Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πλήρης αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος

Έπειτα από 5 έτη πλήρους εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, υπέρμετρης υπερχρέωσης των πολιτών, πρωτοφανούς ανεργίας και απόλυτης κατάρρευσης του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, το μνημονιακό οικονομικό πρόγραμμα της Τρόϊκας, το οποίο υποστηρίζουν με πάθος ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ντόπια οικονομική ολιγαρχία, απέτυχε παταγωδώς.

Από το 2009 μέχρι σήμερα, το δημόσιο χρέος σκαρφάλωσε στο 175% του ΑΕΠ περίπου, παρότι κουρεύτηκε μεγάλο μέρος του χρέους, κυρίως προς το εσωτερικό της χώρας, το δε ΑΕΠ μειώθηκε 25% περίπου σε μια πρωτοφανή οικονομική ύφεση, περίπου 5% το χρόνο κατά μέσο όρο. 



Και την ώρα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, προπαγανδίζει δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, μήπως και αποφύγει την διαφαινόμενη εκλογική συντριβή, το Χρηματιστήριο καταρρέει, τα δε spreads εκτινάχτηκαν στα ύψη. Tο επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου άγγιξε σήμερα το 8%. Μην ξεχνάμε ότι μπήκαμε στο μνημόνιο μόλις ξεπεράσαμε το 6%!!!! Επομένως, η έξοδος στις αγορές αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός.

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι φταίει η πολιτική αστάθεια και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η αλήθεια είναι άλλη. Το μνημονιακό πρόγραμμα απέτυχε πλήρως και αυτά που βλέπουμε είναι οι συνέπειες της αποκαλυφθείσας αλήθειας που κρυβόταν επιμελώς πίσω από το success story.

Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι, ότι όσο θα παραμένουν, αυτό το μη βιώσιμο χρέος που κρατά την Ελλάδα μόνιμα πτωχευμένη και το ίδιο πολιτικό σύστημα που την πτώχευσε, όλα τα άλλα είναι απλώς παραμύθια για μικρά παιδιά.

Επομένως, με κάθε τρόπο πρέπει, αφενός να απαλλαγούμε από αυτό το βραχνά του χρέους με κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του, διαφορετικά το χρέος αυτό θα φάει τον ελληνισμό, αφετέρου να αλλάξουμε το υπεύθυνο πολιτικό σύστημα που συνεχίζει την ίδια τακτική εκμετάλλευσης της κοινωνίας.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου