Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Καραμανλής, ο Moλυβιάτης, ο Παυλόπουλος, ο Αρσένης, η Κατσέλη και η κυβέρνηση Τσίπρα

 


Aπό την Ιόλη Πιερίδη
Κι ενώ πλησιάζει η επέτειος των 40 χρόνων της ΝΔ, το ταλαίπωρο κόμμα που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής για να καταλήξει στον Ιορδάνη Τζαμτζή και τον Μιχάλη Ταμήλο, βαδίζει απαξιωμένο προς το τέλος της ιστορίας του.

Στην πιο δεινή θέση βρίσκονται οι λεγόμενοι καραμανλικοί, οι οποίοι με θλίψη και νοσταλγία αναπολούν τις ηρωικές εποχές που κατηφόριζαν την λεωφόρο Κηφισίας με προορισμό την Ρηγίλης, φρεσκοπλυμένοι και καθαροί, με τα λευκά λακόστ και τα καφετί τίμπερλαντ πάνω στα ξεσκέπαστα ράνγκλερ να αποτελούν το σήμα κατατεθέν μιας παρέλασης που λάμβανε χώρα δις ημερησίως: Oταν ανηφόριζαν και όταν κατηφόριζαν.
Με τρεμάμενα χέρια η ηλικιωμένη κυρία στην παλαιά μονοκατοικία στην β΄ είσοδο Φιλοθέης, προσπαθεί να ακουμπήσει στα χείλη της το φλυτζάνι με το τσάι σε μια διαδικασία που θυμίζει το Blue star Ithaki την ώρα που επιχειρεί να δέσει στο λιμάνι της Τήνου με 10 μποφόρ.
-Ξέρεις παιδί μου, θυμάμαι κάτι επιστολές που είχε στείλει ο Αντωνάκης ο Σαμαράς στον Εθνάρχη μας (αναστεναγμός που συνοδεύεται από την ατάκα "Κώστα μου όπου νάναι θάρθω να σε βρω...") μέσα από τις οποίες κατηγορούσε τους Δεινόσαυρους της Νέας Δημοκρατίας-ακόμη και τον ίδιο τον Εθνάρχη. Εγραφε πως πρέπει να αφήσουν χώρο στους πιο νέους...Ο Εθνάρχης μας τότε είχε θυμώσει πολύ, είχε εξοργισθεί με τον Σαμαρά. Κάθησε λοιπόν και του έγραψε στο ίδιο ύφος μια επιστολή-απάντηση που τον περνούσε Γενεές 14. Ολες αυτές τις επιστολές τίς έχει ο Πέτρος ο Μολυβιάτης στο συρτάρι του....Αχ, Πέτρο μου, αν ποτέ άνοιγες το στόμα σου...Στην συνέχεια η ηλικιωμένη κυρία χάνει τον ειρμό της και αρχίζει να εξηγεί πόσο την απογοήτευσε η πρώτη εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου...
Λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια η σύνθεση της παρέας στην έπαυλη της Πολιτείας αποτελούσε από μόνη της μια έκπληξη μεγατόνων. Ηταν εκεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, (η σκιά του Εθνάρχη), ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Λούκα Κατσέλη και ο Γεράσιμος Αρσένης που ετοιμάζεται να αναλάβει το υπ. Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ο Δραγασάκης θα γίνει αντιπρόεδρος.
Λίγο αργότερα θα προστίθετο στην παρέα κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου. Το αντικείμενο της συζήτησης, που κράτησε ως τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, δεν ήταν άλλο από τις 90 πρώτες μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο στρατηγικός σχεδιασμός περιελάμβανε διεθνείς επαφές, (ταξίδια σε Τουρκία, Ουάσιγκτον, Μόσχα, Τελ Αβιβ, Πεκίνο) αλλά και τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσει νέα κυβέρνηση για τον έλεγχο του εσωτερικού μετώπου (Στρατός, Σώματα Ασφαλείας, Ειδικές Υπηρεσίες).
Οσο για την διεξαγωγή των εκλογών η παρέα έβλεπε κάποιες ημερομηνίες ανάμεσα στις 9-23 Νομεμβρίου 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου