Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο αποστάτης του ‘93 χτυπάει ξανά

Ο αποστάτης του ‘93 χτυπάει ξανά



Τρόμος στο Μαξίμου για τη συντριβή που έρχεται, σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας επεξεργάζεται ο Σαμαράς.                                                                                                                                                                                                                                    
Του ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ

Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αντιμέτωπη πλέον η ίδια με τις εισαγγελικές αρχές. Αυτές, βασιζόμενες στις αποκαλύψεις της Κυριακάτικης kontranews αλλά και στην επίθεση στην οποία έχει περάσει η αξιωματική αντιπολίτευση για το ενδεχόμενο να επιχειρείται ο επηρεασμός

βουλευτών, με ανταλλάγματα και παροχές, για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέλουν, ως έχουν χρέος, να σταματήσουν εν τη γενέσει της μία πολιτική ανωμαλία, ανάλογη με εκείνη του 1965 αλλά και της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τον ίδιο μάλιστα πρωταγωνιστή! Τον Αντώνη Σαμαρά!
Στην υπόθεση αυτή νέα βαρύτητα έρχεται να προσδώσει η κατάθεση που θα δώσει αύριο –κληθείς σχετικώς– το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και επιφανής νομικός Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε διατυπώσει τις υποψίες του για το ενδεχόμενο εκτροπής με εξαγορά βουλευτών (εφημερίδα Παραπολιτικά).
Οι αποκαλύψεις της Κυριακάτικης kontranews για τους άνομους σκοπούς του Μαξίμου έχουν φέρει αναταραχή στην κυβέρνηση, την αποδομούν και την εκθέτουν στα μάτια του ελληνικού λαού. Επιπλέον στο σαθρό αυτό πολιτικό σκηνικό που αποκαλύπτεται πρέπει να αποδοθεί και η κατάρρευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου και η άνοδος των spreads των ελληνικών ομολόγων. Κι αυτό διότι οι αγορές και οι ξένοι επενδυτές που θέλουν ξεκάθαρο πολιτικό σκηνικό, που μόνο μέσα από τις εκλογές μπορεί να διαμορφωθεί, θεωρούν ότι:
(α) η κυβέρνηση είναι αδύναμη και γι΄αυτό και «μελετά» και άλλους τρόπους που θα την κρατήσουν στην εξουσία
(β) δεν είναι αξιόπιστη έτσι ώστε η πρότασή της για Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνει αποδεκτή από την απαιτούμενη πλειοψηφία των βουλευτών. Και γι’ αυτό είναι διατεθειμένη να καταφύγει και «σε άλλα μέσα».
Εκτός όμως από τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και τις πολιτικές καταγγελίες που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της εφημερίδας, έχουν συγχρόνως προκαλέσει κύμα τρόμου και πανικού στο Μαξίμου. Ο πανικός δεν έχει προκληθεί τόσο από τις ωμές καταγγελίες Σκουρλέτη ή από τα υπονοούμενα Κουβέλη που ακολούθησαν. Αλλά από το γεγονός ότι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, καθοδηγητής σήμερα του Αλέξη Τσίπρα, ως έγκριτος νομικός γνωρίζει λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας το βάρος των λεγομένων του. Και επομένως εικάζουν ότι μπορεί να έχει και συγκεκριμένα στοιχεία που θεμελιώνουν τις καταγγελίες του. Είτε είναι ενέργειες που έχουν προχωρήσει είτε έχει γίνει προετοιμασία πριν τεθεί το σχέδιο σε εφαρμογή. Όλα δε αυτά θα κατατεθούν αύριο από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο στον Εισαγγελέα.

Συγκλονισμένοι οι βουλευτές
Η υπόθεση έχει συγκλονίσει και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καθώς το κλίμα που επικρατεί πλέον είναι να υποπτεύεται ο ένας τον άλλον. Το ίδιο κλίμα ισχύει και μεταξύ των ανεξαρτήτων βουλευτών. Με αποτέλεσμα ακόμη και όσοι είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτόν που θα πρότεινε ο κ. Σαμαράς, αλλά κυρίως οι αμφιρρέποντες, να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί διότι φοβούνται ότι είτε ότι θα τους υποπτεύονται οι άλλοι συνάδελφοί τους είτε θα τους λοιδορούν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Η δεύτερη αυτή «προοπτική» είναι και η πιθανότερη καθώς η κοινή γνώμη, λόγω της αρνητικής στάσης προς το πολιτικό σύστημα γενικώς, ειδικότερα δε στο σύστημα που κυβερνά, είναι ιδιαιτέρως δύσπιστη και επικριτική. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν το αυξανόμενο ρεύμα πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και την προτίμηση των πολιτών για εκλογές και, έτσι, η αποτροπή τους, και μάλιστα με ύποπτο τρόπο, κάνει την κοινή γνώμη να σκέπτεται διάφορα.

Συνηθισμένος σε αυτά
Τόσο πάντως μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ όσο και μεταξύ των ανεξαρτήτων βουλευτών, αυτοί που δεν τρέφουν και ιδιαίτερη συμπάθεια προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά ή είναι χολωμένοι με τον υπερφίαλο στενό του περιβάλλον στου Μαξίμου, φροντίζουν να υπενθυμίζουν με νόημα ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι εθισμένος σε περίεργα παιγνίδια, από την εποχή που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και υπ’ αυτήν την έννοια δεν τους κάνει εντύπωση ότι ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει με κάθε μέσο να αποτρέψει πρόωρες εκλογές, με επίκεντρο πάντοτε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η συγκεκριμένη υπόθεση των καταγγελιών από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως από την πλευρά του Νίκου Κωνσταντόπουλου είναι βέβαιο ότι επιβαρύνει πολύ το κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης και της υπό τον Αντώνη Σαμαρά Νέας Δημοκρατίας (το τονίζουμε αυτό, διότι δεν είναι όλοι οι ίδιοι μέσα στην ΝΔ). Αυτό ήδη θα εκφραστεί στις δημοσκοπήσεις των προσεχών ημερών, αφού ήδη οι σχετικές έρευνες καταγράφουν καταδικαστικά ποσοστά για την ΝΔ αλλά και για τη δημοφιλία του ίδιου του πρωθυπουργού. Σε σημείο ώστε, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να έχουν αποδυθεί σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να πεισθούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να «στρογγυλεύουν» τα επιβαρυντικά στοιχεία ώστε να φαίνεται ότι υπάρχει περίπτωση να ανακάμψει η κυβέρνηση και μαζί με αυτήν και το κόμμα της ΝΔ!!


kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου