Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Στόχος τους είναι να αποδεχθούμε έναν παραλογισμό που τους εξυπηρετεί.


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη*

Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση "αναφοράς-benchmarking" σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο.
Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.
Από τήν υιοθέτηση του πρώτου μνημονίου και μετά, οι παραβιάσεις της δημοκρατίας με κοινοβουλευτικό μανδύα γενικεύτηκαν για να κορυφωθούν με αυτή την κυβέρνηση, του "μπόνους" των 50 εδρών.
Τό τελευταίο μεγάλο επιχείρημα για την επιβεβαίωση του success story είναι η έξοδος στις αγορές.Μία έξοδος που και προσυμφωνημένη είναι -άρα ελεγχόμενη- και δεν σημαίνει ότι τελειώνουν τα μνημόνια,ούτε, φυσικά, ότι πάει καλά η οικονομία.
Με 2 εκατομμύρια ανέργους, 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους, 250 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν βάλει λουκέτο, 30% του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, 1 εκατομμύριο νοικοκυριά να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το δημόσιο σύστημα υγείας να καταρρέει και τη δημόσια παιδεία να διαλύεται, δεν φαίνεται να γίναμε και Ελβετία.
Στόχος τους είναι να αποδεχθούμε έναν παραλογισμό που τους εξυπηρετεί.
Είτε από φόβο, είτε μένοντας αδρανείς είτε "καταπίνοντας" την προπαγάνδα.
Μα δείτε τι λένε οι διεθνείς οίκοι αξιολογήσεων είναι το επιχείρημα.

Μας βομβαρδίζουν με προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ειδικών, που αν η διεθνής οικονομία ήταν στο στοίχημα, θα ήταν οι αγαπημένοι του κουβά.
Ο κεντρικός πυλώνας του συστήματος της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορούμε να δούμε ότι δεν έπεσε έξω μόνο σε κάποιες προβλέψεις για την ύφεση, αλλά αγνόησε όλα τα "καμπανάκια" που χτύπαγαν τη δεκαετία του 2000 και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την κρίση, όπως η αύξηση των δανείων προς τις χώρες της περιφέρειας και η μεγέθυνση των ελλειμμάτων στα ισοζύγια πληρωμών.
Οι τεχνοκράτες που έλεγαν τότε ότι με το ευρώ "δεν έχει σημασία" αν υπάρχουν ελλείμματα στις συναλλαγές μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, είναι σήμερα εκείνοι που επιβάλλουν στους λαούς την εξαθλίωση για να περιορίσουν τα ελλείμματα αυτά.
Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και οι παπαγάλοι της, μας συμβουλεύουν μην ακούμε αυτούς που μας λένε πως δεν γίνεται να αποκλειστήκαμε από τις αγορές το 2010 με χρέος 123% του ΑΕΠ που δεν ήταν βιώσιμο και να βγούμε τώρα με χρέος στο 173% του ΑΕΠ.
Δεν πρέπει μάς λένε να ακούμε όλους αυτούς που μιλούν για απάτη εις βάρος του λαού και της Δημοκρατίας... Εντάξει τότε, δεν τους ακούμε.
Άς εμπιστευτούμε την κυβέρνηση,νά την πιάσουμε από το χέρι και νά βγούμε στις αγορές.
Θα είναι ωραία,μπορεί να βρούμε και προσφορές στα κηπευτικά.


* Ο Κώστας Παντελάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου