Τρίτη 6 Μαΐου 2014

"Όχι" της Ρουμανίας στην φιλοπολεμική πολιτική έναντι της Ρωσίας



Η Ρουμανία φαίνεται κατάλαβε το λάθος που πήγε να κάνει όταν πριν λίγες μέρες αποφάσισε να ασκήσει φιλοπολεμική πολιτική έναντι της Ρωσίας και της Υπερδνειστερίας με την εκτέλεση ασκήσεων και την συγκέντρωση στρατευμάτων στην περιοχή των συνόρων με την Μολδαβία και έτσι σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση που ουσιαστικά σημαίνει υποχώρηση έναντι των ρωσικών αξιώσεων.


Η Ρουμανία σέβεται τη συνταγματική ουδετερότητα της Μολδαβίας και δεν έχει σχέδια να την υπερασπισθεί στρατιωτικά, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και τις πιθανές ενέργειες της Ρωσίας στην Υπερδνειστερία.

“Θα ήθελα να ενημερώσω και τους Ρουμάνους και τους Μολδαβούς και τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών, ότι η Ρουμανία δεν έχει σχέδια υπεράσπισης της Μολδαβίας με στρατιωτικά μέσα. Πάνω από όλα εμείς ως δημοκρατική χώρα, σεβόμαστε το συνταγματικό καθεστώς της ουδετερότητας της γειτονικής χώρας και η Ρουμανία δεν σκοπεύει να παραβιάσει το καθεστώς αυτό», είπε ο Μπασέσκου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της Ρουμανίας, πρέπει να επικεντρωθεί στην παροχή οικονομικής βοήθειας προς τη Μολδαβία, καθώς και για την υλοποίηση των κοινών ενεργειακών έργων, όπως η ολοκλήρωση του αγωγού «Iaşi-Ungheni», σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου