Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΝΔ+ΠΑΣΟΚ: Νομιμοποίηση, τέλος – Με 22+8% μετατράπηκαν σε «λαθρεπιβάτες της εξουσίας»

SamarasVenizelos10L 

 ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΝΔ

«Σφυρίζει αδιάφορα» ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς μετά το χθεσινό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές που δίνει αθροιστικά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 30-31%, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά για να αντιμετωπιστούν με μία επίδειξη άγνοιας της πραγματικότητας.
Και μπορεί να μην κινδυνεύει άμεσα από το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος … δεν θέλει να κυβερνήσει τώρα και με το ζόρι βγήκε από το στόμα του Α.Τσίπρα η φράση «έλλειψη νομιμοποίησης» μετά το αποτέλεσμα που δίνει προβάδισμα στο αριστερό κόμμα 3,4% περίπου, αλλά κινδυνεύει ο Α.Σαμαράς άμεσα από το εσωτερικό του κόμματός του.
Για την ακρίβεια του χρεώνουν πολλές λάθος κινήσεις, ειδικά στην επιλογή των υποψηφίων σε δήμους και περιφέρειες που χάθηκαν για τη ΝΔ.
Το χθεσινό tweet του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και άτυπου νυν εκπροσώπου του Κ.Καραμανλή, του Ε.Αντώναρου, είναι χαρακτηριστικό:«Πάνε όλες οι πολύ μεγάλες πόλεις της χώρας – ΧΑΘΗΚΑΝ για τη Νέα Δημοκρατία: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Βόλος».
Αυτό θυμίζει περισσότερο τελευταία προειδοποίηση «capo dei capi» σε … πρωτοπαλίκαρο που έκανε το μοιραίο σφάλμα, παρά συνήθη πολιτική κριτική…


Το defencenet.gr αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο τον δείπνο των 11 βουλευτών που συζήτησαν την διαδοχή στη ΝΔ. Το μόνο που μπορεί να καθυστερήσει τις εξελίξεις είναι η μέχρι στιγμής διαφωνία στο όνομα του διαδόχου μεταξύ των τάσεων και ομάδων του κόμμαατος
Ο Α.Σαμαράς ξέρει τι του έρχεται κι επειδή είναι επίμονος παίκτης ετοιμάζεται για την άμυνά του έστω και αν η γενική «φυσική του κατάσταση» δεν είναι και η καλύτερη…
Κατ’αρχήν θα κάνει ανασχηματισμό. Αμεσα. Θα αλλάξει ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο ή τουλάχιστον εκείνο που θα του επιτρέψει η τρόϊκα να αλλάξει, γιατί μην ξεχνάμε ότι έχει περιορισμένες αρμοδιότητες σε σημαντικό αριθμό υπουργείων που ελέγχονται απόλυτα από την τρόικα.
Μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχασαν 11% της δύναμής του του Ιουνίου του 2012. Περιθώρια δεν έχει άλλα.
Μπορεί να μην γνώρισε την συντριβή του Μαΐου του 2012, αλλά από το -6,5% με όλα τα ΜΜΕ και τις τράπεζες να τις ελέγχει (και να τον ελέγχουν…) και με έναν ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει από τη μία γκάφα στην άλλη και τα στελέχη του, κάτι Παπαδημούληδες και Λαφαζάνηδες να δημιουργούν το ένα πρόβλημα μετά το άλλο, θα μπορούσε να πάει και καλύτερα.
Πλέον όμως η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα και επί ημερών του Α.Σαμαρά για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία ένα αριστερό κόμμα κερδίζει μια εθνική αναμέτρηση και μάλιστα με σημαντική διαφορά.
Πάει και το «πρωτογενές πλεόνασμα» πάει και «η επιστροφή στις αγορές», όλα «κάηκαν» χθες.
Και τώρα, τι; Θα παίξει το «χαρτί» της μετακύλισης του χρέους και της δέσμευσης της χώρας για 50 χρόνια με ένα απεχθές και εν πολλοίς παράνομο χρέος; Με ποια προσόντα; Με το 22%; Συν το 8% που πήρε το «δεκανίκι» του, το ΠΑΣΟΚ;
O A.Tσίπρας είχε δίκιο όταν είπε ότι «Ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς. Η ΝΔ χάνει 7 μονάδες από το ποσοστό του Ιουνίου του 2012 και το ΠΑΣΟΚ- παρότι άλλαξε όνομα- 5 μονάδες. Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69. Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί ο κ. Σαμαράς το θέμα του χρέους με αυτά τα ποσοστά; Με τι πολιτική νομιμοποίηση θα έρθει να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα και το νέο μνημόνιο που έχει ήδη αποφασίσει και κράτησε κρυφό στο συρτάρι μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές;».
Και που θα στηριχθεί ο Α.Σαμαράς; Η ΔΗΜΑΡ «πέθανε». Για την ακρίβεια, «πνίγηκε» στο Ποτάμι.
Βέβαια έχει ακόμα καμιά δεκαριά βουλευτές να προσφέρει βορρά στον κυβερνητικό μινώταυρο για να ικανοποιηθεί και ο Μπίστης με τον «γαμπρό» που θέλουν κυβέρνηση οπωσδήποτε, αλλά πώς νομιμοποιείται η ΔΗΜΑΡ να ψηφίζει κάτι τέτοιο;
Και υπάρχουν και ειδικά δικαστήρια μετά τις εκλογές, αν κάποιος προχωρήσει σε κινήσεις δέσμευσης της χώρας τέτοιας έκτασης χωρίς πρόσφατη δημοκρατική νομιμοποίηση.
Mέχρι στιγμής με ενσωμάτωση του 79,12% της καταμέτρησης στην Επικράτεια τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ 26,58% (έξι έδρες)
ΝΔ 22,74% (πέντε έδρες)
ΧΑ 9,38% (τρεις έδρες)
Ελιά 8,03% (δύο έδρες)
Ποτάμι 6,61% (δύο έδρες)
ΚΚΕ 6,07% (δύο έδρες)
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,45% (μία έδρα)
ΛΑΟΣ 2,70%
Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 1,39%
ΔΗΜΑΡ 1,23%

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου