Επί μέρες, μάλιστα πριν από τα Χριστούγεννα η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις ειδήσεις στα βασικά κανάλια, δηλαδή Mega, Antenna κ.λπ. διαπιστώσει ότι το νέο σήριαλ που σαρώνει τις τηλεθεάσεις έχει δύο πρωταγωνιστές: Τομπούλογλου και Λιάπης. Πότε τη μία μέρα ο ένας, πότε ο άλλος, την τρίτη μέρα και οι δύο μαζί κι έτσι πέρασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τα σκάνδαλα των δύο πολιτικών, κατά τύχη «δεξιών» αποχρώσεων.

Τι περισσότερες φορές μάλιστα οι υποθέσεις των δύο αυτών προσώπων παίζουν πρώτη είδηση. Στην αρχή ήταν η σύλληψη του Λιάπη, μετά η σύλληψη του Τομπούλογλου και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε σε δόσεις το ταξίδι στην Κουάλα Λουμπούρ, το βίντεο με τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου να παίρνει τον φάκελο, την επιστροφή του Λιάπη, την αποφυλάκιση του Τομπούλογλου, την επίθεσή του στα κανάλια. Ξανά ο Λιάπης με τις δηλώσεις για το ταξίδι του και το δράμα που περνά και ξανά ο Τομπούλογλου που τώρα ψάχνουν όλες τις συμβάσεις που είχε υπογράψει. Όμως, επειδή είναι και η αργία των Θεοφανείων έπρεπε να έχουμε κι άλλη είδηση. Η επιδότηση που πήρε η οικογένεια Λιάπη για να φτιάξει ενοικιαζόμενα κι έφτιαξε βίλα. Αλλά δεν έφτασε κι αυτό το επεισόδιο, το σήριαλ εμπλουτίστηκε με τον ψεκασμένο και Καμμένο, με το σπίτι της πεθεράς του στην Ικαρία, την κόντρα του με τον Αδωνι κ.λπ. Έτσι περάσαμε όμορφες εορταστικές στιγμές.
Κι ενώ ο…μακάκας ο Έλληνας χαζεύει τις ειδήσεις που του πασάρουν τα κανάλια και οι εφημερίδες, την ίδια ώρα το μεγαλύτερο, ίσως, μεταπολιτευτικό οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, οι μίζες στα εξοπλιστικά, περνά για κανένα πεντάλεπτο από τις οθόνες μας και χάνεται. Στο Καρπενήσι έχουν στηθεί ολόκληρες δημοσιογραφικές αποστολές για να μάθουν πόσα πήρε επιδότηση ο Λιάπης. Αλλά για τα εξοπλιστικά μια «άρπα κόλλα» δημοσιογραφία και περνάμε στα αθλητικά και τον καιρό γιατί τελειώνει και το δελτίο.
Προφανώς τα 25.000 ευρώ του Τομπούλογλου ή οι πλαστές πινακίδες του ανεκδιήγητου Λιάπη έχουν ίδιο πολιτικό βάρος με τα 2 δις ευρώ που φέρεται να δόθηκαν ως μίζες τα τελευταία χρόνια.
Προφανώς ο Λιάπης και ο Τομπούλογλου μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με το σύστημα Ακη που δεν άφησε ευρώ για ευρώ και το «σημιταριό» που κυβερνούσε και έβλεπε τις μίζες να περνούν.
Εννοείται πως ακόμη κι ένα ευρώ κλεμμένο από τον ελληνικό λαό είναι διαφθορά και πρέπει να χτυπηθεί στο κεφάλι. Ούτε ο Τομπούλογλου, ούτε ο Λιάπης πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Πρώτα η χλεύη της κοινωνίας και στη συνέχεια η τακτική δικαιοσύνη θα τους αποδώσουν αυτά που τους αξίζουν.
Αλλά βρε αδερφέ, δεν είμαστε κουτόφραγκοι να μας πουλάνε τις ιστορίες τους κάνοντας ότι δεν βλέπουν το σκάνδαλο των εξοπλισμών ή περνώντας το λες και είναι ειδησάριο. Στις περίπτωση με τις μίζες έχουμε εκτός από την οικονομική ζημιά του ελληνικού λαού, τον εκμαυλισμό ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Και δεν έχει σημασία αν οι «λαδιάρηδες» είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Σημασία έχει ότι επί 25 και πλέον χρόνια είχε στηθεί ένα απίστευτο πάρτι που ενώ ήταν γνωστό κανείς δεν έκανε τίποτε. Και που ενώ τώρα βγαίνει στο φως κάποιοι θέλουν να το κουκουλώσουν ξανά. Να την πληρώσουν τρεις – τέσσερις δεύτεροι και να γλιτώσουν οι ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης.
Καλύτερος τρόπος από το επικοινωνιακό νταραβέρι υπάρχει; Χτυπάμε τον τελειωμένο πολιτικό Μ. Λιάπη κι έναν ανύπαρκτο κομματάρχη – διοικητή νοσοκομείου και αφήνουμε τις κεφαλές του εγκλήματος να συνεχίζουν τη δράση τους. Διότι δεν είναι μόνο το σκάνδαλο των εξοπλισμών. Η διαφθορά, η λαμογιά και τα οικονομικά σκάνδαλα υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Ασχολούμαστε με τους Τομπούλογλου και αφήνουμε τα γνωστά επιχειρηματικά τζάκια, τους νταβατζήδες που ποτέ δεν πεθαίνουν, να κάνουν κουμάντο. Κι όχι μόνο αυτό. Επειδή τώρα δεν τους περνάει και πολύ, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι ποντάρουν στα κόμματα της δραχμής για να κερδίσουν περισσότερα σε βάρος του ελληνικού λαού. Στηρίζουν τα «αντιμνημονιακά» κόμματα, υλικά και ηθικά και προετοιμάζουν το έδαφος για ανατροπή της κυβέρνησης και επιστροφή στο χάος.
Αντί λοιπόν να τρώμε το χρόνο μας με υποθέσεις τύπου Τομπούλογλου ή Λιάπη (που έτσι κι αλλιώς έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη) ας κοιτάξουμε να ασχοληθούμε με την πραγματική διαπλοκή στην Ελλάδα. Εδώ μαθαίνουμε ότι η Siemens ξαναδιεκδικεί μεγάλα έργα στη χώρα μας κι εμείς θα τρώμε το κουτόχορτο;
Φτάνει πια με την ατιμωρησία των πραγματικά μεγάλων σκανδάλων που προωθούν εντέχνως και τα κανάλια. Είναι η ώρα της πραγματικής δικαιοσύνης, αυτής που ζητά επιτακτικά και ο κόσμος.

kourdistoportocali.com