Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ταξίδι με αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Ο κίνδυνος που αγνοείτε


Ταξίδι με αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Ο κίνδυνος που αγνοείτε
Μπορεί τα ταξίδια με το αυτοκίνητο το καλοκαίρι να φαντάζουν η καλύτερη ιδέα, ωστόσο οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.

Συγκεκριμένα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον σε προγενέστερη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of the American Academy of Dermatology», προειδοποιούν για τα ταξίδια για πολλές ώρες και σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, ο καρκίνος του δέρματος απειλεί τους οδηγούς, ιδιαιτέρως δε όσους συνηθίζουν να βγάζουν τα χέρι έξω από το παράθυρο, την πλειοψηφία δηλαδή.
Στο πλαίσιο της χαρτογράφησης των καρκίνων του δέρματος, διαπιστώθηκε πως ο καρκίνος του δέρματος προσβάλει στους οδηγούς τη μία πλευρά του σώματος και μάλιστα υπό μορφή μελανώματος σε ποσοστό 52% και κύτταρα Μέρκελ κατά 53%.
Μάλιστα, σε μέρη που το τιμόνι είναι ανάποδα, όπως η Αυστραλία και η Βρετανία, οι κακοήθειες εμφανίζονται στο δεξί χέρι.

Με δεδομένα τα παραπάνω υψηλά ποσοστά οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ανοιχτό παράθυρο στο αυτοκίνητο, όταν κάποιος οδηγεί πολλές ώρες, μπορεί να αποβεί μοιραίο, συστήνοντας στους οδηγούς να χρησιμοποιούν πάντα αντηλιακό στην πλευρά που είναι εκτεθειμένη στον ήλιο.
Φυσικά το ιδανικό θα ήταν το αυτοκίνητο να είναι εξοπλισμένο με μεμβράνες με φίλτρα UV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου