Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ο προεκλογικός αγώνας στην Ελλάδα και τα ¨φαντάσματα¨.

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ  ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
¨ω του παραδόξου θαύματος … η πηγή της ζωής …¨
310
¨ Πρωτοβουλία ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος αναλαμβάνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος, ζητώντας την ενεργοποίηση των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης…..και ζητεί από τους σημερινούς περιφερειάρχες να συνυπογράψουν επιστολή μαζί με τους υποψηφίους για τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Παράλληλα, παραθέτει σχέδιο επιστολής προς τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης¨ Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 11/05/2014

Μ ε αλλεπάλληλα άρθρα από τον Νοέμβριο του 2013 επισημάνθηκε από αρθρογράφους η σοβαρότητα του θέματος.

Σήμερα η ανάγκη της προβολής έκανε το ¨θαύμα¨ της και η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μετά τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα του κ. Ερτνογάν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ¨παίζει¨ δυναμικά και στις ανάγκες των Ελληνικών προεκλογικών προτεραιοτήτων.


Είχαμε επισημάνει ότι η ανακίνηση του θέματος της μετατροπής σε τέμενος της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ θα ανοίξει γεωπολιτικούς ασκούς .

Και επαληθευτήκαμε εκ των υστέρων με την ανάσυρση στην επικαιρότητα οικονομικών σκανδάλων της τουρκικής ελίτ και αργότερα με τις αποκαλυπτικές ανατροπές συμμαχιών και ισορροπιών στην κεντρική Ευρώπη που έφεραν τα πάνω κάτω( βλ. Ουκρανία).

Σαν να άνοιξαν οι καταπακτές και οι κρυφές πόρτες της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και βγήκαν τα ¨φαντάσματα της ιστορίας¨ για να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς.

Και για φαντάσματα και ¨κατάρες¨ που σχετίζονται με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δεν μιλάμε εμείς αλλά οι πρόσφατες ηλεκτρονικές εκδόσεις τουρκικών εφημερίδων βλ. http://www.skylife.com/Άρθρο: Hasan Mert Kaya Αγία Σοφία, Τζαμί των Σουλτάνων όπου ο ο Δρ Αχμέτ Akgündüz * αναφέρεται σε κάποιο Έγγραφο που σχετίζεται με την Αγία Σοφία σαν Ίδρυμα του Κατακτητή Μωάμεθ όπου περιέχει την ιστορία του συνολικού συγκροτήματος του κεντρικού κτιρίου και αυτών του περιβάλλοντος χώρου.. Στο τέλος αυτού του κειμένου υπάρχουν και κάποια σκληρά λόγια για εκείνους που θα παραβιάζουν τους όρους του ιδρύματος. Ο ίδιος αρθρογράφος καταλήγει ¨Βάζοντας στην άκρη ιστορικές αντιπαλότητες και αμοιβαίες εχθροπραξίες, η Αγία Σοφία πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν στην πνευματική αύρα που τόσο επιθυμεί.¨ εννοεί σαν τέμενος.

Και άλλες έντυπες εκδόσεις όπως η http://www.bugun.com.tr/

Κυριακή 11 Μαΐου 2014 συσχετίζει την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με την εκδίωξη των Τούρκων από την Ευρώπη , την πτώση του Σουλτάνου , τις ενέργειες των Βρετανών να μετατραπεί σε μουσείο και το αμφιλεγόμενο διάταγμα του Κεμάλ για την μετατροπή της σε μουσείο. Αλλά και η http://www.f5haber.com/ http://www.radikal.com.tr/ εχθές ασχολούνται με το θέμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Οι τούρκοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα στο παρά 5΄ της λήξης του προεκλογικού αγώνα προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τραγικές ολιγωρίες.

Μήπως αγαπητοί υποψήφιοι περιφερειάρχες καθυστερήσατε;

Έχουμε μία απορία αυτή την επιστολή πόσοι δήμαρχοι της Μακεδονίας και της Θράκης θα την υπογράψουνε ονομαστικά;

Εμπρός τρέξτε να προλάβετε γιατί σε λίγο μπορεί να ανοίξουν και οι καταπακτές της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα.

Τελικά η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ¨δεν χωρατεύει¨.



Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου