Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η Γεννηματά «βυθίζει» τον Βενιζέλο!


Θέση μάχης έχει πάρει η Φώφη Γεννηματά, όχι βέβαια ως αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας, αλλά ως εσωκομματική αντίπαλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο αμφισβητεί ανοιχτά και θέλει να ανατρέψει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Ηδη η κυρία Γεννηματά έχει αρνηθεί δημοσίως ότι το 8% αποτελεί επιτυχία, διαφώνησε ευθέως με την Ελιά και οργανώνεται εν όψει του συνεδρίου του φθινοπώρου για να διεκδικήσει την αρχηγία. Τα τηλεφωνήματα και οι επαφές για συμμαχίες έχουν φουντώσει ακόμη και εντός της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης και Κώστας Σκανδαλίδης βρίσκονται από τώρα στο πλευρό της επιδιώκοντας ουσιαστικά να την έχουν υπό εσωκομματικό έλεγχο. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αν και θεωρείται βενιζελικός, αντιλαμβάνεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δύσκολα θα επιβιώσει και αναζητά νέο ρόλο. Από την άλλη, ο κ. Σκανδαλίδης θα επιθυμούσε να γίνει ο ίδιος αρχηγός, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Συνεπώς συμμαχεί με την κυρία Γεννηματά θέλοντας να την κηδεμονεύει και πολιτικά. Το ίδιο κάνει και ο Κώστας Λαλιώτης, οι εμφανίσεις του οποίου το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει. Σε αυτή την ομάδα πρέπει να προστεθεί και ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος βγήκε από την πολιτική ναφθαλίνη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου