Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ & Αρείου Πάγου - Ζ.Κωνσταντοπούλου: "Να καλέσει και τον Σαμαρά η Γκουτζαμάνη"

 


Εκρηκτικές διαστάσεις αποκτά η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ- Δικαιοσύνης (ή ακριβέστερα όπως ανέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "Ορισμένων προσώπων στο χώρο της Δικαιοσύνης που επιμένουν να ακολουθούν πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών") με την έρευνα που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Π.Σκουρλέτη περί υπονοιών
χρηματισμού βουλευτών από φίλα προσκείμενους σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματίες, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνεπώς διάσωσης της κυβέρνησης.
Η βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, αργά το βράδυ στη Βουλή, "πέταξε το γάντι" στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη και της ζήτησε να καλέσει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να καταθέσει στην έρευνα προκειμένου να δικαιολογήσει την δήλωση του, του περασμένου Ιουνίου, ότι "Βρήκε 180 βουλευτές για να ψηφίσουν και νε ακλέξουν πρόεδρος της Δημοκρατίας".
Οπως σημείωσε η βουλευτής "Στην έρευνα πρέπει να κληθεί και ο Αντώνης Σαμαράς να εξηγήσει τι εννοούσε τον Ιούνιο του 2014 όταν έλεγε ότι έχει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πώς τους είχε; Και από πού το γνώριζε και προκαταλάμβανε την ψήφο του Φεβρουαρίου από οι ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν λίγο πάνω από τους 150;" τόνισε η βουλευτής υπονοώντας οργανωμένο σχέδιο χρηματισμού τους.
Επίσης στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζαν την απορία τους για την ανυπαρξία αντίδρασης της Δικαιοσύνης στην δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή περί δωροδοκίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών που θα καταψηφίσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
"Όποιος δεν ψηφίσει είναι αργυρώνητος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. "Τα έχει πάρει", από τον ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε ο Γ.Καλαντζής
"Η δήλωση Σκουρλέτη μπροστά σε αυτή είναι παρωνυχίδα, αλλά δυστυχώς εδώ δεν είδαμε τα ανακλαστικά που επέδειξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην περίπτωση Σκουρλέτη" ανέφερε χαρακτηριστικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία.
Καθαρή θέση υπέρ ΣΥΡΙΖΑ έλαβε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης ο οποίος σε παρέμβασή του ουσιαστικά συμπαρατάχθηκε με την δήλωση Σκουρλέτη και τόνισε ότι  "Μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα... και έχουν σχέση "δούναι και λαβείν" κάτω από το τραπέζι».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατήγγειλε ακόμα ότι "Κάποια κόμματα (σ.σ. εννοώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) εν μέσω κρίσης έλαβαν δάνεια, αν και οι κάνουλες των τραπεζών είχαν κλείσει για πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ αναρωτήθηκε αν «είναι «κόκκινα» αυτά τα δάνεια «ή μήπως αναχρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις τράπεζες, για να μην καταταγούν στη λίστα των κόκκινων δανείων;".
Νωρίτερα, ανάλογη καταγγελία είχε κάνει και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι το 2013 η ΝΔ έλαβε δάνειο, ύψους 14,6 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε: "Ας μην ελπίσουμε ότι θα κλείσουν τα ρήγματα της διαφάνειας και αυτό γιατί το μεγάλο ζήτημα είναι ότι υπάρχει πρόσδεση μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος με επιχειρηματικά συμφέροντα. Η προνομιακή μεταχείριση κόμματος ή κομμάτων από οργανωμένα συμφέροντα -που με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν πρόσβαση στις δημόσιες προμήθειες- έχει αντάλλαγμα, το οποίο δεν αποτιμάται χρηματικά, διότι έχει προηγηθεί το δούναι και λαβείν...".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου