Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόδωσε η Μέρκελ τον Σαμαρά

Πρόδωσε η Μέρκελ τον Σαμαρά
Αντώνη, σου την έσκασε η πονηρή γερμανίδα. Aφού πήρε ό,τι ήθελε από την κυβέρνηση, τώρα άρχισε να... φλερτάρει τον Αλέξη, 
που βλέπει ότι σύντομα θα είναι ο νέος πρωθυπουργός και συνομιλητής της. Εκλογές λοιπόν τώρα για να γλυτώσουμε τις καταθέσεις μας, τα σπίτια και τα χωράφια μας.

H ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αφού χρησιμοποίησε απροκάλυπτα τον Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να περάσει με εκβιαστικές πρακτικές τη λαίλαπα του μνημονίου τώρα τους αδειάζει, τους προδίδει και τους ρίχνει στο λάκκο των λεόντων.
Οι Γερμανοί που θεωρούν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ξοφλημένη ρίχνουν τώρα γέφυρες προς τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο θεωρούν το νέο πρωθυπουργό με ισχυρή μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αδίστακτη η Άνγκελα Μέρκελ αδειάζει τον Αντώνη Σαμαρά με  τις ίδιες πρακτικές που εκτέλεσε τον πρώτο υπηρέτη της τρόικας Γιωργάκη Παπανδρέου.
Άλλωστε είναι συνηθισμένη σε σταλινικές μεθόδους τις οποίες είχε κάνει διατριβή όταν υπηρετούσε πιστά το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας.

Oπως έγκαιρα είχαμε προβλέψει η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στην οποία είχε επενδύσει τεράστιες προσδοκίες το κυβερνητικό επιτελείο, κατέληξε σε ναυάγιο.
Το κούρεμα του δημόσιου χρέους παραπέμφθηκε στις καλένδες. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έδωσε καμία απολύτως υπόσχεση και για μια ακόμα φορά απαίτησε να συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική των μνημονιακών δεσμεύσεων, που οδήγησαν το λαό στην εξαθλίωση και κατέστρεψαν στην κυριολεξία την οικονομία. 
Η τραγωδία του Βερολίνου προκαλεί κραδασμούς στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. 
Ακόμα και το Χρηματιστήριο προεξοφλεί τις καταιγιστικές εξελίξεις που έρχονται, αφού αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού ο γενικός δείκτης κατέρρευσε σημειώνοντας πτώση 2,6%. Στο εξωτερικό και στο εσωτερικό θεωρούν πλέον δεδομένη τη θριαμβευτική επικράτηση Τσίπρα και μάλιστα με ποσοστά που θα του εξασφαλίζουν ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η κυβέρνηση είναι πλέον νεκρή και δεν μπορεί να αναπτύξει καμία πρωτοβουλία... Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσφύγει τώρα αμέσως στη λαϊκή ετυμηγορία, γιατί τον Μάρτιο θα είναι πολύ αργά και εγκυμονεί ο κίνδυνος μιας γενικευμένης κατάρρευσης και της κοινωνικής έκρηξης, που μπορεί να έχει απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες συνέπειες. Το τελευταίο παραμύθι - αυτό του κουρέματος του δημόσιου χρέους - τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα και οι θεατρινισμοί για δήθεν διακοπή της συνεργασίας με το ΔΝΤ, δείχνουν τον πανικό ενός συστήματος που βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα. Γιατί αν φύγει το ΔΝΤ, η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει από τις αγορές 16 δισεκατομμύρια ευρώ και όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, αυτό είναι αδύνατο ακόμα και αν το επέτρεπαν η Μέρκελ και οι ξένοι τοκογλύφοι.
Μετά τη συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ψυχολογικά ράκος. Χρησιμοποιούσε συνέχεια τις σημειώσεις για να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στα ουσιώδη θέματα ή προβλήματα. Μίλησε σαν τεχνοκράτης του υπουργείου Οικονομικών, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά πλέον παραμύθια για τη μείωση των ελλειμμάτων και για το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι αποτελεί το μεγαλύτερο ψέμα. Ο Αντώνης Σαμαράς κατάλαβε ότι η τρόικα και η Μέρκελ τον έχουν εξαπατήσει. Αλλά πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αφού έχει ταυτίσει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες των ξένων τοκογλύφων οι οποίοι του είχαν υποσχεθεί ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα αναλάμβαναν πρωτοβουλία για το κούρεμα του δημόσιου χρέους. 
Τώρα κατάλαβε ότι τον εξαπάτησαν και ότι θα έχει την τύχη του Γιώργου Παπανδρέου τον οποίο χρησιμοποίησαν απροκάλυπτα και στη συνέχεια τον πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων γιατί είχε καεί και δεν χρησίμευε σε τίποτα. Το κλίμα μετά τη συνάντηση του Βερολίνου καθιστά απαγορευτική κάθε συζήτηση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Όπως είπε στην «Kontranews» κορυφαίο πολιτικό στέλεχος παραφράζοντας μια ταινία που έκανε θραύση στον κινηματογράφο, «Καμιά προσευχή για τους μελλοθάνατους». Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, από σήμερα θα σέρνεται αναδύοντας μια μπόχα η οποία θα δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή. Οσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα και γι’ αυτούς και για μας. Ακόμα και για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας που παρουσιάζει συμπτώματα ακατάπαυστης αιμορραγίας ψηφοφόρων και όλα δείχνουν ότι βαδίζει στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ. Γιατί και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης έχει πλέον καταλάβει ότι η Μέρκελ και οι απατεώνες της τρόικας ενδιαφέρονται μόνο για ένα πράγμα. Να λεηλατήσουν τη δημόσια περιουσία και να αρπάξουν από τις τράπεζες τις καταθέσεις μας, μαζί με τα σπίτια και τα χωράφια μας.

kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου