Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Oι 7 πρώτες μέρες ενός υπέροχου θιάσου!



 tiaso9
ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ MΑΞΙΜΟΥ-EIKONEΣ
Aπό την Ιόλη Πιερίδη



Aπό την στιγμή που η Σοφία Βούλτεψη, την ώρα που ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό, ρωτούσε αν είναι εντάξει τα μαλιά της, είμασταν βέβαιοι ότι αυτό που θα ακολουθήσει θα ήταν μια υπερπαραγωγή θεάματος σε συνέχειες.
Και πράγματι ο αγαπημένος θίασος κάνει σπουδαία δουλειά.

Με το καλημέρα ο Μάκης Γιακουμάτος πήρε τη σκυτάλη.
«Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος… Πρέπει οι επιχειρηματίες και τα τραστ να δείξουν κοινωνική ευαισθησία και να ρίξουν οι τιμές, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το χάλι. Πρώτα θα έχουμε σύνθεση – διάλογο, δεύτερο τολμάμε μέτρα, τρίτο ‘πού σε πονεί και πού σε σφάζει’» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι ρητή εντολή Σαμαρά να μειωθούν οι τιμές. Όταν έχεις εντολή per terra per mare (σ.σ στην ξηρά και στη θάλασσα) πρέπει να πέσουν οι τιμές, πρέπει να το κανείς. Εγώ δεν θα λύσω σε δυο μήνες το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα σαράντα χρόνια… αλλά θα πολεμήσω με νύχια και με δόντια για να καταπολεμήσω την ακρίβεια. Έχουν προσπαθήσει κι άλλοι να μειώσουν τις τιμές, αλλά η στάμνα πολλές φορές πάει στην βρύση μια φορά σπάει. Οι παρομοιώσεις είναι άσχημες και άσχετες, άλλο η Λοζάνη άλλο η Κοζάνη εγώ λέγομαι Γιακουμάτος θα ξεφτιλιστώ στα γεράματα;»

Θα ακολουθήσει η Σοφία Βούλτεψη με εκείνο το περίφημο άρθρο της για το  ΔΝΤ:
«Το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται, ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωποςΣοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την έκθεση του Ταμείου.
Σημείωσε, δε, ότι το ΔΝΤ κάνει την έκθεσή του «και την κάνει αντικειμενικά», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως «ό,τι λέει το ΔΝΤ το κάνουμε εμείς εδώ».

Aυτό όμως που θα απογειώσει την απόδοση του θιάσου θα είναι ο διάλογος Αδωνη-Σαμαρά που μετέφερε στο άρθρο του ο ηρωικός και αντιστασιακός δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης.
«Καλημέρα, κ. Πρόεδρε» του είπε ο πρώην υπουργός. «Οχι κ. Πρόεδρε. Αντώνη με λένε» του απάντησε εκείνος και άρχισαν αμέσως τις αλληλοκατηγορίες. «Με ρεζίλεψες» του είπε ο Αδωνις. «Μου έλεγες να δώσω τη μάχη και δεν με ενημέρωσες να προετοιμάσω τουλάχιστον την καρατόμησή μου. Πρωθυπουργός είσαι. Ο,τι θέλεις κάνεις. Αλλά θα μπορούσες να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα νωρίτερα». «Εσύ με ρεζίλεψες» του απάντησε ο Σαμαράς. «Διέρρευσες στον Τύπο ότι σου πρότεινα να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρνήθηκες». «Ετσι όπως έγινε, ή εγώ θα γινόμουν ρεζίλι ή η κυβέρνηση. Επρεπε πια να φροντίσω μόνος μου τον εαυτό μου» ανταπάντησε ο πρώην υπουργός.
Στην συνέχεια θα πάρει την σκυτάλη ο σκληροτράχηλος Ανδρέας-ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε-Λοβέρδος.
«Το θέμα της διαθεσιμότητας πρέπει να επανεξεταστεί γιατί δεν έχει φέρει αποτελέσματα. Φέτος η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών».

Θα ακολουθήσει η συγκίνηση που εκδήλωσε ο κατέχων την τιμητική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον εγχώριο θίασο.
Ο κ. Παπούλιας συμπαραστάθηκε στον ταλαίπωρο Τσαυτάρη που ενώ έκανε σπουδαία δουλειά στο Αγροτικής Ανάπτυξης αντικαταστάθηκε επειδή το συγκεκριμένο υπουργείο έχει 20 δις αγροτικά κονδύλια να διαθέσει και γι΄αυτό το λόγο έπρεπε να αναλάβουν δράση οι μάστορες του είδους που ξέρουν τα «κόλπα».
Στην συνέχεια θα ερχόταν η ώρα του οικονομικού team να μας εντυπωσιάσει με τα μαγικά του.
Ο Μάκης Πολλάτος, στο Πρώτο Θέμα, θα παρουσιάσει ως εξής το πιο πρόσφατο κυβερνητικό σουξέ:
 Μετά την αποχώρηση Στουρνάρα, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΣΟΕ Πάνου Τσακλόγλου. Ο κ. Τσακλόγλου δήλωσε ότι αποχωρεί και στη θέση του τοποθετήθηκε ο κ. Μανώλης Μαματζάκης. Μάλιστα ο κ. Μαματζάκης συνόδευσε τον απερχόμενο πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου στη συνεδρίαση του Euroworking Group που έγινε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μαματζάκης, ως ο υποτιθέμενος νέος επικεφαλής του ΣΟΕ, γνωρίστηκε με τους ομολόγους του των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης και έδωσε τα «διαπιστευτήριά» του στον πρόεδρο του EWG Τόμας Βίζερ.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, που μόνο ανέφελη δεν ήταν για την Ελλάδα, ο κ. Βίζερ, υπό το καθεστώς ανωνυμίας,  δήλωσε ότι η δόση των 2 δισ. ευρώ που εκκρεμμεί να εκταμιευτεί προς την Ελλάδα δεν θα δοθεί προτού υλοποιηθούν τα 12 προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Πρς τούτο μάλιστα, οι Βρυξέλλες έδωσαν χρονικό περιθώριο στην Αθήνα μέχρι το τέλος Ιουλίου. «Εάν δεν ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα, μη μας περιμένετε» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι Βρυξέλλες στην ελληνική κυβέρνηση στηλιτεύοντας εμμέσως την καθυστέρηση στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.
Κι όμως, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, και λίγο πριν ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα, η ελληνική πλευρά έδειξε ότι αντιμετωπίζει θέματα σημαντικά με αξιοσημείωτη ελαφρότητα. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή των κ.κ. Τσακλόγλου και Μαματζάκη στην Αθήνα, ανακοινώθηκε ότι πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων διορίζεται ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιά κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης (συγγενής του γνωστού καθηγητή Καρδιολογίας). 
Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αντέδρασε στην τοποθέτηση του κ. Μαματζάκη και επέλεξε για τη θέση του προέδρου του ΣΟΕ τον κ. Στεφανάδη, συνάδελφό του από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με τον οποίο τους συνδέει πολυετής σχέση εμπιστοσύνης. Πληροφορίες λένε ότι ο κ. Μαματζάκης ήταν επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου και ότι με την τοποθέτησή του δίπλα στο νέο υπουργό Οικονομικών επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα άτυπο «δίχτυ» ελέγχου γύρω από τον κ. Χαρδούβελη. Μόλις αντελήφθη ότι δεν ελέγχει πλήρως τον κ. Μαματζάκη, που είχε ήδη παρουσιαστεί στα μέλη του Euroworking Group ως ο διάδοχος του Πάνου Τσακλόγλου, ο κ. Χαρδούβελης ήρε την αρχική συναίνεσή του, ζήτησε να αλλάξει η απόφαση και εισηγήθηκε να τοποθετηθεί στο ΣΟΕ ο καθηγητής Στεφανάδης.
Ο διορισμός Στεφανάδη ως προέδρου του ΣΟΕ ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Λίγη ώρα μετά δημοσιοποιήθηκε ότι το 2011 ο κ.Στεφανάδης είχε αρθρογραφήσει εμμέσως υπέρ της επιστροφής στη δραχμή: «Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί σωστά η δύσκολη και ημι-πειραματική συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης (και εδώ ισχύει το «Γνώθι Σαυτόν»), θα ήταν φρόνιμο να εξεταστεί προσεκτικά και η εναλλακτική λύση της νομισματικής υποτίμησης με συντεταγμένη επιστροφή στη δραχμή», έγραφε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς το 2011.
Πριν λίγο παρενέβη η Φωτεινή Πιπιλή για να συστήσει στον Ανδρέα Λοβέρδο να σταματήσει τις δηλώσεις.
-Από αλλού περιμέναμε τον λαικισμό, από αλλού μας ήρθε…, θα πει για τον Λοβέρδο…
Κι όμως έχουν περάσει ελάχιστες μέρες από την ορκομωσία τους. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο παραγωγικός θίασος, αδέλφια…
[kourdistoportocali.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου