Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ «υπέρ της Ευρώπης των Εθνών-κρατών».


ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝ.ΕΛ.

Παγκόσμια Ημέρα της Ευρώπης

Σήμερα, Παρασκευή 9 Μαΐου 2014,γιορτάζεται ξανά… η δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης !

 Η Ευρώπη δημιουργήθηκε για την ειρήνη, τη διατήρηση της διαφορετικότητας, την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του δικαίου, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ . ..στην πορεία του χρόνου  η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας, του δικαίου κι όλων των ανθρώπινων αξιών μεταλλάχτηκε δυστυχώς στην Ευρώπη των «αγοραίων ηθών». 

Σήμερα, η Γερμανική Ευρώπη- γιατί έτσι κατάντησε  η Ευρώπη μας- η Ευρώπη των απανταχού υποτακτικών, των πολιτικών λιτότητας που έχει επιβάλει το διευθυντήριό της στο Βερολίνο, αδιάκοπτα και συναινετικά χαράσσει έντεχνες πολιτικές με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον … λες κι έχει χρώμα κι άρωμα χρήματος η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη.

Που είναι σήμερα άραγε  οι πολιτικές της ισότητας που ονειρεύτηκαν οι προικισμένοι ηγέτες κάποτε, η προστασία του περιβάλλοντος σε σύγκρουση με τις πολιτικές άκριτης ανάπτυξης, τα συστήματα εκσυγχρονισμού των δημοσίων διοικήσεων, που είναι  η Γηραιά Ευρώπη του Διαφωτισμού  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν το Ευρωπαϊκό όραμα σήμερα ορίζεται από τα σκάνδαλα που προκαλούν οι εταιρικοί κολοσσοί για να προωθήσουν προϊόντα τους στις αναπτυσσόμενες χώρες του Νότου, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στις κυβερνήσεις της διαφθοράς και της διαπλοκής ...

Δεν νιώθω Ευρωπαία πολίτης στην Ευρώπη του σήμερα όταν το όραμα της «Ενωμένης Ευρώπης» μεταλλάσσεται  σε Γερμανική Ηγεμονία  και οι αποφάσεις για τη μοίρα των λαών της λαμβάνονται στο Βερολίνο και επικυρώνονται στις Βρυξέλες. 

Όταν η Ευρώπη του σήμερα  μου στερεί το δικαίωμα να υπάρχω… πως να αισθανθώ αλληλέγγυα… όταν δεν μου παρέχει η Ευρώπη του σήμερα καμία αίσθηση προστασίας… όταν  μας απειλούν, παρεμβαίνουν ανεπίτρεπτα στα εσωτερικά του κράτους μας, αδιαφορώντας για το Σύνταγμα που έχει ψηφίσει ο λαός μας, αψηφώντας τις διεθνείς συνθήκες, επιδεικνύοντας την αλαζονεία τους. 

Πως να αισθανθώ πως υπάρχω ισότιμα ανάμεσά σας όταν τα  απάνθρωπα μνημόνια λιτότητας, οδηγούν τη χώρα μας και τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση … όταν επιτρέπει τούτη η μεταλλαγμένη  Ευρώπη  στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα στην οποία συμμετέχουν όλα τα κράτη ισότιμα, μαζί και η χώρα μου, αντί να τα δανείζει απευθείας, να  την δανείζουν ιδιωτικές τράπεζες, στην ουσία  ιδιώτες τραπεζίτες και μάλιστα με ελάχιστο επιτόκιο, οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα προς ίδιον όφελος, δανείζοντας στη συνέχεια τα κράτη με τοκογλυφικά επιτόκια, οδηγώντας τα σε τεχνική οικονομική ασφυξία, συμπεριφερόμενοι ως κοινοί εγκληματίες-εκβιαστές.. Πόσο αλληλέγγυοι είστε αλήθεια… στην Ελλάδα!


 Είμαι υπέρ της Ευρώπης που σέβεται το αληθινό  συμφέρον των λαών και όχι τα συμφέροντα των τραπεζών ή των ολιγαρχιών, είμαι  υπέρ της Ευρώπης εκείνης  που αποδέχεται δικαιοσύνη για όλους  και τη θεωρεί  αδιαπραγμάτευτη αξία και προϋπόθεση για να οδηγηθεί στην ευδαιμονία κάθε πολίτης της, είμαι υπέρ της Ευρώπης που αντιλαμβάνεται ότι, απλός διαχειριστής είναι το ''κράτος'' και όχι ιδιοκτήτης του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Τάσσομαι  υπέρ της Ευρώπης  που αποδέχεται ότι  τα παραπάνω, αποτελούν «εθνική κοινοκτησία» και ανήκουν «σε όλους τους πολίτες και όλες τις γενεές» γι αυτό και ως κόρη οφθαλμού τα προστατεύει  ...

Αυτή την Ευρώπη οραματίζομαι και ελπίζω στη μαζική συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές,  ώστε να παλέψουμε για μια εναλλακτική Ευρώπη, των λαών και των αξιών, της αλληλεγγύης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής καταψηφίζοντας όσους συνηγορούν στη κατάντια μας. 

Μια Ενωμένη Ευρώπη μέσα από την οποία μπορούμε να θωρακίσουμε  το δικαίωμα κάθε  πολίτη να ζει ελεύθερος και με αξιοπρέπεια, στην Ευρώπη και στην  Ελλάδα. Σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Ευρώπης, αξίζει να μην «βολευτούμε σε λίγο ουρανό…» πλατύς Ευρωπαϊκός ορίζοντας μας πρέπει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου