Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η αποτυχία της μονταζιέρας…

Ο Σαμαράς με έναν θαυμαστή του  


Ο κατήφορος της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου μοιάζει να μην έχει τέλος και θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια ιστορική παράφραση, η οποία θα έλεγε ότι «Όποιος πανικόβλητος συλλογάται, πράττει λανθασμένα». Πλέον, ακόμα και οι βασικοί σύμμαχοι της κυβέρνησης Σαμαρά, όσοι δηλαδή από το εξωτερικό φρόντισαν λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2012 να εξασφαλίσουν ότι με μια ατελείωτη προπαγάνδα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την δημιουργία της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς για την χώρα και τον ελληνικό λαό το κατάφεραν, φαίνεται ότι εγκαταλείπουν το «καράβι» που βουλιάζει.
Το καταρρέον κυβερνητικό συνονθύλευμα, έντρομο βλέπει μόνο την βλαχομπαρόκ «ελίτ» και την πτωχευμένη μιντιοκρατία να το υποστηρίζουν.

Μπροστά στην επικείμενη κατάρρευση, ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του. Το «παιχνίδι» άλλωστε της κυβερνητικής «κάθαρσης» δεν φαίνεται να γίνεται πιστευτό από την συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Ρίχνονται τα πάντα σε ένα μεγάλο «Γουδί του Πολέμου», όπως πιθανότατα θα έγραφε ο Αριστοφάνης, αν ζούσε σήμερα. Από την Χρυσή Αυγή, τις πλαστές πινακίδες, τα επισφαλή δάνεια επιχειρηματιών, την φοροδιαφυγή για ένα …σουβλάκι. Όλα στο «μίξερ» και το αποτέλεσμα είναι μια άμορφη μάζα, η οποία μόνο να αποπροσανατολίσει μπορεί και όχι να οδηγήσει σε διαλεύκανση των σκανδάλων, της διαφθοράς και της διαπλοκής, καθώς όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι είναι πολύ μικρό δείγμα των όσων έγιναν τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι με δική της εντολή γίνεται η διερεύνηση όλων αυτών των υποθέσεων από την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι υποτιμά την στοιχειώδη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, έχει πείσει και τον τελευταίο φανατικό υποστηρικτή της ότι δεν κυβερνά πλέον, αλλά προσπαθεί να «παίξει» σε ένα επικοινωνιακό ταμπλό, στο οποίο είναι «χαμένη από χέρι». Προσπαθεί να κάνει τι; Να πείσει ότι όλα αυτά δεν συνέβαιναν τα τελευταία είκοσι χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Κάποιο αόρατο χέρι ίσως; Μήπως οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερή ηγεμονία; Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου καταρρέει και μάλιστα το κάνει με πολύ άσχημο τρόπο. Οι επιλογές της πλέον είναι τραγικά λίγες και όσο αφήνει τον χρόνο να περνάει, λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο. Φαίνεται πως αυτό το έχει κατανοήσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος βλέπει το κόμμα της ΝΔ, το οποίο έχει κάνει σαφέστατη στροφή προς τα ακροδεξιά, να εγκαταλείπεται από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους και να ακολουθεί την εκλογική – πολιτική μοίρα του ΠΑΣΟΚ.

Όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι αν κάνει η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να πείσει κανέναν πια. Πέρα από την υπόλοιπη κοινωνία, δεν μπορεί να πείσει και τους υποστηρικτές του κόμματος για τον απλό λόγο ότι και οι ίδιοι είναι κομμάτι της κοινωνίας και υποφέρουν και εκείνοι από την άγρια πολιτική λιτότητας των Μνημονίων, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της ανθρωπιστικής καταστροφής. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια, αφορούν μόνο σε έναν πολύ κλειστό κύκλο ανθρώπων, ο οποίος είναι κερδισμένος από την ύπαρξη μιας τέτοιας κυβέρνησης, της χειρότερης όλων των εποχών, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που έχουν συμφέρον να εξακολουθούν να παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Ουσιαστικά, πέρα από την υπόλοιπη κοινωνία, η οποία υποφέρει, υπάρχουν και αρκετοί βουλευτές, οι λεγόμενοι «καραμανλικοί», οι οποίοι βλέπουν την διάλυση του κόμματος της ΝΔ να βρίσκεται προ των πυλών. Είναι κοινό μυστικό ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πάει στις ευρωεκλογές με τις υπάρχουσες συνθήκες. Είναι ένα ρίσκο, το οποίο είναι αρκετά υψηλό και δύσκολα μπορεί να αναληφθεί ή να γίνει στρατηγική επιλογή. Αν αυτό συμβεί, τότε η πολιτική ζημιά που θα υποστεί το βράδυ των περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών το κόμμα της ΝΔ, ενδέχεται να είναι μη αναστρέψιμη.

Ακόμα και σε ηθικό επίπεδο όμως, οι επιλογές της κυβέρνησης, η οποία μέσω του Γραφείου Τύπου του κόμματος της Λ. Συγγρού, επιλέγει να μην αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά με φαιδρές ανακοινώσεις, οι οποίες στερούνται κάθε σοβαρότητας, είναι άλλη μια ένδειξη πανικού και αλλοπρόσαλλης στάσης . Δεν μπορεί άλλωστε εκείνος ο οποίος κυβερνά, ισοπεδώνει και καταστρέφει τον ελληνικό λαό να μιλά για μια επόμενη κυβέρνηση, η οποία υποθετικά θα καταστρέψει την χώρα. Μια χώρα μάλιστα, η οποία είναι ήδη κατεστραμμένη, χρεοκοπημένη και διαλυμένη σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Κοντολογίς, δεν μπορεί ένα κόμμα, το οποίο μάλιστα κυβερνά, να λέει την μια φορά, ότι το κόμμα το οποίο έρχεται στην κυβέρνηση είναι «τρομοκράτης» και την άλλη φορά να ισχυρίζεται ότι κάνει ταξίδια στο Τέξας των ΗΠΑ. Δεν βγαίνει νόημα. Αυτό βέβαια δεν είναι πολιτική, αλλά πνευματική σύγχυση. Στο κάτω – κάτω μπορεί η ΝΔ να είναι όσο πνευματικά συγχυσμένη επιθυμεί. Με μια προϋπόθεση όμως. Να μην έχει στα χέρια της τις τύχες της χώρας και του ελληνικού λαού. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, θα μπορούσε αξιοπρεπώς να αποχωρήσει λέγοντας στον ελληνικό λαό, θυμίζοντας τα λόγια του ποιητή «Δεν φταίμε εμείς. Τόσοι ήμασταν»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου