Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Χάθηκε η λεβεντιά,Αντώνη Σαμαρά.

Τα αξιώματα, ο τίτλος του πρώην πρωθυπουργού, του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργού ή του πρώην αρχηγού της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, δεν ήταν και δεν είναι το άπαν σε τούτη τη ζωή. Και το βλέπεις...

Πέρασαν τόσοι και τόσοι πρωθυπουργοί, υπουργοί, ένα σωρό διετέλεσαν αρχηγοί κομμάτων, ποιος τους θυμάται; Οι πολίτες αναπολούν συχνά μόνο εκείνους που άφησαν έργο, που άλλαξαν προς το καλύτερο τη χώρα και τη ζωή του λαού, που είπαν «όχι» σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα, που στήριξαν τη Δημοκρατία και αντιστάθηκαν. 

Τα επισημαίνουμε όλα αυτά γιατί σήμερα απουσιάζουν από την πολιτική σκηνή, και συγκεκριμένα από την κυβερνητική. Είναι ακατανόητα τα κρυφτούλια Σαμαρά και Βενιζέλου για να αποφύγουν, με απίστευτα τεχνάσματα και εφευρέσεις, μια κορυφαία διαδικασία, που την προβλέπει το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα, τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθεί η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Πρόταση με την οποία επί της ουσίας συμφωνεί ΟΛΗ η αντιπολίτευση, κάτι που, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, δεν έχει προηγούμενο. 


Θα περίμενε κανείς ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα σήκωνε ακαριαία το γάντι και θα συναινούσε στην άμεση σύγκληση της Ολομέλειας, από τη στιγμή που ακόμα και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης δημόσια είχε δηλώσει ότι μπορούν να αθροισθούν οι βουλευτές των κομμάτων που ζητούν τη σύγκληση της Ολομέλειας και επομένως καλύπτεται ο αριθμός των 120 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα. Έτσι, η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντικρούσει και τις κατηγορίες όλων των μη κυβερνητικών κομμάτων και του Τύπου ότι εσκεμμένα έκλεισε άρον άρον τη Βουλή, για να περάσει ως κατεπείγον (διαδικασία που έγινε καθεστώς) το νομοσχέδιο για την εκποίηση της «μικρής ΔΕΗ» στο Θερινό Τμήμα, με ελεγχόμενους τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Εκεί, στην Ολομέλεια, θα φαινόταν αν η επιλογή να πωληθεί αγαθό που κανονικά δεν πωλείται έχει την έγκριση της πλειοψηφίας της Βουλής. Θα βλέπαμε, και θα έβλεπαν και οι συμπατριώτες τους, αν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις περιοχές όπου υπάρχουν λιγνιτικοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ, όπως στη Φλώρινα και στην Κοζάνη, θα ψήφιζαν «ναι». 

Εκεί, στην Ολομέλεια, ο πρωθυπουργός θα έδειχνε ότι και λεβεντιά υπάρχει, και τίποτε δεν έχει να κρύψει ή να φοβηθεί, αλλά και οι θεσμοί δεν χρησιμοποιούνται α λα καρτ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου