Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

«Πείραμα» χωρίς τέλος!!!



 aw2
Οι περισσότεροι Ελληνες πολίτες έχουν καταλάβει εδώ και καιρό ότι η πολιτική των «Ηρακλέων του Στέμματος», στην περίπτωσή μας δηλαδή όλων όσοι στηρίζουν τα μνημόνια και τις πολιτικές που δι' αυτών επιβλήθηκαν στη χώρα μας, περνά από την καλλιέργεια του φόβου για το αύριο.


Οι τεχνικοί τής επιβολής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών δηλαδή και οι επικοινωνιολόγοι που αναλαμβάνουν τη στήριξη των μνημονιακών κυβερνήσεων επιμένουν να μιλούν για το τι κακό θα μας συμβεί εάν η χώρα πάψει να είναι πειραματόζωο και αναζητήσει αυτόνομα αναπτυξιακούς δρόμους, ώστε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τις αυταπόδεικτα αρνητικές συνέπειες της πολιτικής τους, επειδή υποτίθεται ότι είναι... προσωρινές!

Από την άλλη, βέβαια, οι εκπρόσωποι των δανειστών και οι πολιτικοί που στηρίζουν τις πολιτικές της τρόικας, επειδή και αυτοί διά της τρόικας υπάρχουν και μέσω των δανειστών παραμένουν στο «παιχνίδι», σε κάθε ευκαιρία, με όλους τους τρόπους, μας λένε ότι τίποτε δεν είναι προσωρινό και ότι όλα τα μέτρα που πληρώνουμε ακριβά θα μείνουν σε ισχύ και στο μέλλον.

Αυτό έκανε και ο «φίλος και αδελφός» νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Μίλησε για «έμφαση στην ανάπτυξη», χωρίς βεβαίως να γίνει διόλου συγκεκριμένος, καθώς προφανώς αφήνει τη συγκεκριμενοποίηση του τι μέλλει γενέσθαι στους εντεταλμένους από την κ. Μέρκελ ειδικούς, αλλά δεν άφησε κανένα περιθώριο να σκεφτεί οποιοσδήποτε το μέλλον έξω από τις ατραπούς της λιτότητας, αφού τόνισε σε όλους τους τόνους ότι είναι «υπέρ της δημοσιονομικής αυστηρότητας» σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Βέβαια για τους προσεκτικούς ακροατές των όσων είπε, ο κ. Γιουνκέρ πρόσφερε κάτι πολύ ουσιαστικό: λέγοντας ότι «δεν θα ήθελα να δώσω την εντύπωση σε καμία περίπτωση ότι έχουμε αφήσει όλα τα δεινά πίσω μας», μας ζήτησε -με τον τρόπο του- να μην πολυπιστεύουμε όσα λέει ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και όλοι οι παρατρεχάμενοι που καμώνονται ότι απαρτίζουν την καθ' ημάς ελίτ για success story και άλλα τέτοια ευτελή επικοινωνιακά σχήματα.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου