Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

O τρίτος πολιτικός πόλος ...


Μέσα σε ένα κλίμα φόβου και απόγνωσης οι ψηφοφόροι ψήφισαν συναισθηματικά φορτισμένοι με λάθος κριτήρια, βασισμένοι μόνο στην προπαγάνδα των ΜΜΕ η οποία στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής απέτυχε.

Απέτυχε γιατί ήταν φτωχή σε εικόνες και αποδείξεις, δηλαδή ατεκμηρίωτη και βεβαίως τόσο έκδηλα κατευθυνόμενη που δεν έπεισε ούτε τον πιο απλοϊκά σκεπτόμενο πολίτη. 

Από την άλλη πλευρά η Χρυσή Αυγή επέδειξε μια απίστευτη επικοινωνιακή πειθαρχία και δεν αναλώθηκε σε αυτό που όλοι ανέμεναν, σε ύβρεις και τραμπουκισμούς εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Εάν κάποιος περιηγηθεί στο διαδίκτυο θα βρει ένα τεκμηριωμένο και μεγάλο ιστορικό του ιδρυτή της Χρυσής Αυγής και του κινήματος το οποίο αν αναδημοσιευόταν συστηματικά, οι πολίτες θα είχαν πλήρη γνώση και επίγνωση ότι πέρα από κάθε αμφιβολία η Χρυσή Αυγή είναι μια επικίνδυνη, βίαιη, φασιστική οργάνωση η οποία δυστυχώς δυναμώνει λόγω του ότι η δημοκρατία και το σύνταγμα καταλύεται

Καταλύεται απελπιστικά γρήγορα και επικίνδυνα διότι οι θεσμοί που τα προστατεύουν – δικαστικοί, σώματα ασφαλείας, κυβέρνηση – λειτουργούν υπό την ομηρία ενός σαθρού συστήματος το οποίο κυβερνά επί πολλές δεκαετίες την Ελλάδα.

Έτσι απλά η Χρυσή Αυγή κατάφερε να έχει την μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων της (75 %- 80%) από όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα και να αυξήσει τα ποσοστά της κατά 2 ολόκληρες μονάδες από τον Ιούνιο του 2012. 

Οι ψηφοφόροι τηςσήμερα- στο σύνολο των 6,000,000 που ψήφισαν- είναι μια υπαρκτή δύναμη 560,000 περίπου πολιτών. Εάν προσθέσουμε σε αυτή την ανθρώπινη δύναμη και το ποσοστό του ΛΑΟΣ,αυτή η δύναμη ανέρχεται σε 720,000 περίπου πολίτες.

Επικίνδυνο και θλιβερό ποσοστό το οποίο εάν αυξηθεί και άλλο,η Ελλάδα κινδυνεύει να έχει στην κυβέρνηση πολιτικούς οι οποίοι θα λαμβάνουν αποφάσεις κατευθυνόμενοι από περιθωριακές οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που ουδείς γνωρίζει εάν οι στόχοι τους είναι καλοί και πάνω από όλα πατριωτικοί και έντιμοι.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και τρομακτικά άγνωστος εάν η Χρυσή Αυγή αναδειχθεί στις επόμενες εκλογές τρίτο κόμμα.
Μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη όχι μόνο να καταλυθεί πλήρως η δημοκρατία  και το σύνταγμα και να ζήσουμε ξανά εικόνες της δεκαετίας του 60 αλλά με την δικαιολογία της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών να παρέμβει η Ευρώπη και άλλα κράτη και να οδηγηθούμε σε μια δεύτερη κατοχή από την οποία δυστυχώς δεν θα βγούμε ποτέ ξανά. 

Δεν θα βγούμε για τον πολύ απλό λόγο ότι ήδη έχει ξεπουληθεί μεγάλο μέρος των βασικών αγαθών, του ορυκτού και θαλάσσιου πλούτου και πολύτιμων και εθνικά σημαντικών τμημάτων γης στην Στερεά και Νησιωτική Ελλάδα.  

Με λίγα λόγια έχει ήδη γίνει η προεργασία και έχουν μπει ισχυρά θεμέλια για να στηρίξουν μια πλέον επικίνδυνα νομιμοποιημένη κατοχή.

Τον επερχόμενο κίνδυνο μπορούν να τον αναχαιτίσουν μόνο οι πολίτες, δυστυχώς όμως στην απόγνωσή τους στρέφονται για λάθος λόγους και παραπληροφορημένοι προς επικίνδυνες περιθωριακές φασιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, καλυμμένες με τον μανδύα του προστάτη πατριώτη είτε προς πολιτικά κόμματα τα οποία εμπνέουν εμπιστοσύνη μόνο λόγω μεγέθους όπως η ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ διότι το μέγεθος για τους πολίτες  σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης ισοδυναμεί με ασφάλεια και διαπραγματευτική ισχύ.

Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε και την προπαγάνδα παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ τα οποία και αυτά στηρίζονται στις οικονομικές επιχορηγήσεις τραπεζών και δημόσιου χρήματος, η αφύπνιση των πολιτών μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από έναν λαϊκό αγώνα ενημέρωσης στους δρόμους απ άκρη σε άκρη της χώρας και από κάποια μικρά ΜΜΕ τα οποία προς το παρών είναι αδέσμευτα και δεν χρωστούν πολιτικές και οικονομικές χάρες και προνόμια.  

Η λύση είναι εμφανής και είναι η ύπαρξη ενός τρίτου δημοκρατικού, πατριωτικού, ανεξάρτητου πόλου.

Είναι πλέον αναγκαίο και πρέπει σύντομα να επιτευχθεί η ισχυροποίηση του για να εξισορροπήσει την αντιπαλότητα των δυο μεγάλων κομμάτων –ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ- και ως εκ τούτου να είναι ο εγγυητής της ασφάλειας, της ειρήνης και της εθνικής ανεξαρτησίας. 

Τρία αναγκαία και αδιαπραγμάτευτα συστατικά για την δίκαιη  οικονομική και κοινωνική ανασύνταξη και ανάπτυξη σε βάθος χρόνου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου