδήποτε δημόσιο, αυτοδιοικητικό ή ιδιωτικό φορέα! Σε βαθμό που έχουν αγανακτήσει και πανικοβληθεί όχι μόνο τα θύματα, οι καταθέτες, αλλά και οι... τραπεζίτες! Δεν υπερβάλλουμε. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τραπεζών, οι οποίοι, άκρως ανήσυχοι, κάλεσαν πιεστικά την κυβέρνηση να βάλει φρένο σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, γιατί αν συνεχιστεί, θα υποστούν ακόμη και δραστική μείωση οι καταθέσεις στις τράπεζες και θα καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δεν είναι δυνατόν να βάζει τα λεφτά του στην τράπεζα ο πολίτης και να του τα κατάσχει ο κάθε δήμαρχος επειδή πριν από... δέκα (!) χρόνια είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του παράνομα ο καταθέτης, τον έγραψε η Δημοτική Αστυνομία, δεν πλήρωσε το πρόστιμο και τώρα ξαφνικά του αρπάζουν τις καταθέσεις για να πληρωθεί το πρόστιμο του παράνομου παρκαρίσματος με τις προσαυξήσεις δέκα χρόνων! Τι ακριβώς έχει γίνει; Λειτουργεί πλέον το Μητρώο των Καταθέσεων, το οποίο επιτρέπει σε όλους τους φορείς του Δημοσίου να έχουν πλήρη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει ο κάθε Ελληνας σε όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες στη χώρα μας. Δεν υπάρχει δηλαδή απολύτως κανένα τραπεζικό απόρρητο πλέον, είναι στη διάθεση του τελευταίου αρμόδιου δημοτικού υπαλλήλου όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των Ελλήνων.

ΒΟΜΒΑ: Σε ενισχυμένη επιτήρηση η ελληνική οικονομία έως το 2040! Που πήγε η εθνική μας κυριαρχία;


elladaΗ ενισχυμένη επιτήρηση ξεκίνησε και επίσημα αυτή την εβδομάδα και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς! Κάτι είχε “πετάξει” προ ημερών ο επικεφαλής του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα “ωριμάζει” στον ESM σε 30 χρόνια. Τότε απάντησε σε ερώτηση για το σχόλιο Στουρνάρα, να βγει ομόλογο διάρκειας 50 ετών. 

Σε καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης από την Ε.Ε. θα παραμείνει η Ελλάδα έως το 2040, όπως προβλέπει η νομοθεσία για τη δημοσιονομική εποπτεία των κρατών – μελών που τέθηκε σε εφαρμογή από αυτήν την εβδομάδα! Ειδικά για τα κράτη – μέλη που έχουν πάρει χρηματοδοτική βοήθεια προβλέπεται ότι θα παραμείνουν σε επιτήρηση έως ότου αποπληρώσουν το 75% των δανείων, αναφέρει σημερινό άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή, με πληροφορίες του ανταποκριτή της στις Βρυξέλλες Νίκου Χρυσολωρά. 

"Χρυσωμένες έχουν τις παγίδες τους οι άνθρωποι κι είναι ανάγκη να μείνουμε απ’τους απέξω".


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη*

Θα αφήσουν την χώρα να διαλυθεί , δεν τους νοιάζει ,ποτέ δεν τους ένοιαζε, τα λεφτά τους είναι σίγουρα και ασφαλή έξω.
Ο κόσμος θα βρίζει τους ξένους,και αυτοί θα είναι πάλι άρχοντες του τόπου, αφού θα χρειαστούν να αναλάβουν τον ντόπιο πληθυσμό.
Είναι σα να είχαμε σοβαρή γρίπη, καλέσαμε τον γιατρό (τρόικα) να μας θεραπεύσει, κι αυτός μας έδωσε ένα φάρμακο (μνημόνιο) που σαν παρενέργεια μας προκάλεσε καρκίνο, ενώ ούτε την αρχική γρίπη θεράπευσε.
Πως αλλιώς να περιγράψουμε μία συνταγή που απο την μία δημιουργεί 1,5 εκ ανέργους αλλά απο την άλλη απαιτεί περισσότερα φορολογικά έσοδα;
Πως να περιγράψουμε μία συνταγή οδηγεί στην απώλεια του 30% του εθνικού πλούτου, υπονομεύοντας έτσι και την δυνατότητα της χώρας να δώσει πισω τα δάνεια, για την αποπληρωμή των οποίων μπήκαμε σε αυτήν την απίστευτη περιπέτεια;
Πως να περιγράψουμε μια συνταγή που αφήνει τους έλληνες να ξεπαγιάζουν, οδηγεί στην καταστροφή των δασών και σε νέφος αιθαλομίχλης στις πόλεις ενώ αποτυγχάνει ακόμη και τα έσοδα απο τα καύσιμα θέρμανσης να ανεβάσει;

Στα μνημόνια δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

Ακούμε το τελευταίο διάστημα τους κρότους των άσφαιρων πυρών με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση προβάλλει σθεναρή αντίσταση έναντι των απαιτήσεων των δανειστών για νέα δανεικά, νέο μνημόνιο και φυσικά νέα μέτρα. Οι εντιμότατοι φίλοι της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες το Βερολίνο και αλλού, ουδόλως φαίνεται να πτοούνται από την «απειλή» των εκλογών που εκτόξευσε ο Σαμαράς, καθώς η απάντησή τους μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερεις λέξεις: «κόψε το λαιμό σου».

Δεδομένης αυτής της σαφέστατης απάντησης από την πλευρά των δανειστών μας η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου συνειδητοποιεί πως έχει ένα μόνο δρόμο να ακολουθήσει, παρά το γεγονός ότι στο τέλος αυτού του δρόμου την περιμένει η συντριβή της.

Μας δολοφονούν! Θα παραμείνουμε αδρανείς;

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν δεν έχουν μέτρο, δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν και εξοντώνουν κυριολεκτικά το σύνολο του ελληνικού λαού. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα είναι, χωρίς υπερβολή, ανατριχιαστικά.
Μας έφεραν τον Αρμαγεδδώνα στη ζωή μας, και το χειρότερο είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι, ακόμη, θα μας ζητήσουν, στο άμεσο μέλλον, γιατί απέδειξαν προ πολλού ότι δίνουν εύκολα και συνεχώς υποσχέσεις, εν γνώσει τους ότι δεν θα είναι σε θέση να τις τηρήσουν, εφόσον η δουλικότητα, μπροστά στην τρόικα, είναι δεδομένη και αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.
Φαντάζουν, λοιπόν, φαιδρά-ή και σκηνοθετημένα- τα επαναλαμβανόμενα τις τελευταίες ημέρες ως πρώτο θέμα από τα "γνωστά και μη εξαιρετέα κανάλια", ότι..."η Κυβέρνηση έχει θυμώσει"... ότι... "τα σπάνε με την τρόικα"... ότι... "δεν πρόκειται να ληφθούν οριζόντια μέτρα"...
Κι επειδή δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα τους, που πάντως δεν έχει σχέση με την οικονομική επιστήμη που εγώ διδάχθηκα, ερωτώ, αν η υφαρπαγή των καταθέσεων ανυποψίαστων πολιτών χαρακτηρίζεται ως μέτρο "οριζόντιο", "κάθετο" ή ΛΗΣΤΡΙΚΟ, που έτσι εγώ το κατατάσσω.

Απειλούν την ζωή της βουλευτού Ραχήλ Μακρή για το Αεροδρόμιο της Πάρου!


Με αερόδρομιο-φάντασμα μοιάζει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου το οποίο στην ουσία είναι ένας υπό κατασκευή αεροδιάδρομος!
Και σαν να μην έφτανε αυτό το έργο αποκτά οσμή σκανδάλου με μία Ελληνίδα βουλευτή να δέχεται απειλές για την ζωή της από τον Πρόεδρο Ξενοδόχων της Πάρου!

Οι πολυκατοικίες «αποφασίζουν» κρύο αντί για... επίδομα πετρελαίου

oi-polykatoikies-apofasizoyn-kryo-anti-gia-epidoma-petrelaioy

Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να εξέδωσε την εγκύκλιο για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης την περασμένη εβδομάδα ωστόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις οι πρώτες προκαταβολές επιδόματος δεν θα δοθούν πριν από τα τέλη Νοεμβρίου κι ενώ η διάθεση πετρελαίου έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου. 

«Πάρτε νέα μέτρα και κλείστε εδώ και τώρα στην αμυντική βιομηχανία»

«Πάρτε νέα μέτρα και κλείστε εδώ και τώρα στην αμυντική βιομηχανία»

Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών που ζητούν μέτρα 2 δισ. ευρώ για το 2014
Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του ελληνικού προγράμματος το 2014, υπογραμμίζουν οι Βρυξέλλες.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΕΜΕΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ – ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.

Katranitsas_TBN_181.gif

Οι ναζί αγκάλιαζαν τους δοσίλογους στην Κατοχή
Μέλος του κόμματος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, «Δράση», σε εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη αποκάλεσε τους πολίτες «Μακεδόνες», γεγονός που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις στα ..

"Ψιλή" κουβέντα για Παπαδημούλη, Κουίκ και Κόλλια!


Τι έλεγαν στα έδρανα των ΑΝΕΛ;

Στην πλευρά των ΑΝΕΛ πήγε ο Δημήτρης Παπαδημούλης λίγο πριν ανέβει στο βήμα. Εκεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μία σύντομη κουβέντα με τον Τέρενς Κουίκ και την Μαρία Κόλλια με πιθανό θέμα την τροπολογία που συζητείται απόψε στη Βουλή για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων που διώκονται ποινικά.

Στήνουν πρόωρες εκλογές: Ο Μιχελάκης ψάχνει κάλπες και παραβάν

 

Για εκλογές προετοιμάζεται το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που στάλθηκε στις 15 Οκτωβρίου (εν μέσω, δηλαδή, «διαρροών» από το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρες κάλπες το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο) από τον ίδιο τον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη στους δήμους όλης της χώρας.

Μίκα Ιατρίδη:Η συστηματική απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχει αποθρασύνει του Τούρκους

 

 «Η συστηματική απαξίωση της νησιωτικής Ελλάδας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχει αποθρασύνει του Τούρκους»


Η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την νέα πρόκληση των Τούρκων, με την οποία αμφισβητούν, ουσιαστικά, την κυριότητα των ελληνικών νησιών Κάλυμνος, Καλόλιμνος, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Ίμια:

Οι Αν. Έλληνες για τα φάρμακα

Οι Αν. Έλληνες για τα φάρμακα 


«Απαράδεκτη είναι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, να πληρώνει ο ασθενής όλο το κόστος του πρωτότυπου φαρμάκου, πάνω από την τιμή του αντίστοιχου γενοσήμου» αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς.

Δίπλα - δίπλα έβαλε τον Σαμαρά με τον Μελισσανίδη ο Μιχαλολιάκος

 


Στα σημερινά εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου

Μετά την χειραψία με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, απόψε το βράδυ ο επιχειρηματίας Δημήτρη Μελισσανίδης, θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει μια ακόμη φωτογραφία, αυτή την φορά με τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.

Παπανδρέου για... καλύτερο κόσμο

Παπανδρέου για... καλύτερο κόσμο
Παπανδρέου για... καλύτερο κόσμο

«Ανακαλύψτε τη χαμένη τέχνη της δημοκρατίας» είναι ο τίτλος άρθρου του Γιώργου Παπανδρέου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του CNN.

O πρώην Πρωθυπουργός επισημαίνει στο άρθρο του, την ανάγκη να συνδυαστούν οι οικονομικές πολιτικές με τις αξίες του πολιτεύματος της αρχαίας Ελλάδας.

«Οι δημοκρατίες μας αντιμετωπίζουν μια στιγμή της αλήθειας. Από την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ, οι ηγέτες αγωνίζονται να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις νέες και σύνθετες παγκόσμιες προκλήσεις», επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας πως «η πολιτική με τη συμμετοχή των πολιτών πρέπει να γίνει ξανά η τέχνη για να φανταστούμε έναν καλύτερο κόσμο».

Ο Σαμαράς ζει σε άλλο σύμπαν!


Ή ζει σε άλλον κόσμο ή μας θεωρεί ηλίθιους! 

Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν χαθεί 930.000 θέσεις εργασίας. Πόσες δεκαετίες θα περάσουν για να δημιουργηθούν πάλι αυτές οι θέσεις εργασίας σε συνθήκες κρίσης και εκτεταμένης καταστροφής της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας;

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Θρασύτατη ήταν από πλευράς πολιτικού περιεχομένου η ομιλία που εκφώνησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο. «Ένα μικρό θαύμα αρχίζει να γίνεται στην Ελλάδα... Την επιτυχημένη στροφή της Ελλάδας κανείς δεν την αμφισβητεί πλέον» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, δίνοντας την εντύπωση ότι ή αυτός ζει σε έναν άλλον, φανταστικό κόσμο ή ότι θεωρεί τους Έλληνες παντελώς αδαείς και πολιτικά ηλίθιους!

Ο πληθυσμός της χώρας μας συνεχίζει να φτωχαίνει με ραγδαίους ρυθμούς και ο Αντώνης Σαμαράς κομπάζει ότι δήθεν πέτυχε «ένα μικρό θαύμα» και μια αναμφισβήτητη «επιτυχημένη στροφή»!

Έλενα Κουντουρά: Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει

Κουντουρά: Σκοπιά στο ΑΤΜ
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά, προχώρησε σε δήλωση με αφορμή τις κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις, μια μέρα μετά την εμφάνισή τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Πρέπει να φυλάμε σκοπιά πάνω από το ΑΤΜ και να σηκώνουμε μισθό ή σύνταξη την ημέρα που κατατίθεται, διότι από την επόμενη μέρα θα θεωρείται κατάθεση και θα κατάσχεται από την εφορία. Αυτή είναι η γραμμή του Υπουργείου Οικονομικών προς τις ΔΟΥ για το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με το ακατάσχετο, ή μη, μισθών και συντάξεων», αναφέρει αρχικά στη δήλωση της η κ. Κουντουρά και συνεχίζει:

«Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει. Κυβέρνηση και Τρόϊκα δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα, ορμούν ως πιράνχας πάνω στον οφειλέτη και τον φορολογούμενο, μην αφήνοντάς του, ούτε ευρώ για να ζήσει. Δεν χαρίζονται ούτε για τα επιδόματα. Την ίδια στιγμή, η μεσαία τάξη και οι εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, νεόπτωχοι της εποχής του μνημονίου καλούνται να καταβάλλουν μέσα σε λίγους μήνες φόρο εισοδήματος, τριπλό ΦΑΠ, δόσεις χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, τέλη κυκλοφορίας, φόρο πολυτελείας και διάφορες άλλες επιβαρύνσεις».

ΑΙΣΧΟΣ: Παπαμιμίκος και Ανδρουλάκης σε ρόλο πολιτικού μάγειρα παλαιάς κοπής!!!

γερολαιοι
Το σχόλιο στο «Έθνος» και να κάνεις πως δεν το βλέπεις, δύσκολα χωνεύεται. Θέμα, οι αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων πανελλαδικά. Το σχόλιο αναφέρει πως οι δύο γραμματείς των κυβερνώντων κομμάτων, Παπαμιμίκος και Ανδρουλάκης, έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Να μοιράσουν δηλαδή τις θέσεις, λες και είναι τα λάφυρα μετά από κάποιο πλιάτσικο. Και προσοχή δεν το γράφει κάποιο άγνωστο γραφικό σάιτ, αλλά μια συστημική εφημερίδα που στηρίζει την κυβέρνηση με τα μπούνια. Μιλάμε για δύο ανθρώπους που ανέλαβαν τα κόμματά τους με σκοπό να φέρουν κάτι νέο. Οι νεολαίοι! λοιπόν ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την χαμαλοδουλειά. Και χώρισαν τα οφίτσια. Αυτό είναι νέα εποχή των «νεολαίων»; Μάλλον μούχλα αφόρητη κάποιων  γερολαίων.

Μην ξεγελιέστε λοιπόν από την παραπάνω φωτογραφία. Οι κύριοι μπορεί να δείχνουν κάπως νέοι αλλά στα μυαλά είναι συντηρητικότεροι από συνταξιούχους της πάλαι ποτέ βασιλικής χωροφυλακής.Σκυλεύουν στο κουφάρι της υγείας...ως γνήσια αρπακτικά!

Η ταμπελοποίηση μιας κοινωνίας σε κρίση

Σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα που έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος την αντίστασή της κατά του φασισμού και του ναζισμού το  ’40 θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ωριμότητα στις κρίσεις όσων με περισσή ευκολία σήμερα χαρακτηρίζουν φασίστες όλους όσους έχουν διαφορετική γνώμη ή άποψη από την δική τους.
«Ο φασισμός των αντιφασιστών», όπως έχει χαρακτηριστεί το φαινόμενο, είναι μπροστά στο «σπίτι μας»  και κτυπά την πόρτα.


Σε μια χώρα που βίωσε το δράμα του εμφυλίου πριν προλάβει καν να χαρεί την απελευθέρωσή της απ’ τους κατακτητές Γερμανοιταλούς και τους άλλους συμμάχους τους, θα περίμενε κανείς σύνεση και περίσκεψη σε χαρακτηρισμούς που ανασύρουν ματωμένες μνήμες σε μια κρίσιμη για την χώρα μας περίοδο που δεν περισσεύει κανείς απ’ όσους δηλώνουν ότι αγαπούν αυτόν τον τόπο, ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών.

Με αφορμή την Χρυσαυγιάδα, αλλά και πριν απ αυτή, σημαντική μερίδα αρθρογράφων και σχολιαστών στο διαδίκτυο, απερίσκεπτα κατά την εκτίμησή μου, δεν διστάζουν να χαρακτηρίζουν φασίστες και ναζιστές όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή ή κι όσους δηλώνουν έστω συμπαθούντες. Είναι όμως έτσι ; Ή μήπως υπάρχει και άλλη ερμηνεία του φαινομένου αύξησης της ΧΑ πριν τις δικαστικές εξελίξεις για το συγκεκριμένο κόμμα ή και μετά ;

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Μίκα Ιατρίδη: «Στη δίνη του success story της κυβέρνησης βρίσκεται η παιδεία στα Δωδεκάνησα».

Σε ερώτηση για το σύνολο των εκπαιδευτικών κενών στα Δωδεκάνησα προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, προχώρησε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από τις συνεχιζόμενες καταγγελίες, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των ακριτών νησιωτών της Δωδεκανήσου.

Αναφερόμενη και στην παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί ποιοι έχουν τελέσει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε ότι αφορά στη μη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε σχολικές μονάδες της άγονης γραμμής, η Βουλευτής Δωδεκανήσου διερωτάται μήπως ουσιαστικά και πολιτικά η παράβαση καθήκοντος αφορά τον ίδιο τον Υπουργό και τη μη τήρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Η Μίκα Ιατρίδη σημειώνει στο κείμενο της ερώτησης της τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δωδεκάνησα και ζητά από τον Υπουργό να ενημερώσει για το πότε σκοπεύει να καλύψει τα κενά και σε ποια νησιά αναλυτικά.

Θέλουν να μας σκοτώσουν. Αντισταθείτε

Το μακιαβελικό σχέδιο των «δανειστών μας» αποκαλύφθηκε και είναι εφιαλτικό: θέλουν να μας σκοτώσουν οικονομικά και μετά να έρθουν να πάρουν στα χέρια τους και να την κάνουν ό,τι θέλουν μία καμένη χώρα, ανίσχυρη, μία «μπανανία» του ευρωπαϊκού νότου, δηλαδή ό,τι θα έχει απομείνει από την Ελλάδα.

Του Κώστα Χαρδαβέλα
Γι' αυτό και τα νέα μέτρα που ζητάνε –ενώ βλέπουν ότι κάτι θετικό πάει να γίνει στην Ελλάδα, με το αίμα που έχυσε ο λαός της μέχρι σήμερα- ενώ ξέρουν ότι μέτρα ίσον κοινωνική έκρηξη, ίσον διάλυση της βουλής, ίσον εκλογές, και από εκεί και πέρα πήδημα στο κενό.
Θέλουν να μας σκοτώσουν οικονομικά γι' αυτό και δεν επιτρέπουν οι ελληνικές τράπεζες να δώσουν έστω και ένα ευρώ σε επιχειρήσεις και εταιρείες και έτσι να τις οδηγήσουν στα λουκέτα, και στην αυριανή αρπαγή τους για ένα κομμάτι ψωμί από τους ξένους, έχοντας δημιουργήσει παράλληλα ένα εξαθλιωμένο προλεταριάτο ανέργων που θα πηγαίνει να δουλεύει ακόμα και με αμοιβές πακιστανών λαθρομεταναστών.

Πώς να μπλοκάρετε κατάσχεση καταθέσεων από την εφορία

Οι μαζικές κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων, επειδή δεν έχουν πληρώσει έστω και για ένα δίμηνο μία δόση από φόρους, όπως για παράδειγμα ο ΦΑΠ, έχουν οδηγήσει πολλούς υπόχρεους σε απόγνωση, καθώς παρά τα όσα διαφορετικά προβλέπει η νομοθεσία , βλέπουν να αφαιρούνται χρήματα ακόμα και από καταθέσεις κάτω των 1.000 ευρώ. 

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις δέσμευσης χρημάτων που αφορούν σε επιδόματα ανεργίας ή πολύ χαμηλών συντάξεων φορολογουμένων. 

Από τις αρχές της χρονιάς μέχρι σήμερα η εφορία έχει προχωρήσει σε 50.000 τέτοιες κινήσεις, με τα σχετικά αιτήματα προς τις τράπεζες να έχουν αυξηθεί κατά 130%. 

Τι πρέπει όμως να κάνει κάποιος για να προστατεύσει τα χρήματα του όταν αυτά δεσμεύονται και κατάσχονται αν όχι παράνομα, το λιγότερο από... "υπερβάλλοντα ζήλο";

Eξουσία που μεροληπτεί αυτοκαταργείται

Του Χρήστου Γιανναρά

Μοιάζει λογικά απίθανο να υπάρχει έστω και ένας πολίτης του ελλαδικού κράτους που να πιστεύει ότι: τετρακόσιες σαράντα μία χιλιάδες δεκαοκτώ συμπολίτες μας ψήφισαν στις εκλογές πέρυσι τη «Xρυσή Aυγή», επειδή ασπάζονται την ιδεολογία του Nαζισμού, δικαιώνουν τα μεθοδικά του εγκλήματα, τους γοητεύει η παρανοϊκή προσωπικότητα του Xίτλερ και θα προτιμούσαν να ζουν σε καθεστώς ολοκληρωτισμού.

Eξ ίσου απίθανο λογικά μοιάζει και το ενδεχόμενο: αυτές οι τετρακόσιες τόσες χιλιάδες ψηφοφόρων να εκτίμησαν ότι μπορούν να εμπιστευθούν τη διαχείριση της ζωής τους και του μέλλοντος των παιδιών τους σε μια ομάδα ανθρώπων τού κοινωνικού περιθωρίου με εμφάνιση, συμπεριφορές και λεξιλόγιο που μαρτυρούν αναμφίβολη ψυχανωμαλία.

Tο πιθανότερο λογικά ενδεχόμενο, που βεβαιώνεται και εμπειρικά στην καθημερινότητα της κοινωνικής αναστροφής, είναι να επέλεξαν οι ψηφοφόροι τη X.A., πέρα από κάθε λογική αυτοπροστασίας και κοινωνικής ευθύνης, μόνο για να δηλώσουν οργή, σιχασιά, απελπισία. Eδωσαν την ψήφο τους στο χάος, για να εκδικηθούν το σάπιο, ανίκανο, αποκομμένο από τις ανάγκες της κοινωνίας κομματικό σύστημα. O θυμός δεν άφηνε περιθώρια στη νηφάλια σκέψη και κρίση να λογαριάσει ποιες συνέπειες θα είχε για το διαλυμένο κράτος και την εκβαρβαρωμένη κοινωνία μας η παρουσία των περιθωριακών μέσα στο κοινοβούλιο.

Ήρθε η ώρα του λαού!

Δε φέραμε στον κόσμο τα παιδιά μας, για να τα κάνουμε δούλους διεστραμμένων ανθρωποειδών, που ζουν από το αίμα ,τον πόνο και το δάκρυ ενός πολύπαθου λαού! Τα παιδιά μας ζουν την έσχατη ταπείνωση, την απαξίωση της ύπαρξής τους, την απελπισία, την οργή, τον

πόνο. Τους αφαιρείται το δικαίωμα να ζουν σαν άνθρωποι με αξιοπρέπεια… Αυτό το νέο παιδί, που έπεσε από τη γέφυρα, αναζήτησε την ηρεμία… Δεν άντεξε τον κανιβαλισμό, το φασισμό, την ωμή βία ενός καθεστώτος, που κάθε μέρα βιάζει και εκβιάζει τις ψυχές μας… Δεν άντεξε τη δυστυχία, τη θλίψη, τη μοναξιά ,την ανασφάλεια και το θάνατο, που γεννούν οι πολιτικές αυτές της φρίκης…

Εμείς τι κάνουμε για να αναπαυτεί η ψυχή του και οι ψυχές των παιδιών μας ,που νεκροζώντανα παλεύουν για το μεροκάματο του τρόμου, χωρίς ούτε κι αυτό να το έχουν τις πιο πολλές φορές; Εμείς οι πιο μεγάλοι πρέπει να βγούμε μπροστά, γιατί εμείς θρέψαμε αυτά τα «παράσιτα» ,που τώρα μας πεθαίνουν! Πότε επιτέλους θα οργανωθούμε σε κοινό αγώνα και μέτωπο αντίστασης για να επιβάλλουμε τη δική μας κυριαρχία; Ως πότε θα σκοτώνουν με την απελπισία και τη ντροπή τα παιδιά μας;

Γιατί η Τρόικα ενδιαφέρεται για τη γη και τα ακίνητα;

Η υφαρπαγή γης και ακινήτων στην Ελλάδα των Μνημονίων 

Του Κωστή Χατζημιχάλη

Τα Mνημόνια και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μας έχουν επιβληθεί κρατούν ψηλά στην επικαιρότητα το ξεπούλημα της δημόσιας γης και των ακινήτων, ως λύση στο δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Τρόικας, στην Ελλάδα υπάρχει «καθυστερημένη κινητικότητα» των αξιών γης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και απαιτείται «ομαλοποίηση» της «ελληνικής εξαίρεσης». Να ακολουθήσει δηλαδή η γη και τα ακίνητα αυτό που έχει γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη: συγκεντροποίηση της γης και περιορισμός της μικροϊδιοκτησίας, ένας «αναγκαστικός καπιταλιστικός εκσυγχρονισμός», κατά τους μνημονιακούς. 

Είμαστε λοιπόν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης σε πολλά επίπεδα, επίδικο της οποίας είναι μια από τις κατεξοχήν εκφάνσεις των κοινών, η γη και, σε ένα άλλο επίπεδο, το κτιριακό απόθεμα, κυρίως δημόσια κτίρια, εμπορικά ακίνητα και κατοικίες. Κατακτήσεις γενεών, υλικές, θεσμικές αλλά και συμβολικές, χάνονται σε λίγο χρόνο, μέσω της υφαρπαγής της γης, της δημόσιας περιουσίας και της μικροϊδιοκτησίας. 

Μήπως να ψάχναμε ποιοί είμαστε...;

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Ποιοι τελικά είμαστε εμείς που σε φιλικές συναθροίσεις ή σε δημόσιους χώρους ζητάμε να ανατρέψουμε την μνημονιακή πολιτική, να φύγει η Τρόικα κι οι ξένοι δανειστές;

Ποιοι είμαστε εμείς, που κρίνουμε θετικά ή αρνητικά την όποια κυβέρνηση, τον όποιον πολιτικό;

Αξίζει να δούμε χωρίς φόβο και πάθος και – κυρίως – χωρίς καμία προκατάληψη, ποιοι τελικά είμαστε. Όχι για να κατηγορήσουμε κάποιους αλλά μήπως γίνουμε αιτία αφύπνισης του συνόλου. Γιατί όλοι εμείς, είμαστε κύτταρα του ίδιου σώματος που σήμερα νοσεί και που θέλουμε μάλιστα όλοι, να θεραπευτεί, να λειτουργεί σωστά, χωρίς κάποιο μέλος του να ατροφήσει, να καταλήξει ή να κινδυνεύσει να γίνει, νεκρό.

Όσοι υπηρετούν την Δικαστική εξουσία, δέχονται να εφαρμόζονται σε βάρος των πολιτών αντισυνταγματικοί και άδικοι νόμοι που η κάθε κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή. Κι ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτοί οι νόμοι αντιβαίνουν ηθικές, κοινωνικές αλλά και νομικές αξίες, τις εγκρίνουν (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειος Πάγος) και τις εφαρμόζουν.

Την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8:00 π.μ θα ακυρώσουμε για 5η φορά τον διαγωνισμό για το τέμενος στον Βοτανικό. Όλοι εκεί

Όχι στο τζαμί

Την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο 5ος επαναληπτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής τεμένους στον Βοτανικό.
Για 5η φορά λοιπόν καλούμε κάθε Έλληνα Πολίτη να παρευρεθεί στην συγκέντρωση-διαμαρτυρία κατά της κατασκευής του τεμένους και να συμμετέχει στον αγώνα:
- κατά της παραβίασης των επιταγών των προγόνων μας και της παράδοσης Ελληνικού εδάφους
- κατά της παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων

- κατά της παραβίασης των όρων και της επαπειλούμενης έκπτωσης της Συνθήκης της Λωζάννης
- κατά της εξάπλωσης του ισλαμικού τόξου στην Ελλάδα
- κατά της έμμεσης νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα..
- κατά του σχεδίου της εισαγωγής αλλοδαπού φθηνού εργατικού δυναμικού σε αντικατάσταση των Ελλήνων εργατών
- κατά του σχεδίου αλλοίωσης του Εθνικού χαρακτήρα της Πατρίδας μας και της μετατροπής των γειτονιών μας σε πολυπολιτισμικές αποικίες

Εγκληματική Οργάνωση Μέρκελ

Αυτοί δεν βγαίνουν τις νύχτες να σπάνε κεφάλια μεταναστών που ξέμειναν μακριά απ’ τις φωλιές τους αυτοί παίρνουν τα κεφάλια ολόκληρων λαών με δύο τηλεδιασκέψεις και τέσσερα τηλεφωνήματα. Για την εγκληματική οργάνωση Μέρκελ λέω.

Οι τύποι που την απαρτίζουν δεν ντύνονται φαιόχρωμοι κλόουν για να παίρνουν προστασία, μίζες και νταβατζιλίκι από φουκαράδες βιοπαλαιστές, αλλά βάζουν κάθε μέρα   τα καλά τους κουστούμια και κόβουν μισθούς, ανατινάζουν ασφαλιστικά συστήματα, ορίζουν ποιος δουλεύει ποιος δεν δουλεύει και πως θα δουλεύει. Είσαι Γερμανός; ανήκεις στα 8.000.000 συμπατριώτες σου που δουλεύουν με 400 Ευρώ τον μήνα; κάτσε καλά μη γίνεις Ελληνας και δεν δουλεύεις καθόλου, μη γίνεις Πορτογάλος και σου φεύγει η ψυχή μη τυχόν και γίνεις Βούλγαρος.

Η εγκληματική οργάνωση Μέρκελ εκτελεί συμβόλαια θανάτου σε μαζική κλίμακα. Τάξεων και εθνών. Δεν ασχολείται με τη μαρίδα, αμολάει πάνω της τους καρχαρίες, δουλειά της είναι η στατιστική των κερδών. Οι προδιαγραφές των προγραφών παγκοσμίως.

Η «επανάσταση» των ανδρεικέλων

Τα δωσίλογα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ πήραν τα «όπλα» εναντίον των αφεντικών τους στήνοντας μια νέα παράσταση φρενοβλαβούς υποκρισίας και θηριώδους εμπαιγμού μας… 

Έχουν εκτελέσει όλα τα «συμβόλαια θανάτου» των μαφιόζων του χρήματος, έχουν διαλύσει 
ολοκληρωτικά την ελληνική κοινωνία, έχουν σαβανώσει και βάλει στον τάφο τον ελληνικό λαό και «επαναστατούν» για το φτυάρι που θα ρίξει το χώμα στον τάφο… 

ΤΩΡΑ ετοιμάζονται να προχωρήσουν και σε κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων (που θα τα βαπτίσουν καταθέσεις) και παράλληλα «στασιάζουν» εναντίον της τρόικας και την «απειλούν» ότι δεν θα δεχτούν άλλα μέτρα!!! 

Όλος ο δωσίλογος πολιτικός υπόκοσμος και οι «π@ρνες» τους (ΜΜΕ) καλλιεργούν ένα κλίμα πολέμου με την τρόικα… 

21 χρόνια μετά: Από τον "αλήτη, προδότη Σαμαρά" της ΝΔ στον ΑΛΗΤΗ, ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ολόκληρης της χώρας

 


Κλείνουν σήμερα  21 χρόνια από την ημέρα που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνει την παραίτησή του από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη διαφωνία του με την κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων.  

Ενώ η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδεικνυόταν από το 1991 ως αδιέξοδη και καταστροφική προκαλώντας την εσωκομματική αντίδραση σειράς κορυφαίων στελεχών της ΝΔ (όπως του Μιλτιάδη Έβερτ, του Σταύρου Δήμα, του Αθανάσιου Κανελλόπουλου κ.ά., σίγουρα όμως όχι του Σαμαρά ο οποίος, ύστερα από 20 χρόνια και μετά την αποφράδα ημέρα της πρωθυπουργοποίησής του ακολουθεί την ίδια ολέθρια νεοφιλελεύθερη συνταγή), διαφαινόταν παράλληλα η ενίσχυση ενός μετώπου εθνικιστικού χαρακτήρα.

Στο νηπιοτροφείο Καλλιθέας ο Καμμένος

Στο νηπιοτροφείο Καλλιθέας ο Καμμένος 


Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 16:00 θα επισκεφθεί το Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (Φιλαρέτου και Κρέμου 128) το οποίο μετά από 101 χρόνια λειτουργίας απειλείται με τερματισμό της λειτουργίας του.

Μήπως είναι η στιγμή ο Κάρολος Παπούλιας να εξετάσει το ενδεχόμενο της παραίτησής του;

 


Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Μουσείο του νεοναζί φυγόδικου Αναστάσιου Πάλλη και η χειραψία που αντήλλαξαν οι δύο άνδρες, δεν είναι παρά μια υπενθύμιση της ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού της χώρας σε όποιο αξίωμα κι αν βρίσκεται. Σ΄ αυτή την ανεπάρκεια καθρεφτίζεται και η σακατεμένη θέληση ενός αδύναμου λαού να αλλάξει την μοίρα του.

Απόφαση πρόκληση: Το Υπουργείο Παιδείας “χαρίζει” 2.500.000 ευρώ στο “Πρώτο Θέμα”, το “Έθνος” και τη “Real News”!

arvanitopoulos97146 

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αποφάσιζε, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής,  να κλείσει σχολεία και να απολύσει εκπαιδευτικούς, χορηγούσε σε εκδότες ποσό 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια… 3 «διδακτικών» βιβλίων!
Έτσι, συνολικά, για την προμήθεια των τριών βιβλίων από τις εκδοτικές εταιρείες του «Πρώτου Θέματος», του «Έθνους» και της «Real», το υπουργείο Παιδείας χορήγησε 2.392.461,5 ευρώ!

"Ηγετη μέ αξιοπρέπεια χρειάζεται η Ελλαδα μας,νά βάλει πέντε στόχους ,πού μπορούμε νά πετύχουμε χωρίς ατελείωτα καί άσκοπα φληναφήματα. "

 

Η σημερινή πολιτική ελίτ , θυμίζει τό πουλί πού φοβάται νά εγκαταλείψει τό κλουβί του, καί άς είναι η πόρτα τού κλουβιού ανοιχτή. Θά τό εγκαταλείψει μόνον όταν φοβηθεί. Όχι γιατί δέν έχει πιά τροφή στό κυπελλάκι του καί νερό, αλλά γιατί τρόμαξε από κάποιον άλλο τυχαίο θόρυβο. Καί θά χαθεί στήν μεγάλη πόλη.

ΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΑ “ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ” ΤΩΝ ΜΜΕ

samaras-venizelos-vouli


Ένα άνευ προηγουμένου νέο θέατρο αισχρολογίας και παλιανθρωπισμού μπροστά στα  επαίσχυντα και επερχόμενα μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού που παρακολουθεί σαν υπνωτισμένος τις εξελίξεις φοβούμενος μήπως του πάρουν το σπίτι και το χωράφι, εξελίσσεται αυτές τις ώρες.

Τριγμοί στο Μαξίμου για το «δώρο» της ψηφιακής TV στους καναλάρχες

Τριγμοί στο Μαξίμου για το «δώρο» της ψηφιακής TV στους καναλάρχες 


Το κόλπο με το «προσωρινό καθεστώς λειτουργίας» -  Το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αν ψηφιστεί η χαριστική ρύθμιση για τους καναλάρχες.
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σπουδή της κυβέρνησης να δωρίσει την ψηφιακή τηλεόραση στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών οι οποίοι πέρασαν ήδη στην ψηφιακή εποχή μέσω της κοινής πολυμετοχικής εταιρείας Digea.

Εντολή Καμμένου για έκτακτη σύγκληση

Εντολή Καμμένου για έκτακτη σύγκληση 

Με εντολή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, συγκαλούνται εκτάκτως την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, στις 10 το πρωί,

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Επεισόδιο Τέρενς Κουίκ με κεμαλοναζί βουλευτή σε διάδρομο της Βουλής


Τα έψαλε για τα καλά ο Τέρενς στον κεμαλοναζί του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει αποκαλύψει την δράση του στην Θράκη…
Θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν φέρεται να σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στους διαδρόμους της Βουλής με αφορμή την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε ο κος Κουίκ για τον επίμαχο πίνακα που δώρισε ο πρόεδρος της “Τουρκικής” Ένωσης Ξάνθης στον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Θράκη, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κου Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και στον οποίο απεικονιζόταν το ρολόι της Ξάνθης “ντυμένο” με τουρκικές σημαίες.