Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο Μάιος φέρνει και ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Εξαιρετικά κρίσιμο, από πολλές απόψεις, αναμένεται ότι θα είναι το αποτέλεσμα των επικείμενων διπλών εκλογών του Μαΐου και κυρίως των ευρωεκλογών. Οι πληροφορίες επιμένουν.... ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εξαρτούν σχεδόν το σύνολο της πολιτικής που θα εφαρμόσουν στην επόμενη μέρα από το ποσοστό που θα αναδείξουν οι κάλπες το βράδυ εκείνης της Κυριακής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει στο συρτάρι του ακόμα και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, την οποία θα ανακοινώσει, αναλόγως του αποτελέσματος. Κι αυτό γιατί ένας ευρύς ανασχηματισμός, είναι τουλάχιστον προαποφασισμένος, όπως λέγεται.

Σε αυτή την περίπτωση, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η είσοδος στο νέο σχήμα κάποιων από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ιδιαίτερα στην περίπτωση που η «Ελιά» δεν συγκεντρώσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος είναι ο βασικός υποψήφιος για υπουργοποίηση, ενώ από το πράσινο στρατόπεδο σχεδόν σίγουρη θεωρείται η υπουργοποίηση του κ. Φ. Σαχινίδη.


Πολλοί από τους σημερινούς υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, θα παραμείνουν στη θέση τους, όπως οι Χρυσοχοΐδης, Μωραΐτης και Γεννηματά, ενώ από τους γαλάζιους αμετακίνητοι θεωρούνται οι Αβραμόπουλος, Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Βαρβιτισώτης, Μιχελάκης, Παναγιωτόπουλος και Κεφαλογιάννη. Αυτό, ωστόσο, δεν συνεπάγεται ότι αποκλείονται και οι μετακινήσεις τους, σε άλλα πόστα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου