Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Καμμένος : Κατάλυση της Δημοκρατίας . Ζητά παραίτηση Αθανασίου





c78431638913d5a00c54d06cdb799761_XL
Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με δήλωση του από την Αλεξανδρούπολη την οποία …

… επισκέπτεται με αφορμή ρεπορτάζ στο οποίο πρόεδρος πρωτοδικών φέρεται να έχει καταγγέλλει στον κ. Αθανασίου την εμπλοκή του προέδρου του Αρείου Πάγου σε αστική υπόθεση, μετά από αγωγή που είχε καταθέσει ο υπουργός Υγείας εναντίον του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με δήλωση του από την Αλεξανδρούπολη την οποία επισκέπτεται. Ο λόγος, η υπόθεση αντιδικίας που έχει με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνει λόγο για κατάλυση της Δημοκρατίας. «Πριν από λίγες ώρες σε μια ανάρτηση του ιστότοπου “zougla.gr” φέρεται πρόεδρος πρωτοδικών να έχει καταγγείλει στον υπουργό της Δικαιοσύνης την εμπλοκή του προέδρου του Αρείου Πάγου σε αστική υπόθεση του υπουργού Υγείας, μέλος της κυβέρνησης δηλαδή, εναντίον μου, ζητώντας και απαιτώντας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου να πάρει συγκεκριμένη απόφαση η δικαστής, η οποία και αρνήθηκε», είπε ο κ. Καμμένος

«Αυτό αποτελεί κατάλυση της Δημοκρατίας. Αυτό σε συνδυασμό με το τηλέφωνο που αποκάλυψε ο κ. Μπαλτάκος, ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή ο υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, από φαινόμενα που έχουμε τις τελευταίες ημέρες, όπως η δίκη της Energa, όπου το κράτος δεν παρέστη ως πολιτικός ενάγων για τα 250 εκατομμύρια που έχασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βορίδης ήταν ο δικηγόρος υπεράσπισης των φίλων του κ. Ψυχάρη, που κατέθεσε ως μάρτυρας, δείχνουν ότι έχουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κατάλυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Ζητάω, από εδώ από την Αλεξανδρούπολη, την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, άμεσα και τη διερεύνηση της υπόθεσης από Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου