Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ακόμη μία σφαλιάρα από την Ρωσία: Απαγόρευσαν σε Γερμανίδα ευρωβουλευτή να εισέλθει στη χώρα


Ρωσία: Απαγόρευσαν σε Γερμανίδα ευρωβουλευτή να εισέλθει στη χώρα
Να εισέλθει στη Ρωσία απαγόρεψαν σε Γερμανίδα ευρωβουλευτή οι ρωσικές Αρχές, υποστηρίζοντας πως «είναι «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στη χώρα.
Η Ρεμπέκα Χαρμς, επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι οι Αρχές του αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της Μόσχας τής είπαν ότι θα διέπρατταν «εγκληματική πράξη», αν της επέτρεπαν να εισέλθει στη χώρα.

«Τότε, η Χαρμς αποφάσισε να επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες», ανακοίνωσε το γραφείο της.
Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής σκόπευε να είναι παρούσα στην ακροαματική διαδικασία της ουκρανής πιλότου Ναντιέζντα Σαβτσένκο, που κρατείται στη Ρωσία, ενώπιον δικαστηρίου της Μόσχας.


Η Μόσχα κατηγορεί τη Σαβτσένκο ότι συνέδραμε στο φόνο δύο Ρώσων δημοσιογράφων όταν πολεμούσε με μια ταξιαρχία εθελοντών στην ανατολική Ουκρανία.
Η Ουκρανή πιλότος, η οποία αιχμαλωτίστηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες τον Ιούνιο, κρατείται σε φυλακή της νότιας Ρωσίας, ενώ το Κίεβο έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι την έχει απαγάγει.
Το γραφείο της Χαρμς επεσήμανε ότι, βάσει των πληροφοριών του, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στο έδαφός της σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου