Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Σωσίβιο στον Καραμανλή αναζητεί ο Σπηλιωτόπουλος

 


Συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ζήτησε και είχε, χθες, ο υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας Άρης Σπηλιωτόπουλος.


Σε μία περίοδο που οι δύο γαλάζιοι συνδυασμοί της Αθήνας (Σπηλιωτόπουλου – Κακλαμάνη) αναζητούν σημεία στήριξης, η δημοσιοποίηση της συνάντησης αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς καταδεικνύει την απόφαση του άλλοτε στενού συνεργάτη του Καραμανλή να αξιοποιήσει όλα τα πολιτικά ερείσματα που έχει στο χώρο της κεντροδεξιάς. 
Καραμανλής και Σπηλιωτόπουλος έχουν συναντηθεί και κατά το παρελθόν, καθώς το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού είναι συνήθως... ανοικτό για όσους ζητήσουν να τον δουν. Υπό την έννοια αυτή, αν αύριο ζητήσει μία συνάντηση και ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Κώστας Καραμανλής θα δεχθεί να τον συναντήσει. Το κρίσιμο είναι τί λέει ο ίδιος, όταν θέλει να μιλήσει, σε αυτές τις κλειστές συναντήσεις του. 
Ο Άρης, που προσπαθεί να θυμηθεί τους υψηλούς επικοινωνιακούς χειρισμούς του παρελθόντος, επιδιώκει να οικειοποιηθεί μέρος από την πολιτική λογική του «μεσαίου χώρου», την οποία ακολούθησε ο Καραμανλής και τον οδήγησε στην εξουσία. Εν προκειμένω, για τον Άρη, στη Δημαρχία της Αθήνας.  Άλλωστε, ακόμη και πριν πάρει – force – το χρίσμα για την Αθήνα, ο Σπηλιωτόπουλος επέμενε «κεντρώα» προκαλώντας συχνά τη δυσφορία του Μαξίμου που ήταν σε γραμμή πόλωσης έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Ωστόσο, το μήνυμα Σπηλιωτόπουλου δεν αφορά τόσο τους ψηφοφόρους της Αθήνας.  Το μήνυμα από τη συνάντηση με τον κ. Κ. Καραμανλή αφορά κυρίως τους... Καραμανλικούς! 
Η ΝΔ εμφανίζεται λίγο ως πολύ διχασμένη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπου και υπάρχουν 2 – 3 γαλάζιες υποψηφιότητες. Πολλώ δε μάλλον στην Αθήνα, όπου ο «αντάρτης» Κακλαμάνης είναι εν ενεργεία βουλευτής και παραμένει άγνωστη η στάση που θα τηρήσουν οι υπόλοιποι βουλευτές της περιφέρειας, που έχουν και έναν επιπλέον λόγο να τον θέλουν εκτός. Για παράδειγμα, θεωρείται βέβαιη η παροχή άτυπης συνδρομής από το μηχανισμό του κ. Βασίλη Κικίλια προς τον Νικήτα Κακλαμάνη, καθώς τους δύο συνδέει μία μακρά πολιτική διαδρομή. Το πρόβλημα για τον Άρη είναι ότι, όπως θεωρεί, ένας ακόμη  βουλευτής της Α’ Αθήνας προσφέρει στήριξη στο Νικήτα. Μάλιστα, οι δυό τους φέρεται να είχαν λειτουργήσει ως δίδυμο στη σταυροδοσία των εκλογών του Μαϊου του 2012. Και προς αυτόν το βουλευτή και τους απανταχού «καραμανλικούς» επιχειρήθηκε να σταλεί μήνυμα χθες. 
Ο Άρης, πάντως, θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί και με τους υπόλοιπους κορυφαίους του κόμματος, δύο εκ των οποίων διαθέτουν και ισχυρό μηχανισμό στην Αθήνα. Ποιούς; Μα το Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου