Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

"Από διαγνώσεις καλά πάμε,εχουμε πληθώρα γιατρών."



κωστας παντελακηςΤου Κώστα Παντελάκη*
Είναι απαραίτητη η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού και η είσοδος νέων προσώπων ικανών και τίμιων.
Το συστημα επιβιωνει με συνδικαλιστες, με γονους πολιτικων οικογενειων και με μαυρογιαλουρους της επαρχιας.
Δυστυχώς περισσεύει η μωροφιλοφοξία, η έπαρση, η κενοδοξία και ο κυνισμός από τους διατεθειμένους να ασχοληθούν με τη διαχείριση της εξουσίας.
Για να δεχτούν να εμπλακούν άνθρωποι με ανώτερο ψυχικό και διανοητικό επίπεδο, χρειάζεται να ξεκαθαρίσει κάποιος οριστικά το τοπίο από τους αρριβίστες.
Πρέπει να μείνουν οι λίγοι άφθαρτοι του παρελθόντος και να μπούνε στα πράγματα φερέλπιδες νέοι.
Στο παρασκήνιο, κατά βάθος ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει.
Αυτά που ζητούν είναι η καταστροφή της Ελλάδας.
Και αυτά που ζήτησαν και το παρελθόν ήταν η καταστροφή της Ελλάδας.
Αν συνεχίζουν να το κάνουν, δεν είναι μόνον από βλακεία ή δόλο.
Είναι και επειδή μας θεωρούν πολύ κατώτερούς τους, και επειδή μέσα από την υποτιμητική και καταστροφική μας αντιμετώπιση μπορούν να δικαιώνουν τους εαυτούς τους ότι τάχατες είναι ανώτεροι από εμάς.

Αν γίνει αυτό που προκρίνουν οι Γερμανοί να μείνει το χρέος όλο και απλά να πάρουμε μια τριακονταετή επιμήκυνση ,η Κρίση θα συνεχιστεί για τουλάχιστον είκοσι χρόνια.
Γιατί ο όγκος του χρέους θα σκιάζει κάθε επενδυτική προσπάθεια.
Άρα η όποια ανάπτυξη θα είναι αναιμική (αν υπάρξει ποτέ) ενώ για να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την ανεργία,θα θέλουμε ανάπτυξη πάνω από 4% κάθε χρόνο για πολλά χρόνια.
Οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι δεν θα δεχτούν εύκολα απομείωση του χρέους ,γιατί θα πρέπει να περάσει από τα κοινοβούλια τους ,από τη στιγμή που εμείς υπό την καθοδήγηση του Παπακωνσταντίνου από το 2010 και μετά μετατρέψαμε το ιδιωτικό χρέος της χώρας (χρέος σε τράπεζες που κουρεύεται σχετικά εύκολα) σε δημόσιο χρέος (χρέος προς κράτη που βέπετε τώρα πόσο δύσκολο είναι να κουρευτεί.
Ευνοικό για την Ελληνική οικονομία θα ειναι ,να διασυνδεθεί εκ των προτέρων και με αυτοποιημένο τρόπο ο ρυθμός αποπληρωμής των χρεών(των πραγματικων μετα το λογιστικο ελεγχο) με τα ποσοστά της ανάπτυξης όταν αυτή υπάρχει.
Την ρήτρα αυτη χρησιμοποίησε η Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ’50 και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να αποπληρώσει τα χρέη, τις αποζημιώσεις προς τρίτες χώρες και να χρηματοδοτήσει την δική της ανάπτυξη.
Οπότε κομματάκι δύσκολο να πουν τώρα ΌΧΙ οι Γερμανοί σε παρόμοιες λύσεις λόγω ύπαρξης Ευρωπαικού κεκτημένου.
Όμως το μέλλον της Ελλάδας παίζεται στην διαγραφη του απεχθους χρεους.
Γιατί εν τέλει ακόμα και άνθρωποι με υπερφυσικές ικανότητες να πάρουν τα ηνία,θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες απαραίτητες συνθήκες για να μπορούν να αναδείξουν την αξία τους.
Δεν έχουμε ακομη αποφασίσει τί δημόσιο θέλουμε,δημόσιο αποδοτικό, δημόσιο επιτελικού χαρακτήρα ή δημόσιο για την καταπολέμηση της ανεργίας ( με αξιοκρατικά κριτήρια).
Ας πάψει επιτέλους η επιθυμία το Δημόσιο να είναι μαγνήτης των ικανότερων και πιό άξιων νέων, πρέπει η ιδιωτική πρωτοβουλία να μην τους στερηθεί.
Το δημόσιο να έχει μικρότερους μισθούς σαν αντικίνητρο και οι περισσότερες εργασίες του να γίνονται εξωτερικά (outsourcing), να πάψει επιτέλους η πολυνομία και να διώκονται αμέσως οι διεφθαρμένοι και οκνηροί.
Μονον η επιχειρηματικότητα θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.
Οι νέες επιχειρήσεις, θα δημιουργήσουν νέες θεσεις εργασίας.

*Ο Κώστας Παντελάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου