Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΕΛΑΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΠΕΛΑΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Γιγαντιαία επιχείρηση από CIA, MI6 και ΕΥΠ για τον εντοπισμό πυρήνων των Τζιχαντιστών στην Ελλάδα. 
Σε πλήρη εξέλιξη και η επιχείρηση «Ταξιδιώτης» που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 250 υπόπτους για συναλλαγές με τους Ισλαμιστές

ΣΕ ΠΛΗΡΗ εξέλιξη βρίσκεται η γιγαντιαία επιχείρηση ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών για τον εντοπισμό Πυρήνων και μηχανισμών των τζιχαντιστών στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα τα πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες εμφανίζουν τη χώρα μας ως σταθερό και προνομιακό προορισμό των ακραίων ισλαμικών οργανώσεων.

Τα κλιμάκια της αμερικανικής CIA, της βρετανικής MI6 και της ΕΥΠ έχουν εντοπίσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες τζιχαντιστές, οι οποίοι «στάθμευσαν» για ένα χρονικό διάστημα στην Αθήνα και στη συνέχεια μέσω Τουρκίας πέρασαν στο Ιράκ και την Συρία.

Η έρευνα που συνεχίζεται, δείχνει πυρήνες των τζιχαντιστών στην Ελλάδα, που έχουν αναλάβει τη στρατολόγηση αλλά και την υποδοχή ακραίων μουσουλμάνων, που έχουν στρατολογηθεί στο Κόσοβο, την Αλβανία και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι πράκτορες που συμμετέχουν στην επιχείρηση, έχουν καταγράψει τις κινήσεις και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των τζιχαντιστών, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνουν στην επιστροφή τους από το λεγόμενο ισλαμικό κράτος, αφού το σύνολο των ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας σκοπεύει να τους αφαιρέσει τα διαβατήρια και να τους παραπέμψει να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου, τουλάχιστον όσους αποδεδειγμένα έλαβαν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και την Συρία.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα για ΄Ελληνες επιχειρηματίες και λαθρέμπορους πετρελαίου, που εμπλέκονται σε βρώμικες δουλειές τόσο με τους ακραίους ισλαμιστές όσο και με Κούρδους.

Τα κλιμάκια των ξένων μυστικών υπηρεσιών ενδιαφέρονται κυρίως για τους ΄Ελληνες και Τούρκους λαθρέμπορους πετρελαίου, οι οποίοι δίνουν ρευστότητα δύο εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα στο λεγόμενο ισλαμικό κράτος, αφού διακινούν το σύνολο του πετρελαίου από τις πετρελαιοπηγές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ίδιοι λαθρέμποροι έχουν αναλάβει και τη διακίνηση του πετρελαίου που βρίσκεται στην κατοχή των Κούρδων. Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες αναζητούν επίσης λαθρέμπορους που προμηθεύουν με όπλα τους τζιχαντιστές και στην κατεύθυνση αυτή κλιμάκια πρακτόρων αλωνίζουν την Αθήνα, την Κύπρο και την Βηρυτό, καθώς επίσης και την Ντόχα του Κατάρ, που θεωρείται ασφαλής χώρος για τέτοιου είδους συναλλαγές.

Οι ελληνικές υπηρεσίες σε αντίθεση με τις ξένες είναι διακριτικές στις έρευνες για τους πυρήνες των τζιχαντιστών και περιορίζονται στην καταγραφή των υπόπτων που περνούν από την Ελλάδα. Εστιάζουν επίσης το ενδιαφέρον στους Αλβανούς και τους Κοσοβάρους μισθοφόρους που έχουν στρατολογηθεί. Αντίθετα τα κλιμάκια των Αμερικανών και Βρετανών πρακτόρων, έχουν εντολές να προχωρήσουν ακόμα και σε συλλήψεις ή απαγωγές υπόπτων σε περίπτωση κατά την οποία κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Στην κατεύθυνση αυτή τα κλιμάκια των ξένων υπηρεσιών έχουν ενισχυθεί και σε επίπεδο πρακτόρων, αλλά και τεχνικών μέσων και αλωνίζουν στην κυριολεξία την Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις των ξένων πρακτόρων κλιμακώνονται και με αφορμή τις πολεμικές επιχειρήσεις των Αμερικανών στο Ιράκ που έχουν στόχο τους τζιχαντιστές. Στρατηγικός στόχος της επιχείρησης, είναι να κόψουν το δρόμο της επιστροφής σε τρεις χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες που βρίσκονται ήδη σε Συρία και Ιράκ και πολεμούν στο πλευρό των ακραίων ισλαμιστών.

Οι ξένες μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν, ότι αν αυτοί επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, θα αποτελέσουν τον υπ΄ αριθμόν ένα κίνδυνο, γιατί οι ακραίοι ισλαμιστές μπορεί να μεταφέρουν την τρομοκρατία σε όλες τις χώρες του κόσμου και κυρίως σε Ευρώπη και Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου