Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Νέος πρόεδρος των δικηγόρων της Αθήνας ο Βασίλης Αλεξανδρής με 70,67%

Νέος πρόεδρος των δικηγόρων της Αθήνας ο Βασίλης Αλεξανδρής με 70,67% 


O Βασίλης Αλεξανδρής αναδείχθηκε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 70,67% έναντι 29,33% του αντιπάλου του και απερχόμενου προέδρου, Γιάννη Αδαμόπουλου.  

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο κ. Αλεξανδρής κατάφερε να συσπειρώσει τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, ενώ στον δεύτερο γύρο υποστηρίχθηκε και από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ο απερχόμενος πρόεδρος «χρεώθηκε» τα μέτρα της κυβέρνησης, φορολογικά ή ασφαλιστικά, με τα οποία δεν συμφώνησαν οι δικηγόροι και, πάντως, σε μεγάλο βαθμό επιβλήθηκαν από την τρόικα.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε:
«Αγαπητοί συνάδελφοι. Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν ειναι προσωπικό. Το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων. Αν το αποτέλεσμα αυτό χρεωθεί σε πρόσωπα, θα ειναι ηθελημένη παρερμηνεία της γνήσιας βούλησης των δικηγόρων. Δεν ειναι ημέρα αποτίμησης, σφαλμάτων και λαθών. Ειναι ημέρα κορύφωσης της απόφασης των δικηγόρων να αλλάξουν κεφάλαιο, να πανε σε άλλη εποχή. Οι διεκδικήσεις μας θα συντελεστουν με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους. Θελουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, να αυξήσουμε το κύρος και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπεια μας. Την απόφαση αυτή θελουμε να την πάρουμε και την υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς διαχωρισμούς. Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανένα κομματικό σχηματισμό. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε κάθε τροπο την αυτοτέλεια μας. Θελουμε και μπορούμε απο αύριο να χαράξουμε κοινή πορεία. Πορεία διεκδίκησης. Σας ευχαριστώ πολύ».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου