Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΥΠΕΞ: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν την Ελλάδα απομονωμένη

ΥΠΕΞ: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν την Ελλάδα απομονωμένη

Τις τοποθετήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία σχολιάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή ισχυριζόντουσαν ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και έλαβαν άμεση και αποστομωτική απάντηση απο την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, τονίζοντας: «Χθες που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε τον Ελληνισμό της Μαριούπολης, για να μεταφέρει τη στήριξη και τη μέριμνα όχι μόνο τη κυβέρνησης, αλλά όλου του Ελληνικού λαού, τα ίδια κόμματα διαμαρτύρονται, γιατί ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών επισκέπτεται την Ουκρανία».
«Με την ίδια άνεση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ήθελαν πιο ενεργή παρουσία της Ελληνικής Προεδρίας στην ουκρανική κρίση - χωρίς να αντιλαμβάνονται πώς διαμορφώνονται οι κοινοτικές διαδικασίες και οι διεθνείς συσχετισμοί - μόλις ο κ.Βενιζέλος πήγε στο Κίεβο με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση και για την οικονομική στήριξη της χώρας και για την κρίση με την Ρωσία, εκφράζουν την αντίθεσή τους.
Θέλουν η Ελλάδα και ως χώρα και ως Προεδρία να διαφοροποιηθεί απο το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και όλης της διεθνούς κοινότητας. Να μην αναγνωρίσει τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάρχει διεθνής συνομιλητής και επιπλέον να ανακαλέσει τον Πρέσβη της στο Κίεβο. Κάτι που φυσικά δεν λέει ούτε η Ρωσία που μετέχει στις σχετικές διεθνείς επαφές» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
«Αυτή είναι η κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Θέλουν μία Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών, που, με αφορμή κάθε διεθνές πρόβλημα, μειώνει το διπλωματικό της κεφάλαιο και εκθέτει σε αυξημένους κινδύνους τα εθνικά της συμφέροντα.
Η δική μας αντίληψη είναι τελείως διαφορετική και επιτρέπει στην Ελλάδα να μετέχει αξιόπιστα στο Ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι, θωρακίζοντας τα εθνικά συμφέροντα.
Αν είχαν αποφύγει την κριτική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είχαν προστατεύσει και την αξιοπιστία τους και τη στοιχειώδη εθνική ενότητα. Δυστυχώς, θέλησαν να εκτεθούν, παρασυρόμενα από φτηνές μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασυγχώρητες στον τομέα αυτό», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου