Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Στην Αθήνα η αφέντρα του Τόνι και του Μπένι...

Στην Αθήνα η Άγκελα Μέρκελ
Επίσκεψη στην Αθήνα και, μάλιστα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προγραμματίζει η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως την δικομματική κυβέρνηση.
Η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα αλλά και η βούληση της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει, άμεσα, όλες τις εκκρεμότητες (ψήφιση νομοσχεδίου στη Βουλή μέχρι τις 31 Μαρτίου, έκδοση εφαρμοστικών εγκυκλίων κ.α.) φαίνεται ότι οδήγησε το Βερολίνο να οριστικοποιήσει την έλευση Μέρκελ στην Αθήνα.
Ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που αναμένεται κι αυτός να δώσει το "παρών" στη διμερή συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο, επενδύουν σημαντικά σε αυτή την επίσκεψη, έστω κι αν η Άγκελα Μέρκελ δεν απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας στην Ελλάδα. Το αντίθετο συμβαίνει!

Ωστόσο, για τους αρχηγούς της δικομματικής, η επιβεβαίωση δια στόματος της ισχυρής γερμανίδας της προόδου της ελληνικής οικονομίας αλλά και η... επιβεβαίωση ότι οι ευρωπαίοι θα αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης θεωρείται ότι μπορεί να δώσει πόντους σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ενόψει της κάλπης του Μαΐου.
Η έλευση Μέρκελ θα είναι η μία μόνον κίνηση στήριξης της Ελλάδας και της κυβέρνησης. Διότι το επόμενο βήμα αναμένεται να γίνει στο Eurogroup της 5ης Μαϊου, όταν και η Αθήνα αναμένει από την Ευρωζώνη επίσημη "σήμα" για ρύθμιση του χρέους.
Νωρίτερα, την 1η Απριλίου, από την Αθήνα, η κυβέρνηση αναμένει την απελευθέρωση των δόσεων που εκκρεμούν ήδη εδώ και μήνες προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με τα περίπου 9 δισ ομολόγων που πρέπει να πληρωθούν εντός του Μαΐου.
Όχι, ούτε η Άγκελα Μέρκελ, ούτε το Eurogroup αναμένεται να πουν στους Έλληνες ότι θα "κουρέψουν" το ελληνικό χρέος.
Άλλωστε, τα εθνικά τους ακροατήρια παραμένουν έντονα επιφυλακτικά έναντι της Αθήνας και επίσης καλοί αποδέκτες των μηνυμάτων των ευρωσκεπτικιστών.
Ωστόσο, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούν βάσιμα πώς το μήνυμα θα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τους βοηθήσει ενόψει κάλπης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου