Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Επαγγελματιες πολιτικοι,εγωπαθεις και υπερφιαλοι,αυτοχρισθεντες ως ηγετες και σωτηρες. Αποτελεσμα η καταστροφη της Ελλαδας.


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη*

Είναι η εποχή της μεγάλης ευθύνης.
Πρέπει να υπερβούμε τι όποιες προσωπικές μας ιδεολογικές και φαντασιακές επιλογές και να αρπάξουμε την πραγματικότητα από τα κέρατα.
Η χώρα κατέρρευσε υπό το βάρος του ψέματος, της ανικανότητας, της διαπλοκής.
Το Κράτος που θέριεψε τα τελευταία χρόνια είναι η μέγγενη της Κοινωνίας και του Έθνους.
Στρατός ανθρωπίσκων.
Μηχανισμοί στην υπηρεσία των ντόπιων δυνάμεων κατοχής.
Μας οδήγησαν ως αμνούς στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Είναι έγκλημα το αναμάσημα των κατά συνθήκην εθνικών ψεμάτων.
Κι αδίστακτοι ως είναι χωρίς χνούδι ντροπής, μας πασάρουν για ένοχους την Τρόικα και τα Μνημόνια για να ξεπλύνουν την ενοχή τους.
Για να μείνουν ως έχουν πρόσωπα και καταστάσεις, αθώοι κι αδίκαστοι.
Η γκαιμπελικού χαρακτήρα τακτική των ΜΜΕ των νταβατζήδων σπέρνει την θολούρα, το μίσος, την ημιμάθεια, για να υποτάξει τον αναμαλλιασμένο λαό.

Για να μετατρέψει την απαίτησή του κοσμου για ανατροπή σε ευνουχισμένες κραυγές μίσους.
Για να ξευτελίσει την αξιοπρέπειά του λαου, σε αυνανιστική εκτόνωση.
Στον Φρίντμαν (κυριος εκπροσωπος του Μονεταρισμου)αποδίδεται η θεωρία του δόγματος του σοκ ή θεραπείας σοκ που βασίζεται στην ιδέα ότι μια οικονομική κρίση ή ένα γεγονός καταστροφής ή πολέμου είναι η ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος.
Η επιτυχία της πολιτικής αυτής βασίζεται στο γεγονός ότι ο φόβος και οι ενοχές για τα αποτελέσματα της κρίσης ή της καταστροφής κάνει τους πολίτες ανεκτικούς και απαθείς σε επαναλαμβανόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι κάτι άλλο χειρότερο έρχεται.
Οι μονεταριστικές πολιτικές ελέγχου της προσφοράς χρήματος μέσω των χαμηλών ελλειμμάτων, επιτοκίων, πληθωρισμού και κρατικού χρέους, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας που αγγίζει τα πάντα.
Από τους μισθούς και τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά συστήματα, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια.
Οι κοινωνικές δαπάνες ενοχοποιούνται σαν ελλειμματογόνες και περικόπτονται στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσαρμογής. Τα "υγιή" δημόσια οικονομικά αποτελούν το νέο δόγμα της οικονομικής ορθοδοξίας, ενώ όσοι αρνούνται τις επιλογές αυτές, παραδίδονται στην πυρά της απαξίας και της χλευης.
''Όλα αυτά, δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα απλών συγκυριών,αλλά μόνον οργανωμένου αποτελέσματος πού απαίτησε χρόνια "δουλειάς ".


* Ο Κώστας Παντελάκης είναι πολιτευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου