Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο Β. Καπερνάρος για τα Επιδοτούμενα Δάνεια απο τον ΟΕΚ

KAPERNAROS Ο Β. Καπερνάρος για τα Επιδοτούμενα Δάνεια απο τον ΟΕΚ

Τι θα γίνει κύριε Βρούτση;

Πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση «σωτήρας» ανακοίνωσε ρυθμίσεις γι α τα στεγαστικά δάνεια. Ρυθμίσεις που δεν περιελάμβαναν τα κόκκινα δάνεια, δηλαδή τα δάνεια εκείνων που έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά ούτε και τα επιδοτούμενα δάνεια από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να μπορούν να έρθουν σε συμφωνία με τις τράπεζες αλλά όχι με τον ΟΕΚ, δηλαδή το κράτος.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή ο κ. Βρούτσης διαφήμιζε ως πρωτοβουλία του τις ρυθμίσεις και για τα δάνεια του ΟΕΚ. ‘Όλοι οι ‘Έλληνες με τέτοια δάνεια, έσπευσαν στις τράπεζες για να ρυθμίσουν τα δάνειά τους αλλά καμία τράπεζα δεν ήταν ενήμερη για τις ανακοινώσεις Βρούτση. Δυστυχώς πέρασε «στα ψιλά» ότι η τρόικα «μάζεψε» τον Υπουργό και του έβαλε πιπέρι στο στόμα γι’ αυτή την εξαγγελία.

Πρόταση Νόμου Βασίλη Καπερνάρου για τους πλειστηριασμούς



Την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει το «μαϊμού» πρωτογενές πλεόνασμα, οι εξαθλιωμένοι Έλληνες χάνουν και τα σπίτια τους. Επειδή οι ρυθμίσεις που γίνονται για τα κόκκινα δάνεια είναι για τα μάτια της Μέρκελ, σας επισυνάπτω την πρόταση νόμου που κατέθεσα και προβλέπει:

1.Προστασία κύριας κατοικίας για οφειλές στο Δημόσιο,
2.Απαγόρευση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας για οφειλές σε τράπεζες και ιδιώτες,
3. Αναστολή πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και εκδοχείς αυτών έως το 2020

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
΄΄Προστασία κύριας κατοικίας΄΄

Α. Αιτιολογική Έκθεση επί της Προτάσεως Νόμου για την ΄΄Προστασία κύριας κατοικίας΄΄.

Το σπουδαιότερο ζήτημα που μονοπωλεί και εκφράζει τις αγωνίες σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτό της άρση της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, η οποία ισχύει μέχρι την 31η/12/2013. Το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει πιθανότερο από ποτέ, αφού, παρά τις αόριστες και ανεδαφικές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού περί προστασίας της κύριας κατοικίας, κυβερνητικοί Βουλευτές, όπως και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Σκορδάς, δηλώνουν πως οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά από τις αρχές του 2014.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου σκοτώνει τους Έλληνες



Νέος θάνατος ενός 83χρονου χθες το βράδυ στη Σπάρτη, από πυρκαγιά σε θερμαντικό σώμα με το οποίο ένα ηλικιωμένο ζευγάρι προσπαθούσε να ζεσταθεί. Οι Έλληνες πεθαίνουν.

Θα πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι ο ανθρώπινος οργανισμός κρυώνει και έχει ανάγκη να ζεσταθεί. Αν δεν το ξέρουν, κάποιος πρέπει να το πει σε όλους αυτούς του πολιτικού προσωπικού που κάθονται μέσα στη ζεστασιά των αιρκοντίσιον τους που πληρώνουμε όλοι εμείς οι εξαθλιωμένοι.

Θα πρέπει ακόμα η κυβέρνηση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, ο οποίος δυστυχώς κάθεται απαθής και ανέχεται κάθε πολιτική ανοησία της κυβέρνησης και της τρόϊκας, πως είναι δυνατόν να εξαθλιώνεται και να σκοτώνεται ένας ολόκληρος λαός, την ίδια στιγμή που μειώνονται τα έσοδα του Δημοσίου από το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ χάνονται και πολλές σχετικές θέσεις εργασίας; Την ίδια στιγμή που καταστρέφεται το περιβάλλον και προκαλούνται ένα σωρό αναπνευστικά προβλήματα από κάθε είδους καύσιμες ύλες που χρησιμοποιούν οι εξαθλιωμένοι Έλληνες για να ζεσταθούν;

Προϋπολογισμός ενταφιασμού της δημόσιας υγείας

Προϋπολογισμός ενταφιασμού της δημόσιας υγείας
Παρά τις επισημάνσεις του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η ελληνική κυβέρνηση συντάχθηκε με τις απαιτήσεις της τρόικα.
Τις δραματικές συνέπειες στα ανθρώπινα δικαιώματα, που έφεραν τα μέτρα λιτότητας στις ευρωπαϊκές χώρες, έφερε στο φως αυτή την εβδομάδα η εργασία του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς.
Ο κ. Μούιζνιεκς επέκρινε πολλές από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επέβαλαν μέτρα λιτότητας επειδή «έχουν ξεχάσει τις υποχρεώσεις τους για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως την προστασία των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού». Παράλληλα, στηλίτευσε και τη συμπεριφορά των διεθνών δανειστών που, όπως υπογραμμίζει, «παρέλειψαν να συμπεριλάβουν τα ζητήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε πολλά από τα προγράμματα βοήθειας που εφάρμοσαν σε ευρωπαϊκές χώρες».

Στουρνάρας: Μας έμεινε ακόμα μια στροφή, δεν αλλάζω πολιτική

Στουρνάρας: Μας έμεινε ακόμα μια στροφή, δεν αλλάζω πολιτική
«Έχω βαρύ καθήκον, δεν μπορώ να αλλάξω πολιτική γιατί έχουμε δεσμευτεί για συγκεκριμένους στόχους. Θέλω να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός».
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα θέλοντας όπως είπε να στείλει μήνυμα στους επικριτές του.
«Μια στροφή μας έμεινε ακόμη για να πιάσουμε τους στόχους και και να πάμε στη μεγάλη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ώστε να μειώσουμε το χρέος και να βγούμε οριστικά από την κρίση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας.

Απόρρητες πληροφορίες σε τουρκικά χέρια! Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ για το θέμα, καμμία απάντηση…

κουικ
Εξακολουθεί ακόμα η Ελλάδα να έχει εκχωρήσει πληροφόρηση σε μια ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου και επιτήρησης των συνόρων, στην οποία προΐσταται Τούρκος και μάλιστα υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών της γείτονος;

Αυτό διερευνά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» από τις16.03.2013 που ουδέποτε απαντήθηκε αρμοδίως, άρα υφίσταται ακόμα:

«Πριν από έναν και πλέον χρόνο, στις 12 Δεκεμβρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης Συνόρων (European Border Surveillance System – EUROSUR).

»Σκοπός του EUROSUR είναι η αύξηση και η ενίσχυση της επιχειρησιακής κατάστασης της FRONTEX, αλλά και η συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών καθώς και τρίτων χωρών μέσω της δημιουργίας περιφερειακών κέντρων που θα συνδέονται με το EUROSUR.

Στις ευρωεκλογές κλείνει ο κύκλος της δικομματικής Σαμαρά-Βενιζέλου

stis eyroekloges kleinei o kyklos ton samara benizeloy gray
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Το Μέγαρο Μαξίμου με την επιστροφή του Σαμαρά στην Ελλάδα απο την Γερμανία, απεδύθη σε θριαμβολογίες για την τάχατες στήριξη της Άνγκελας Μέρκελ πρός τον έλληνα πρωθυπουργό. Επι της ουσίας η πολιτική αυτή στήριξη ήταν άνευ ανταλλαγμάτων, αφού δεν συνοδεύτηκε με κάποια άξια λόγου παροχή βοηθείας πρός τον ελληνικό λαό, αλλά περιορίστηκε σε στείρα και ανούσια ευμενή λόγια πρός τον κ-ο Σαμαρά και την κυβέρνησή του. Ενα βήμα πιο πέρα η γερμανίδα καγκελάριος είχε κάθε λόγο να δώσει αυτά τα τζάμπα πολιτικά εύσημα στον Σαμαρά, αφού αφενός μεν δεν της κοστίζουν τίποτα, αφετέρου οι ιέρακες του Βερολίνου και των Βρυξελλών, δεν θα ξαναβρούν τέτοια εθελόδουλη κυβέρνηση για να εφαρμόζει χωρίς εθνική αξιοπρέπεια τις επιταγές τους. Γιατί να μην την τιμήσουν;  Ο έλληνας πρωθυπουργός απο την άλλη δεν έθιξε κανένα σοβαρό θέμα πρός διαπραγμάτευση στον Βερολίνο και πολύ περισσότερο απέφυγε επιμελώς να θίξει το θέμα της εξοφλήσεως απο την Γερμανία του κατοχικού δανείου, που δια επιβολής είχε λάβει απο την Ελλάδα.Ομως δεν χρειάζονταν να πάει στη Γερμανία ο Αντώνης Σαμαράς, απλά και μόνον για να ακούσει ότι η ελληνική κυβέρνηση, επιβάλλεται να εφαρμόσει το υποδειχθέν πρόγραμμα των δανειστών !!!

Φτώχεια και Εξέγερση

Η φτώχεια είναι σαν την πανούκλα, μπαίνει από σπίτι σε σπίτι και απλώνεται σ’ όλη τη χώρα. Διαλύει σπλάχνα και νεφρούς, κόβει τα πόδια, θολώνει το μυαλό, ξηραίνει τις ψυχές.

Δεν πέφτει η φτώχεια εξ ουρανού, δεν τη στέλνει ο Θεός ίππον χλωρό, τιμωρό για τις αμαρτίες πιστών κι απίστων, είναι η φτώχεια ιός που κατασκευάζεται στο εργαστήριο κι εξαπολύεται απ’ τον άνθρωπο εναντίον του ανθρώπου.

Η φτώχεια είναι μαράζι.
Σαράκι.
Στίγμα.
Γίνεται ντροπή. Και έρεβος.

Γονατίζει τον άθρωπο. Ταπεινώνει τον λαό. Γίνεται βραχνάς στα σπίτια και πολιτική αδυναμία στις αγορές και τα βουλευτήρια. Η φτώχεια γίνεται ο τρόμος και η εξαθλίωση, απ’ την οποία αλιεύουν πελάτες για τους Δυνατούς οι πολιτικοί πορνοβοσκοί και κρέας για τα κανόνια οι μελανοχίτωνες.  

ΤΖΑΜΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ: Η σύμπραξη (μεγαλοεργολάβων), ο αρχιτέκτονας (συγγενής του Σαμαρά) & το … γουρούνι.

Άρθρο: Τσέγκα Μαρία

Αγνοώντας τους αγώνες των προγόνων μας, αδιαφορώντας για το Σύνταγμα και παραβλέποντας την πολεμική στάση της Τουρκίας απέναντι σε κάθε ορθόδοξο στοιχείο, χτίζουμε τζαμί στην πρωτεύουσά μας, με λεφτά, μάλιστα, του ελληνικού λαού.

Και αυτό, την ώρα που οι Τούρκοι αποφάσισαν να μετατρέψουν τη Μονή Αγίου Ιωάννη του Στουδίου, που λειτουργεί ως μουσείο, σε τζαμί. Ενώ ξεκίνησαν και πάλι τη συζήτηση για μετατροπή σε τζαμί και της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ποτάμια αίμα χύθηκαν κατά την Επανάσταση του ΄21, όταν οι πρόγονοί μας με σπαθιά και ντουφέκια αγωνίστηκαν για μια Ελεύθερη Ελλάδα. Για να παραδώσουν στους απογόνους τους, σε όλους εμάς, «τούτο το κομμάτι γης» και να μας καταστήσουν απόλυτο κυρίαρχό της. Για να μπορούμε σε αυτή τη γη να τιμούμε το Έθνος μας, τις Αρχές, τις Αξίες & τα Πιστεύω μας.

Το "πειραματόζωο" μπορεί να εκδικηθεί!

Τα στοιχεία της Eurostat για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα (με πιο δραματικό εκείνο της φτώχειας, που εκτοξεύτηκε στο 34,6%), αλλά και τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους αμείβεται με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 500 ευρώ, επιβεβαιώνουν την απελπισία που σαρώνει τη χώρα. 

Ο συζητούμενος στη Βουλή προϋπολογισμός του 2014 βασίζεται σε οικονομικά στοιχεία που παραπέμπουν σε άλλη -παραδεισένια!- χώρα. Δεν είναι μόνον ηθικό το θέμα, επειδή η κυβέρνηση του Μνημονίου αρνείται να δει τα θύματά του και βαφτίζει το θανατικό σε success story. Είναι και κάτι ακόμη πιο τρομακτικό. Όταν η οικονομική πολιτική επιμένει στον ίδιο μονόδρομο, αμφισβητώντας την πραγματικότητα, τότε θα ορθωθούν μεγαλύτερα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Και τα θύματα θα πολλαπλασιαστούν...

Φτώχεια, ανεργία και πλειστηριασμοί βάζουν φωτιά στην Ελλάδα

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς στο θέμα των πλειστηριασμών δεν έχει βρει ακόμα λύση αποδεκτή από τους δανειστές και οι αντιδράσεις τόσο από την κοινωνία όσο και από τα κομματικά στρατόπεδα συνεχώς μεγαλώνουν. Από τη μία οι πολίτες αγωνιούν γιατί δεν μπορούν να γνωρίζουν αν από την 1η Ιανουαρίου θα είναι ασφαλής η κατοικία τους και τρέμουν στην ιδέα πως θα βρεθούν στο δρόμο και από την άλλη βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στα κόμματα τους πως δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν τροπολογία που δεν θα προστατεύει την πρώτη κατοικία.

«Μαχαιριές» στην πλάτη του Βενιζέλου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τους πλειστηριασμούς

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται «μαχαιριές» από βουλευτές του Κινήματος, οι οποίοι είτε δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία, είτε κλείνουν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζουν ότι συμφωνούν με την πρόταση του για παράταση στους πλειστηριασμούς.

Κ.Βαξεβάνης: Ο Άδωνις χτύπαγε πόρτες φαρμακοβιομηχανου πριν ψηφίσει την τροπολογία!

Σε μια κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα στην κυβέρνηση προχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Το HOT DOC αποκαλύπτει ότι μία μέρα πριν από την ψήφιση της τροπολογίας για τα φάρμακα στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα το σπίτι γνωστού φαρμακοβιομήχανου. Και το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο έγινε κάτι τέτοιο και μάλιστα λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Στις 18 Δεκεμβρίου η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια


Στις 18 Δεκεμβρίου η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική στην υπ


Στις 18 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Υπενθυμίζεται πως στην πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την κατασκευή υποβρυχίων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ζητείται η διερεύνηση γεγονότων που σχετίζονται με την παραχώρηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar με την σχετική σύμβαση που υπογράφηκε το 2010 από τους τότε υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο και Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο Παυλόπουλος και τα στοιχεία για τις μπίζνες Τόμσεν

Λένε στη Βουλή: «Ας έρθει ο Πολ με το καλό και θα καλοπεράσει»...

Κάτι περίεργο παίζεται με τα νάζια που κάνει η Τρόικα τις τελευταίες ημέρες σχετικώς με τις προθέσεις της, αν τελικώς θα έρθει ή όχι ώστε να.....συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά και να εκταμιευτεί η πολυπόθητη δόση...

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή έχουν αρχίσει και φθάνουν πληροφορίες αλλά και χρήσιμα ντοκουμέντα που δείχνουν ποιοι από τους εκπροσώπους των δανειστών εμπλέκονται σε υπόγειες μπίζνες.

Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς πηγές, υπάρχουν στοιχεία εναντίον του επικεφαλής της τριμερούς και απεσταλμένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Πολ Τόμσεν.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.!”ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΝΕΚΡΟΣ

ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η Χριστίνα Σιδέρη επιμένει, πέντε χρόνια μετά, να συλληφθούν οι γονείς του δολοφονηθέντα Αλέξη Γρηγορόπουλου για παραμέληση ανηλίκου και ζητάει επιτακτικά να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης διότι “δεδομένου ότι ο Ρωμανός είναι τρομοκράτης, μπορεί να ήταν και ο Γρηγορόπουλος”.

Επισημαίνει δε ότι ο αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας μπορεί να είχε “πλείστα ελαφρυντικά” και “σημαντική αιτία” για να πυροβολήσει.

Η χυδαία και άκρως προκλητική επιχειρηματολογία της κ. Σιδέρη, δεν έχει γίνει ακόμη αιτία για την αποπομπή της από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ρέπει διαρκώς προς τα άκρα.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ενδείξεις παγκόσμιου κραχ.


Δολάριο και πούρο

Ενός κακού μύρια έπονται – γεγονός που σημαίνει ότι, εάν συμβεί το προβλεπόμενο συντονισμένο «σπάσιμο» πολλών μαζί πιστωτικών ορίων (margin calls), τότε θα ξεκινήσει ένα καταστροφικό ντόμινο, παρασύροντας πολλές άλλες αξίες μαζί του
Η αγορά μετοχών με πίστωση αποτελεί τη σημαντικότερη ένδειξη μίας σφοδρής, επερχόμενης καταιγίδας, εάν φτάσει ή ξεπεράσει κάποια ανώτατα όρια – γεγονός που διαπιστώνεται σήμερα στο μεγαλύτερο καζίνο του πλανήτη, στη Wall Street, όπου έχει ανέλθει ήδη στα 413 δις $. 
Τον Ιούλιο του 2007, λίγες εβδομάδες πριν σπάσει η φούσκα των ενυπόθηκων δανείων, η αγορά με πίστωση ήταν της τάξης των 425 δις $ – καταρρέοντας και οδηγώντας ολόκληρη την υφήλιο σε τεράστιες περιπέτειες.
Σήμερα, τα φθηνά χρήματα των κεντρικών τραπεζών, τα οποία έχουν πλημμυρίσει τα χρηματιστήρια, χωρίς να ωφελείται ούτε στο ελάχιστοη πραγματική οικονομία  http://www.analyst.gr/2013/11/30/4910/2/,  έχουν ξανά το...
.... ίδιο αποτέλεσμα. 

Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες!!!

του Ευάγγελου Σταυριανάκη 
1821 , 1827,1843, 1878, 1893,1897,1912,1922,1932,1940,1941. Τα παραπάνω έτη ήταν έτη είτε πολέμου , είτε χρεωκοπίας για την Ελλάδα.(Συγχωρέστε με αν ξέχασα και άλλα έτη) 
Όλα τα παραπάνω που αποτελούν ιστορία της <<ελεύθερης Ελλάδας>> είναι πολύ περισσότερα σε αριθμό από αυτά της Αυστρίας ( που είπε στο Χίτλερ παρακαλώ περάστε), του Βελγίου, της Ελβετίας, της Γερμανίας σε αυτά τα τελευταία 200 χρόνια. 
Οι Έλληνες γράφουν ιστορία. Η ιστορία δεν γράφεται δίχως πολέμους, δίχως κρίσεις. Αυτά είναι που ωθούν τον άνθρωπο να πολεμήσει και να γράψει ιστορία.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα άλλαζα την φράση για το γνωστό μας γαλατικό χωριό << Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες>. Με την φράση <<είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες>>. 
Μάλιστα, κύριοι , είμαστε τρελοί και ακόμα περισσότερο από ότι νομίζετε. 
Όλα αυτά που περάσαμε ως Ελλάδα και ως Έλληνες , αυτά που μαρτυρεί η ιστορία, είναι σταθμοί σε όλο αυτό το ελληνικό ταξίδι, που δεν σταματάει.
Ο κάθε Ρόμπά-ι και η κάθε task force ομάδα δεν μπορεί να γράψει ιστορία. Μόνο γομολάστιχα χρησιμοποιούν και όχι πένα με μελάνι και αίμα. 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ... ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ - Στην Αθήνα ο Α.Νταβούτογλου για Κυπριακό και τζαμιά

Στην Αθήνα έρχεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και θα έχει συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με βασικό θέμα το Κυπριακό. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποδεχόμενος το ρόλο της Ελλάδας ως εγγυήτριας δύναμης στις συνομιλίες μεταξύ ελληνοκυπρίων
και τουρκοκυπρίων αναγνωρίζει τη διοίκηση του ψευδοκράτους.

Αυτό επιθυμεί και ο κ. Νταβούτογλου και αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίσκεψης του στην Αθήνα την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν πέραν του Κυπρικού, που η Άγκυρα επιθυμεί να ξεκινήσουν συναντήσεις με εμπλοκή της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας αλλά και των εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά.

Κυπριακό: Αυτοκτονία ή αυτοσυντήρηση;

Εάν οι Κύπριοι αποδεχθούν να καταργήσουν το κράτος τους στις διακρατικές σχέσεις θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1945 που ένα κράτος καταλύεται λόγω εξωτερικής επίθεσης.
Ως προς τούτο ισχύουν τα εξής: Το κράτος κάθε κοινωνίας είναι ο θεσμός συλλογικής ελευθερίας. Η εθνική ανεξαρτησία είναι θέσφατο και προϋπόθεση εσωτερικής αυτοδιάθεσης, δημοκρατίας, πολιτικής ελευθερίας, ανάπτυξης της κρατικής ισχύος για να καταστεί το κράτος ανταγωνιστικό στην οικονομία, την άμυνα και την ασφάλεια.
Η επιβολή μιας μη βιώσιμης λύσης δεν θα αποτελέσει απλά πολιτικό θάνατο για τους κύπριους. Θα είναι κάτι χειρότερο: Θα είναι αργός και βασανιστικός θάνατος.
Ως εκ τούτου, η αποδοχή μιας μη βιώσιμης λύσης συνιστά πολιτική αυτοκτονία, οριστική κατάργηση της ελευθερίας μιας κοινωνίας και οριστική κατάργηση της δημοκρατίας.
Συνεπαγόμενα, οι κύπριοι δεν πρέπει να βιάζονται για μια μη βιώσιμη λύση. Μόνο βιώσιμη λύση είναι αποδεκτή.

Ψυχή... Ματιά

Η μεγαλύτερη επιτυχία της εξουσίας τα τελευταία 5 χρόνια είναι ότι κατάφεραν να σε πείσουν ότι είσαι μαλάκας. Όσο σκληρό και να ακούγεται ως χαρακτηρισμός όπου βρεθείς κι όπου σταθείς βλέπεις ανθρώπους που έπιαναν την πέτρα και την έστυβαν ή να αυτοαποκαλούνται κατ' αυτόν τον τρόπο ή να αποδέχονται βουβά τον χαρακτηρισμό που τους επέβαλλαν οι πολιτικές. 
  
Ξεπεράσαμε τον αιφνιδιασμό των πρώτων χαστουκιών που ένιωθες ηττημένος μη μπορώντας να κοιτάξεις στα μάτια την γυναίκα, τα παιδιά σου, τους τριγύρω σου διότι πλέον δεν ήσουν σε θέση να εργάζεσαι και περάσαμε στο επόμενο στάδιο που θεωρείς ότι, επειδή αποδέχεσαι τα πάντα αμαχητί, έγινες μαλάκας. Ηττημένος μπορεί να είσαι, άοπλος μπορεί να είσαι, απεγνωσμένος μπορεί να είσαι, μαλάκας όμως δεν είσαι. Ως ηττημένος, ως άοπλος και απεγνωσμένος μπορείς να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου και να ξαναριχτείς στη μάχη, ως μαλάκας ποτέ δεν θα το κάνεις.

Τυρί για την Ελλάδα υπάρχει μόνο στη φάκα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013 Ελλάδα , Ελλάδα Πολιτική , Επώνυμα | By Κωνσταντίνος Τερζής
Τυρί για την Ελλάδα υπάρχει μόνο στη φάκα

Της Βασιλικής Σιούτη 

Καθυστέρηση μέχρι τον Απρίλιο προσπαθούν να παίξουν Σαμαράς και Βενιζέλος, οπότε και αναμένουν να αναγνωριστεί επισήμως από τους δανειστές το πλεόνασμα και να αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί, πέρα από όσα συμβατικά δηλώνουν δημόσια, γνωρίζουν, αφενός...
ότι η πολιτική των μνημονίων «δεν βγαίνει» και δεν οδηγεί τη χώρα σε διέξοδο, αφετέρου ότι η συνέχιση της πειθήνιας εφαρμογής των ακραίων εντολών της τρόικας μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη εξαφάνιση και τη Ν.Δ στην τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Αιφνιδιαστικές "επισκέψεις" των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε γραφεία κομμάτων και βουλευτών στη Θεσσαλονίκη

Αιφνιδιαστικές «επισκέψεις» στα γραφεία των κομμάτων της συγκυβέρνησης και σε γραφεία βουλευτών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μέλη και ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Έδωσαν ραντεβού στα γραφεία του κόμματος των ΑΝΕΛ στην πλατεία Αριστοτέλους και από εκεί κινήθηκαν για το γραφείο του βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη, τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ, το γραφείο του βουλευτή Γιώργου Ορφανού και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου.
Κεντρικό σύνθημα της αιφνιδιαστικής κινητοποίησης ήταν το «σήκω Αντρέα για να δεις τον Σαμαρά της αλλαγής». Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μαζικά φωνάζοντας συνθήματα μπροστά στις εισόδους των πολυκατοικιών όπου βρίσκονταν τα γραφεία. Τα συνθήματα τους "στόλισαν" τόσο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ" - Εφοδος της ΕΛΑΣ στα σπίτια των βουλευτών Π.Ηλιόπουλου-Γ.Γερμενή-Στ.Μπούκουρα

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας διεξάγεται αυτή την ώρα, έρευνα από τη ΔΑΕΒ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Βίας), στις οικίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ.κ. Π. Ηλιόπουλου, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα.

Όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν τα σπίτια των βουλευτών Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα.

Η έρευνα γίνεται με εισαγγελική παραγγελία στο πλάισιο της ανακριτικής διαδικασίας επί των απαγγελθεισών κατηγοριών για "ένταξη" και "διεύθυνση" σε "εγκληματική οργάνωση".

Οι αστυνομικοί είχαν πάρει σχετική εντολή εδώ και περίπου μία εβδομάδα, αλλά η απόφαση για την έφοδο ελήφθη σήμερα.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ - Ποιοι είναι οι 74 φορείς στους οποίους θα γίνει σφαγή το 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ - Ποιοι είναι οι 74 φορείς στους οποίους θα γίνει σφαγή το 2014

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση δουλεύει πυρετωδώς για να είναι... εντάξει στις δεσμεύσεις της στου δανειστές. Ετοιμάζει, λοιπόν, 11.000 απολύσεις μέσα στο 2014 οι οποίες, όλα δείχνουν ότι θα προκύψουν από 74 φορείς του Δημοσίου.

Πρόκειται για Νομικά Πρόσωπα Ιδωτικού Δικαίου από 12 υπουργεία και μια Γενική Γραμματεία, που είτε θα κλείσουν απευθείας με τη μέθοδο του «ξαφνικού θανάτου» είτε θα συγχωνευθούν και οι εργαζόμενοι που θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες θα απολυθούν.

"η κυβερνηση διαπραγματευεται"


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη*

Αυτά παθαίνει ο υπάκουος μαθητής, όταν το μόνο που προσδοκά δουλικά υποτασσόμενος στις καταστροφικές υποδείξεις, είναι η επιβράβευση και η επιεικής αντιμετώπιση του άπληστου (Ιερο) Εξεταστή του.
Κανείς ποτέ δεν πρόκειται να σου χαρίσει αυτό που δεν είσαι άξιος ν΄απαιτήσεις, να διεκδικήσεις και να κερδίσεις.
Η μεγαλοψυχία των τοκογλύφων, τι κρίμα,είναι μύθος.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω οτι στον καπιταλισμό οι εργαζόμενοι εκτός από παχυλούς μισθούς απολαμβάνουν και εκατοντάδες επιδόματα και παροχές για να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την εργασία τους και να αποδίδουν το 110% .
Επίσης θα πρέπει να έχουν και το διαθέσιμο εισόδημα για να καταναλώσουν τα προϊόντα της αγοράς.

Π. Καμμένος: Ο “Μαραθώνιος” σας θα τερματίσει στον Κορυδαλλό.

Δήλωση μετά την συνάντηση Σαμαρά – Μπαρόζο

«Αυτός ο μαραθώνιος δεν έχει τερματισμό, είναι όπως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έλεγε ένας φαύλος κύκλος. Οι μαραθωνοδρόμοι πρέπει να εξαντληθούν μέχρι τελευταίου προς όφελος του 
σπόνσορα.

Ο φαύλος κύκλος σύντομα θα τελειώσει, οι σπόνσορες και οι αλυτάρχες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και ο ελληνικός λαός θα αγωνίζεται παίρνοντας πίσω την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπειά του».

Άστραψε και βρόντηξε ο Καμμένος:Η υποκρισία είναι τα λύτρα που πληρώνει η αμαρτία στην αρετή

Καμμένος:Η υποκρισία είναι τα λύτρα που πληρώνει η αμαρτία στην αρετή
Σε «αιχμηρή» δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, για τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.
«Η υποκρισία είναι τα λύτρα που πληρώνει η αμαρτία στην αρετή» Φρανσουά ντε Λα Ροσφουκώ (1613 -1680). Έπρεπε να υπάρξει η απώλεια της 13χρονης από το μαγκάλι του θανάτου για να αντιληφθεί ο ηγεμόνας των τραπεζών το θάνατο που μπορεί να σπείρει ένα ρολόι της ΔΕΗ».

Προς ραγδαίες εξελίξεις ; Η επικείμενη αποχώρηση Σαμαρά.

Η χθεσινή κίνηση τού Α.Τσίπρα να ρίξει το γάντι στο πολιτικό ρινγκ, για τον χαρακτήρα τών ευρωεκλογών δέν ενέχει ουδεμία ουσιαστική πρόκληση δεδομένου ότι είναι ηλίου φαεινότερον ότι η οργή της Ελληνικής κοινωνίας λειτουργώντας ως ηφαίστειο θα εκραγεί στις ευρωεκλογές οι οποίες 
θα έχουν ξεκάθαρα το χαρακτήρα εθνικών εκλογών.

Τα κομματικά επιτελεία το γνωρίζουν και ήδη έχουν ξεκινήσει τον στρατηγικό προγραμματισμό τους. Η ειδοποιός διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι η Ν.Δ. σε αυτές τις εκλογές δέν θα έχει αρχηγό της τον Αντώνη Σαμαρά...! Στο άμεσο μέλλον (σύντομο) θα αλλάξει αρχηγό και η χώρα πρωθυπουργό!

Σχέδιο αποχώρησης του Βενιζέλου μετά την ελληνική Προεδρία!

Σχέδιο αποχώρησης του Βενιζέλου μετά την ελληνική Προεδρία!
Τι φέρεται να είπε σε συνομιλητή του στις Βρυξέλλες
Το σενάριο που θέλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να αντικαθίσταται από νέο πρόσωπο, του κομματικού σωλήνα πιθανότατα, φαίνεται πως δεν είναι έωλο, όπως νόμιζαν αρκετοί μέχρι σήμερα.
Αντιθέτως ο κ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, εκτός από τα καρφιά του για τον Γιάννη Στουρνάρα, φέρεται να πέταξε και ένα υπονοούμενο για το δικό του προσωπικό μέλλον και για το τι προτίθεται να πράξει σε σχέση με τα ηνία της ηγεσίας του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος συνομιλώντας με στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρεται να είπε ότι «λίγους μήνες ακόμα, μέχρι να τελειώσει η Ευρωπαϊκή προεδρία και τότε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να χαράξει το δρόμο του»...

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Γιαννόπουλος: Στον αέρα η ποιότητα και η ασφάλεια των φαρμάκων

Γιαννόπουλος: Στον αέρα η ποιότητα και η ασφάλεια των φαρμάκων
Φθηνό φάρμακο θα έχουμε, δεν ξέρω το πόσο ποιοτικό θα είναι και αυτό γιατί κανείς δεν μας δίνει απάντηση αν γίνονται ποιοτικοί έλεγχοι από τον πιστοποιημένο οργανισμό που είναι ο ΕΟΦ.
Αυτό αναφέρει αποκλειστικά στο onMed.gr ο πρώην υφυπουργός Υγείας καθηγητής Χειρουργικής του πανεπιστημίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας την πρόσφατη τροπολογία για την μείωση των τιμών των φαρμάκων και η οποία συζητήθηκε τόσο πολύ.
«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης και πράγματι έχουμε αποτελέσματα», συνεχίζει και προσθέτει:
«Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω ότι οι πρώτοι που κάναμε λόγο μειώσεως της δαπάνης ήταν ο Γιάννης Κυριόπουλος, ο Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και εγώ εδώ και αρκετά χρόνια, λέγοντας ότι μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών θα μπορέσουμε να έχουμε καλλίτερες οικονομικές επιδόσεις. Βέβαια δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται ότι η συμμετοχή των ατόμων πρέπει να είναι ανάλογη με το εισόδημα και οι κοινωνικές ομάδες που είναι σε οικονομικό αποκλεισμό δεν θα πρέπει να έχουνε συμμετοχή αν θέλουμε να λέμε ότι στηρίζουμε το κοινωνικό ιστό».

«Γόρδιος δεσμός» οι πλειστηριασμοί

«Γόρδιος δεσμός» οι πλειστηριασμοί
-Συνεχείς συσκέψεις για να βρεθεί η «χρυσή τομή» με τους δανειστές -Αμφίβολο αν θα περάσει η οποιαδήποτε συμφωνία από το Κοινοβούλιο
Με τις μέρες να κυλούν βασανιστικά, η ελληνική κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως λύση στο θέμα των πλειστηριασμών.
Σε Μαξίμου και υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να λυθεί ο “γόρδιος δεσμός” και να αποσπάσει παράλληλα και τη συναίνεση των εκπροσώπων της τριμερούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την οδό Νίκης, το σχέδιο της κυβέρνησης κατεβάζει την αντικειμενική αξία του ακινήτου στο ύψος των 180.000 ευρώ, ενώ δέχεται και την ύπαρξη εισοδηματικών κριτηρίων το ύψος των οποίων θα κυμαίνεται από 20.000 έως 30.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
Η χρονική διάρκεια κατά την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία αναμένεται να κλείσει στον έναν χρόνο.

VAE VICTIS (ουαί τοις ηττημένοις) και «γην και ύδωρ»

Του Μιχάλη Τζανάκη

Πολλά χρόνια πριν, το 390 π.Χ., ο αρχηγός των Γαλατών, Βρέννος συμπεριφερόμενος με τον «αέρα» του νικητή και την αλαζονεία του παντοδύναμου ζήτησε χρυσό, πολύ χρυσό από τους υποτελείς του Ρωμαίους, προκειμένου να τους κάνει τη χάρη να φύγει από τη Ρώμη.
Όταν οι Ρωμαίοι του έδωσαν μεν χρυσό αλλά όχι το βάρος που ζητούσε ο Βρέννος, αφού ήταν εξωπραγματικό, ο αλαζόνας Βρέννος πέταξε το σπαθί του και τη ζώνη του στη ζυγαριά τη δική του –εξ ου και η φράση «δυο μέτρα και δύο σταθμά» και αναφώνησε εκείνο το απαίσιο και άκρως τρομοκρατικό «vae victis»(ουαί τοις ηττημένοις ή νεοελληνιστί αλίμονο στους ηττημένους).
  
Να σημειώσουμε πως η φράση αυτή χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για να δηλωθεί ότι ο ηττημένος βρίσκεται στη διάθεση του νικητή, ή  όταν κάποιος απολέσει κάποιο αξίωμα ή θέση και βρίσκεται πλέον έρμαιος κατηγοριών.

Ο Στουρνάρας «αδειάζει» Σαμαρά - Βενιζέλο και δείχνει ότι αυτός κυβερνά την Ελλάδα


«Δεν θα καταθέσουμε νόμο για τους πλειστηριασμούς μονομερώς και χωρίς συνεννόηση με τους δανειστές».

Την ώρα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσπαθούν να δώσουν την εικόνα μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα και εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες, καταθέτοντας νόμο για την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω κύκλων του, κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος.

Πηγές προσκείμενες στον κ. Στουρνάρα, επιβεβαίωσαν την κατάθεση σχετικού νόμου, πριν από τις γιορτές, επισήμαναν όμως ότι «αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την τρόικα».

Ενώ ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι απαιτήσεις των δανειστών για κάθετη ή ουσιαστική απελευθέρωση των πλειστηριασμών , ενδέχεται να οδηγήσουν σε ξαφνικό θάνατο την κυβέρνηση του, το Υπουργείο Οικονομικών έχει μία άλλη οπτική.

Κοιμάστε ήσυχοι κοι ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΕ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ;

Οι Έλληνες καίγονται ζωντανοί από το μαγκάλι του μνημονίου. Αναζητούν τρόπους να ζεσταθούν, να μην πεθάνουν από το κρύο, αφού η κυβέρνηση τους στέρησε το πετρέλαιο θέρμανσης, και τελικά χάνουν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών ή από τις φωτιές που εκδηλώνονται στα σπίτια τους από τη συνεχή χρήση των ξυλόσομπων ή των τζακιών.


Το τραγικό περιστατικό που συνέβη χθες στη Θεσσαλονίκη, με τη 13χρονη να πεθαίνει από το μαγκάλι που είχε ανάψει η μητέρα της για να ζεσταθούν, αφού τους είχαν κόψει το ρεύμα, επανάφερε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα το δράμα που ζουν καθημερινά οι Έλληνες στερούμενοι βασικές τους ανάγκες. Λίγες ώρες αργότερα, δύο άλλες οικογένειες στην Πύλη των Τρικάλων λίγο έλειψε να γίνουν παρανάλωμα του πυρός από φωτιά που προκλήθηκε από την ξυλόσομπα που είχαν αναμμένη. Οι δύο οικογένειες γλύτωσαν την τελευταία στιγμή, αλλά το διώροφο σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Tώρα και η "Καθημερινή" βλέπει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...

Στην ολοσέλιδη συνέντευξη της εφημερίδας με τον Πέτρο Τατσόπουλο, τα πυρά στρέφονται εναντίον των στελεχών του κόμματος τα οποία «χρησιμοποιούν μια τακτική ζαχαριαδικής καταγωγής – που χωρίζει τον κόσμο σε χαφιέδες και ήρωες». Ομως στο εσωτερικό του έχουν επικρατήσει μετριοπαθέστερες φωνές, υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις με την ΕΕ:

«Σε διαβεβαιώ, στον βαθμό που καταλαβαίνω κι εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι στον σκληρό πυρήνα των αποφάσεων το πάνω χέρι το έχουν οι ρεαλιστές και, όπως σε όλα τα μεγάλα κόμματα, σημασία έχει ποιος παίρνει τις αποφάσεις. Αρα στον βαθμό που γνωρίζω και με κίνδυνο να διαψευστώ, ο εσωτερικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσανατολισμένος προς τον ρεαλισμό. Αλλά χρειάζεται διαρκής αγώνας για να επικρατήσει».

Ο δε Αλέξης Τσίπρας κράτησε διαφορετική στάση στην δική του περίπτωση, προσθέτει ο κύριος Τατσόπουλος: ««Ο Τσίπρας θέλησε αρχής εξ αρχής να με προστατέψει. Εν μέρει χάρη στον Τσίπρα παρέμεινα στο κόμμα».

Γιατί η τρόικα «τηγανίζει» την κυβέρνηση;

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η τρόικα δεν αφήνει την κυβέρνηση Σαμαρά να «πάρει ανάσα», να συγκροτήσει μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή πολιτική αφήγηση που θα της επιτρέψει να επιβιώσει, να ξαναστήσει στα πόδια του το success story και να πάει στις ευρωεκλογές «με το κεφάλι ψηλά». Η απάντηση είναι απλή: γιατί οι εξελίξεις καθιστούν το ελληνικό κρατικό χρέος όλο και περισσότερο μη βιώσιμο, γεγονός που κάνει την τρόικα άτεγκτη στο ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος, των διαρθρωτικών αλλαγών και των στόχων του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, για να μην εκτροχιαστεί εντελώς η διαχειρισιμότητα του χρέους.
Αποφασιστική παράμετρος του όλου προβλήματος είναι η πίεση του ΔΝΤ και το ενδεχόμενο επεισοδιακού «διαζυγίου» με το ελληνικό πρόγραμμα. Η Γερμανία, παρότι επιθυμεί ένα τέτοιο διαζύγιο», ταυτόχρονα το φοβάται, ιδιαίτερα αν έχει επεισοδιακά χαρακτηριστικά. Και ως γνωστόν, η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί για το ΔΝΤ το βασικό «άρθρο πίστης»… 
Πέρα από τη βασική διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η βιωσιμότητά του εξαρτάται από τρεις βασικούς παράγοντες:

Μαγκάλι. Του Νίκου Μπογιόπουλου

Τον περασμένο Μάρτη ήταν τα δυο παιδιά, οι δυο φοιτητές, στη Λάρισα. Τότε κάτι καθίκια (σσ: ελπίζουμε να θεωρούν αρκούντως «λαϊκιστικό» τον χαρακτηρισμό μας) είχαν πει ότι η αιτία του θανάτου τους δεν ήταν η οικονομική δυσπραγία.
Οτι δεν ήταν το μαγκάλι της φτώχειας που σκότωσε τους φοιτητές. Αλλά η ελλιπής… παιδεία τους καθώς δεν γνώριζαν τις βλαβερές συνέπειες του μονοξειδίου του άνθρακα! Χτες ήταν το 13χρονο παιδί στη Θεσσαλονίκη. Τα καθίκια – μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές – δεν είχαν μιλήσει. Θα είχε μεγάλη σημασία η γνώμη τους. Ειδικά η γνώμη τους για τις βλαβερές συνέπειες του άνθρακα, όταν έρχεται σε επαφή με την ανεργία και με το κομμένο λόγω ανέχειας ηλεκτρικό ρεύμα…

Τσακαλώτος: Στον αέρα ο προϋπολογισμός - Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση

Στη σκιά των συζητήσεων για περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ομαδικές απολύσεις και σειρά νέων μέτρων, άρχισε η συζήτηση το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2014, η οποία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με την προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευ.Τσακαλώτος αμφισβητώντας τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, τόνισε ότι «έχουμε έναν προϋπολογισμό στον αέρα που δεν έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και θα έχει πολλές αναθεωρήσεις».

Το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «συμφωνημένα εικονικό».

Ξεπούλησαν τον ΕΟΠΠΥ για 4,5 εκατ. ευρώ σε Γερμανούς

Ξεπούλησαν τον ΕΟΠΠΥ για 4,5 εκατ. ευρώ σε Γερμανούς
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την σφραγίδα των «φίλων» Γερμανών προωθεί η κυβέρνηση, μία γεύση της οποίας θα πάρουμε την Τετάρτη από την Βουλή, όπου θα συζητηθεί το πόρισμα της αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ που θα δοθεί επίσημα την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου.
Βεβαίως το πόρισμα της ΠΦΥ που θα δοθεί στους Γερμανούς «με το κλειδί στο χέρι» -και θα κοστίσει στον ελληνικό λαό 4,5 εκατ. ευρώ- δεν είναι καινούριο νέο.
Ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, πρωτοσυζητήθηκε το θέμα, όταν ήταν σε εξέλιξη ο διάλογος για την επόμενη ημέρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα πορίσματα (Σουλιώτη, Θεοδωράκη, Κοντού – ΕΟΠΥΥ, νοσοκομειακών γιατρών) να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Τελικά ο διάλογος, παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε και στην Βουλή, όπως πολλοί υποστήριξαν από την υγειονομική αγορά, ήταν μάλλον προσχηματικός, αφού η απόφαση ήταν ειλημμένη, δηλαδή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να δοθεί στην Task Force και στους Γερμανούς.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

"Η Οικονομικη Βοηθεια, είναι η βοήθεια των φτωχών των πλουσίων χωρών προς τους πλουσίους των φτωχών χωρών".


κωστας παντελακης
Tου Κώστα Παντελάκη*

Όταν καταλάβουμε πως για τους οικονομικούς αυτούς δολοφόνους ο μόνος σκοπός είναι η πλήρης διάλυση της κοινωνίας, και η αγορά σε τιμή ευκαιρίας ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ από πολυεθνικές και τράπεζες, και πως οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, το μόνο που κάνουν είναι να γίνονται οι μεσίτες τους, τότε θα είναι πολύ αργά.
Οι Financial times λένε ότι η Ελλάδα εντός των επομένων 4 ετών ή θα βγει από την ΕΕ, ή θα πτωχεύσει ή και τα δύο.
Δηλαδή έχει γίνει ο κακός χαμός από το 2010, έχουν χαθεί και χάνονται άνθρωποι, η οικονομία κατέρρευσε, οι περιουσίες χάθηκαν, οι έλληνες διασπάστηκαν και όλα αυτά για να φτάσουμε εκεί που είμασταν το 2010, δηλαδή η προοπτική μας να είναι πτώχευση και έξοδος από το ευρώ.
Εντάξει οι εγκέφαλοι της ευρωζώνης και οι δανειστές έκαναν αυτό που τους συνέφερε, εμείς εδώ χαμπάρι δεν πήραμε για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας;;
Και το χειρότερο απο όλα ειναι ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις εντολές τους.
Οι τροικανοί απαιτούν όλα όσα έχουμε υπογράψει.

Καταπέλτης η Ρ. Μακρή: “Ξυλοκοπούν σχολικούς φύλακες, ενώ μοιράζουν πακτωλό χρημάτων σε εργολάβους και καναλάρχες”

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, με αφορμή τα όσα συνέβησαν μεταξύ των σχολικών φυλάκων και των ανδρών της Αστυνομίας. Η κα Μακρή κάνει λόγο για “ανάλγητο” και “εκδικητικό” πρόσωπο της κυβέρνησης προς τους πολίτες.

“Την ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί κατά παρέκκλιση του δημοσίου συμφέροντος υπέρ των μεγαλοεργολάβων - καναλαρχών της χώρας, ταυτόχρονα παρουσιάζει το ανάλγητο και εκδικητικό της πρόσωπο προς τους πολίτες”, αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει:

Δεν είναι αυτοί που μας αξίζουν!

Το ΔΝΤ σχεδιάζει έναν νέο μηχανισμό για την μελλοντική αναδιάρθρωση χρέους κρατών, επειδή με βάση την ελληνική εμπειρία, το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε, αποδείχτηκε στην πράξη αναποτελεσματικό, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, είδηση που αναδημοσιεύει «Το Ποντίκι».

Οι προηγούμενες -επί πολλούς μήνες- διαρροές, οι δηλώσεις, δεν ήταν αρκετές. Οι αστερίσκοι, οι υπαινιγμοί, τα γέλια και τα κλάματα για τα οικονομετρικά μοντέλα που από αβλεψία άφησαν μερικά δεδομένα εκτός των υπολογισμών, δεν έφταναν. Οι «σοφοί» με τις εκτιμήσεις και τις αξιολογήσεις τους, ορίζουν τα τελευταία χρόνια τις ζωές μας, αλλά η προφανής πλέον αστοχία τους δεν ήταν επαρκής βάση επιχειρημάτων διαπραγμάτευσης και απαγκίστρωσης από την πολιτική του μνημονίου.

Το δηλητηριώδες νανούρισμα και η ανοιχτή απειλή της αστικής τάξης

Έως πριν κάποιες δεκαετίες, σε μια σειρά αγροτικές περιοχές, μανάδες και γιαγιάδες,  για να κοιμίζουν τα μωρά, χρησιμοποιούσαν εκτεταμένα την κρασοπαπάρα.  Τα ανυποψίαστα παιδιά, με εμπιστοσύνη στα οικεία πρόσωπα, αρκούσε να πιπιλίσουν ένα κομματάκι ψωμιού  βρεγμένο με  λίγο κρασάκι για να καταλαγιάσουν αμέσως. Ήταν μια πολύ καλή μέθοδος για να λυθεί το θέμα του  κρατήματος στη διάρκεια αγροτικών εργασιών ή/και για μια προσωρινή ανακούφιση από τη μουρμούρα της πείνας.

Στην πιο τολμηρή εκδοχή, γινόταν χρήση αντί κρασιού εκχυλίσματος παπαρούνας, του λεγόμενου παπαρουνόζουμου. Πολλοί βέβαια έλεγαν ότι συχνά πυκνά, η  υπερβολική και αλόγιστη χρήση αυτής της πρακτικής, εκτός από τον γρήγορο και βαθύ ύπνο που εξασφάλιζε το … επιζητούμενο ξεφόρτωμα,  οδηγούσε και σε προβλήματα διανοητικής καθυστέρησης.

Κανείς δεν γνωρίζει αν η φράση-έκφραση ‘’παπαριές!’’,  που αποδίδει  το σύντομο αποτροπιασμό για προφανείς βλακώδεις ισχυρισμούς κάποιου, σχετίζεται με αυτή τη χαμένη στο χρόνο παράδοση και την πρόκληση προβλημάτων νοητικής στέρησης εξ αιτίας της.

Ειρωνικός Βενιζέλος για Στουρνάρα

Ειρωνικός για τον Γιάννη Στουρνάρα και την ευαισθησία του εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Ο κ. Βενιζέλος ξεχνώντας μάλλον οτι μεταξύ άλλων ήταν ο υπουργός που επέβαλε και καθιέρωσε το χαράτσι στη ΔΕΗ το οποίο γονάτισε τα ελληνικά νοικοκυριά, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών να είναι ο επόμενος έλληνας Επίτροπος, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε προφανώς με ειρωνική διάθεση ότι ο κ. Στουρνάρας είναι «αναντικατάστατος»  προσθέτοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών «έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα του κόσμου».

Ο Σαμαράς κοιτούσε τον Στουρνάρα, που κοιτούσε την Γιαδικιάρογλου


Όταν τα νούμερα δεν βγαίνουν, δεν μπορείς να τα κάνεις να βγαίνουν. Ακόμη και η δημιουργική λογιστική Στουρνάρα που εμφανίζει “πλεόνασμα”, παραπέμπει πια στην απλή διαπίστωση πως "μας ξεζουμίζουν και μας φορολογούν για να γεμίσουν το ταμείο". Ούτε ανάπτυξη υπάρχει πουθενά, ούτε υποφέραμε για να αποδώσει η θυσία, ούτε πραγματική οικονομία λειτουργεί. Μόνο οι τύποι της τρόικας πηγαινοέρχονται και σβήνουν νούμερα σε χαρτιά για να έχουν να λένε πως έκοψαν όπως έπρεπε να κόψουν, μόνο η Τράπεζα Πειραιώς παρουσιάζει κέρδη 3,2 δισ. ευρώ και μόνο ο Ψυχάρης ετοιμάζεται να πάρει νέο δάνειο 20 εκατομμύρια -ως επιβράβευση φαντάζομαι της παραγωγικότητάς του για την κυβέρνηση.

Η αποσιώπηση και η συκοφαντία ως μέσα νομιμοποίησης των διαθεσιμοτήτων

Στις 23 Ιουλίου 2013 δημοσιεύθηκε ο Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 67 Α’ / 23.07.2013), ο οποίος προβλέπει την κατάργηση σημαντικών τομέων της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης – τομείς που επέλεγαν το 1/3 του μαθητικού δυναμικού των ΕΠΑΛ - και ορίζει ότι το προσωπικό των καταργουμένων ειδικοτήτων τίθεται σε διαθεσιμότητα.
Το διάστημα των τεσσάρων μηνών που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα, οι δημοσιογράφοι, οι βουλευτές και οι υπουργοί, τις ελάχιστες φορές που αναδεικνύουν το θέμα αυτό, αναφέρονται σε “όργιο προσλήψεων”, σε “ρουσφετολογικά τρικ”, σε αποτύπωση αναγκών από ειδικό θεσμικό φορέα και σε “πλεονάζοντες καθηγητές” που δεν διέθεταν καν τα απαραίτητα προσόντα για τις θέσεις που κατείχαν. Επειδή, η συκοφαντία είναι πάρα πολύ άτιμη πράξη κατά το ποινικό δίκαιο, όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βενιζέλος πρόσφατα στη βουλή, θα ήθελα με αφορμή τη δημοσίευση του παρόντος κειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.