Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Στάση πληρωμών στις εφορίες -Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έσπασαν το φράγμα των 70 δισ.

Στάση πληρωμών στις Εφορίες -Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έσπασαν το φράγμα των 70 δ 


Την ώρα που τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προσπαθούν να πείσουν την Τρόικα για τη σκοπιμότητα της νέας ρύθμισης οφειλών, οι φορολογούμενοι έχουν «παγώσει» τις πληρωμές τους μέχρι νεωτέρας, αναμένοντας τις διευκολύνσεις που έχουν εξαγγελθεί πριν από το καλοκαίρι.

Τα νέα στοιχεία της ΓΓΔΕ είναι πραγματικά αποκαλυπτικά, αφού δείχνουν ότι μόνο οι οφειλές προς τις εφορίες ξεπερνούν, πλέον, τα 70 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9,7 δισ. ευρώ έχουν δημιουργηθεί από την αρχή του έτους, ενώ περίπου 1 δισ. ευρώ ήταν τα «φέσια» του Σεπτεμβρίου!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ρύθμιση δεν πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ούτε σήμερα, όπως διαβεβαίωναν στελέχη της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν σε επιμέρους θέματα, όπως το εύρος του «κουρέματος» των προσαυξήσεων αλλά και τα αντικίνητρα που θεωρούν ότι πρέπει να προβλεφθούν έτσι ώστε να μη μεταπηδήσουν στη νέα ρύθμιση όσοι ήδη εξυπηρετούν τις οφειλές τους με τις ρυθμίσεις του 2013. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι η Τρόικα σε κάθε ευκαιρία εκφράζει τη δυσφορία της για το ότι η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει πως οι δόσεις θα φτάσουν τις 100, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία, αν και από την ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται θέμα να αλλάξει μία από τις κεντρικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου