Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η διαρροή Βαρτζόπουλου που αποκαλύπτει την πρόθεση Σαμαρά για πρόωρες εκλογές

 


Παραπολιτικολογεί ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Αν υπάρχει κάποιος μεταξύ των ολίγων -πλέον- έμπιστων συνεργατών του Α. Σαμαρά, που μπορεί να σφυγμομετρήσει τους παλμούς του πρωθυπουργού και να ερμηνεύσει την ψυχοσωματική του κατάσταση, δεν είναι άλλος από τον ψυχίατρο κ. Δ. Βαρτζόπουλο.



Εκπαιδευμένος σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές και με εργασιακή εμπειρία σε πανεπιστημιακές κλινικές της Βόννης και της Κολωνίας, ο κ. Βαρτζόπουλος γνωρίζει καλά, τόσο την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης του φορτισμένου Προέδρου της ΝΔ, όσο και τον τρόπο σκέψης των γερμανών ετέρων, καθώς -πέραν της γερμανικής του παιδείας- έχει και γερμανίδα σύζυγο.

Όπως πληροφορούμαι, ο κ. Βαρτζόπουλος διαρρέει σε συνεργαζόμενα με την κυβέρνηση δημοσιογραφικά γραφεία ότι τις επόμενες μέρες σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα Συντονιστικού του κυβερνητικού έργου, καθώς θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Β' Θεσσαλονίκης.

Αξίζει αναφοράς και υπογράμμισης, λοιπόν, ο συμβολισμός και η περαιτέρω ερμηνεία αυτής της επικείμενης παραίτησης, που καταδεικνύει τις προθέσεις του Α. Σαμαρά: ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου παραιτείται για να προετοιμάσει την βουλευτική υποψηφιότητά του (!).

Είναι πλέον φανερό ότι κανείς στη ΝΔ δεν πιστεύει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να συγκεντρωθεί ο πολυπόθητος αριθμός "180" για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το επιβεβαίωσε, εξάλλου, χωρίς περιστροφές καί ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. "Με τις παρούσες συνθήκες και τις αντιθέσεις που έχουν δημιουργηθεί δεν είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν οι... 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας" δήλωσε στα ερτζιανά ο πρώην υπουργός, ενώ τόνισε πως η συζήτηση για τον Καραμανλή και την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν γίνεται «επ’αγαθώ, υπάρχει σκοπιμότηται», καταδηλώνοντας την κοινή πεποίθηση μεταξύ των νεοδημοκρατικών στελεχών ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν προτίθεται να καεί για χάριν της παραμονής των αποδομιστών του στην εξουσία.

Με τα παραπάνω δεδομένα, ο ευφυής κ. Βαρτζόπουλος, θυσιάζει την καρέκλα (και τις ακόλουθες διευκολύνσεις που του παρέχει ο θώκος εξουσίας) και ρίχνεται στη δύσκολη προεκλογική μάχη... 


pagkrati.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου