Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μυρίζει «μπαρούτι» στην κυβέρνηση


Μυρίζει «μπαρούτι» στην κυβέρνηση
Ο πολυδιαφημιζόμενος ανασχηματισμός Σαμαρά δεν φαίνεται να έχει καλή περπατησιά, από την πρώτη κιόλας ημέρα. H μίνι κυβερνητική κρίση μετά την κόντρα Λοβέρδου – Μητσοτάκη κρύβει μεγάλο παρασκήνιο και αναμένεται να φέρει κι άλλες... εκπλήξεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άναψε τις πρώτες φωτιές στη συγκυβέρνηση μετά την διαφωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια.
Οι ισορροπίες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν να αρχίσει να διαταράσσονται παρά τη χθεσινοβραδινή συμβιβαστική λύση Σαμαρά Βενιζέλου για την επαναπρόσληψη 600 ατόμων από αυτούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Αν και ο λόγος της διαφωνίας μεταξύ Λοβέρδου και Μητσοτάκη αγγίζει τα όρια της αστειότητας αφού ο πρώτος ήθελε 800 προσλήψεις και ο δεύτερος 500, ωστόσο έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα κακό κλίμα στην κυβέρνηση.
Αίφνης το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική στις μνημονιακές δεσμεύσεις για τις απολύσεις στο δημόσιο. Ενώ δηλαδή ψήφισαν τα πάντα σε όλες τις επικαιροποιήσεις του μνημονίου, τώρα ο Βενιζέλος ζητά επαναδιαπραγμάτευση για τις απολύσεις και θέτει θέμα «ακόμη και» επανεξέτασης της κυβερνητικής απόφασης (κατόπιν συμφωνίας με την τρόικα) για τις 15.000 διαθεσιμότητες και απολύσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2014 – από τις οποίες έχουν γίνει περίπου οι 7.000.
Από την πλευρά του το Μαξίμου, παρείχε "πλήρη στήριξη" στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Για το συνολικό θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο σημειώνει πως οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και τυχόν παραβίασή τους θα εγείρει από τους εταίρους θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης «τη στιγμή που ανοίγει η μεγάλη διαβούλευση για το χρέος».
Ενδεικτικό του κακού κλίματος που υπάρχει είναι ότι χθες το απόγευμα - ο κατά τα άλλα λαλίστατος Βαγγέλης Βενιζέλος – και μετά την δίωρη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά έφυγε από το Μαξίμου «τρέχοντας». Δεν σταμάτησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους γεγονός που μαρτυρά την κρίση στην στρατηγική των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Κομβικής σημασίας είναι και η σημερινή σύσκεψη που έχει ο κ. Βενιζέλος με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ όπου αναμένεται να τους εκθέσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις που έχει δεσμευτεί η χώρα μας μέχρι το τέλος του χρόνου.
Αυτό που ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα με την κόντρα Λοβέρδου – Μητσοτάκη ήταν το πρώτο μέρος ενός σίριαλ που θα συνεχιστεί και θα φουντώσει όσο πλησιάζουμε προς την επικείμενη διαπραγμάτευση χρέους...
Εκτός από τις κινήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, το επόμενο διάστημα, μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι κινήσεις στελεχών της ΝΔ που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NEWSBOMB έχουν «απασφαλίσει» και είναι έτοιμα να έρθουν σε πλήρη ρήξη με τους... πράσινους υπουργούς και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
«Αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε πολλά...» έλεγε με νόημα υψηλόβαθμο γαλάζιο στέλεχος στο NEWSBOMB.
Διαβάστε επίσης:






Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/460063/myrizei-mparoyti-stin-kyvernisi#ixzz34pMCWskG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου