Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με εγγύηση 100 εκατ. ευρώ προτείνει ο εισαγγελέας

apofylakish-layrentiadh-me-eggyhsh-100-ekat-eyrw-proteinei-o-eisaggeleas 


Την παραπομπή σε δίκη πάνω από 40 κατηγορουμένων για την υπόθεση της Proton Bank προτείνει ο εισαγγελέας κ. Καψιμάλης προς το Δικαστικό Συμβούλιο.
Εάν η πρόταση του εισαγγελέα γίνει δεκτή, οι κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίσουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, μεταξύ αυτών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη, απιστία, υπεξαίρεση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας προτείνει να αποφυλακιστούν οι προσωρινά προφυλακισμένοι (Αντώνης Αθανάσογλου, Δημήτρης Σαραμαντής, Γιάννης παπαβασιλείου και Τρύφων Kολλίντζας). Μεταξύ αυτών και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλει τη μεγαλύτερη, ενδεχομένως, εγγύηση στα δικαστικά χρονικά, ύψους 100 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση να μην προέρχονται από τα ήδη δεσμευμένα 150 εκατ. ευρώ (52 εξ αυτών είχε καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).
Η πρόταση αποφυλάκισης για τους τέσσερις προβλέπει καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ για τον καθένα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχει προκύψει ζημιά 701 εκατ. ευρώ από την υπόθεση της Proton Bank και αφορά δανειοδοτήσεις την εποχή που ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. και τα περισσότερα από αυτά κατέληξαν σε εταιρείες του.
Έχουν ήδη απορρΙφθεί στο παρελθόν δύο αιτήσεις αποφυλάκισης του πρώην ισχυρού άνδρα της Proton Bank

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου