Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Το Βερολίνο τελειώνει τον υποτακτικό του

Η Μέρκελ γυρνά την πλάτη στον Σαμαρά


Η Γερμανική κυβέρνηση δεν αποκλείει νέο «πακέτο βοήθειας» προς την Αθήνα. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αντιμετωπίζει με τουλάχιστον ειρωνική διάθεση τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς τον «κατά φαντασίαν θεραπευμένο». Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel προαναγγέλλει με βεβαιότητα τον θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ και τη συντριβή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Μαΐου. 


Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι «οι Σουλτάνοι σκοτώνουν τους υποτακτικούς τους». Το γερμανικό κατεστημένο με κάθε τρόπο διαμηνύει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συμπεριληφθεί και αυτός στον κύκλο των χαμένων αναλώσιμων μνημονιακών πρωθυπουργών. 

Ο υποτακτικός της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο γερμανικό κατεστημένο και στα ανώτατα διευθυντήρια των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, πέραν από την ανησυχία ότι σύντομα αυτός και η κυβέρνησή του θα καταρρεύσουν, πέραν από τον φόβο ότι τα μνημονιακά δουλικά σύντομα θα βρεθούν εκτός πολιτικής σκηνής, απαξιωμένα στα μάτια όχι μόνο της ελληνικής κοινής γνώμης, αλλά και των ευρωπαϊκών κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. 

Όλα δείχνουν ότι η Γερμανία επανασχεδιάζει την στρατηγική της για την επόμενη ημέρα που αφορά στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, στην εγχώρια πολιτική πραγματικότητα.  Φάνηκε αυτό από τις ίδιες τις πρόσφατες δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου που αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία κατέστησε ευρύτερα αντιληπτό ότι μπλόφαρε στην περίπτωση των δήθεν απειλών περί εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Μετά από τη συγκεκριμένη προσεκτική διαρροή, την οποία τα μιντιακά εργαλεία της ντόπιας διαπλοκής επιχείρησαν να "θάψουν", ο γερμανικός πολιτικός παράγοντας, ο πυρήνας εξουσίας της "γερμανικής Ευρώπης", προετοιμάζεται για τις διαπραγματεύσεις με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. 

Και να φανταστεί κανείς ότι στα υπόγεια της λεωφόρου Συγγρού, εκεί που στεγάζονται τα γραφεία του καταρρέοντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σχεδιάστηκε η υλοποίηση της «στρατηγικής του τρόμου». Και να φανταστεί κανείς ότι η εγχώρια τραπεζοκρατία, τα δομημένα συμφέροντα, η διαπλοκή και η ντόπια επιχειρηματική ελίτ προώθησαν με λύσσα την τρομολαγνική προεκλογική καμπάνια των χαλκείων της Συγγρού. 

Δεν πειράζει. Η πτώση θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο. Εξάλλου ήδη η Άνγκελα Μέρκελ, πριν την απόφαση του ελληνικού λαού, έχει στείλει το δικό της μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά και στους υπόλοιπους ιδιοτελείς συνεργάτες του Βερολίνου: «Game Over».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου