Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Εμπιστευτείτε τον "Μπένι" τον τρομερό...!!!

Άνοιξε ξανά η βουλή και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόβες για την παράσταση που έχει ανακοινωθεί από την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, σήμερα έκανε την εμφάνισή του και ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να διαφημίσει τις παραστάσεις της “Ψήφου Εμπιστοσύνης” που θα κάνουν πρεμιέρα την Τετάρτη για να καταλήξουν στην ψηφοφορία της Κυριακής.

«Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας και όλοι έτρεξαν στα Πάμπλικ να προμηθευτούν τον εισιτήριό τους.

Το έργο είναι ένα από τα κλασσικά ελληνικά της Μεταπολίτευσης. Από το Μέγαρο Μαξίμου προτιμήθηκε καθώς σε διαφορετική περίπτωση φοβόντουσαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα ανέβαζε το επίσης χιλιοπαιγμένο και επιτυχημένο “Πρόταση Μομφής”.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήδη προετοιμάζει τον λόγο του από τα μέσα Σεπτέμβρη, αφού όπως έχει εκμυστηρευτεί σε πολύ κοντινούς του εκδότες, πρόκειται να ξετινάξει το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Βαγγέλης θα εξηγήσει γιατί οι εξαγγελίες του Αλέξη οδηγούν σε ένα νέο μνημόνιο, αναλύοντας  ωστόσο πως ακόμα και αν συμβεί κάτι τέτοιο, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι μέσα σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, όλοι πλέον γνωρίζουν πως η πρόταση εμπιστοσύνης προτάθηκε στον πρωθυπουργό από τον αντιπρόεδρο Βενιζέλο, σε μια συγκινητική προσπάθειά του να διευθετήσει μερικές εκκρεμότητες μετ ον έξω κόσμο, πριν πάρει το δρόμο για τη φυλακή.

Ο πρωθυπουργός από την άλλη δεν έχει κανένα άγχος. Σαν έτοιμος από καιρό περιμένει να αντιμετωπίσει κι αυτός τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός νιώθει τόσο έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα που αρχικά σκεφτόταν να μην κατέβει στη βουλή. Για να δείξει πως δεν μασάει.

Τελικά όλα δείχνουν πως εξασφάλισε την άδεια του Χρύσανθου Λαζαρίδη για να μιλήσει στην ολομέλεια της βουλής.

Έτσι κι αλλιώς, ο Χρύσανθος μαζί με τον (κάτοχο εξέχουσας θέσεως στη λίστα Λαγάρντ) Stavros Papastavrou έχουν από καιρό επωμιστεί το έργο της διακυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ καλοί με τον Σαμαρά.

Τον έχουν αφήσει να κρατήσει τις σφραγίδες και το πουγκάκι του.

Πάντως, η δεδηλωμένη της κυβέρνησης Σαμαρά δεν αναμένεται να κινδυνεύσει.

Μπορεί να έχουν πάρει αέρα καραμανλικοί, μητσοτακηκοί, αβερωφικοί, γεροκαραμανλικοί, φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι, λαϊκοδεξιοί και άλλοι βουλευτές και να κάνουν την μία ερώτηση πάνω στην άλλη προς την κυβέρνηση, αλλά όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θα βρει τους βουλευτές που της χρειάζονται για να παραμείνει στην εξουσία μέχρι την προεδρική εκλογή.

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης θα εμπιστευτούν τον πρωθυπουργό που δεν εμπιστεύεται ούτε τον… πόλο του. Τον κεντροαριστερό.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει όλον εκείνον τον τηλεοπτικό χρόνο που του χρειάζεται για να παρουσιάζει το πρόγραμμά του.

Κι έτσι θα πάμε μέχρι την άνοιξη…

Ευτυχώς, γιατί ο Οκτώβρης φτάνει στα μισά του, σε λίγο θα ξεκινήσουν και οι γιορτές του Τζάμπο και που να τρέχουμε από τώρα για κυβέρνηση της Αριστεράς.

Τον Μάρτη καλύτερα, που θα φοράμε και κοντομάνικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου