Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Το φάντασμα των εκλογών πάνω από την Βουλή

to-fantasma-twn-eklogwn-panw-apo-thn-boylh 


Το φάντασμα που ακούει στο όνομα πρόωρες εκλογές πλανάται πάνω από τη Βουλή. Οι εθνοπατέρες δεν έχουν κυριολεκτικά κανένα άλλο αντικείμενο συζήτησης πέρα από τις κάλπες με μοναδικό ζητούμενο να είναι πλέον όχι το αν αλλά το πότε ακριβώς θα στηθούν. 

Όσοι τις θέλουν προβλέπουν να πέφτει άμεσα η κυβέρνηση, μη μπορώντας να αντέξει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας. Όσοι δεν τις θέλουν ελπίζουν ότι θα τραβήξει μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου και θα δώσει την ύστατη μάχη της Προεδρικής εκλογής. Και εδώ όμως ορισμένοι γκρινιάζουν και λένε ότι δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις προσέγγισης των ανεξάρτητων βουλευτών.
«Δεν έχουν υπάρξει προσεγγίσεις σε πρόσωπο που θα ήταν θετικά να στηρίξουν την επιλογή της κυβέρνησης και είναι δύσκολο κάτι τέτοιο να γίνει ξαφνικά. Δεν μπορεί ο βουλευτής ν' αλλάξει ξαφνικά στάση χρειάζεται χρόνο», λένε με νόημα έμπειροι κοινοβουλευτικοί. 
Είτε έτσι όμως είτε αλλιώς οι πάντες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο πολιτικός χρόνος της παρούσας Βουλής έχει τελειώσει. Έτσι το ενδιαφέρον μεταφέρεται σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό της επανεκλογής που για αρκετούς μοιάζει αδύνατο. Τα κομπουτιεράκια έχουν βγει και ήδη υπάρχουν πολλοί που προβληματίζονται γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν μέλλον. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου