Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οι πραγματικοί ιδεολόγοι στους Ανεξάρτητους Έλληνες

 

Πόσοι είναι αυτοί που ξεκινούν μια προσπάθεια για την υλοποίηση ή την μεταλαμπάδευση  κάποιας Ιδέας και μετά από λίγο βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια την Ιδέα;
Αρχικά ίσως θα έπρεπε να γίνει μια εσωτερική αναζήτηση και ένας εσωτερικός διάλογος, ώστε να ανακαλύψουμε τι ακριβώς πιστεύει ο καθένας. Τι θέση θεωρεί πως πρέπει και αξίζει να κατέχει σε αυτή τη μάχη ιδεών; Είναι η μόδα των καιρών ίσως. Μια μόδα που σε θέλει ιδεολογικά βάρβαρο. Η μόδα που ορίζει πως, όταν διαφωνείς, όταν δεν γνωρίζεις, όταν δεν σου δίνονται εγγυήσεις, πρέπει να διαφοροποιηθείς.
«Διαίρει και βασίλευε»
Αναρωτιέμαι τι θα έκαναν όλοι αυτοί, οι ‘’περισσότερο’’ Έλληνες από εμάς, εάν βρισκόντουσαν σε μια μάχη κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και κάποιος από τους τότε οπλαρχηγούς και πρωτοστάτες δεν  τους έδινε λογαριασμό για τον τρόπο που θα αντιμετώπιζαν τον Δράμαλη η τον Ιμπραήμ  πχ.  Όταν λέω ότι δεν θα τους έδινε λογαριασμό, εννοώ ότι δεν θα αποκάλυπτε τα σχέδια της μάχης και άλλα πράγματα που αυτός θα θεωρούσε σωστό να μην ειπωθούν. Ερχόμενος στα του σήμερα, κάποιοι νομίζουν ότι γνωρίζουν πως ‘’παίζεται’’ το παιχνίδι, κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους όλων των υπολοίπων και γνώστες  μιας αλήθειας που μόνον εκείνοι μπορούν να δουν.
Εδώ έρχεται ξανά η ερώτηση. Τι θεωρείτε κύριοι πως είστε σε αυτόν τον αγώνα; Τόσο καιρό  προβάλατε τον εαυτό σας ,σαν απλό στρατιώτη και ξαφνικά, ένας απλός πλην όμως πολύ σημαντικός στρατιώτης αποκτά αλάνθαστη και αμετανόητη γνώση για τις τακτικές ολόκληρου του στρατεύματος; Και ξαφνικά, διαφωνεί(εδώ να προσθέσω ότι κάποιος διαφωνεί όταν γνωρίζει πάνω σε τι είναι η διαφωνία του. Όταν χωρίς να έχει γνώση των πραγμάτων, απλά είναι αντίθετος, μπαίνει σε άλλα μονοπάτια) και αποχωρεί από την μάχη προβάλλοντας την διαφωνία του και προσπαθώντας να παρασύρει και άλλους, αυτό νομίζω ονομάζεται προδοσία.
Χορτάσαμε!

Στην Μάχη των Θερμοπύλων όταν πλέον όλοι γνώριζαν ότι τους περιμένει ένδοξο τέλος, μόνο οι 300 έμειναν. Λίγοι είναι αυτοί που αντέχουν την αλήθεια μέχρι το τέλος. Λίγοι είναι αυτοί που είναι Ιδεολόγοι, δυστυχώς  πολύ λιγότεροι από τους ΄΄αμπελοφιλόσοφους΄΄ .
Όποιος ξεκινάει μια μάχη και στην πρώτη ευκαιρία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί  καταστάσεις και προσωπικές θυσίες άλλων, καταδικάζει τη διάρκεια του ονόματός τους στα βιολογικά του χρόνια. Όποιος είναι έτοιμος να παλέψει μέχρι τέλους για μια αρχική και Ελεύθερη Ιδέα, κάνοντας στην άκρη την ματαιοδοξία και τα προσωπικά του πάθη, είναι έτοιμος να γίνει Ελεύθερος μεταξύ Ελευθέρων  και να ενσωματωθεί στην ίδια την Ιδέα και να κάνει πράξη αυτό που λέμε αιωνιότητα και υστεροφημία .
Προσοχή λοιπόν  τα συμπεράσματα είναι:
     Ελαττώστε την εγωπάθεια
     Για να γίνετε κάποιοι, πρέπει πρώτα να παλέψετε (όχι να προσποιήστε τους παντογνώστες και τους κριτές των όλων, απλά επειδή δεν είστε οπλισμένοι με το θάρρος που χρειάζεται για να παλέψετε, να υποστηρίξετε και να πιστέψετε σε μια ιδέα) 
      Η αναγνώριση έρχεται μέσα από την Ελεύθερη κοινωνία  και όχι από το απομονωμένο ΕΓΩ
Τα παραπάνω στοιχεία δεν θα τα αναγνωρίσει κανείς από αυτούς.
Ο μόνος λόγος που ειπώθηκαν είναι για να γνωρίζουν οι πραγματικοί ιδεολόγοι ότι δεν είναι μόνοι τους!


οΙΩΝός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου