Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥΣ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ!!!


 Του Γιάννη  Λαϊνιώτη *

Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο Προβόπουλος, είναι αντιμνημονιακός ή λαϊκιστής, όπως χαρακτηρίζουν συνήθως οι «γαλαζοπράσινοι» βολεμένοι του συστήματος όποιον φωνάζει ότι ο κόσμος πεινάει και υποφέρει.

Ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι απαραίτητο θεσμικό γρανάζι του συστήματος, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, ο αξιοσέβαστος κ. Προβόπουλος, στην ετήσια έκθεσή του, περιγράφει με απόλυτους αριθμούς την πρωτοφανή φτώχεια που βιώνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, 2.535.000 άνθρωποι (το 23,1% του πληθυσμού) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας! Επιπλέον, ο πληθυσμός που ζει σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από τρεις μήνες συνολικά τον χρόνο, ανέρχεται σε 1.010.900 άτομα ή σε 16,1% του πληθυσμού ηλικίας 18-59 ετών.


Η βαθιά ύφεση, που διαρκεί περισσότερο από πέντε χρόνια τώρα, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί μεταπολεμικά στην Ευρώπη, αλλά και η ανεργία που πλησιάζει πλέον το 30%, όχι μόνο έχουν εξανεμίσει το όποιο εισόδημα είχαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, αλλά ανοίγουν διαρκώς την «ψαλίδα» της ανισότητας  και του κοινωνικού αποκλεισμού.  

Έτσι, είναι αναμενόμενο ότι, και σύμφωνα με την ΤτΕ, σημαντική είναι πια η επιδείνωση που καταγράφεται στη διάρκεια της κρίσης σε θέματα βασικών αναγκών, όπως οι συνθήκες στέγασης, ενώ αυξάνεται διαρκώς και η υλική στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

Σε απλά ελληνικά, όλο και περισσότερος κόσμος δυσκολεύεται όχι μόνο να βρει ένα κεραμίδι για να βάλει το κεφάλι του, αλλά ακόμη και να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαί! Εκεί μας κατάντησαν οι σημερινοί, επίδοξοι, σωτήρες της χώρας.

Και επαναλαμβάνω, για να μην έχουμε τίποτα παρεξηγήσεις, στην προκειμένη περίπτωση, όλα αυτά δεν είναι διαπιστώσεις των «λαϊκιστών», των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αλλά τα αναφέρει η ίδια η ΤτΕ, στην ετήσια έκθεσή της. Με άλλα λόγια, ο Προβόπουλος τα λέει! Το «καμάρι» τους, το πρωτοπαλίκαρο τους.

Αρκεί, όμως, που η συγκυβέρνηση, ενώ αυτές τις μέρες εκβιάζεται για μια ακόμη φορά απροκάλυπτα από την τρόικα, εξακολουθεί να πανηγυρίζει για το… πρωτογενές πλεόνασμα.

Μόνο που αυτό το ρημάδι το πρωτογενές πλεόνασμα, όσο πάει, «πνίγει» και περισσότερους Έλληνες. Μυστήριο πράγμα, βρε παιδί μου.


*ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου