Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ούτε σφαίρα δεν έπεσε: Παραδόθηκαν όλοι οι Ουκρανοί Πεζοναύτες σε Perevalnoye και Feodosiya


Ποιο τελεσίγραφο και ποιες ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ή "συνοριοφύλακες"; Παραδόθηκαν πριν από λίγη ώρα οι κύριες εναπομείνασες φρουρές στην Κριμαία, οι οποίες αποτελούνται έτσι ή αλλιώς από ρωσόφωνους στρατιώτες (ορισμένοι δυτικο-ουκρανοί αξιωματικοί αρχικά αρνήθηκαν αλλά εν συνεχεία πείστηκαν) στις ρωσικές δυνάμεις καθώς και στις δυνάμεις της Vnevedomstvenaya Okhrana οι οποίοι πολιορκούσαν από την Παρασκευή το βράδυ τις εγκαταστάσεις του.

H ουκρανική 36η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Επακτίου Αμυνης που εδρεύει σε στρατόπεδο στο χωριό Perevalnoye κοντά την Συμφερόπολη, η οποία επρόκειτο να κτυπηθεί χθες διασώθηκε την τελευταία στιγμή όταν οΑρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) της Ουκρανίας, Ντενίς Μπερεζόφσκι τους είπε ότι οφείλουν πίστη στο λαό της Κριμαίας. Έξω από το στρατόπεδο είχαν συγκεντρωθεί 1000 άτομα προσωπικό των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και του φορέα παροχής υπηρεσιών ασφάλειας Vnevedomstvenaya Okhrana (είναι οι στρατιώτες χωρίς διακριτικά που βλέπουμε).
H εικόνα είναι από την πύλη του στρατοπέδου. Μέσα βρίσκονται οι Ουκρανοί και φράζουν την είσοδο με ένα ΤΟΜΑ BMP-2 και έξω οι Ρώσοι. Στους περίπου 50 Ουκρανούς που βρίσκονταν στην βάση προστέθηκαν και άλλοι 30-50 που μπήκαν την τελευταία στιγμή πριν ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός της βάσης.
Επίσης παραδόθηκαν στις "Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κριμαίας" οι πεζοναύτες που πολιορκούντο στην βόρεια κριμαϊκή πόλη της Feodosiya.
 
Άλλες σοβαρές μονάδες δεν υπάρχουν.
 
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας Rustam Temirgaliyev μιλώντας στο στο πρακτορείο ειδήσεων Itar-TASS επιβεβαίωσε το γεγονός και καλωσόρισε τους παραδοθέντες στις Δυνάμεις Αυτοάμυνας.
 
"Επί του παρόντος, οι στρατιωτικοί παραιτούνται από τον ουκρανικό Στρατό σε μαζικά. Χιλιάδες στρατιώτες, ναύτες και αεροπόροι είναι έτοιμοι να ορκιστούν πίστη στον λαό της Κριμαίας. Σήμερα καλοσωρίζουμε το προσωπικό που εγκαταλείπει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Τους προσφέρουμε την δυνατότητα να ενταχθούν στις Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κριμαίας."
 
Ο Temirgaliyev, περιέγραψε την κατάσταση στην Κριμαία ως ήρεμη και έτσι είναι.
 
Καμμιά ένοπλη σύγκρουση δεν καταγράφτηκε στην αυτόνομη περιοχή."Παρά την υστερία των κενρικών ουκρανικών ΜΜΕ, η κατάσταση στην Χερσόνησο είναι παντελώς ήρεμη. Δεν υπάρχουν συγκρούσεις στην Κριμαία τις τελευταίες 24 ώρες. Η Κριμαία διατήρησε την διεθνική της ειρήνη. Η Κριμαϊκή Άνοιξη είναι απόλυτα ειρηνική. Δεν καταγράφηκε ούτε μία ένοπλη σύγκρουση".
 
Ταυτοχρόνως καταγράφεται και μία υψηλού διπλωματικού επιπέδου κίνηση:Διαβουλεύσεις βρίκσνται σε εξελιξη μεταξύ της Κριμαίας και του πρόεδρου του Ταταρστάν, Rustam Minnikhanov, ώστε ο πρόεδρος του Tatarstan, να αποτελέσει τον μεσάζοντα μεταξύ της Κριμαίας και των Mejlis που αποτελούν την Κριμαϊκή Ταταρική κοινότητα.
 
“Συζητάμε εάν ο Rustam Minnikhanov, ο πρόεδρος του Tatarstan, μπορεί να δράσει ως εγγυητής συμφωνιών μεταξύ της κριμαϊκής κυβέρνησης και των Κριμάιων Τατάρων των Mejlis.Είμαστε στις συζητήσεις και ελπίζουμε να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία σε δύο ή τρεις μέρες.Έτσι δεν θα απειληθεί η διεθνική ειρήνη στην Χερσόνησο, και η αυτονομία της." δήλωσε ο Rustam Minnikhanov μετά την συνάντησή του με Τατάρους ηγέτες.Ο Rustam Minnikhanov συμφώνησε ότι θα τους δοθεί οικονομική βοήθεια 24 εκατ.δολαρίων για πρόγραμμα υποστήριξης Τατάρων που είχαν στο παρελθόν εκδιωχθεί στα "χρυσά" χρόνια του Στάλιν. Κάτι που βρήκε σύμφωνους τους Τατάρους.
 
Σκοπός των κριμαϊκών Αρχών είναι να συνεργαστούν με τους Τατάρους στους οποίους θα προσφερθουν και θέσεις κλειδιά στην διοίκηση και στην κυβέρνηση (υπουργικές θέσεις) όπως και στο Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας, που θα περιλαμβάνουν την θέση του αντιπροέδρου, δύο θέσεις υπουργών, και υφυπουργούς σε αριθμό υπουργείων..
 
Ο Kamil Samigullin, ο ηγέτης του Spiritual Administration of Muslims of Tatarstan,συνάντησε τους ηγέτες των Κριμαίων Τατάρων και τους προτρεψε να επιλέξουν την ειρηνική λύση της αυτονομίας. 
 
Είναι γνωστό ότι ορισμένοι εξτρεμιστές Τάταροι έδρασαν ως πράκτορες του Κιέβου στα επεισόδια του Κιέβου, ενώ κάποιοι από αυτούς πολέμησαν και στην Συρία σκοτώνοντας Ελληνορθόδοξους.
 
Παρόλα αυτά η πλειοψηφία τους που μένει στην Κριμαία καταλαβαίνουν ποιο είναι το συμφέρον τους. Άλλωστε με τους Ρώσους θα ζήσουν, οι Αμερικανοί είναι πολύ μακριά, και δεν τους ενδιαφέρει τι θα πάθουν.

  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου