Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Σφοδρή επίθεση Αμβρόσιου κατά Βαρθολομαίου: Είναι Ερντογάν Νο 2!!!




Σφοδρή επίθεση Αμβρόσιου κατά Βαρθολομαίου: Είναι Ερντογάν Νο 2!!! 
Γράφει ο Μάνος Χατζηγιάννης

Σε μια νέα παρέμβαση-ποταμό ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Αμβρόσιος ξεσπαθώνει κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κυρίως σχετικά με τις αναφορές του για τις λεγόμενες "Νέες Χώρες", τις μητροπόλεις δηλαδή που , όπως ο κ. Βαρθολομαίος διεμήνυσε προ ολίγων ημερών, ανήκουν στο Φανάρι.
Ο λαλίστατος Μητροπολίτης χαρακτηρίζει απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις αυτές και σημειώνει ακόμη πως με τον τρόπο που χειρίζεται την κατάσταση ο Οικ. Πατριάρχης θα οδηγήσει σε διχοτόμηση της Ελλαδικής Εκκλησίας. Συγκρίνει μάλιστα τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, ο οποίος επιθυμεί αυτονόμηση της Θράκης!
Χαρακτηριστικά αναφέρει σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο και τους υπόλοιπους Ιεράρχες:
"προβλέπουμε, ότι ο Πατριάρχης πολύ γρήγορα θα αποκόψει από την Εκκλησία της Ελλάδος το κομμάτι αυτό των λεγομένων «Νέων Χωρών» και θα δημιουργήσει μια «δική» Του εκκλησιαστική δικαιοδοσία! Η Κρήτη είναι ένα παράδειγμα! Δηλ. θα διχοτομήσει την Ελλάδα, προσαρτώντας τις Νέες Χώρες στη δική Του αρμοδιότητα! Έτσι λοιπόν από τη μια πλευρά έχουμε τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ερντογάν, ο οποίος προαλείφεται και γλύφει τα χείλη του για την αυτονόμηση της Θράκης, και από την άλλη πλευρά έχουμε τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος προβάλλει ενώπιον μας ως Ερντογάν Νο 2 και μας προετοιμάζει για το ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, το οποίο έχει στο μυαλό Του!"
Σαν να μην έφταναν αυτά κατακεραυνώνει τον κ. Βαρθολομαίο και για την επιλογή του Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιου Στεργίου ως Πατριαρχικού Εκπροσώπου στο Γραφείο των Αθηνών, χωρίς να έχει ζητηθεί προηγουμένως η συγκατάθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος!
"Ο κληρικός αυτός από τούδε και στο εξής θα αποτελή τον «μπράβο», τον «κατάσκοπο», τον «πράκτορα» του Οικουμενικού Πατριάρχου εις βάρος της Εκκλησίας μας. Θα υπονομεύη τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο! Είναι ... εξασκημένος στον τομέα αυτό!" τονίζει χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται πως ο εν λόγω ιερωμένος ήταν ο εκλεκτός του Φαναρίου στην πρόσφατη εκλογικη΄αναμέτρηση για την Μητρόπολη Ιωαννίνων. Τότε ο κ. Βαρθολομαίος είχε επιμείνει για την υποψηφιότητα αυτή, αλλά τα αντανακλαστικά των Ιεραρχών λειτούργησαν...ανάποδα και θεωρώντας πως μπαίνει στα χωράφια της Ελλαδικής Εκκλησίας, έδωσαν στον εκλεκτό του μόνο 7 ψήφους.
Αναφορά στο παρασκήνιο της εκλογής νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων δεν παραλείπει να κάνει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στην προαναφερθείσα επιστολη΄του και μάλιστα κατηγορεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την παρεμβατικότητά του λέγοντάς του πως ζήλεψε το πρωτείο του Πάπα!!!!
Τέλος καλεί όλους τους Ιεράρχες σε συστράτευση για την προστασία της Ελλαδικής Εκκλησίας, η οποία κατά την άποψή του απειλείται από τον κ. Βαρθολομαίο. "Κινδυνεύει η γεωγραφική ενότης του Ελλαδικού Χώρου! Κινδυνεύει επίσης αυτονομία, η αυτοκεφαλία και η ανεξαρτησία της Εκκλησίας μας! Η Εκκλησία της Ελλάδος με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε διχοτόμηση! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ορμάει με περισσή αυταρχικότητα! Δεν θα υπερασπισθούμε, λοιπόν, ό,τι οι Ιεροί Κανόνες μας αναγνωρίζουν; Δεν θα αντιδράσουμε; Θα παραδώσουμε την Εκκλησία μας αμαχητί;" αναφέρει μεταξύ άλλων.
dotnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου