Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Κρύφτηκε πίσω από τα ΜΑΤ ο Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα για να γλυτώσει τις αποδοκιμασίες

Πίσω από τα ΜΑΤ (!) κρύφτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να γλιτώσει από τις αποδοκιμασίες των σχολικών φυλάκων, των απολυμένων καθηγητών και των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Λάρισα.
Χθες, Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια κεντρικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ εν όψει των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή μιας ομάδας διαδηλωτών που αποτελούνταν από σχολικούς φύλακες, καθηγητές και πρώην εργαζομένους στην ΕΡΤ, οι οποίοι προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης και απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ. Λίγο αργότερα έγινε και νέα προσπάθεια εκ μέρους των καθηγητών για να προσεγγίσουν τον κ. Βενιζέλο και να του επιδώσουν ένα υπόμνημα με αιτήματα, ενώ υπήρξαν και μικροεντάσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Η εκδήλωση, πάντως, έγινε σε έναν κλειστό χώρο, όπου μετά βίας συγκεντρώθηκαν 300 άτομα. Μάλιστα, οι παλιοί θυμούνται ότι η τελευταία ανοικτή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ είχε γίνει τον Μάιο του 2012 στο λιμάνι (δηλαδή σε ανοικτό χώρο) και είχε πολλαπλάσιο κόσμο. Χθες με χίλια ζόρια η έτσι και αλλιώς μικρή αίθουσα γέμισε, ενώ εκτός δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες, οι οποίες ήταν μάλιστα και διαρκείας.


Τα διλήμματα

Εντός της αίθουσας ο κ. Βενιζέλος έθεσε εκ νέου τα γνωστά διλήμματα. «Ο λαός θα αποφασίσει εάν θέλει το βράδυ των εκλογών να βγουν και να λένε ότι υπάρχει κρίση σταθερότητας ή να κάνουμε το τελευταίο βήμα, ένα βήμα, ένα “ντου” όλοι μαζί, ως έθνος και ως κοινωνία, για να απαλλαγούμε οριστικά από την κρίση και το Μνημόνιο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών για τη δημοκρατική παράταξη και είπε χαρακτηριστικά ότι «η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είναι παντού», επικαλούμενος τα υψηλά (!) ποσοστά και τις επιτυχίες συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ σε μαζικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, ενώ έκανε μνεία τόσο στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη όσο και στην υποψήφια περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου, που ήταν παρόντες.

Τα προεόρτια, πάντως, είχαν ξεκινήσει μία μέρα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Βενιζέλου στη Λάρισα, αλλά και στα Τρίκαλα. Και τούτο διότι στον πεζόδρομο, έξω από τον χώρο της προγραμματισμένης ομιλίας στη θεσσαλική πρωτεύουσα, βρέθηκαν απολυμένοι εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες, οι οποίοι παρά την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εν μέσω αποδοκιμασιών μπήκε όπως όπως στον χώρο, ενώ μάλιστα κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιχειρούν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους έτσι ώστε ο αντιπρόεδρος να μη βρεθεί αντιμέτωπός τους. Το κλίμα, τέλος, εκτονώθηκε όταν ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με κλιμάκιο των σχολικών φυλάκων.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου