Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Χάος στα εκλογικά: Ψηφοφόροι παίρνουν μόνοι τους ψηφοδέλτια και καταγγέλλουν ελλείψεις



Τραγελαφικές καταστάσεις σε πολλά εκλογικά τμήματα λόγω έλλειψης εφορευτικών επιτροπών. Καταγγελίες για έλλειψη ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων.

Ενώ το υπουργείο εσωτερικών υποστηρίζει ότι ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, καταφθάνουν σοβαρές ενδείξεις για το αντίθετο:

Τουλάχιστον 15 καταγγελίες έχουν καταφτάσει μέχρι στιγμής στο νομικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ από εκλογικά τμήματα με τις οποίες πληροφορούν ότι δεν δίδονται ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. (πηγή: Στο Κόκκινο)

Η Ηρώ Διώτη καταγγέλλει μέσω Facebook: Χωρίς εφορευτικές επιτροπές, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους μονο, ανοιχτά να επιλέγεις ποιο ευρωψηφοδέλτιο επιθυμείς, με διαδικασια χωρίς ανθρώπους να την βγάλουν εις πέρας, γίνονται εκλογές; κι όμως... Λαρισα, 12:18

Σε ρεπορτάζ του PatrasTimes.gr αναφέρεται:

Τραγελαφικές καταστάσεις, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας διαδραματίζονται από το πρωί στα εκλογικά τμήματα της Πάτρας.

Η μη εμφάνιση των μελών στις εφορευτικές επιτροπές οδήγησε σε αυθαίρετες «λύσεις» στο πρόβλημα της παράδοσης ψηφοδελτίων στους εκλογείς σε πολλά από τα εκλογικά τμήματα .

Χαρακτηριστικά παραδείγματα δύο από τα πιο πολυπληθή συγκροτήματα αυτά του 7ου Λυκείου και του πρώην ΕΠΑΛ στο τέρμα της οδού Αγ. Σοφίας όπου οι ψηφοφόροι για την ευρωβουλή έπαιρναν όποιο από τα ψηφοδέλτια επιθυμούσαν προς γενική θεά και κατάπληξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου