Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Κόντρα μεταξύ του κινήματος Γκιουλέν και Ερντογάν για την Αγία Σοφία Αφορμή οι φήμες ότι το κυβερνών κόμμα ετοιμάζει σχέδιο ανοίγματος της για προσκύνημα στους μουσουλμάνους


Κόντρα μεταξύ του κινήματος Γκιουλέν και Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Η Αγία Σοφία είναι η νέα μεγάλη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του κινήματος Γκιουλέν και της κυβέρνησης Ερντογάν έπειτα από τις φήμες που κυκλοφορούν τελευταία ότι το κυβερνών κόμμα ετοιμάζει σχέδιο ανοίγματος της Αγίας Σοφιάς για προσκύνημα στους μουσουλμάνους.
Την Πέμπτη, η εφημερίδα Γενί Σαφάκ η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση, κατηγορεί την κοινότητα Γκιουλέν ότι προσπαθεί να ξεσηκώνει την διεθνή κοινότητα εναντίον της Τουρκίας αποκαλύπτοντας το σχετικό σχέδιο που επεξεργάζεται η τουρκική κυβέρνηση.
Όπως αναφέρεται συζητείται μια φόρμουλα ώστε χωρίς να διαφοροποιηθεί το καθεστώς μουσείου της Αγίας Σοφιάς, από το μεσημέρι και μετά να καλύπτονται με μαύρο φως τα ψηφιδωτά και ανάγλυφα της Αγιάς Σοφιάς και να μετατρέπεται σε χώρο θα μουσουλμανική προσευχή.
Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, το κίνημα Γκιουλέν όταν έμαθε για το σχέδιο ξεκίνησε εκστρατεία με στόχο να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση με το προεδρικό σύστημα ξεκινάει πάλι σχέδιο άλωσης. Από την άλλη ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, η κοινότητα Γκιουλέν είχε στηρίξει τον παραιτηθέντα από το ΑΚΡ βουλευτή Χαμί Γιλντιρίμ που είχε προτείνει να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος.
Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου