Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σήμερα η απόφαση για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ



 
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έφτασε με τον Άρειο Πάγο να καλείται να κρίνει εάν θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους δίνοντας δυναμικό «παρών» έξω από τον Άρειο Πάγο, ενώ το βράδυ πραγματοποίησαν ολονύχτια διαμαρτυρία.

Με συνθήματα και κεριά που σχηματίζουν τον αριθμό των απολυμένων συναδέλφων τους οι καθαρίστριες αναφέρουν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους έως ότου δικαιωθούν.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση συμπαράστασης, στις 09:30,έξω από τον Άρειο Πάγο.



Πάντως, την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η εισήγηση Αρεοπαγίτη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα προτείνει να μην επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες. Ειδικότερα, ο Αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης θα προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος των καθαριστριών δικηγόρος Γιάννης Καρούζος είχε χαρακτηρίσει την εισήγηση που προτίθεται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να υποβάλει ο Αρεοπαγίτης ως «νομικά αβάσιμη και έωλη».



kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου