Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η απάντηση στο ερώτημα “Τον Καραμανλή ή τον κακούργο Γεωργίου”, δόθηκε χθες στο Βερολίνο.

σαμαρας μερκελ μπανανια
“Τον Βαραββά! Τον Βαραββά!” αναφώνησε ο πρωθυπουργός.

ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΚΑΙ «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ» …του κ. Α. Σαμαρά ενώπιον της κας Α. Μέρκελ

Η “λεπτομέρεια” που δεν πρόσεξε κανείς.

Αντιγράφουμε από την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων (μτφρ):

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά τα οποία γίνονται, γίνονται με τεράστιες θυσίες και με τεράστιο κόστος. Θυσίες του Ελληνικού λαού. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν και για τα οποία πρέπει να συνεχίσουμε. Τώρα, όμως, μπαίνουμε σε μία εποχή Ανάκαμψης, μετά από 7 οδυνηρότατα χρόνια ύφεσης.(!!!)“

Τι εννοούσε ο πρωθυπουργός; Δεν ζούσε στην Ελλάδα το 2006, το 2007, το 2008;

Μας ενόχλησε, αλλά ο Ρ. Χερτσογκ έχει δίκιο. Αυτή η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Πήρε φωτιά το διαδίκτυο και όχι μόνο, με τη γνωστή δήλωση του πρώην ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ. Υπενθυμίζουμε ότι ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το εάν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με πολιτικό «μπόνους», ως γενέτειρα της Δημοκρατίας, απάντησε ότι 
ο ίδιος θεωρεί «ως γενέτειρα της δημοκρατίας την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

Η απάντηση αυτή μας ενόχλησε όλους. Κι όμως,...
ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας είπε την αλήθεια κι ας μην μας αρέσει. Μόνο που θα έπρεπε να προσθέσει τη λέξη «αυτής» και η ορθή φράση να είναι: «ως γενέτειρα αυτής της δημοκρατίας», δηλαδή του ολιγαρχικού κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος που ισχύει σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη (και στην Ελλάδα) και το ονομάζουμε «δημοκρατία». Όπως είναι γνωστό, το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα ξεκίνησε από την Αγγλία. Στην χώρα μας είναι εισαγόμενο. Γιατί λοιπόν ενοχληθήκαμε; Γιατί μας ενοχλούν οι αλήθειες; 

Δηλητήρια με αποδείξεις - Βίντεο και φωτογραφίες από το χθεσινό ατύχημα της Ελληνικός Χρυσός

Δείτε πρώτα τις φωτογραφίες από το κοντέινερ και τις σημάνσεις που αυτό φέρει.
Μετά διαβάστε τις εξηγήσεις των σημάνσεων.
"Προστασία" και "νέες τεχνολογίες" και η "Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" και "μπλα μπλα
μπλα" τα λόγια τα παχιά με τον λύκο που φυλάει τα πρόβατα!

1. Οι φωτογραφίες από το κοντέινερ της εταιρείας: 






2. Οι εξηγήσεις των σημάνσεων που υπάρχουν πάνω στο κοντέινερ:
η μεταφορά τους ενέχει κίνδυνο: 

3077 = Επικίνδυνη για το περιβάλλον ουσία, στερεή:


Ουσία επικίνδυνη για το περιβάλλον:


Επικίνδυνο για το περιβάλλον. Μπορεί να βλάψει το νερό, τον αέρα, έδαφος και τα ζώα έτσι και την υγεία του ανθρώπου:


3. Η εταιρεία, όπως διαφημίζεται "Ένας από τους χαμηλότερου κόστους παραγωγείς χρυσού"


4. Το βίντεο:

πηγή: sillent-footsteps

Ο Μύθος της Οικονομικής Εξυγίανσης

Του Σταύρου Λυγερού 

Η ανελαστική στάση που τηρεί η τρόικα στις διαπραγ­ματεύσεις που πραγ­ματοποιούνται αυτές τις ημέρες επιβεβαιώ­νει ότι ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Η απροθυ­μία του ευρωιερατείου να διευκολύνει πολιτικά την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση δεν οφείλεται σε κά­ποιου είδους πολιτική αντιπάθεια προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο. Το αντίθετο, μάλιστα. Στο Βερολίνο έχουν επίγνωση ότι τόσο υπάκουη κυβέρνηση δεν πρό­κειται να ξαναϋπάρξει στην Αθήνα. Θε­ωρούν, όμως, ότι δεν έχουν περιθώρια να κάνουν εκπτώσεις στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα πολιτικό προηγούμενο που θα υπονόμευε το δόγ­μα της μονοδιάστατης λιτότητας.

Ο Σαμαράς πηγαίνει στο Βερολίνο για να διαπραγματευτεί πολιτικά με τη Μέρκελ ένα συμβιβασμό στις τρέχουσες συ­ζητήσεις με την τρόικα και κυρίως μία σαφή δέσμευση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το επιχείρημά του είναι ότι η κυβέρνησή του έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Υπενθυμίζου­με ότι πριν από ένα χρόνο το Eurogroup είχε θέσει ως προϋπόθεση για να συζη­τήσει μια νέα αναδιάρθρωση του ελλη­νικού χρέους την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Για πόσες ψήφους θυσιάζουν την Θράκη;

Νυν υπέρ πάντων, ακόμη και της πατρίδας, το κόμμα. Αυτό είναι ο τρόπος σκέψης, λειτουργίας και το γενικό σύνθημα των εκάστοτε κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία στην Ελλάδα. Η δράση για να επιτευχθεί ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ούτε –φυσικά- ακολουθεί πάντα ηθικές νόρμες. Μεταγραφές και συνεργασίες, είναι το μόνιμο μοτίβο των εραστών της εξουσίας, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως η εξουσία επιβάλλεται από την κορυφή προς την βάση, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ούτε μία στιγμή εάν δεν έχει βάσεις, δηλαδή, εάν δεν έχει κατακτήσει τους κατά τόπους ισχυρούς πυλώνες άσκησης εξουσίας. Έτσι, τα κόμματα παρείσφρυσαν σε κάθε είδους τοπική – περιφερειακή οργάνωση, αλλά κυρίως επί δεκαετίες στόχευσαν και κατάκτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να «καθοδηγούν» και να προλαμβάνουν δυσάρεστες καταστάσεις και πολιτικές εξελίξεις.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η Ελλάδα των πολλών δακρύων

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Πόλεως των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης.
Όμως, στις 29 Μαΐου 1453 η κερκόπορτα άνοιξε και ο εχθρός ξεχύθηκε ως πεινασμένο θηρίο και άρχισε να καταστρέφει και να λεηλατεί.

Όρμησε σε παλάτια και αρχοντικά, σε μοναστήρια και εκκλησιές. Σφάγιασε και κακοποίησε άνδρες και γυναικόπαιδα. Αποκαθήλωσε κάθε σύμβολο της Χριστιανικής πίστεως μέχρι και τον Σταυρό που επί χίλια χρόνια δέσποζε στο ψηλότερο σημείο του κάστρου. Ο θόρυβος της πτώσης του Σταυρού αντήχησε παντού και έκανε όλη τη Δύση να ριγήσει. Μια Δύση που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στην υποσχεθείσα βοήθεια προς την Βασιλεύουσα. Η κερκόπορτα άνοιξε και έκρινε την τύχη του κόσμου και την Ιστορία της Βασιλεύουσας. Αυτή η ημέρα ήταν μια αποφράδα ημέρα για την Ρωμιοσύνη. Η άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι πλέον, ένα ιστορικό γεγονός με κοσμοϊστορική σημασία. Είναι ίσως, από τις δραματικότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας. Είναι το τέλος μιας ιστορίας που οδήγησε την ανθρωπότητα μέσα σε λίγες στιγμές, από το φως στο σκοτάδι. Αμέσως μετά την άλωση ο σκλάβος δεν μπορεί να πιστέψει, ότι αυτός ο γίγαντας, ο πρωτοφανής στρατιώτης της ελευθερίας, σκοτώθηκε. Αλλ΄ όμως, δεν σκοτώθηκε, αλλά υπάρχει, λέει, μαρμαρωμένος και μια μέρα θα αναστηθεί. 

Τσίπρας: «Αξιοθρήνητος ο Σαμαράς»

«Είναι αξιοθρήνητος», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτώμενος για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαράς με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο κος Τσίπρας υποστήριξε πως δεν υφίσταται καμία διαπραγμάτευση και ότι έχουμε έναν πρωθουπουργό που με σύνθημα «λυπηθείτε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ» θα παρακαλέσει τη Μέρκελ να τον λυπηθεί, μεταφέροντας τις, ήδη, ειλημμένες αποφάσεις για μετά τις ευρωεκλογές.

Μια προδοσία δρόμος

Ήμουν έτοιμος να γράψω κάτι ακραίο για να σατιρίσω τον Άδωνι. Ας πούμε να τον βάλω να λέει ότι αυτός είναι που απολύει και να μην του κλέβει την δόξα ο Τόμσεν… και ο άτιμος μπουμπούκος μου πήρε την σάτιρα μέσα από το στόμα. Παραιτούμαι… 

 Φασιστάκο αποκάλεσε τον Άδωνη η Ραχήλ Μακρή και του έκανε τα μούτρα κρέας. Αν θες να του την πεις ή να τον στεναχωρήσεις πες τον αντιμνημονιακό… άκου φασιστάκο! Έτσι υποκοριστικά που τον αποκάλεσες ο Άδωνης το έλαβε σαν να τον έλεγες μπουμπούκο.

 Η αλήθεια είναι ότι ο μπουμπούκος δεν έδωσε και μεγάλη σημασία σε αυτό. Ήταν πολύ χαρούμενος γιατί θα υπέγραφε τις απολύσεις χιλιάδων γιατρών.

 Βιάζεται κιόλας μην και τυχών τον προλάβει ο Τόμσεν… θα ήταν πισώπλατη μαχαιριά αν τον προλάβαινε ο Τόμσεν και του ζητούσε απολύσεις. Ο μπουμπούκος καταστρέφει πριν από αυτούς για αυτούς. Άσπρος σίφουνας ο άτιμος.

ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ

20131122-110058.jpg
Διόρισαν τον πρώην Γραμματέα Νεολαίας στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας!
Από τον Θανάση Μαυρίδη 
Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήξερα μέχρι χτες ότι υπήρχε σώμα επιθεωρητών εργασίας. Κακώς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ήξερα για το σώμα Ελλήνων προσκόπων, για το σώμα ιερέων στρατού, αλλά για σώμα επιθεωρητών εργασίας δεν ήξερα. Ούτε και γνώριζα ότι αυτό το «σώμα» έχει και ειδικό γραμματέα. Φαντάζομαι ούτε ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής θα το γνώριζε. Ούτε κι εσείς θα γνωρίζατε τον κ. Παναζή αν δεν…

Ηθικό δίδαγμα: Κανείς κομματικός δεν πάει χαμένος σε αυτή την ζωή και σε αυτή τη χώρα. Μπορεί να κινδυνεύει να πέσει η
κυβέρνηση από μέρα σε μέρα, αλλά το κομματικό καθήκον, καθήκον. Δεν πάει να υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, στρατιές μεταπτυχιακών φοιτητών να εκλιπαρούν για ένα μεροκάματο, ο καλός ο κομματικός θα την βρει την άκρη και θα τρυπώσει! 

Προς διάλυση το ΠΑΣΟΚ, συρρίκνωση η Ν.Δ, διάσπαση η ΔΗΜΑΡ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σε κινούμενη άμμο έχει μετατρέψει το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, όπως και η πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που προηγήθηκε και υπήγαγε τη χώρα μας στο επονείδιστο καθεστώς εθνικής, οικονομικής και πολιτικής υποτέλειας του Μνημονίου.

Δικαίως το ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται, καθώς είναι το κόμμα που συνειδητά υποδούλωσε την πατρίδα μας μέσω του Μνημονίου στους Γερμανούς, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Το 43,92% των ψήφων που είχε πάρει στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 (πριν από μόλις τέσσερα χρόνια, που όμως φαίνονται σαν να έχουν περάσει… δεκαετίες!) έγινε 12,28% τον Ιούνιο του 2012. Οι 160 βουλευτές του 2009 έγιναν μόνο 33 τον περσινό Ιούνιο και από αυτούς απέμειναν στο ΠΑΣΟΚ μόλις 27 ένα χρόνο αργότερα.

Όποιος βουλευτής ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, είναι προδότης του ελληνικού λαού ... Του Σάββα Καλεντερίδη


Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές
Κατ' ουσίαν ρατσιστικό, φασιστικό και αντεθνικό το τερατούργημα που βαφτίστηκε "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο!

Παραίτηση Βενιζέλου πριν τις Ευρωεκλογές;


Αφόρητες πιέσεις στον κ. Βενιζέλο να «διευκολύνει» τις εξελίξεις και την παράταξη - Μάχη επιγόνων μεταξύ εκσυγχρονιστών και Παπανδρεϊκών που θέλουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που αναγκάστηκε να αναβάλει τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαπίστωση ότι μπορούσε να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Όπως, πρώτη είχε αποκαλύψει η εφημερίδα NEWSBOMB, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «φλέρταρε» με την ιδέα μιας αποχώρησης από την ηγεσία του Κινήματος, κάτω όμως από τους δικούς του όρους και με απαραίτητη προϋπόθεση τη διαφύλαξη της υστεροφημίας του.

Ο κ. Βενιζέλος επένδυσε πολλά στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, για την ανασύνθεση της οποίας θα φαινόταν ότι ανέλαβε ο ίδιος πρωτοβουλία, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της νέας παράταξης. Σε αυτή τη νέα παράταξη θα συμμετείχαν εκτός από το ΠΑΣΟΚ, στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά και ανένταχτοι του ευρύτερου χώρου.

Η κίνηση των 58 εκεί ακριβώς στόχευε.

Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα …θανάτου

θανατου, πλεονασμα, προυπολογισμος, προυπολογισμο
Τέτοιος θηριώδης εμπαιγμός δεν έχει ιστορικό προηγούμενο… 

Η κυβέρνηση της καταστροφής, της φρενοβλαβούς ληστείας του ελληνικού λαού και της ολοκληρωτικής αποτέφρωσης της ελληνικής κοινωνίας, κατέθεσε το νέο προϋπολογισμό και τον 
εμφανίζει σαν …αφετηρία «ανάπτυξης»!!! 

Το ίδιο και οι γενίτσαροι της προπαγάνδας της: Τρέμη, Πρετεντέρης, Τσίμας, αφήνιασαν εμφανίζοντας τον προϋπολογισμό σαν πολύ θετικό βήμα «σωτηρίας», σαν ζωογόνος πνοή… 

Ένα προϋπολογισμό που αποτελεί τη χαριστική βολή της χώρας και του λαού της, τον προβάλλουν σαν «βήμα σωτηρίας»… 

Την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ πτώχευση του ελληνικού λαού, το μακάβριο ενταφιασμό του και την καταβαράθρωση της ελληνικής κοινωνίας τα εμφανίζουν σαν «αφετηρία» διεξόδου από το θάνατο. 

Τον ίδιο το ΘΑΝΑΤΟ των Ελλήνων τον προβάλλουν σαν …ζωή, ή σαν …αφετηρία ανάστασης!!! 

Είσαι άνεργος; Γίνε ρουφιάνος - καταδότης και πάρε μίζα 10% από το κράτος.

Σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια οδηγείται ο ελληνικός λαός από τα διορισμένη μέλη της κυβέρνησής του καθώς σε περίπτωση καταγγελία φοροφυγά, σύμφωνα με παλαιότερο νόμο δικαιούται ο υποδείξας (sic) 10% προμήθεια επί του προστίμου.

Του Στρατή Μαζίδη
Μάλιστα κάποιος χθες σχολίασε τη σχετική είδηση στη freepen ως λαϊκίστικη δημοσιογραφία λέγοντας πως πρέπει όλοι να πληρώνουν και να μην ακουμπούν οι δημοσιογράφοι αυτά τα θέματα!
Διαβάζοντας το σχόλιο αυτό βγήκα αμέσως έξω να δω αν κατα λάθος βρίσκομαι στη βόρεια Κορέα ή σε κάποια δημοκρατία της κεντρικής Αφρικής.

Σαφέστατα πρέπει όλοι να πληρώνουν και κανείς να μην κλέβει. Τον κλέψαντα όμως δε θα τον υποδείξει ο πολίτης, θα τον εντοπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τη συντήρηση και τη μισθοδοσία των οποίων ματώνει ο λαός.
Αν είναι να κάνουμε εμείς τη δουλειά της εφορίας, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης της τελευταίας; Για να εκτυπώνει εκκαθαριστικά;
Πληρώνουμε ανθρώπους για να κάνουν τη δουλειά αυτή.

Η τρέλα του μεγαλείου...

Είναι κοινός τόπος ότι τα περισσότερα απολυταρχικά, δικτατορικά, φασιστικά και παντός είδους καταπιεστικά καθεστώτα, τελικά πέφτουν από μόνα τους!

Και καταρρέουν μάλιστα την στιγμή ακριβώς που νομίζουν ότι είναι ακλόνητα, και ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους πολιτικούς σκοπέλους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Τα καθεστώτα αυτά στηριγμένα στο ψέμα, την προπαγάνδα, τον φόβο και την καταστολή, αποκτούν με τον καιρό μία ψευδαίσθηση μεγαλοπρέπειας και δύναμης, που τα κάνει τελικά να γίνονται απρόσεκτα και εύκολα θύματα της δικής τους οίησης και αυταρχισμού...

Ακριβώς σ' αυτό το σημείο βρίσκεται σήμερα το μνημονιακό καθεστώς της χώρας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΑΓΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ Η GOLDMAN SACHS!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΑΓΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ Η GOLDMAN SACHS!
Θα απορρίπταμε σήμερα τη συμφωνία του swap που υπογράψαμε το 2001 με την Ελλάδα, είπε ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, Michael S. Sherwood, μιλώντας στο channel 4, μεταδίδει το δίκτυο Bloomberg.
Η Goldman Sachs δεν θα προχωρούσε σήμερα σε μια ακόμα συμφωνία όπως το παράγωγο που είχε πουλήσει στην Ελλάδα με το οποίο είχε καλυφθεί το αυξανόμενο χρέος της χώρας για να τη βοηθήσει να εκπληρώσει τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs.

O Αντωνάκης επισκέπτεται την Φράου Μέρκελ ως ικέτης, κι όχι ως ηγέτης

O Αντωνάκης επισκέπτεται την Φράου Μέρκελ ως ικέτης, κι όχι ως ηγέτης

Η Φράου Μέρκελ που συναντάται στο Βερολίνο σήμερα με τον Σαμαρά φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους για να μην έχουμε αυταπάτες αδειάζοντας τον εκ των προτέρων, λέγοντας ότι η συνάντηση τους δεν θα είναι ουσιαστική αλλά ενημερωτικού χαρακτήρα!

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει μια εκνευρισμένη αλλά και ανυποχώρητη Μέρκελ!

Η Πρωθυπουργάρα μας όμως δεν ανεβαίνει έτσι «στεγνός» στο Βερολίνο, έχει στην τσέπη του ένα δυνατό επιχείρημα που όχι μόνο θα ταρακουνήσει αλλά θα επισύρει  και τον οίκτο της Άντζελας… Θα της πει δηλαδή με στόμφο ότι «κοιτά να δεις δεν  πρέπει να λάβω άλλα μέτρα γιατί θα πέσω και θα έρθει ο πολιτικός μου αντίπαλος στην εξουσία».

Αυτά είναι τα μέτρα – Επιπλέον φόροι, μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο, απολύσεις και περικοπές παντού

- 6 δισεκατομμύρια τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός
- Θα πληρώνουμε διπλούς φόρους για το 2013 και το 2014 από την αρχή του χρόνου
- Μειώσεις 280 ευρώ στους μισθούς του Δημοσίου

- Μειώσεις 3,1 δισ. σε συντάξεις και εφάπαξ από τα Ταμεία
Η κάνουλα κλείνει για τα καλά. Μόνο η τσέπη του φορολογούμενου πολίτη θα συνεχίσει να ... ρέει αίμα.
Ο προϋπολογισμός, πριν καν μπουν τα επιπλέον μέτρα για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα, περιλαμβάνει μόνο περικοπές μισθών – συντάξεων και αυξήσεις φόρων.

Επί της ουσίας μιλάμε για έναν προϋπολογισμό που επιβαρύνει τους πολίτες με 6,1 δισεκατομμύρια. 2,5 δισ. είναι οι επιπλέον φόροι, άλλα τόσα θα είναι τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κράτος από την περικοπή σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ από 500 εκατομμύρια θα είναι οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και τις κρατικές υπηρεσίες.
Την ίδια ώρα αυξάνεται η φορολογία των ακινήτων κατά 44%, κατά 11,5% η φορολογία των εισοδημάτων και κατά 8,5% οι έμμεσοι φόροι.

ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ….Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…(εσύ καναπέ)

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.
Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι,Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την 
ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.

Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί
υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ!
Ο Σαμαράς χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα το μήνυμα στήριξης από τη γερμανίδα καγκελάριο"!!! 
Ποιο είναι αυτό το μήνυμα με το οποίο η Μέρκελ ...στηρίζει την Ελλάδα και τον λαό της; 
"Πολλοί δεν το πίστευαν αλλά η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα"!!!
Τι λε ρε, άθλιε δωσίλογε; Πρωθυπουργέ της υποτέλειας και της υποταγής στους νεοκατακτητές Γερμανούς! "Στήριξε" η Γερμανία την Ελλάδα με αυτή τη συγκλονιστική δήλωση; Πού να βρεις ίχνος ντροπής μέσα σου; Προδότη του λαού και της χώρας, που θεωρείς και ως στήριξη στον χειμαζόμενο λαό αυτή την δήλωση της Μέρκελ. Αυτή που έχει γυρίσει την χώρα 100 χρόνια πίσω, μας "στηρίζει" με το να λέει "η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα"! Τώρα, θα μας δώσει να φάμε το...πρωτογενές πλεόνασμα;

Ώρα 6.30 μ.μ.: ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την fast track κινητικότητα εργαζομένων των 3 ψυχιατρείων

Ώρα 6.30 μ.μ.: ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την fast track κινητικότητα εργαζομένων των 3 ψυχιατρείων
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, μετά από αιφνιδιαστική εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και ενώ η αρμοδία υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή βρίσκεται στην Λιθουανία και διέψευδε κατηγορηματικά το πρωί της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, ο γενικός γραμματέας Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου Γιάννης Ευδοκιμίδης, αλλά και ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας, κίνησαν ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου αιφνιδιαστικά όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την έναρξη fast track κινητικότητας - διαθεσιμότητας εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ- "Δαφνί"), του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής "Δρομοκαϊτειο" και του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ)!

"Η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια είναι επίκαιρη όσο ποτέ".


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη*


Εδώ που έχουμε φτάσει, οι κούφιες θεωρίες, τα ανεδαφικά προγράμματα και οι "ψευτοδεσμεύσεις" με ημερομηνία λήξεως το τέλος καθε προεκλογικής περιόδου, είναι τελείως άχρηστα ”όπλα”. 
Χρειάζεται ρίσκο, αποφασιστικότητα, διάθεση για ρήξεις, πίστη και τόλμη. 
Τα μεσοβέζικα της ευπιστίας, της ατολμίας και των συμβιβασμών, τα δοκιμάσαμε. 
Ακόμη κι αν η κυβέρνηση (και όχι η πατρίδα) βγει “στις αγορές” το 2014, πράγμα παρα πολυ αμφίβολο, τίποτα δεν εγγυάται την ανάπτυξη σε μια Ελλάδα διαλυμένη, κοινωνικά κατακερματισμένη, αποβιομηχανοποιημένη, όπου όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές (συμπεριλαμβανομένης και της αγροτικής γης) θα είναι σε χέρια πολυεθνικών, που θα πληρώνουν πενταροδεκάρες σε φόρους, και θα δίνουν εργασία με μισθούς 300 και 400 ευρώ σε εξαθλιωμένους Έλληνες.

Άυξηση χρέους 18,4 δισ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του 2013 μετά από δύο "κουρέματα"

Φοβερή αύξηση του δημοσίου χρέους είχαμε μέσα σε ένα τρίμηνο, και συγκεκριμένα στο γ' τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2012. Η αύξηση ξεπέρασε τα 18,4 δισ.ευρώ.

Οι αμείλικτοι αριθμοί αποκαλύπτουν καθημερινά, το πόσο πραγματικό είναι το περιβόητο success story της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού, όχι μόνο δεν "γεμίζει" το "πιθάρι", αλλά βρισκόμαστε σε δυσμενέστερη κατάσταση από πρότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι το ελληνικό χρέος έχει υποστεί δύο «κουρέματα» που ουδόλως ωφέλησαν (προφανώς ο τρόπος που έγιναν ωφελούσε τους δανειστές και φτωχοποιούσε τους Έλληνες πολίτες), καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, παρουσίασε αύξηση της τάξης των 18,4 δισ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2012.

Συναγερμός στην Καγκελαρία.Ο ΣΥΡΙΖΑ προ των πυλών!

Από την Ιόλη Πιερίδη

To αυστηρό κτίριο της γερμανικής καγκελαρίας δεν αφήνει περιθώρια στους φιλοξενουμενούς της να ξεχάσουν ούτε για ένα λεπτό τον κυρίαρχο ρόλο της χώρας στις παγκόσμιες εξελίξεις. 

Είναι ακριβώς αυτός ο ρόλος που δεν επιτρέπει να χαθεί ο έλεγχος χωρών που παραδοσιακά βρίσκονται κάτω από τα σιδερένια φτερά του Βερολίνου. Η Ελλάδα στη διάρκεια του 20ου αιώνα, έως σήμερα, ήταν και παραμένει για τους Γερμανούς ένα πολύτιμο προτεκτοράτο. Σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις της εκτός από την χούντα του Παπαδάπουλου και την οικογένεια Παπανδρέου (πατέρας και γιος) υπηρέτησαν πιστά το γερμανικό όραμα για την Ελλάδα. 

 Κι αυτό δεν ήταν άλλο από το να παίρνουν τις δουλειές οι γερμανικές πολυεθνικές. Από αυτή την άποψη η Ελλάδα με τον διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό επιτρέπει στους πράκτορες των γερμανικων συμφερόντων να αλωνίζουν ανενόχλητοι. Η ιδέα ότι θα μπορούσε να διαταραχθεί αυτή η σχέση εξαιτίας της επιπολαιότητας ενός νεαρού που δηλώνει αριστερός και κουνάει το δάχτυλο κάθε τόσο στην μαντάμ Μέρκελ και τον Σόιμπλε, δεν επιτρέπει στην γερμανίδα να απολαύσει το πλούσιο πρωινό της, πριν τον τηλεφωνικό μαραθώνιο της μέρας ξεκινώντας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο παρά τις δημόσιες συγκρούσεις τους, η Μέρκελ έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Ο ΓΑΠ … αντεπιτίθεται;

Πολύ περίεργα είναι τα παιχνίδια που παίζονται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ κι έχουν ως κύριο φόντο μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με ταυτόχρονη φυσικά διάλυση της παρούσας κυβέρνησης.

Κάθε φαίνεται να αποκαλύπτεται και μια ψηφίδα από το παζλ το οποίο όλα δείχνουν ότι είναι Παπανδρεϊκής εμπνεύσεως. Έχουμε και λέμε:

Η Θ. Τζάκρη, παπανδρεϊκό τέκνο και πρώην υφυπουργός, κάνει ξαφνικά αντάρτικο, καταψηφίζει την κυβέρνηση, διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ. Κι ενώ στην αρχή δηλώνει ότι δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια το αφήνει ανοικτό.

Λίγες ώρες μετά ο Τσίπρας απευθύνει προσκλητήριο αποστασίας, στοχεύοντας προφανώς στους Παπανδρεϊκούς βουλευτές που είναι εξοργισμένοι με τον Βενιζέλο τον οποίο κατηγορούν ότι αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά του κόμματος λόγω της συνεργασίας του με τη ΝΔ.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο Β.Πούτιν "κονταίνει" τον Τ.Ερντογάν & δείχνει ποιος κυριαρχεί στην Α.Μεσόγειο

Με την ουρά στα σκέλια μεταβαίνει σήμερα στην Αγία Πετρούπολη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν όπου θα έχει συνάντηση με το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών και αναμένεται να τεθεί το θέμα της Συρίας. Ο Πούτιν, μετά την πολιτική-διπλωματική νίκη στην υπόθεση της Συρίας έχει δείξει ποιος είναι ο κυρίαρχος του «παιχνιδιού» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και το ένοιωσε ο Ερντογάν με το μεγάλο «χαστούκι» που έφαγε στη G-20.

Η προγραμματισμένη συνάντηση τον Οκτώβριο στο περιθώριο της G-20 αναβλήθηκε με πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός τάσσονταν αναφανδόν υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης σε βάρος της Συρίας και της ανατροπής του Μπασάρ αλ Άσσαντ, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Πούτιν. Το μήνυμα που έστειλε στον Ερντογάν ήταν ηχηρό και σαφές.

Λύση υπάρχει μόνο μία για το χρέος και είναι πολιτική

Η «κρατικοποίηση» μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους σημαίνει ότι αρκεί μια πολιτική απόφαση για τη διαγραφή σημαντικού μέρους του

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σοκ προκάλεσε σε πολλούς αναγνώστες η συνειδητοποίηση της υπερχρέωσης της Ελλάδας μέσω των δανείων «σωτηρίας» από την ΕΕ και το ΔΝΤ, στην οποία αναφερθήκαμε στο προχθεσινό μας άρθρο. Άναυδους, όμως, τους άφησε χθες η επισήμανση ότι κατά τη διάρκεια της «δεκαπενταετίας της ευημερίας» 1994-2008 (ύστερη διετία Ανδρέα Παπανδρέου, οκταετία Κώστα Σημίτη και πενταετία Κώστα Καραμανλή) το δημόσιο χρέος της χώρας μας δεν... αυξήθηκε καθόλου! Ηταν 111,6% του ΑΕΠ το 1993 και 110,6% του ΑΕΠ το 2008! 
Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο ανατρέπει εκ βάθρων την κυβερνητική προπαγάνδα ότι δήθεν «τρώγαμε δανεικά λεφτά»! Το γεγονός ότι δεν αυξανόταν το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ σημαίνει απλούστατα ότι ξοδεύαμε όσα ακριβώς μπορούσαμε να πληρώνουμε! Φυσικά και τη δεκαπενταετία αυτή το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε απόλυτο ποσό, αλλά με τον ίδιο ρυθμό αυξήθηκε και το ΑΕΠ της χώρας και γι' αυτό το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ παρέμεινε σταθερό γύρω στο 110%.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ «ΔΟΛΟΦΟΝΟ» ΤΗΣ Τ.Α.

Τις τελευταίες ημέρες  άνοιξε ξανά η συζήτηση, για τον περίφημο νόμο, που εκτέλεσε την Τ.Α. και που φέρνει την κωδική ονομασία  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο, αφορούν κάποια σχέδια των κυβερνητικών εταίρων, για τροποποίηση του νόμου, σε κάποιες περιοχές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Λέσβος και η γειτονική μας Κέρκυρα.

Η δικαιολογία  για μια τέτοια τροποποίηση, είναι ότι , στις περιοχές αυτές ο νόμος απέτυχε, και το καινούργιο σχήμα που προήλθε από αυτόν, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην λειτουργία  των νέων Δήμων.

Για την γειτονική μας Κέρκυρα, έγινε γνωστό, ότι, πίσω από την πρόταση τροποποίησης,

βρίσκεται, ο μέγας υπουργός καταδίωξης του πολίτη, κος Δένδιας.

Οι τουρκικές προκλήσεις και ο ρόλος του άξονα σταθερότητας Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ

Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης από τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προέβη ξανά σε «εμπρηστικές» δηλώσεις για το Κυπριακό, στο πλαίσιο μιας διεθνούς πολιτικής συνδιάσκεψης στην Πολωνία. Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο  κ. Ερντογάν δήλωσε ευθαρσώς πως «δεν υπάρχει κράτος που να ονομάζεται Κύπρος», και υποστήριξε πως απλά υπάρχει «μια τοπική διοίκηση του νότιου τμήματος της Κύπρου» η οποία παρανόμως απολαμβάνει μια θέση στο Ευρωπαικό οικοδόμημα, εξαιτίας «κρυφών» πολιτικών συμφερόντων.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου, ανήμερα της 30ης επέτειου (15 Νοεμβρίου) της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του ψευδοκράτους, υποστήριξε πως οι συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία μιας διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων έχουν πέσει στο κενό. Συνεπώς, για τον κ. Έρογλου, ένα νέο σχέδιο επίλυσης του κυπριακού πρέπει να εφαρμοσθεί,  βασισμένο πάνω στην αρχή των δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο. Τα δύο κράτη θα μπορούν να επισυνάψουν εν καιρώ μια στενότερη «φιλική σχέση» μεταξύ τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ «ΔΟΛΟΦΟΝΟ» ΤΗΣ Τ.Α.

Τις τελευταίες ημέρες  άνοιξε ξανά η συζήτηση, για τον περίφημο νόμο, που εκτέλεσε την Τ.Α. και που φέρνει την κωδική ονομασία  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο, αφορούν κάποια σχέδια των κυβερνητικών εταίρων, για τροποποίηση του νόμου, σε κάποιες περιοχές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Λέσβος και η γειτονική μας Κέρκυρα.
Η δικαιολογία  για μια τέτοια τροποποίηση, είναι ότι , στις περιοχές αυτές ο νόμος απέτυχε, και το καινούργιο σχήμα που προήλθε από αυτόν, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην λειτουργία  των νέων Δήμων.
Για την γειτονική μας Κέρκυρα, έγινε γνωστό, ότι, πίσω από την πρόταση τροποποίησης,
βρίσκεται, ο μέγας υπουργός καταδίωξης του πολίτη, κος Δένδιας.

Η κυβέρνηση βλέπει ανάπτυξη, οι ξένοι κοινωνική έκρηξη

«Η εμμονή της ΕΕ σε περικοπές, απολύσεις και αυξήσεις φόρων σπρώχνει την Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης», γράφουν οι «Νιου Γιορκ Τάιμς»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Πολύ λίγοι, αν όχι ελάχιστοι, είναι οι Ελληνες που πιστεύουν τον προπαγανδιστικό κυβερνητικό ισχυρισμό περί δήθεν επερχόμενης ανάπτυξης.

Πολύ λίγοι, αν όχι ελάχιστοι, είναι οι Ελληνες που πιστεύουν τον προπαγανδιστικό κυβερνητικό ισχυρισμό περί δήθεν επερχόμενης ανάπτυξης. Αυτό το ξέραμε. Εκείνο που διαπιστώνουμε τις τελευταίες μέρες είναι ότι την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν την πιστεύουν ούτε οι ξένοι. Μάλιστα, όχι απλώς δεν πιστεύουν ότι έρχεται ανάπτυξη, αλλά αντιθέτως φοβούνται ότι στη χώρα μας θα γίνει κοινωνική έκρηξη, αν συνεχιστεί η ασκούμενη πολιτική λιτότητας και φορολογικού γδαρσίματος των Ελλήνων!

Μ.Χρυσοβελώνη: Να αναθεωρηθεί άμεσα ο τρόπος χαρακτηρισμού επιλέξιμης έκτασης βοσκοτόπου



Μαρίνα ΧρυσοβελώνηΤην αδικία που έχει συντελεσθεί σε βάρος των κτηνοτρόφων του Αλμυρού από τον τρόπο χαρακτηρισμού επιλέξιμης έκτασης βοσκοτόπου αναδεικνύει με αναφορά της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης 2013, με την οποία πιστώθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κτηνοτρόφων ήταν κατά πολύ μικρότερη του 50% των αντιστοίχων δικαιωμάτων τους ή και μηδενική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές από τις εκτάσεις βοσκοτόπων που δηλώθηκαν κατά την υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης χαρακτηρίστηκαν μη επιλέξιμες.

’’Ο νέος τρόπος χαρακτηρισμού των βοσκήσιμων εκτάσεων είναι αναμφίβολα εσφαλμένος. Η κυβέρνηση αλλάζει τα δεδομένα μετά από δεκαετίες χωρίς κανείς να αντιλαμβάνεται το όφελος.

Σε ποιον ανήκουν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;

Kύριο θέμα έγινε απόψε στην Βουλή η αποκάλυψη του defencenet.gr  για παραχώρηση σε διωτική εταιρεία των πνευματικών δικαιωμάτων του εθνικού ύμνου σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Γιάννης Δημαράς και ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

Η ερώτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού. «Ο εθνικός ύμνος έχει εμβληματικό χαρακτήρα και αξία για κάθε έλληνα, όχι πολιτική εκμετάλλευση του» απαντά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, αλλά δεν απάντησε επί της ουσίας: Εχουν παραχωρηθεί στην Sony Music τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, όπως ισχυρίζεται το youtube.com ή όχι;.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζουν στην ερώτηση τους πως όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε ιδιωτική εταιρία η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα.

Με εντολή της Τουρκίας ο Σαμαράς διαγράφει το "ολοκαύτωμα" του Ποντιακού Ελληνισμού!

Έχουν γραφεί ήδη πάρα πολλά για την "πολιτική κατευνασμού" που ακολουθούν απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα οι ελληνικές κυβερνήσεις. Μία πολιτική που στην πραγματικότητα αν δεν είναι πολιτική άκρατου ραγιαδισμού, θα μπορούσε πολύ εύκολα να προσδιοριστεί (με επιείκεια) ως πολιτική ενδοτισμού και οπισθοχώρησης έναντι των παράλογων αιτιάσεων και απαιτήσεων της Άγκυρας.

Οι εν Ελλάδι κυβερνώντες, οσφυοκάμπτες όντες, δεν διστάζουν να ακολουθούν την τακτική της άτακτης υποχώρησης έναντι των παραλογισμών που τους τίθενται ενίοτε από την τουρκική εξωτερική πολιτική. Δεν διστάζουν να παραχαράσσουν την ιστορία που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία, στο πνεύμα της καλής γειτονίας και της ελληνοτουρκικής φιλίας, τη στιγμή που ενώ στην Τουρκία ο κεμαλοναζισμός αντικατασταθηκε από το νεο-οθωμανισμό και τον ισλαμισμό, ο εθνικιστικός φανατισμός αποτελεί πάγια τακτική των κυβερνώντων την γείτονα χώρα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το "φαινόμενο" των άτυπων "εντολών" της Άγκυρας προς την Αθήνα, με βάση τις οποίες ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ από την Ελλάδα η υλοποίηση συγκεκριμένων απαιτήσεων της τουρκικής πλευράς, η οποία -αξίζει να σημειωθεί- ούτε κατ' ελάχιστο δεν υποχωρεί από τις παγιωμένες θέσεις της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας.

Ο τυφώνας Σαμαρο-βενιζελίνα πλήττει την Ελλάδα...

Ο συγκεκριμένος τυφώνας έχει εγκατασταθεί πάνω από την χώρα και καταστρέφει τις υποδομές της. 
Ήδη δεν υπάρχει Δημόσια Υγεία που να μπορεί να εξασφαλίσει στους αυτόχθονες ασφαλή και χωρίς ταλαιπωρία θεραπεία και  προμήθεια αξιόπιστων φαρμάκων.

Δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας καταργούνται. Όσα (ιδίως περιφερειακά) παραμένουν ανοικτά αποψιλώνονται από ιατρικές ειδικότητες και γιατρούς , προαναγγέλλεται μάλιστα θριαμβευτικά(!) η απόλυση γιατρών από την πρωτοβάθμια περίθαλψη! 
Ο ιστός της Εθνικής Παιδείας έχει ήδη καταστραφεί, με συγχωνεύσεις σχολείων, δυσκολία μετακίνησης μαθητών, επιστρατευμένων καθηγητών, με αποδιάρθρωση των Πανεπιστημίων με απώτερο στόχο το κλείσιμό τους, ώστε να περάσει η Παιδεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στο ιδιωτικό συμφέρον! 

Η ΟΜΙΛΙΑ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

«Κανένας πολιτικός δεν θα έπρεπε να κοιμάται το βράδυ, όταν τρία εκατομμύρια Ελλήνων είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής μιλώντας σήμερα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας τόνισε ότι «κανένας πολιτικός δεν θα έπρεπε να κοιμάται το βράδυ, όταν τρία εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μεταξύ των οποίων 378.000 μικρομεσαίοι επαγγελματίες από τους συνολικά 570 χιλιάδες, μολονότι πλήρωναν για δεκαετίες το ασφαλιστικό σύστημα».

Υγειονομική γενοκτονία καταγγέλλει γιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας

Υγειονομική γενοκτονία καταγγέλλει γιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας
«Η καταστροφική πολιτική που ακολουθείται κοστίζει νεκρούς...», τονίζει ο Α' Επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά, Παναγιώτης Παπανικολάου, εκπέμποντας S.O.S. μέσα από την κάμερα του newsbomb.gr.
Ο κ. Παπανικολάου, συζητώντας με ρεπόρτερ του newsbomb.gr, ο οποίος βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας - Πειραιά, αναφέρθηκε στα δύο βασικά προβλήματα της Νοσοκομειακής Μονάδας, αυτό των πραγματικών ελλείψεων σε προσωπικό και ειδικά νοσηλευτικό και αυτό της έλλειψης χρηματοδότησης.
Αναφερθείς στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και μικρότερων, γεγονός που σύμφωνα με το υπουργείο θα ενίσχυε την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά, ο χειρουργός, αποκαλύπτει πώς όχι μόνο αυτό δεν συνέβη, αντίθετα προστέθηκε επιπλέον φόρτος εργασίας, στην οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το ελάχιστο προσωπικό.

Ο Άδωνις και η λίστα Λαγκάρντ: Νόμιμο ναι, ηθικό;

Ο Άδωνις και η λίστα Λαγκάρντ: Νόμιμο ναι, ηθικό;
Τα πάθη του κ. Άδωνη Γεωργιάδη δεν κρύβονται. Όσο περνάει ο καιρός δε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο ίδιος αποκαλύπτει –και ο ελληνικός λαός μένει εμβρόντητος- για ποιους κάνει πολιτική και ποιους εξοβελίζει στο πυρ το εξώτερον, διαμορφώνοντας συνθήκες έντασης στη δημόσια υγεία.
Ο κ. Γεωργιάδης έχει πάθος να ικανοποιεί την τρόικα και τους πολιτικούς της προϊστάμενους, όπως την κ. Μέρκελ, κατά δική του ομολογία. Αντίθετα, δεν κρύβει την αδιαλλαξία του απέναντι στους Έλληνες γιατρούς, τους Έλληνες ασθενείς, σε όλους όσοι πλήττονται από τη διάλυση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όσοι τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις αγνές προθέσεις του, λαμβάνουν προκλητικού ύφους απαντήσεις, «εξυπνακίστικα» επιχειρήματα, που πολλές φορές αντιτίθενται στην κοινή λογική, και άφθονες επικλήσεις στη νομιμότητα και την ηθική.

Τον Μ. Μπόλαρη κατονομάζουν στο ΠΑΣΟΚ ως πληροφοριοδότη του Τσίπρα

Τον Μ. Μπόλαρη κατονομάζουν στο ΠΑΣΟΚ ως πληροφοριοδότη του Τσίπρα
Απρόβλεπτες διαστάσεις προσλαμβάνει το σκηνικό αλληλοσπαραγμού στο ΠΑΣΟΚ

Πηγές προσκείμενες στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο αποδίδουν το κάλεσμα του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του Κινήματος για να ρίξουν την κυβέρνηση, σε εσωτερική πληροφόρηση που είχε, για τα τεκταινόμενα στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Και δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό αλλά προχωρούν και ένα βήμα περισσότερο, κάνοντας λόγο για ανεξάρτητο βουλευτή, που έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ αλλά συνεχίζει να συνομιλεί με βουλευτές και να λειτουργεί ως ''πέμπτη φάλαγγα'' στο εσωτερικό του κόμματος.
Τον φωτογραφίζουν μάλιστα με απόλυτο τρόπο αφού αναφέρονται σε αυτόν, ως πρόσωπο που φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά η ''φωτογραφία'' αυτή ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του Βουλευτή Σερρών κ, Μάρκου Μπόλαρη και σε αυτόν αναφέρονται.

«Στον τάκο» ξανά ο Τατσόπουλος από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Στον τάκο» ξανά ο Τατσόπουλος από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Σε κλίμα έντονης δυσφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε σήμερα το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τις αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις και δηλώσεις του βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου με τις οποίες εκφράζει δημόσια διαφωνίες με την πολιτική του κόμματος σε σειρά ζητημάτων και ενώ το όλο θέμα θεωρούνταν λήξαν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έθεσαν «θέμα Τατσόπουλου» πριν συζητηθεί η προγραμματισμένη ατζέντα της συνεδρίασης, για την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα στο θέμα των πλειστηριασμών. Κατά τη συζήτηση εκφράστηκε έντονη δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Τατσόπουλος παρουσίασε τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τις αναφορές του για σταλινισμό και για «ζαχαριαδικές» αντιλήψεις στο κόμμα.

Ως «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» στη Βουλή η νέα Κ.Ο.

Ως «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» στη Βουλή η νέα Κ.Ο.

Άλλη μία κοινοβουλευτική ομάδα θα έχει η Βουλή και αυτή θα είναι η όγδοη κατά σειρά από τους 11 ανεξάρτητους βουλευτές, καθώς πλέον η νομική υπηρεσία της Βουλής έδωσε το πράσινο φως.
Η ανακοίνωση για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα γίνει από το προεδρείο της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες και θα έχει την ονομασία «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές».
Από τους βασικούς λόγους που οι ανεξάρτητοι βουλευτές αποφάσισαν να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα είναι προκειμένου να απολαμβάνουν όλα εκείνα τα προνόμια των άλλων κοινοβουθλευτικών ομάδων. Συγκεκριμένα σχετικά με το χρόνο και τη σειρά των ομιλιών στην Ολομέλεια, αλλά και την παροχή γραφείων μέσα στη Βουλή.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Την απομάκρυνση του Άδωνη εισηγούνται στον Σαμαρά!

Την απομάκρυνση του Άδωνη εισηγούνται στον Σαμαρά!
Εισήγηση για την απομάκρυνση του A.Γεωργιάδη από την κυβέρνηση έχει δεχτεί από στενό σύμβουλο και συνεργάτη του ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr.
Η εισήγηση στον Αντώνη Σαμαρά έγινε πριν δυο μέρες και, όπως επισημαίνεται από τον συνεργάτη του πρωθυπουργού, βασίζεται στη διαπίστωση ότι ο υπουργός Υγείας έχει επιπέσει σαν οδοστρωτήρας επί του χώρου και αμφισβητεί ευθέως ό,τι έχει απομείνει σε επίπεδο παροχών στοιχειώδους περίθαλψης των Ελλήνων που έτσι κι αλλιώς υποφέρουν απ' τα μνημονιακά μέτρα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

Τι έχει να πει τώρα ο εκλεκτός κύριος Αλιβιζάτος; Αυτός που έκανε πύρινα κυρήγματα υπέρ της παραγραφής ακόμα και σε συνέδριο της ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων; Πολλώ δε όταν είχε ήδη δημοσιευθει το άρθρο του Προκόπη Παυλόπουλου απο τον Δεκέμβρη του 2012 (στο τελος του άρθρο αυτούσιο), το οποίο περιέγραφε επακριβώς την σημερινή εισήγηση! Ποιάς χωρας το Σύνταγμα ανέλυε αλήθεια ο κύριος Αλιβιζάτος;

Αθήνα Αρ. Πρωτ.:

Π ρ ο ς
Το Ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο