Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μας αδικεί ο Μπουμπούκος


«Εγώ κάνω τις απολύσεις. Μη μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας να χρεωθούν στον ίδιο οι απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ και όχι στην Τρόικα. Είναι πολύ γελασμένος, όμως ο κ. Γεωργιάδης αν πιστεύει ότι σε αυτόν και στην κυβέρνηση που συμμετέχει θα χρεωθούν μόνο οι απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα και πραγματικά μας αδικεί αν πιστεύει ότι χρειαζόμαστε διευκρινίσεις.

Όλα τα Μνημόνια, όλη την Τρόικα, όλη την ύφεση, όλες τις αυτοκτονίες, όλες τις απολύσεις, όλες τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, όλα τα κλεισμένα καταστήματα, όλη τη δυστυχία χρεώνεται ο κ. Γεωργιάδης, απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε το «πρόγραμμα διάσωσης». Είναι εξυπνακίστικο το κολπάκι να προσπαθεί να χρεωθεί κάποιος μόνο τις ευθύνες που ο ίδιος επιθυμεί, αλλά δεν πάει έτσι.

Ο κ. Γεωργιάδης οργίζεται πραγματικά αν κάποιος τον «κατηγορήσει» ότι παλιότερα υπήρξε αντι-μνημονιακός. Μόλις το ακούσει χάνει τα λόγια του από τον εκνευρισμό του και ζητάει έστω ένα στοιχείο από το παρελθόν που να αποδεικνύει ότι δε στήριξε το Μνημόνιο με όλες του τις δυνάμεις. Έχει απόλυτο δίκιο, δεν υπάρχει τέτοιο στοιχείο. Μπορεί να έβριζε τον Σαμαρά και να καταριόταν τη ΝΔ, αλλά εναντίον του Μνημονίου δε θυμάμαι να εκφράστηκε.

Αυτό βέβαια του στερεί και το μόνο ελάχιστο άλλοθι που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αν και όποτε βρεθεί στη θέση να έχει ανάγκη από άλλοθι. Για παράδειγμα, αν και υπερασπίστηκε το μέτρο των 25 ευρώ για εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο, δεν παρέλειπε να υπενθυμίζει ότι το μέτρο ήταν ήδη ψηφισμένο και ότι αυτός απλώς το εφαρμόζει.

Ό,τι κι αν ήταν ψηφισμένο, ο κ. Γεωργιάδης το στήριξε και το ψήφισε. Όμως ας αφήσουμε τα παλιά, διότι τα όσα έρχονται έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. «Ο ΕΟΠΥΥ θα μετατραπεί σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας κατά τα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών – δηλαδή δεν θα παρέχει υπηρεσίες υγείας, όπως συμβαίνει σήμερα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Είναι κάτι που το δηλώνει διαρκώς και διαρκώς περνά απαρατήρητο, όπως απαρατήρητα περνούν πολλά εφιαλτικά για το μέλλον μας.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο ΕΟΠΥΥ θα μετατραπεί σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας είναι λογικό ότι θα κάνει και έρευνες αγοράς για το τι τον συμφέρει, καθώς και «διαγωνισμούς» για το ποιος πουλάει υγεία φθηνότερα. Όμως γιατί να γίνουν όλα αυτά από τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας δήλωσε δημόσια σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η Δημόσια Υγεία κοστίζει ακριβότερα στο Κράτος απ’ ότι η Ιδιωτική; Αν βάλεις αυτά τα δύο «δεδομένα» στη σειρά, το τοπίο που δημιουργείται είναι το εξής: Ο ΕΟΠΥΥ στέλνει αναγκαστικά τους ασφαλισμένους του σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά νοσοκομεία με το επιχείρημα ότι είναι φθηνότερα.

Φτάνουμε, λοιπόν, στον απόλυτο παραλογισμό να σου λέει το Κράτος ότι αν πας σε ιδιωτικό νοσοκομείο θα έχεις την κάλυψη του Ταμείου σου, αλλά αν επιμένεις να πας σε δημόσιο θα πρέπει να πληρώσεις όλα τα έξοδα από την τσέπη σου. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται υπερ- καπιταλισμός, μετα – καπιταλισμός ή κάπως αλλιώς, πάντως σίγουρα πρόκειται για μια εξελιγμένη μορφή καπιταλισμού.

Επί της ουσίας τώρα. Επειδή ούτε τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ούτε τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δουλεύουν για την ψυχή της γιαγιάς του ιδιοκτήτη τους, αλλά λειτουργούν με βάση το κέρδος, θα πρέπει να κερδίζουν. Να κερδίζουν από τη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ αποκλείεται, άρα το κέρδος θα προέλθει από το ζεστό χρήμα που θα βγάλει από την τσέπη του ο ασθενής – πελάτης. Τουτέστιν, καταργείται πλήρως η έννοια του ασφαλισμένου ασθενή και δημιουργείται ο πελάτης που έχει τις εξής δύο επιλογές: Ή πηγαίνει σε δημόσιο νοσοκομείο και πληρώνει όλα τα έξοδα νοσηλείας του ή πηγαίνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο και ο ΕΟΠΥΥ του κάνει την τιμή να συμμετέχει στο 20% ή 30% των εξόδων του.

Αν δεν έχεις χρήματα πεθαίνεις, το έχουμε πει χίλιες φορές αυτό, ας μην επαναλαμβανόμαστε. Πρόκειται περί οικονομικοκοινωνικού δαρβινισμού στο μεγαλείο του. Επιβιώνει όποιος έχει λεφτά με όποιον τρόπο κι αν τα έχει βγάλει.

Αυτό που θα ακολουθήσει σε δεύτερο αλλά όχι αργό χρόνο, είναι ότι όσοι μπορούν να επιβιώσουν θα επιλέγουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να κερδίσουν έστω και την ελάχιστη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ στα έξοδά τους. Αποτέλεσμα; Τα δημόσια νοσοκομεία θα παρουσιάσουν μειωμένη πληρότητα σε ασθενείς, άρα άχρηστα, άρα βάρος στο Κράτος, άρα απολύουμε εργαζομένους και χαρίζουμε τις υποδομές -που οι ασφαλισμένοι έχουν πληρώσει- στους επιχειρηματίες υγείας ώστε να μπορούν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. Θα το ζήσουμε, να είστε σίγουροι. Θα χαρίσουν τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες και θα μας το παρουσιάσουν ως επιτυχία κι ότι μας κάνουν χάρη ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες αναμονές.

Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου αυτά, ο κ. Γεωργιάδης τα είπε σήμερα. Αναφορικά με την έναρξη συνεργασίας του ΕΣΥ με τις ασφαλιστικές εταιρείες, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να μπουν σε αυτή τη λογική, να μπορούν να παίρνουν ασφαλισμένους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες θα πληρώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες». Μόνο που τα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορούν να μπουν σε λογική ανταγωνισμού, πρώτον επειδή προσφέρουν δημόσιο αγαθό και δεύτερον επειδή το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουν καθορίζεται κεντρικά, ισχύει για όλα τα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και δε μπορεί το κάθε νοσοκομείο να καθορίζει μόνο του το κόστος νοσηλείας. Με λίγα λόγια, το δημόσιο νοσοκομείο δε μπορεί να κάνει αυτόν τον μήνα εκπτώσεις στην τιμή των αιματολογικών εξετάσεων και τον άλλο μήνα στις εγχειρήσεις χολής. Πέρα από το παράλογο του πράγματος, είναι κυρίως παράνομο το να προχωρήσει σε τέτοιες πρακτικές ένα δημόσιο νοσοκομείο!

Ως εκ τούτου, το υπουργείο Υγείας μπορεί πανεύκολα – και θα το κάνει- να κοστολογεί πάντα ακριβότερα το κόστος υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων από τους τιμοκαταλόγους των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων με αποτέλεσμα να φαίνεται πολύ λογικό ότι ο ΕΟΠΥΥ προτιμά να ψωνίζει Υγεία από τα ιδιωτικά, δηλαδή τα τεχνητώς φθηνότερα. Αυτό είναι το τέλος της δημόσιας Υγείας. Το τέλος της έννοιας «ασφαλισμένος». Το τέλος μιας εποχής όπου όταν σε πήγαιναν με το ασθενοφόρο σε νοσοκομείο δε χρειαζόταν να έχεις στα δόντια την ιδιωτική σου κάρτα νοσηλείας. Θα το φάμε κι αυτό, όπως φάγαμε τόσα και τόσα. Κι αν δε με πιστεύετε ότι όλα αυτά θα γίνουν, κάντε τον κόπο να διαβάσετε τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου.

Κι ας καταλήγει λέγοντας «Οι μόνοι οι οποίοι μπορεί να είναι αντίθετοι σε αυτό, είναι οι ιδιωτικές κλινικές, επειδή φτιάχνεται μια ανταγωνιστική αγορά υπέρ του Δημοσίου. Και αυτό είναι απάντηση σε όσους λένε ότι ευνόησα ιδιωτικά συμφέροντα». Μόνο που το είπαμε και στην αρχή, μας αδικεί ο κ. Υπουργός. Και μας προσβάλει πιστεύοντας ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ούτε τα βασικά.

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Ζουμ στους φτωχοδιάβολους...

E, αφού οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ φέρονται να είναι σύμφωνοι πάνω στο νέο σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, εμείς πρέπει ν’ αρχίσουμε να ανησυχούμε πολύ σοβαρά για το τι μας περιμένει.

Δεν είναι ότι δεν λαμβάνω σοβαρά υπόψη τις αντιδράσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. Πολλοί υποστηρίζουν ότι όλο αυτό το αντάρτικο των βουλευτών είναι ένα στημένο παιχνίδι, μια θεατρική παράσταση που όφειλαν να δώσουν ώστε να είναι μετά σε θέση να επιστρέψουν στις περιφέρειές τους και να μπορούν στοιχειωδώς να κυκλοφορήσουν στους δρόμους με το επιχείρημα ότι εκείνοι εξάντλησαν όλα τα περιθώρια αντίδρασης που διέθεταν, για χάρη της εκλογικής τους πελατείας. Κι από την άλλη, ότι η κυβέρνηση όφειλε από την πλευρά της να τους προσφέρει την ικανοποίηση ότι άλλαξε τα κριτήρια του φόρου ακινήτων κατόπιν των ενεργειών τους, ώστε το κολπάκι να γίνει πιο πειστικό.

Οι πολιτικοί νταβατζήδες προσπαθούν να στήσουν νέο δικομματισμό

Σε όλη τη νεώτερη ιστορία της χώρας, επί 200 σχεδόν χρόνια μετά την απελευθέρωση, το θεατρικό κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα βασίστηκε κυρίως πάνω στον διπολισμό κάθε είδους. Αυτός ο διπολισμός δεν αντιπροσώπευσε ποτέ έναν πραγματικό κοινωνικό διπολισμό, ούτε εκφράστηκε ποτέ με πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες. Ήταν πάντα μια ενιαία στυγνή κοινωνικοπολιτική ολιγαρχία, κοτζαμπάσικης νοοτροπίας και πρακτικής με δημοκρατικό φερετζέ, για αφελείς εξωκατευθυνόμενους ραγιάδες, τους οποίους δίχαζε δημιουργώντας τεχνητό φανατισμό.

Τα μνημόνια, η κρίση, η εξαθλίωση, η εθνική ταπείνωση, αλλά και η σύγχρονη πληροφόρηση μέσα από το διαδίκτυο, δημιούργησαν τις συνθήκες διάλυσης αυτού του θεατρικού διπολικού συστήματος. Προ του κινδύνου κατάρρευσης, οι πολιτικοί νταβατζήδες του συστήματος επέβαλαν στους δύο πρώην μονομάχους (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) να συγκυβερνήσουν για να διασωθεί το σύστημα. Όμως έτσι αποκαλύφθηκε η πλήρης θεατρικότητα του συστήματος και άρχισαν να απελευθερώνονται τα «πρόβατα» από τα μαντριά, διαλύοντας τον παλιό διπολισμό.

Αν υπάρχει σχέδιο, είναι η κατάρρευση της Ελλάδας

Tου Κώστα Στούπα

Το να μοιράζει η Ελλάδα εν έτει 2013, τρία χρόνια μετά την χρεοκοπία, συντάξεις στα 55 είναι σαν ο καπετάνιος του Τιτανικού να μοιράζει κουπόνια δωρεάν σίτισης για όλο το ταξίδι, μια ώρα πριν την πρόσκρουση με το παγόβουνο.

Όταν διάβασα χθες το σχετικό ρεπορτάζ έμεινα άναυδος με την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να προσπαθήσει τουλάχιστον να διασώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί απ’ αυτή τη χώρα που συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Βλέπε:Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 55...
Κάθε χρόνο πληρώνουμε πάνω από 30 δισ. ευρώ σε συντάξεις εκ των οποίων τα μισά περίπου καταβάλουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα ο προϋπολογισμός.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ηγέτης είναι όποιος αγαπά την πατρίδα του και το έθνος του

Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Κύριε Τσίπρα,
Θα έγραφα και κύριε Σαμαρά αλλά περιττεύει, γιατί ο κ. Σαμαράς έχει από καιρό διαβεί τον αντεθνικό νεοταξικό Ρουβίκωνα.

· Ηγέτης κύριε Τσίπρα μπορεί να γίνει μόνον όποιος αγαπά την πατρίδα του και το έθνος του.
Ηγέτης δεν μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε παγκοσμιοποιημένος ψευτοαριστερός μαϊντανός τύπου Ολλαντρέου.
Είναι πράκτορας εναντίον του έθνους του.

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ‏

Σε πρόσφατη σειρά σημειωμάτων μας είδαμε τις "επιτυχίες" τις οποίες σημείωσε στην ιστορία με τα υποβρύχια το μουσούδι που λέγεται Ευάγγελος Βενιζέλος. Και να πεις ότι τα είπαμε όλα... Αμ δε. Πού να τα προλάβεις όλα; Όπως εκείνο το ανεπανάληπτο που είπε προ ετών, όταν οι ελεγκτές βρήκαν 
κάποιο τετράδιο του Άκη με μερικούς ύποπτους αριθμούς. Τότε ο Άκης ήταν ακόμη στα πάνω, δεν τον είχε πάρει η μπάλλα. "Αριθμοί λογαριασμών είναι", είπαν οι ελεγκτές. "Αριθμοί τηλεφώνων είναι", τους αποστόμωσε από το βήμα τής βουλής ο Βενιζέλος και τους κάλεσε να ζητήσουν συγγνώμη από τον θιγέντα ωραίο Μπρούμελ!

Ο Βαγγέλας, λοιπόν, έχει και άλλες, τεράστιες "επιτυχίες" να επιδείξει. Ίσως η κορυφαία απ' αυτές είναι ο ταχυδακτυλουργικός τρόπος με τον οποίο υπεξαίρεσε (κυριολεκτικά!) τα αποθεματικά των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (π.χ. Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Νοσοκομεία, Επιμελητήρια, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ). Το πώς τα κατάφερε το έχουμε ήδη αναφέρει σε τούτο... 
το ιστολόγιο αλλά δεν βλάφτει να το επαναλάβουμε:

Κουντουρά: Να μην αυξηθεί η ΔΕΗ

Κουντουρά: Να μην αυξηθεί η ΔΕΗ
Κουντουρά: Να μην αυξηθεί η ΔΕΗ

«Είναι απίστευτο στην Ελλάδα του 2013, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υπάρχουν κάτοικοι που έχουν προβλήματα αναπηρίας, ασθενείς, γονείς με μικρά παιδιά, που δεν μπορούν να πλύνουν και να μαγειρέψουν, να τους κόβεται το ρεύμα και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες», δήλωσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά.

«Η τρόικα επιβάλλει στη συγκυβέρνηση να στείλει την Ελλάδα πίσω στη δεκαετία του ’50. Μετά τις ξυλόσομπες και τα μαγκάλια, φτάσαμε στα κεριά και τα λαδοφάναρα. Τα φάρμακα ακριβαίνουν και τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξάνονται και μαζί με το γνωστό χαράτσι άφησαν 350.000 οικογένειες στο σκοτάδι. Μόνο οι μισές κατάφεραν να ξαναπάρουν ρεύμα.

Ο Κουίκ καταγγέλλει...

Ο Κουίκ καταγγέλλει...
Ο Κουίκ καταγγέλλει...

«Ό, τι θέλει κάνει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Αττικής και μάλιστα με τις ευλογίες του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος αποφάσισε την σύμπτυξη των τμημάτων της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού από 4 τμήματα σε 3 τμήματα».

Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο βουλευτής επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ.

Η καταγγελία προς διερεύνηση και απάντηση, βασίζεται  σε Υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωροπού που έφτασε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ, με το εξής - μεταξύ άλλων - περιεχόμενο:

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ “ΕΠΝΙΞΑΝ” ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ! ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

nikas 


Τελικά στη χώρα του Μνημονίου όλα γίνονται! Χθες κάποιοι από τους εργαζόμενους που δουλεύουν για την εταιρεία ΝΙΚΑΣ με τα αλλαντικά, προχώρησαν σε απεργία και αυτός ήταν βασικός λόγος απόλυσης, σύμφωνα με πληροφορίες από το eleysis-ellinwn.gr.

Παραιτήθηκε από εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ο Σηφουνάκης

Παραιτήθηκε από εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ο Σηφουνάκης  

 Παραιτήθηκε από τη θέση του εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Μεταφορών και Ναυτιλίας ο βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, με επιστολή του στον γραμματέα της Κ.Ο. Παναγιώτη Ρήγα. Επίσης, ο κ. Σηφουνάκης έδωσε στον κ. Ρήγα επιστολή που απευθύνεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΠΑΣΟΚ τέλος. Ο Μυστικός Δείπνος στο Χαλάνδρι, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η Κίνηση των 58

 


Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου έχει διαδραματίσει ιστορικό ρόλο στις εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ αλλά και της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Έδω στη βίλα γνωστού επιχειρηματία μόλις πριν λίγες μέρες κορυφαία στελέχη της Κίνησης των 58 έγραψαν το ρέκβιεμ του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου ως αρχηγού του. Το συγεκριμένο δείπνο είχε πληροφορηθεί ο Αλέξης Τσίπρας όταν ακόμη βρισκόταν στο Τέξας και ήταν αυτός ο λόγος που αποφάσισε να ζητήσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ήταν μόνο η αρχή.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα είναι ο Λάκωνας Γ. Αναγνωστάκος!

 


Στην απόφαση να «κατεβάσουν» αυτόνομο ψηφοδέλτιο στις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Το πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτού του συνδυασμού θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο 53χρονος Λάκωνας Γιώργος Αναγνωστάκος.
Πρόκειται για παλιό ΟΝΝΕΔίτη, γραμματέα της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ, στέλεχος της ΝΔ απ’ όπου διαγράφηκε για την αντιμνημονιακή του στάση το 2012. Στη συνέχεια, πήγε στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, όπου ήταν βουλευτής Πειραιά στις τελευταίες εκλογές, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ- •Ο Γιώργος Αναγνωστάκος του Χρήστου, με Μανιάτικες ρίζες, γεννήθηκε το 1960. 

Αναζητά εφεδρείες από ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητους η κυβέρνηση

Αναζητά εφεδρείες από ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. και ανεξάρτητους η κυβέρνηση 


«Δεν κυβερνάς με 152 βουλευτές», ακούστηκε σε μία από τις τελευταίες συσκέψεις στο Μαξίμου και καταδεικνύει τον προβληματισμό που κυριαρχεί στην κυβέρνηση.
Ο προβληματισμός αυτός προέρχεται από την διαρκώς μειούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και από τις δύσκολες ψηφοφορίες στη Βουλή, που είναι μπροστά και ενδέχεται να συνδυαστούν με νέες απώλειες.

«Ζήτα συγνώμη Άδωνι για τη μαλ@κία που είπες»

 

 Χαμός έγινε νωρίτερα μέσα από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm. Σχεδόν ουρλιάζοντας και με φανερό θυμό ο δημοσιογράφος απαίτησε από τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη να ….

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Λαφαζάνη: Σας... γράφουμε στα τέτοια μας!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Λαφαζάνη: Σας... γράφουμε στα τέτοια μας!


Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει από κάθε έννοια δημοκρατικής λογικής και σοβαρότητας! Ο βουλευτής, Τσουμάνης της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται για τον προπηλακισμό της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην ΕΡΤ, υπέδειξε ως μέρος καταγραφής των καταγγελιών του κ. Λαφαζάνη τα «τέτοια του»....

Στο αντάρτικο και ο Κασσής για να γίνει Περιφερειάρχης

 


Στα κάγκελα και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με στόχο την Περιφέρεια Ηπείρου

Δεν ψηφίζει λέει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής το φόρο για τα ακίνητα και φυσικά βγαίνει στο αντάρτικο δείχνοντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το δρόμο και τα χνάρια που άφησαν οι ακριβές γόβες της κ. Τζάκρη. 

Στο 27,3% η ανεργία τον Αύγουστο

 

 Σε 27,3%, έναντι 25,5% τον Αύγουστο του 2012 και 27,3% τον Ιούλιο του 2013, ανήλθε τον Αύγουστο του 2013 το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Αύγουστο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.631.430 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.365.406 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.360.334 άτομα.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζει το παιχνίδι με τον... Νοέμβριο ο Αντώναρος!

 


Ξαναχτύπησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Ευάγγελος Αντώναρος είχε προκαλέσει την εντύπωση και τα ερωτηματικά όλων όταν τα tweet του για τον Νοέμβριο με κάτι που έμοιαζε με αντίστροφη μέτρηση συνέπεσαν χρονικά με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έφυγε από τη ζωή ο στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Νικόλαος Μάρτης

 


Απεβίωσε πλήρης ημερών (σε ηλικία 98 ετών) ο πρώην υπουργός Βορείου Ελλάδος και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Νικόλαος Μάρτης. Η επικήδειος ακολουθία θα γίνει σήμερα το μεσημέρι από τον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α' Κοιμητηρίου Αθηνών ενώ η ταφή θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στον τόπο καταγωγής του, το χωριό Μουσθένη Καβάλας. 

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΛΙΑ, «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;





-Κάτι δεν κολλάει-

Υποθέστε πως ξυπνάτε στα 2007.. Ανοίγετε την τηλεόραση και ακούτε ότι συγκυβερνήτης της Ν.Δ. είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Απλά κλείνετε τη συσκευή με τη –λογική- υπόθεση ότι πρόκειται για μία ακόμα ανέξοδη ρητορεία της αντιπολίτευσης, η οποία επιχειρεί το συνήθη της συμψηφισμό των δύο μεγάλων κομμάτων. Ναι, είναι βίαιη η σύγκριση των δύο εποχών. Είναι απόλυτη, βασίζεται σε άλλα δεδομένα. Δεν είναι όμως ούτε «εκ του ασφαλούς» και σε καμία περίπτωση δεν είναι ισοπεδωτική.
Ομολογώ ότι αδυνατώ να αντιληφθώ τη συνέπεια που συνεπάγεται την, εν μέρει έστω, ταύτιση των δύο κομματικών μηχανισμών, οι οποίοι φαινομενικά και μόνο ταυτίζονται. Κατ’ αναλογία, δε δύναμαι να κατανοήσω το πώς οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. της εποχής Καραμανλή μπορούν να ψηφίζουν το συνονθύλευμα αυτό, το οποίο το μόνο στο οποίο θυμίζει το κομματικό όχημα της κεντροδεξιάς αντίληψης της Ελλάδας και του κοινωνικού φιλελευθερισμού είναι το όνομά του. Είναι πράγματι πέραν πάσης λογικής να υπάρχουν πολίτες που να ταυτίζονται, ή έστω να συμπίπτουν, ιδεολογικά και με τα δύο αυτά κόμματα. Γιατί πρόκειται περί δύο κομμάτων.. Οι μόνοι για τους οποίους εντοπίζεται λογικό πάτημα στην ασυνέπειά τους είναι όσοι επένδυσαν την ψήφο τους σε λογικές δοσοληψίας και τώρα, ως άλλοι τελάληδες της αξιοκρατίας, έρχονται να διώξουν τους «διεφθαρμένους» -ωραίο όνομα για τους μέχρι πρότινος «συναγωνιστές» τους-, για να πάρουν αυτοί τη θέση τους. Αυτή είναι η πάγια τακτική του παρασίτου, την οποία πολλοί κομματάνθρωποι εξέθρευσαν, δίνοντάς της μάλιστα και ιδεολογικοηθικά ερείσματα.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ (ΝΔ)...Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ!

 

 Με το μπαλτά ο Χασάπης δίνει τα ρέστα του για να λιανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρύτερη Αριστερά... Όλο το μνημονιακό σκυλολόι βρίσκει καταφύγιο στη φιλόξενη στέγη του. Του αρέσει μάλλον το χωρίς σάλιο των Μερκελιστών και των δωσίλογων...

Ο Γιοβανόπουλος νέος γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

 

 Ο Γιοβανόπουλος εκλέχθηκε πριν λίγο από την ΚΟ,

“Μαχαιριά” Πολύδωρα σε Στουρνάρα. Τον ψήφισες όμως προχθές Βύρωνα…

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
Φορολογία ακινήτων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε και στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ (10.11.13) ότι «όλες οι προηγμένες χώρες και ακόμα περισσότερο οι αγγλοσαξωνικές που είναι “η Μέκκα του καπιταλισμού”, στηρίζονται σε τέτοιους φόρους». Δηλαδή, στον φόρο ακίνητης περιουσίας και στους ομοίους του. Χαρακτήρισε δε τον φόρο ακίνητης περιουσίας ως τον «πιο δίκαιο».
Επειδή μια τέτοια τοποθέτηση, πέραν του ότι είναι παντελώς ανακριβής και αβάσιμη, κρύβει και μια ιδεολογική στάση Λενινιστικού τύπου (όπως φαίνεται στο διάταγμα «περί γης» ή «περί απαλλοτρίωσης γαιών» του Συνεδρίου των Σοβιέτ στο Σμόλνι της Πετρούπολης της 8ης Νοεμβρίου 1917), πράγμα απαράδεκτο υπό συνθήκες δημοκρατίας και ελεύθερης οικονομίας, έστω και υπό κρίσιν.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΟΥΛΗ, ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ;

timologia 

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά  κ.λπ. αξίας περίπου 130.000 ευρώ –σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μακελειό 4 που προβλήθηκε από τη συχνότητα του ΖΟΟΜ στις 11.11.13 – παρέλαβε παραμονές των εκλογών του 2007 (Ιούνιος – Σεπτέμβριος) ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Siemens και δύο θυγατρικές της.

Παναγούλης: Να λογοδοτήσει η τρόικα στη Βουλή

Παναγούλης: Να λογοδοτήσει η τρόικα στη Βουλή
Στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θέλει τα στελέχη της τρόικας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.
Συγκεκριμένα, ζητεί με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να εισηγηθεί στον πρόεδρο της Βουλής τη λογοδοσία των εκπροσώπων των δανειστών, ακολουθώντας το παράδειγμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς.
Στα ερωτήματα που θέτει ο κ. Παναγούλης στον υπουργό Οικονομικών περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

Αλητεία σε όλο της το μεγαλείο...Πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών και εξώσεων απαιτεί η Τρόικα

Πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών και εξώσεων απαιτεί η Τρόικα
Με μια κατηγορηματική δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σταμάτησε εν τη γενέσει τους την αναταραχή και την ένταση που προκλήθηκε σε Αθήνα και Βρυξέλλες, από δήλωση ανώτατου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι υπάρχει «χάσμα χιλιομέτρων (μιλίων) και δισεκατομμυρίων» ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές για το δημοσιονομικό κενό του 2014 και ότι λύση θα υπάρξει μετά τις χειμερινές διακοπές («θα πάμε για σκι», όπως είπε χαρακτηριστικά), οι οποίες κατά το δυτικοευρωπαϊκό έθιμο γίνονται τον Φεβρουάριο.
«Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής συνάντησης με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ο Ερντογάν προκαλεί και ο ΓΑΠ φυτεύει δέντρα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν προκαλεί και ο ΓΑΠ φυτεύει δέντρα στην Τουρκία (vid)
Τον… κηπουρό στην Τουρκία παριστάνει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.
Τη στιγμή που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την προκλητική δήλωση ότι «δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος», ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας συμμετείχε σε δενδροφύτευση στην Κωνσταντινούπολη.
Ο κ. Παπανδρέου που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αποφάσισε να επισκεφτεί το πάρκο Γκεζί και να φυτέψει ένα δέντρο ως «σύμβολο της δύναμης των πολιτών να ορίζουν το μέλλον τους με τη δική τους φωνή», όπως ο ίδιος είπε.

Ανεξάρτητοι Έλληνες:«Πάγκαλος και συγκρότημα Ψυχάρη ξεπέρασαν τα όρια της χυδαιότητας»

«Πάγκαλος και συγκρότημα Ψυχάρη ξεπέρασαν τα όρια της χυδαιότητας»
Με αφορμή τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αναφέρουν τα εξής:
«Ο κ. Πάγκαλος και το συγκρότημα Ψυχάρη έχουν ξεπεράσει τα όρια της χυδαιότητας. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι πέρα από μία πολιτικό, εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό, αναφέρονται σε μία σύζυγο και μητέρα δύο παιδιών».

Δυσφορία στο Μαξίμου για τα «παιχνίδια» της τρόικας

Δυσφορία στο Μαξίμου για τα «παιχνίδια» της τρόικας
Επιστρέφουν την Παρασκευή οι δανειστές μετά το Eurogroup -Άγνωστη η διάρκεια των διαπραγματεύσεων
Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση για την στάση της τρόικας τον τελευταίο καιρό.
Στελέχη της τριμερούς επιδίδονται σε ένα "παιχνίδι" λέξεων, ενώ παράλληλα παίζουν με τα νεύρα της ελληνικής κυβέρνησης με το να μην ξεκαθαρίζουν πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα.
Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν χθες δύο φορές και σύμφωνα με πληροφορίες «έσπασε ο πάγος», ενώ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πλέον γίνεται λόγος για πιο λογικά νούμερα. Αυτό μεταφράζεται ότι οι δανειστές δεν ζητούν τη λήψη μέτρων ύψους 2,9 δισ. ευρώ για το 2014 χαμηλώνοντας τις απαιτήσεις.
Μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στην ατζέντα ήταν το δημοσιονομικό κενό του 2014, η πορεία των εσόδων, και το Μεσοπρόθεσμο για το 2015-2016.
Μετά τη συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μετά το Eurogroup της Πέμπτης, την Παρασκευή, ενώ μετά το Ecofin του Σαββάτου θα επιστρέψει και ο υπουργός Οικονομικών για να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο Ιησούς Χριστός προκαλεί θρησκευτικό πρόβλημα στην Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 
Την έντονη συζήτηση και πολλούς διαξιφισμούς προκάλεσε πρόσφατα στην Τουρκία η αναφορά του Ιησού Χριστού στο Κοράνιο. Συγκεκριμένα σε μια πρόσφατη διάσκεψη που έγινε στην Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου «Ondokuz Mayıs» της Σαμψούντας, το θέμα του Ιησού Χριστού του Κορανίου «άναψε» κυριολεκτικά φωτιές  αποκαλύπτοντας τις μεγάλες αντιφάσεις του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων στο ζήτημα των προφητών.

Το πρόβλημα που εμφανίστηκε από το ακροατήριο της συνδιάσκεψης χωρίς να βρεθεί αξιόπιστη απάντηση, δείχνει για άλλη μια φορά αφ’ ενός τις ατέλειες του Κορανίου που οι μουσουλμάνοι το θεωρούν «άκτιστο», δηλαδή σαν ο αυτούσιος Θείος λόγος  αντίγραφο του οποίου υπάρχει στον ουρανό και αφ’ ετέρου την άμεση επίδραση που είχε ο Μωάμεθ από διάφορες χριστιανικές πηγές. Το πρόβλημα όπως παρουσιάστηκε είναι η παρουσία και θέση του Ιησού Χριστού σε σχέση με τον Μωάμεθ, αλλά και με την πολυσυζητημένη δευτέρα παρουσία. Όπως είναι γνωστό, ο Ιησούς Χριστός στο Κοράνι εμφανίζεται όχι σαν Θεάνθρωπος αλλά σαν ένας μεγάλος προφήτης προτελευταίος πριν από τον Μωάμεθ ο οποίος θεωρείται ως ο τελευταίος προφήτης. Παράλληλα  το Κοράνι αναφέρει ότι στην δευτέρα παρουσία θα εμφανιστεί ο Ιησούς Χριστός, που θα κατέβει απ’ τον ουρανό σαν πιστός μουσουλμάνος και θα κηρύξει και αυτός το Ισλάμ στην ανθρωπότητα.

Η Goldman Sachs «λύνει και δένει» στην διαμόρφωση της πολιτικής διαφόρων χωρών

Μετά το πολύκροτο σκάνδαλο ανάμιξης της πολυεθνικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs στην διαδικασία ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη Greg Palast: «Η Ελλάδα είναι ένας τόπος εγκλήματος, όπου οι δράστες ενοχοποίησαν τα θύματα»], η τράπεζα δεν έχει πάψει να παρεμβαίνει κατά καιρούς, μέσω ποικίλων δημοσιευμάτων, όπως αυτόστην υπόθεση της "κρίσης χρέους" της Ελλάδας, εκφράζοντας απόψεις για το ποια θα πρέπει να είναι η έκβασή της. 

Βόμβα Καμμένου: Ευρωπαϊκός στρατός με συμμετοχή της …«Μακεδονίας»;



Μια αποκάλυψη-«βόμβα» έκανε κατά την χθεσινή του ομιλία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος.
Όπως επεσήμανε, στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Βελγίου αναφέρεται ότι το Βέλγιο από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 αναλαμβάνει την ευθύνη του ευρωπαϊκού στρατού με δυόμισι χιλιάδες στρατιώτες που θα προέρχονται από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Λουξεμβούργο και τη Μακεδονία.
«Από πότε, κύριε Υπουργέ, έχετε παραχωρήσει τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» χωρίς να έχετε ενημερώσει καν τον ελληνικό λαό; Μήπως ήταν αυτές οι συζητήσεις με τον κ. Νίμιτς για τις οποίες σας ζητήσαμε οκτώ φορές να έρθει εδώ ο Πρωθυπουργός και αρνήθηκε; Ποιος είναι αυτός ο ευρωπαϊκός στρατός, ο οποίος, λέει, θα καταστέλλει τις εξεγέρσεις έξι χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες; Πώς διαμορφώνεται αυτός ο ευρωπαϊκός στρατός και πώς θα επεμβαίνει και πού; Μήπως θα χρειάζεται να επέμβει αν έχουμε ταραχές; Εάν, δηλαδή, η θεωρία των δύο άκρων την οποία στηρίζει ο Πρωθυπουργός, οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε συγκρούσεις μεταξύ μας; Γιατί αυτό είναι που επιδιώκει ουσιαστικά η Κυβέρνηση και η πολιτική των δύο άκρων, να γυρίσουμε την Ελλάδα στο 1947. Σας λέμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε στην ομιλία του και κατέθεσε στα πρακτικά το έγγραφο. To σημείο της ομιλίας του, που αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι από το 14ο λεπτό και μετά.

                                
Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο από τη Βελγικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου φαίνονται ξεκάθαρα, αυτά που καταγγέλει ο κ. Καμμένος.

sfareew


newsbomb.gr

Η ώρα ευθύνης των πολιτών, έφτασε!



Πληθαίνουν οι φωνές, των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών, για την ανάγκη ανανέωσης, ανακυττάρωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας.

Διαπλοκή, μίζες, πελατειακές σχέσεις είναι καθημερινές ειδήσεις στα δελτία των οκτώ και στις πρώτες σελίδες των εντύπων. Η πρώτη απάντηση των πολιτών δόθηκε στις τελευταίες εκλογές με την τιμωρία των δύο μεγάλων κομμάτων που θεωρούνται υπεύθυνα για την κατάρρευση της οικονομίας.

Παρόλα αυτά, η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού από τους πολίτες, δεν στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στις προσωπικότητες των νέων προσώπων που εξελέγησαν. Μνημόνιο, αντιμνημόνιο, διακύβευμα χρεοκοπίας, έπαιξαν το βασικό ρόλο επιλογής ψήφου των πολιτών και όχι τα πρόσωπα.

Οι πολίτες δεν ψήφισαν, καταψήφισαν.

Τα νέα πολιτικά κόμματα εκμεταλλεύθηκαν την δικαιολογημένη οργή της κοινωνίας, κέρδισαν την είσοδο στη Βουλή και νέα πρόσωπα βγήκαν στο γυαλί των τηλεοράσεων.

Wolf: Η Γερμανία είναι «βαρίδι» στον πλανήτη

Πώς γίνεται ο αποπληθωρισμός, η μαζική ανεργία και η ημιμόνιμη ύφεση να προβάλλονται ως αποδεκτά, επιθυμητά, ακόμη και ηθικά πράγματα; Οι γερμανικοί μύθοι δεν είναι καθόλου ακίνδυνοι
Tου Martin Wolf

H κριτική που πονάει είναι πιθανότατα δίκαιη. Κι αυτό ίσως εξηγεί την οργή του Βερολίνου την περασμένη εβδομάδα για την κριτική που έκανε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στο τεράστιο και καλά φυλαγμένο εμπορικό του πλεόνασμα.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στο αμερικανικό υπουργείο ότι δήλωσε αυτό που κανένας εταίρος της χώρας δεν τολμά να πει: «Η Γερμανία διατηρεί ένα μεγάλο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών καθ' όλη τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης».
Αυτό «απέτρεψε την επανισορρόπηση» των άλλων χωρών της ευρωζώνης και δημιούργησε «ροπή προς τον αποπληθωρισμό στην περιοχή, καθώς και στη διεθνή οικονομία». 
Το ΔΝΤ έχει εκφράσει ανάλογες ανησυχίες.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι το πλεόνασμά του «δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας, ούτε για τη Γερμανία, ούτε για την ευρωζώνη, ούτε για τη διεθνή οικονομία».

Αντικατοχική εκδήλωση και πορεία για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Αθήνα

20131112-183714.jpg

"Ο Χώρος για προσωπικές στρατηγικές απλά ανύπαρκτος"



κωστας παντελακης
Tου Κώστα Παντελάκη*

Το ζητούμενο είναι αν προέκυψε αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας μας, από την Προταση Δυσπιστιας, και αν αυτή γίνεται αποδεκτή από τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.
Τα "επαναστατικά" τους αντανακλαστικά ΔΕΝ τους επιτρέπουν να αντιληφθουν πως σε περιόδους οξυμένης κοινωνικής κρίσης,το ιδεολογικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο εθνικό συμφέρον και όπως όταν τα προβλήματα λαμβάνουν εθνικό χαρακτήρα οι λύσεις είναι εθνικές. 
Η Ηγεμονία και το Ηθικό πλεονέκτημα δεν κατακτάται απο γηπεδικού χαρακτήρα συμπεριφοράς ούτε απο συμπεριφορές και στάσεις που δεν φέρουν κανένα στοιχείο πολιτικού πολιτισμού. 
Δεν πραγματώνεται η Ηγεμονία μέσα απο σφοδρότατες λεκτικές αντιπαραθέσεις , απο ύβρεις και ανοικείους χαρακτηρισμούς. 
Ακομη ...οσοι βαυκαλίζονται με την αυταπάτη της επανόδου σε εποχές πλασματικής ευμάρειας, να γνωρίζουν πως η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, επώδυνη. 

Στον «αέρα» όλα τα νομοσχέδια με την Τρόικα να μην απαντά

Στον «αέρα» όλα τα νομοσχέδια με την Τρόικα να μην απαντά
Έως τις 10 - 15 Δεκεμβρίου εκτιμά η ελληνική πλευρά, ότι θα έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων και το οποίο έχει ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου φέτος.
Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, «υπάρχει μια κατ' αρχήν σύμπτωση απόψεων. Δεν υπήρξε ούτε κλίμα έντασης, αλλά ούτε και η αίσθηση ότι τελειώνουμε αύριο. Συζητήσαμε διάφορα μέτρα, που είτε ελήφθησαν, είτε θα ληφθούν, για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Θα συνεχιστεί η συζήτηση, σε τεχνικό επίπεδο, και την επόμενη εβδομάδα».
Λόγω των συναρμοδιοτήτων για το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων, στη συνάντηση με την τρόικα ήταν παρόντες, οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης.

Reuters: Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει αν η τρόικα επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας

Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει αν η τρόικα επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα ενός πολύ σκληρού άρθρου που δημοσιεύει το Reuters και ο αρθρογράφος Hugo Dixon ο οποίος επισκέφτηκε την Ελλάδα όπου διαπίστωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένταση.

Ίσως η τρόικα θα έπρεπε να διαβάσει το άρθρο ώστε να διαπιστώσει τι ακριβώς λέμε κι εμείς εδώ. Ότι δηλαδή η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα και το μόνο που θα καταφέρει η τρόικα είναι να προκαλέσει πολιτική κρίση.

«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική κρίση σε νέα φάση. Το καλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να διαχωρίσει ρητά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τη λιτότητα και να πείσει τους πιστωτές ότι η προσπάθειά της για τις μεταρρυθμίσεις είναι σοβαρή ενώ η λιτότητα δεν είναι απαραίτητη», αναφέρει ο αρθρογράφος. Ότι δηλαδή λέει σε όλους του τόνους η κυβέρνηση.

ΑΝΑΛΟΓΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Aποδοκιμασίες σε Γ.Στουρνάρα από τις καθαρίστριες

Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά την είσοδό τους στο υπουργείο Οικονομικών από υπαλλήλους στην καθαριότητα.

Από νωρίς σήμερα το πρωί οι διαδηλωτές βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο, καθώς διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την είσοδό του στο υπουργείο αποδοκιμάστηκε έντονα από τους διαδηλωτές, οι οποίοι χτυπούσαν παράλληλα με δύναμη τα ρολά στην είσοδο του υπουργείου, ενώ την ίδια ώρα φώναζαν υβριστικά συνθήματα.

Ό,τι πείτε, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας..

Θέλει λέει η Αυτού Χυδαιότης, να μονομαχήσει υπερασπιζόμενος το προσωπικό και πολιτικό του ήθος!!!

Αυτό δεν είναι τίποτα..

Και ο συμπαθέστατος ''Κάτμαν'' της Αννίτας θέλει να αποδείξει ότι έχει προσωπικό IQ !
Και ο ''πρωθυπουργός'' επίσης ότι αγαπάει την αλήθεια και είναι αξιόπιστος!

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος (ο αντιπρόεδρος), κατακτά κάθε μέρα νέες κορυφές γελοιότητας..
Αν υπήρχε Έβερεστ προσωπικής και πολιτικής αθλιότητας θα το είχε ήδη περάσει και θα πετούσε προς την διαγαλαξιακή περιοχή, με ταχύτητα πολλαπλάσια του φωτός (τρέμε Αϊνστάϊν, που τόλμησες να διατυπώσεις θεωρία χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Μπένυ!), πηγαίνοντας να συναντήσει το Big Bang του θράσους και της ιταμότητας!

Μπορούμε να φανταστούμε (μ' ένα σύγκρυο να μας διατρέχει), ότι αυτός ο άνθρωπος προόριζε τον εαυτό του να γίνει πρωθυπουργός τούτης της χώρας;
Ευτυχώς η κρίση (ποιός είπε ότι δε έχει καλά) απομάκρυνε μάλλον οριστικά αυτό το ενδεχόμενο!

Ζούμε την πολιτική σχιζοφρένεια

Η εξουσία από μόνη της είναι ήδη διαστροφή. Ενας συντηρητικός ή και πουριτανός, ένας μειονεκτικός και συμπλεγματικός, ένας ψυχονευρωτικός και ψευδομανής στην εξουσία, ανεξάρτητα αν νομίζει ότι είναι φιλελεύθερος, σοσιαλιστής, αριστερός ή ακόμη και επαναστάτης, αν είναι θεοφοβούμενος, άθεος, αμνός του Θεού ή δαίμονας της ασφάλτου, είναι η διαστροφή της διαστροφής!

του Στέλιου Συρμόγλου

Οπως μπορεί να έχει κανείς τη γώμη ότι η εθνοπροδοσία (η συνεργασία δηλαδή με ξένες δυνάμεις ή με τον κατακτητή παλαιότερα) και η προσδοσία της δημοκρατίας ( η συνεργασία με φρενοβλαβείς εγχώριους τυράννους με γύψινη λογική), είναι τα μόνο εγκλήματα. Ομως, η εμπειρία των ιστορικών συντάσσεται με την άποψη του Δάντη, σύμφωνα με την οποία όλων των ειδών οι προδότες βρίσκονται στον ένατο, στον έσχατο, κύκλο της κόλασης, στην κατάψυξη!..

Τα αμερικανάκια βλέπουν πάλι εμφύλιο στην Ελλάδα ... τη χάρη δεν σας την κάνουμε που να σκάσετε !!!

Άρθρο στους New York Times «βλέπει» κίνδυνο εμφυλίου στην Ελλάδα!

«Το σκηνικό είναι έτσι στημένο που πολλά εξαρτώνται από το τι θα κάνουν οι ηλίθιοι που κρατούν όπλα»

Η περαιτέρω άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσει την χώρα στον εμφύλιο, είναι το συμπέρασμα στο οποίο οδηγείται η εφημερίδα, που με εκτενές άρθρο σχολιάζει την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. 

Το άρθρο υπογράφεται από τον αρθρογράφο της Καθημερινής Νίκο Κωνσταντάρα και ξεκινάει σημειώνοντας το παράδοξο, η δολοφονία δύο μελών ενός μικρού κόμματος να έχει τόσο σημαντικές συνέπειες - κάτι ασυνήθιστο τουλάχιστον για τον "δυτικό κόσμο". 

Η Γραμματέας με τους 13 προισταμένους και τις πολιτικές φιλοδοξίες που πληρώνουν τα χρεοκοπημένα κορόιδα

 


Όχι, δεν είναι έκπληξη. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μετά από 3 χρόνια Μνημόνιο και χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών, αιματηρό και επώδυνο πετσόκομα μισθών και συντάξεων, αμέτρητα χαράτσια, το βαθύ κράτος παραμένει ανίκητο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ο νέος Ρουπακιώτης) αναζητεί δήθεν αχρείαστους δημοσίους υπαλλήλους για να τους στείλει σπίτια τους τηνστιγμή που 1,5 εκατ. ιδιωτικοί υπάλληλοι ζουν την κόλαση της ανεργίας.

Βόμβα: Ενιαίο ταμείο με βασική σύνταξη 360 ευρώ!

Βόμβα: Ενιαίο ταμείο με βασική σύνταξη 360 ευρώ! 


Τη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, στον οποίο θα υπαχθούν μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες σχεδιάζει η κυβέρνηση.
«Κορμός» του ενιαίου φορέα θα είναι το ΙΚΑ και θα υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις κύριων και επικουρικών ταμείων και μειώσεις συντάξεων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η σύνταξη, με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να βγαίνει κατ' έτος από το νέο χρόνο μειούμενη, έως ότου να αντιστοιχεί στο 48% του μισθού που ελάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος.

Αποκλειστικό: Τέρμα η τηλεόραση για τον Γιώργο Αυτιά!

Αποκλειστικό: Τέρμα η τηλεόραση για τον Γιώργο Αυτιά! 


Είναι πολύ συνηθισμένο στους δημοσιογραφικούς κύκλους και αρκετοί από τους γνωστούς σήμερα πολιτικούς, υπήρξαν γνωστοί και δραστήριοι δημοσιογράφοι.

Οριακές ψηφοφορίες

Οριακές ψηφοφορίες 


Φόρος ακινήτων, απολύσεις, προϋπολογισμός συνθέτουν το εκρηκτικό μείγμα για την κυβέρνηση Σαμαρά που δείχνει να κέρδισε τη «μάχη» αλλά όχι τον «πόλεμο» στο εσωτερικό μέτωπο με τον Αλ. Τσίπρα αφού η κυβέρνηση στηρίζεται πλέον σε οριακούς αριθμούς εντός της Βουλής.

Εισήγηση έκπληξη στον Σαμαρά για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή

 

Σε περίπτωση που τα κουκιά λιγοστέψουν αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ... εξακολουθούν να αλληθωρίζουν προς άλλες κατευθύνσεις

Μπορεί η κυβέρνηση να βγήκε αλώβητη από την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ , όμως τα δύσκολα φαίνονται να είναι μπροστά.

Παρά το στραπάτσο Τσίπρα στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά 7-10 μονάδες!

 

Παρά το στραπάτσο του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή, είναι τόση η συσσωρευμένη οργή που δίνει αέρα στα πανιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικά οι αναποφάσιστοι "ψηφίζουν" δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες από τις κυλιόμενες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με μια διαφορά 7-10 μονάδων!

«Κόπηκαν οι γραμμές» στη Χαριλάου Τρικούπη

kophkan-oi-grammes-sth-xarilaoy-trikoyph 

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη φέρεται να ήρθαν, χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι -στελέχη και υπάλληλοι- στη Χαριλάου Τρικούπη.